Mutlaka İzlemeniz Gereken Netflix Belgeselleri

Netflix’te izleyebileceğiniz en iyi belgeselleri sizler için derledik!

Belgeseller, dizi ve filmlere mükemmel bir alternatif oluştururken aynı zamanda size keyifli anlar yaşatarak ufkunuzu da genişletebilir. Biz de Netflix platformunda izleyebileceğiniz, yemek tutkunlarından seyahatseverlere, sağlıklı yaşamdan spor dünyasına kadar her zevke hitap eden en iyi belgeselleri bir araya getirdik.

İşte sizin için seçtiğimiz ve mutlaka izlemeniz gereken Netflix'te bulunan en iyi belgeseller!

İyi seyirler…

1. Jim ve Andy

Orijinal İsmi: Jim & Andy: The Great Beyond - The Story of Jim Carrey & Andy Kaufman Featuring a Very Special, Cont

Süre: 94dk
Tür: Belgesel , Komedi
Yönetmen: Chris Smith (i)
Yapımı: 2017 - ABD , Kanada

Jim Carrey'in Man on the Moon (1999) setinde kendine özgü komedyen Andy Kaufman'ın kişiliğini nasıl benimsediğine bir kamera arkası bakışı.

2. Seaspiracy

Orijinal İsmi: Denizlerdeki Komplo

Süre: 89dk
Tür: Belgesel , Suç
Yönetmen: Kip Andersen , Ali Tabrizi
Yapımı: 2021 - ABD , İngiltere , Japonya

Okyanuslardaki yaşama hayranlık duyan bir film yapımcısı, insanların deniz canlılarına verdiği zararı araştırırken küresel boyutta korkunç bir yolsuzluğu ortaya çıkarır. Çığır açan belgesel Cowspiracy'nin ortak yaratıcısının imzasını taşıyan, insan davranışlarının okyanuslarımız üzerindeki yıkıcı etkilerine bir bakış sunuyor. Cowspiracy'nin bıraktığı yerden devam eden belgesel, endişe verici olmalarına rağmen pek bilinmeyen bu çevresel etkilere dair gerçekleri gözler önüne seriyor. Büyük sevgi duyduğu okyanuslar hakkında keyifli bir film çekmek için yola çıkan yönetmen Ali Tabrizi, kendini insanların hassas denizlere verdiği zararı incelerken bulmuş. Su kirliliğine yol açan plastik maddeler ve balıkçılık malzemeleri, trol avcılığının ve hedeflenmeyen avın yol açtığı onarılmaz hasar ve yasa dışı balıkçılık ile yıkıcı avlanma uygulamaları nedeniyle insanlar, deniz yaşamına ve dolayısıyla tüm gezegene büyük zarar vermektedir. Tabrizi'nin sonuçta ortaya çıkardığı gerçek, sadece sürdürülebilir balıkçılıkla ilişkili kavramlara meydan okumakla kalmayarak okyanus yaşamının mucizelerine, gezegenin geleceğine ve bu gezegendeki yerimize önem veren herkesi şoke edecek.

3. Duru Olmak

Orijinal İsmi: Becoming Duru

Süre: 92dk
Tür: Belgesel , Müzikal
Yönetmen: Mu Tunç
Senarist: Mu Tunç
Yapımı: 2020 - Türkiye

Nükhet Duru’nun hayat hikâyesi gözler önüne seriliyor. 17 yaşında sahne almaya başlayan Nükhet Duru yaşamı boyunca birçok albüme ve performansa imza attı. Bu belgeselin içinde son albümünün oluşum sürecinin yanında beraber çalıştığı sanatçılara da yer veriliyor. Nükhet Duru’nun hayatının bilinmeyen yönleri ve “Duru Olmak” odağında bir belgesele hazır olun.

4. Somebody Feed Phil

Orijinal İsmi: Somebody Feed Phil

Süre: 55dk
Tür: Belgesel
Yönetmen: John Bedolis
Yapımı: 2018 - ABD

"Everybody Loves Raymond" yaratıcısı Phil Rosenthal, Bangkok, Lizbon, Mexico City ve daha fazlasının yerel mutfağını ve kültürünü görmek için dünyayı dolaşıyor.

5. Jack Whitehall: Travels with My Father

Orijinal İsmi: Jack Whitehall: Travels with My Father

Süre: 60dk
Tür: Komedi
Yapımı: 2017 - İngiltere

Ünlü İngiliz komedyen Jack Whitehall babası ile dünyayı geziyor. İki neslin bakış açıları arasındaki farkları komik bir dille ortaya koyan dizi, aynı zamanda bir baba-oğul ilişkisini de sıcak bir dille anlatıyor.

6. Dünya

Orijinal İsmi: Planet Earth

Süre: 60dk
Tür: Belgesel
Yönetmen: Alastair Fothergill
Senarist: David Attenborough
Yapımı: 2006 - ABD , İngiltere , Japonya

Dunyayi daha once hic gormediginiz gibi gormeye hazir olun. Bu 11 bolumde izleyeceklerinizi baska hicbir yerde bulamayabilirsiniz.

7. Jeen-yuhs: Bir Kanye Üçlemesi

Orijinal İsmi: Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy

Süre: 90dk
Tür: Belgesel , Müzik
Yönetmen: Chike Ozah , Coodie
Senarist: Coodie
Yapımı: 2022 - ABD

Kanye West'in 20 yıllık kariyerini mercek altına alan bu etkileyici ve samimi belgeselde gelecek vadeden bir süperstar ile bir yönetmenin hayatları iç içe geçer.

8. Expedition Happiness

Orijinal İsmi: Expedition Happiness

Süre: 95dk
Tür: Belgesel
Oyuncular: Felix Starck , Mogli
Yönetmen: Felix Starck
Yapımı: 2017 - Almanya

İki özgür ruh ve bir köpek, devasa düzlüklerde seyahat eden bu ekip biraz daha fazlasını arıyor.

9. David Attenborough: A Life on Our Planet

Orijinal İsmi: David Attenborough: A Life on Our Planet

Süre: 93dk
Tür: Belgesel , Dram
Oyuncular: David Attenborough
Yapımı: 2020 - İngiltere

Kendi hayatından yola çıkarak Dünya’nın evrimsel tarihini ve gelişimini gözler önüne sermek ve doğal alanların her yıl kaybolmasının sonuçlarını ortaya çıkarmak adına David Attenborough sizleri bir yolculuğa çıkarıyor.

10. Vahşi Kırlar

Orijinal İsmi: Wild Wild Country

Süre: 67dk
Tür: Belgesel , Suç
Yönetmen: Maclain Way , Chapman Way
Yapımı: 2018 - ABD

Tartışmalı bir tarikat lideri, Oregon çölünde ütopik bir kent kurar. Ancak yerel halkla yaşanan sürtüşme ulusal çapta bir skandala dönüşür.

11. Our Planet

Orijinal İsmi: Our Planet

Süre: 50dk
Tür: Aksiyon , Belgesel
Oyuncular: David Attenborough
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere

Gezegenimiz, dünyadaki farklı ekolojik ortamlardaki çeşitliliği anlatan bir belgesel serisidir. Belgesellerde kutup bölgelerindeki vahşi hayattan Afrika savanlarına ve Güney Amerika'daki yağmur ormanlarına doğal yaşam mercek altına alınıyor.   

12. İkarus

Orijinal İsmi: Icarus

Süre: 121dk
Tür: Belgesel
Oyuncular: Bryan Fogel
Yönetmen: Bryan Fogel
Senarist: Bryan Fogel
Yapımı: 2017 - ABD

Amerikalı bir bisikletçinin, doping yapması ile başlayan ve Rusya anti-doping laboratuvarı başkanının da dahil olduğu olaylar silsilesi. Amatör yarışlardan başlayıp büyük skandallara yol açan anlatan belgeselin yönetmen koltuğunda yine aynı bisikletçi Bryan Fogel’i görüyoruz.

13. Chef's Table

Orijinal İsmi: Chef's Table

Süre: 50dk
Tür: Belgesel
Yapımı: 2015 - ABD

Emmy adayı belgesel serisi Chef's Table, yaratıcı yemekler ve tatlılarla gurme yemek kavramını baştan tanımlayan dünyanın farklı yerlerindeki yıldız şefleri konu alıyor. 

14. Terim

Tür: Belgesel
Yapımı: 2022 - Türkiye

Netflix yapımı 4 bölümlük belgesel dizi, "İmparator" lakaplı ünlü futbol antrenörü Fatih Terim'in 1996-2022 yılları arasındaki kariyerine odaklanıyor.

15. Roger Stone: Kirli Oyunlar

Orijinal İsmi: Get Me Roger Stone

Süre: 100dk
Tür: Belgesel
Oyuncular: Donald Trump
Yapımı: 2017 - ABD

Politika stratejisti ve lobici Roger Stone’un hayatını anlatan belgesel. Uzun zamandır Donald Trump’ın danışmanlığını da yapan Roger Stone’un kariyerini şekillendiren olaylar serisi.