Mutlaka İzlemeniz Gereken Helena Bonham Carter Filmleri!

Yetenekli oyuncu Helena Bonham Carter bugün 57 yaşında!

Henüz 16 yaşındayken profesyonel oyunculuğa adım atan Helena Bonham Carter, 20 yaşındayken ilk başrolünü kaptı ve "Lady Jane" filminde Lady Jane Grey'i canlandırdı. O zamandan beri de kendine sinemada oldukça sağlam bir kariyer inşa etti. "Fight Club" filmindeki Marla Singer karakteri sinema tarihindeki ikonik performanslar arasında yerini aldı. 2001-2014 yılları arasında beraber olduğu yönetmen Tim Burton ile pek çok projede birlikte çalıştı ve kendine has karakterlerle öne çıktı. Başarılı oyuncu "The Wings of the Dove" ve "The King's Speech" filmlerindeki performanslarıyla iki kez Oscar Ödülü'ne aday gösterildi. 

Bu listemizde de doğum günü şerefine, mutlaka izlemeniz gereken Helena Bonham Carter filmlerini derledik!

Keyifli okumalar!

1. Dövüş Kulübü

Orijinal İsmi: Fight Club

Süre: 139dk
Tür: Dram
Senarist: Jim Uhls
Yapımı: 1999 - Almanya , ABD

Oregon Üniversitesinde yüksek lisansını yapan Chuck Palanhiuk'un uzak olmayan bir gelecekte geçen ve kafası karışık genç bir erkeği konu alan romanından yola çıkılarak çekilen Fight Club'da filmi anlatan, ünlü bir otomobil firmasında iyi bir işe sahiptir. Tek düze yaşamı kronik uykusuzluk sorunuyla çekilmez bir hale gelmiştir. Ailesi ve yakın bir arkadaşı olmayan Jack doktorunun tavsiyesi üzerine kanserli hastaların terapi grubuna katılır. Bu toplantılar esnasında Marla'yla tanışır o da genç adam gibi hasta olmadığı halde grubun toplantılarına katılmaktadır. Jack'in ve Marla'nın çabaları tüketici kültürünün anlamsızlığına karşı bir duruştur adeta kariyer sahibi ama yanlız insanların bir tepkisi. Jack'ın jenerasyonu ölü bir jenerasyondur. Bir yolculuk sonrası evinin yanmış olduğunu gördüğünde arayabileceği tek kişinin yolculuk sırasında tanıştığı sabun satıcısı Tyler Durden olmasıda adeta bunun bir kanıtıdır. İçilen birkaç biranın ardından park yerinde Tyler, kahramanımızı kendine vurması için kışırtacaktır. Aralarında başlayan bu kavga Jack'in hayatını değiştirecektir. Bir süre sonra Jack Tyler'ın yanına taşınır. Tyler'ın liderliğinde bir dövüş kulübünün kuruluşuyla bu kulübde sayıları elliyi aşmamak kaydıyla genç erkekler birbirleriyle dövüşmeye başlayacaklardır. Kısa sürede popüler hale gelen kulüp ve Tyler Durden hızlı bir şekilde bu ölü jenerasyonun mesihi haline gelir.

2. Zoraki Kral

Orijinal İsmi: The King's Speech

Süre: 118dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Tom Hooper
Senarist: David Seidler
Yapımı: 2010 - ABD , İngiltere

Kardeşinin feragat etmesiyle gönülsüz bir şekilde tahta geçen Kral VI. George, kekemelik sorununu yenmek için Lionel Logue adlı bir konuşma terapisti tutar.

3. Güvercinin Kanatları

Orijinal İsmi: Wings Of The Dove

Süre: 102dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Iain Softley
Yapımı: 1997 - ABD , İngiltere

Zengin teyzesiyle birlikte yasayan Kate Croy orta siniftan gazeteci Merton Densher'la gizli sakli bir iliski yürütmektedir. Olayi farkeden teyzesi ya param ya o diyerek durumu acikca ortaya koyar. Ne paradan ne de sevgiliden vazgeçebilen Kate çareyi sinsice kurdugu planlarla bulmaya çalisir. Sans eseri tanistigi zengin Amerikali zengin genç bayan Milly Theale'le güzel bir arkadaslik kurar. Fakat bu güzel genç bayanin bir problemi vardir, ölümcül hastaligi onu daha fazla yasatmayacaktir. Milly'nin Merton'a olan ilgisini farkeden akilli Kate hemen herkesi mutlu edecegine inandigi bir plan yapar. Merton Milly'e ilgi gösterecek ve Milly öldügünde parasina konacak ve Merton ile Kate evlenecek ve sonsuza kadar mutlu olacaklardir. Milly ile Venedik'e giden Kate, plani geregi Merton'i hemen Venedik'e cagirir. Tabii Merton'un bu plandan haberi yoktur ancak Milly'nin hasta oldugunu ögrendiginde davayi çakmistir. Tabii Merton'a umutsuzca asik olan Milly de ölümünden az bir süre önce Kate'in planini anlar. Kate'in Merton'la Milly'i basbasa birakmak amaciya Venedik'ten Londra'ya dönmüstür. Merton aşık olmasa bile Milly'e karsi belki de dramatik duygularla baglanmistir. Venedik'te birkaç günü birlikte geçirirler ve Milly bu güzel günlerin sonunda ölür ve mirasini Merton'a birakir. Merton elinde miras mektubuyla Londra'ya döner. Fakat geri döndügünde artik ne Kate'i ne de mirasi kabul edecek durumda degildir. Bu plandan hiç hoslanmadigini Kate'a ima ederek ondan ayrilir.

4. Hamlet

Orijinal İsmi: Hamlet

Süre: 130dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Franco Zeffirelli
Senarist: Franco Zeffirelli
Yapımı: 1990 - ABD , İngiltere , Fransa

Hamlet, Kral babasının ölümünden sonra Danimarka’ya döner. Annesi Gertrude çoktan Hamlet’in amcası ve yeni kral olan Claudius ile evlenmiştir. Hamlet’in Ophelia ile evlenmesi için baskı yaparlar. Fakat bir gün babasının hayaleti ortaya çıkar ve Hamlet’e kendisini öldürenlerin Claudius ve Gertrude olduğunu söyler.

5. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

Orijinal İsmi: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Süre: 138dk
Tür: Fantastik , Macera
Yönetmen: David Yates
Senarist: Michael Goldenberg
Yapımı: 2007 - ABD , İngiltere

“Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nda, beşinci öğretim yılı için Hogwarts’a dönen Harry, büyücü camiasının büyük çoğunluğunun onun kötü Lord Voldemort’la karşılaştığını inkar ederek, Lord Voldemort’un döndüğü haberine kulak tıkamayı tercih ettiklerini görür. Hogwarts’ın saygın müdürü Albus Dumbledore’un kendisinin konumunu zayıflatarak yerine geçmek için Voldemort’un döndüğü yalanını söylediğini düşünen Sihir Bakanı Cornelius Fudge, Dumbledore ve Hogwarts öğrencilerinin hareketlerinden haberdar olabilmek için okula yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni atar. Ama Profesör Dolores Umbridge’in Bakanlıktan onaylı savunma büyüsü dersi onları ve tüm büyücü camiasını kendilerini tehdit eden karanlık güçlere karşı ne yazık ki savunmasız bırakır; bu yüzden, arkadaşları Hermione ve Ron’un teşviki üzerine, Harry konuya el atar. Kendilerine “Dumbledore’un Ordusu” adını veren küçük grupla buluşan Harry, onlara Karanlık Güçlere karşı nasıl savunacaklarını öğreterek, bu genç ve cesur büyücüleri kendilerini bekleyen olağanüstü savaşa hazırlar.

6. Howards End

Orijinal İsmi: Howards End

Süre: 142dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: James Ivory
Yapımı: 1992 - ABD , İngiltere , Japonya

Viktoryalı aristokrat kapitalistlerin hayatta tek ilgilendikleri şey para. Daha hümanist burjuvaların ise insani durumlarla ilişkileri daha yoğun. İşçi sınıfı ise yaşam mücadelesi veriyor. Aristokrat erkeklere aşık olan iki kız kardeş, Helen (Helena Bonham Carter) ve Margaret Schlegel aile tarafından reddediliyor. Margaret aristokrat ailenin annesiyle arkadaş oluyor ve böylece 'Howards End' malikanesinde yıllarca sürecek bir trajedi başlamış oluyor.

7. Manzaralı Oda

Orijinal İsmi: A Room With A View

Süre: 117dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: James Ivory
Yapımı: 1985 - İngiltere

Olaylar 20. yüzyılın hemen başında İngiltere'de Edward çağı hüküm sürerken geçer. Lucy Honeychurch akranı olan bütün kibar İngiliz kızlarının yaptığı gibi zoraki bir Avrupa turuna gönderilir. Bu turlarda genç kızların yanında mutlaka yaşlı bir kadın refakatçi olmaktadır. Bu seyahatte de Lucy'nin refakatine evde kalmış yaşı geçkin kuzeni Charlotte Bartlett verilmiştir. İtalya'ya geldiklerinde bir süreliğine Floransa'da bir pansiyonda oda tutarlar. Burada başka İngiliz gezginler de vardır. Pansiyonda oda komşuları olan Bay Emerson'un oğlu George'la Lucy arasında ilk andan itibaren bir çekim oluşur, ancak Charlotte, George'un doğru bir damat adayı olduğunu düşünmemektedir.

8. Büyük Balık

Orijinal İsmi: Big Fish

Süre: 125dk
Tür: Dram , Fantastik , Macera
Yönetmen: Tim Burton
Senarist: John August
Yapımı: 2003 - ABD

William, babası amansız bir hastalık nedeniyle ölüm döşeğinde olduğu için, evine geri döner. Babasını yakından tanımak için, renkli bir kişiliği olan adamın gençliğinde yaşadıklarına dair öyküler toplamaya başlar. Babasının, gençliğinde gezgin bir satıcıyken yaşadıkları bir bulmacanın parçaları gibi yerine oturacak ve anlaşılması güç olan adamın yaşamını en masalsı yönüyle zaferleri ve zaaflarıyla ortaya çıkaracaktır.

9. Sefiller

Orijinal İsmi: Les Misérables

Süre: 158dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Tom Hooper
Yapımı: 2012 - ABD , İngiltere

Victor Hugo'nun 19. Yüzyıl Fransa'sında geçen klasik romanından kurgulanan başarılı sahne müzikalinin bu uyarlamasında şartlı tahliyeyle salınmış Jean Valjean kurtuluş aramaktadır.   Mahkum 24601, Jean Valjean hapishaneden şartlı tahliyeyle çıkmıştır ve inatçı müfettiş Javert'ten uzak durmaya çalışırken bir yandan da yeni bir hayat kurmaya çalışmaktadır. 19. Yüzyıl Fransa'sında geçen hikaye 1832 Temmuz Devrimi'nin perde arkasında sonuca bağlanmaktadır.

10. Ölü Gelin

Orijinal İsmi: Corpse Bride

Süre: 77dk
Yönetmen: Tim Burton , Mike Johnson
Yapımı: 2005 - ABD , İngiltere

Victor Van Dort kısa süre sonra güzel Victoria ile evlenecektir. Ancak genç adam kendini henüz evlenmeye hazır biri gibi hissetmemektedir. Kendi kendine yüzük takma provası yaparken yüzüğü yanlışlıkla Ölü Gelin'in parmağına takıverir ve apar topar Ölüler Diyarı'na götürülür. Ölüler Diyarı'ndaki hayat Yaşayanların Dünyası'nın sıkıcılığından uzak ve çok daha eğlenceli bir yerdir. Yine de hiçbir şey Victor'un Victoria'ya kavuşmasına engel olamaycaktır.