Disney Plus'ta İzleyebileceğiniz En İyi Türk Dizileri

Disney Plus’ta izleyebileceğiniz en iyi Türk yapımı dizileri sizler için derledik!

Disney Plus, yerli izleyicinin ilgisini çekmek için ünlü Türk oyuncularla çeşitli projeler yaptı. 2022 itibariyle yeni Türk dizilerinin dijital platformlarda önemli bir rolü oldu, 2023 yılında da yepyeni yapımlarla yerini korumaya devam edecek. Disney Plus'ın Türkiye'ye gelmesiyle birlikte artık daha fazla yerli yapımı internet üzerinden izleme imkanına sahibiz.

İşte sizin için seçtiğimiz Disney Plus'ta bulunan en iyi Türk dizileri…

İyi seyirler…

1. Kaçış

Orijinal İsmi: Kaçış

Süre: 52dk
Tür: Aksiyon , Dram
Senarist: Ali Doğançay
Yapımı: 2022 - Türkiye

Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu'nun başrollerde olduğu "Kaçış" dizisinin hikayesi, savaş fotoğrafçısı Mehmet ve farklı ülkelerden gelen bir grup gazetecinin araştırma yapmak amacıyla bir Ezidi köyüne gitmesi ile başlıyor. Yapım, sınır ötesine gizlice geçen grubun bir baskın sonucu terör örgütünün tutsak düşmeleri ve sonrasında yaşadıklarını anlatıyor.

2. Dünyayla Benim Aramda

Süre: 58dk
Tür: Dram
Yönetmen: Hülya Gezer
Senarist: Pınar Bulut
Yapımı: 2022 - Türkiye

İçindeki boşluğu aşkla doldurmaya çalışan bir kadın, zaman içinde sevgilisine karşı yabancılaşır. İlişkilerini kurtarmak için ona sosyal medya üzerinden bir oyun oynar. 

3. Cahil Periler

Orijinal İsmi: Le Fate Ignoranti

Süre: 48dk
Tür: Dram
Senarist: Ferzan Özpetek
Yapımı: 2022 - İtalya

Antonia, kocası Massimo trafik kazasında öldüğünde, onun Michele adında bir adamla ilişki yaşadığını keşfeder. Beğenilen film “Le Fate Ignoranti”den uyarlanan bu kapsayıcı ve canlandırıcı drama dizisinde, haberlerden sarsılan hırslı Antonia kendini Michele ve onun eksantrik sanatçılardan oluşan çevresiyle beklenmedik, dokunaklı bir dostluk kurarken bulur.

4. Arayış

“Arayış” gizem dolu bir adada, genç bir kadının kendini arayış hikayesini merkezine alıyor. Karmaşık şehir hayatında sıkışmış hisseden; hasta, mutsuz ve yolunu kaybetmiş bir halde olan Nisan (Aslı Enver), bir arkadaşı ile beraber bir şifa seansına katılır. Fakat sonrasında arkadaşı kayıplara karışır, Nisan ise arkadaşının izini sürerken şaibeli bir tarikatla karşılaşır. Akındaki şüphelere karşın tarikatın vaadinden etkilenen Nisan, oldukça gizemli biri olan Tufan’ın (Mehmet Günsür) peşinden bilinmezliklere dolu bir yola girer.

5. Aktris

Yönetmen koltuğunda Soner Caner’in oturduğu dizinin başrolünü Pınar Deniz üstleniyor. Uraz Kaygılaroğlu, Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek, ve Serhat Kılıç da yine dizinin kadrosundaki önemli isimler olarak göze çarpıyor. “Aktris” dizisi Türkiye’nin en ünlü yıldızının aydınlık ve karanlık dünyasının keskin geçişlerini seyirciye sunacak.

6. Ben Gri

Disney Plus'ın yeni yerli yapımı "Ben Gri" başarılı ve saygın bir avukat olan Fuat’ın (Timuçin Esen) hayatının, kızının başına gelenlerle tepe taklak oluşunu konu alıyor.