Nostaljik Kanal D Dizileri!

Kanal D'nin unutulmaz eski dizileri bu listede!

16 Eylül 2003'te kurulan Kanal D, tarihi boyunca pek çok efsanevi diziye ev sahipliği yaptı. Bizler de jenerikleri ile bile bizleri zaman yolculuğuna çıkaracak birbirinden güzel on eski Kanal D dizisini sizler için bir araya getirdik. Gelin, özlemle hatırlayacağımız bu dizilere birlikte bakalım.

1. Yarım Elma

Orijinal İsmi: Yarım Elma

Tür: Aile , Komedi , Romantik
Yönetmen: Ömer Uğur
Yapımı: 2002 - Türkiye

Bir kadın dergisi editörü olan Yonca, yalnız ve modern hayatını koşturmaca içinde sürdürürken bir gün her şey değişir. Yoncanın hiç görmediği ikiz bir kardeşi vardır. Yıllardır görmediği ikiz kardeşi Gonca birgün aniden İstanbula gelir ve Yoncanın karşısına çıkar. Yonca bu duruma inanmak istemese de gerçeği anlar ve Goncayı evine alır. Bundan sonra Yonca ve Goncanın yaşadığı olaylar, Yoncaların apartmanına yeni taşınan komşuları Kuzey, işyerinde onu rahat bırakmayan Sarp, Yoncaya aşık kapıcısı Zeynel Abidin, apartmanın saf kızı Ayçanın da katkısıyla her geçen gün daha da komikleşir.

2. Çılgın Bediş

Orijinal İsmi: Çılgın Bediş

Süre: 45dk
Tür: Komedi
Yapımı: 1996 - Türkiye

Lise yıllarında aynı sıralarda mahallede oturan gençlerin, arkadaşlık , sevgi , çılgınlıklarla geçen serüveni.

3. Ruhsar

Orijinal İsmi: Ruhsar

Süre: 45dk
Tür: Bilim Kurgu , Aile , Komedi
Yapımı: 1998 - Türkiye

Kocası Mazharı neredeyse delilik derecesinde kıskanan Ruhsar genç yaşta hayata veda eder. Deli dolu bir kadın olan Ruhsar'ın ölümü sonrasında Mazhar hayata küser. Ancak hayat devam etmektedir ve Mazhar yavaş yavaş normal yaşantısına döner. Sevgili karısına olan aşkını da yavaş yavaş maziye gömecekken Ruhsar sadece Mazharın görebileceği bir hayalet kadın olarak ortaya çıkıverir. Mazhar birdenbire yeniden hayatına giren Ruhsar'ı kolaylıkla kabullenir ama çevresine de bunu hissettirmemek zorundadır. Çünkü Ruhsarı sadece Mazhar görebilmekte ve sadece o onunla konuşabilmektedir.

4. Eyvah Kızım Büyüdü

Orijinal İsmi: Eyvah Kızım Büyüdü

Süre: 60dk
Tür: Aile , Komedi
Senarist: Tayfun Güneyer
Yapımı: 2000 - Türkiye

Yönetmenliğini Ünal Küpeli, Filiz Kaynak ve Bülent Özdural'ın yaptığı, senaryosunu Tayfun Güneyer'in yazdığı bir Türk dizisidir. Bu dizi "Eyvah Babam" dizisinin devamı niteliğinde çekilmiştir. Bir kaç değişiklik dışında dizinin kadrosu aynıdır. Korumacı baba Sedat ve kızı Ece'nin maceralarını anlatmaktadır.

5. Çarli İş Başında

Orijinal İsmi: Çarli İş Başında

Süre: 40dk
Tür: Aile , Komedi
Yönetmen: Filiz Kaynak
Senarist: Tayfun Güneyer
Yapımı: 1998 - Türkiye

Talat Sanal'a Amerika'da vefat eden amcası (Recep Albert) tarafından emanet edilen maymun Çarli'nin Türkiye'deki hikâyesi.

6. Evdeki Yabancı

Orijinal İsmi: Evdeki Yabancı

Tür: Komedi
Senarist: Nuran Devres
Yapımı: 2000 - Türkiye

Ailesi başka kentte yaşayan Aslı, en yakın arkadaşı ile paylatığı evde yalnız kalınca kirayı ödeyemez. Uzun süredir çıktığı zengin ve yakışıklı iş adamı (Tolga) ile nişanlamak üzere iken bu gencin evli olduğunu öğrenmesi de herşeyi berbat eder. Çünkü ailesi nişan töreni için yola koyulmuştur. Aslı ailesini üzmemek için çare arayışı içindeyken evin yarısını devraldığını söyleyen hiç tanımadığı bir genç (Eren) çıkagelir. Bütün bu durumlardan iyice bunalan Aslı, tam genci evden kovarken birden aklına onu ailesine nişanlı olarak tanıtma fikri gelir. Bu küçük ve zararsız oyun tabiki ortalığın karışmasına neden olur...

7. Sihirli Annem

Orijinal İsmi: Sihirli Annem

Süre: 60dk
Yönetmen: Ersoy Güler
Senarist: Gamze Özer
Yapımı: 2003 - Türkiye

İlk karısı ölünce çocukları Cem ve Ceren ile yaşayan Sadık, peri olduğunu bilmediği Betüş ile evlenir. Daha sonra Betüş gibi peri olan kimsesiz Çilek’i de evlatlık alırlar. Kızlarının fani ile evlenmesini asla kabullenmeyen Dudu sürekli onlara karşı sihirler yapar.Kızlarının babası olan Taci’de bir fanidir, ama kıskançlıktan dolayı onu zamanında köpeğe çevirmiştir. Dizide, Dudu’nun çevresi ile verdiği büyük sihir mücadelesi ve şirin aile hikayesi anlatılıyor.

8. Yabancı Damat

Orijinal İsmi: Yabancı Damat

Süre: 80dk
Tür: Aile , Dram , Komedi
Yapımı: 2004 - Türkiye , Yunanistan

Nazlı Baklavacıoğlu Gaziantep kökenli bir ailenin el bebek gül bebek büyüttüğü, Ankara'da okumuş, sosyal çevresi olan dünya görüşü ailesine göre farklı olan inatçı bir kızdır. Babası Kahraman ve annesi Feride'nin ısrarıyla Ankara'ya gitmeden önce babasının arkadaşı ve iş ortağı Ökkeş'in oğlu Kadir'le nişanlanmış ama hiç bir zaman gerçekten onunla evlenmayi düşünmemiştir. Kadir ise Nazlı'ya çocukluğundan beri aşık ve onun okulundan dönmesini sabırsızlıkla bekleyen bazen sevgisinin boyutlarıın aşan deli dolu biridir. Tek istediği Nazlı'ya kavuşmaktır. Kadir'in baskısından bunalan Nazlı babasının isteğine karşı gelip Bodrum'a arkadaşı Zeynep'in yanına kaçar ve Niko'yla tanışır.

9. Bıçak Sırtı

Orijinal İsmi: Bıçak Sırtı

Süre: 60dk
Tür: Aile , Dram
Yönetmen: Selim Demirdelen
Yapımı: 2007 - Türkiye

Bıçak Sırtı, yasak aşklarla, ihanetlerle, babalığın ne olduğu meselesiyle, soyluluk ve yoksulluk kavramlarıyla örülü sürükleyici bir drama. Ali (Nejat İşler) işlemediği bir cinayetten, üstelik hamile karısını öldürmek suçundan hüküm giymiş ve haksız yere on yıl hapis yatmış bir adamdır. Orhan (Fikret Kuşkan) Osmanlı hanedanlığından gelen kimliğine, kökenlerine bağlı bir soyludur. Hiç de meşru olmayan bir yöntemle sahiplendiği çocuğun, kendi oğlu olduğuna çoktan inanmıştır. Orhan’ın karısı Nisan (Melisa Sözen) ise ömrü boyunca aşkı hiç tatmamış, altın bir kafeste yaşamak zorunda kalmış, bütün enerjisini biricik oğluna vermiş genç bir kadındır. Bıçak Sırtı’nda bu üç kişinin yolları garip bir biçimde kesişir. Hem de ömürleri boyunca isteseler bile koparamayacakları bağlarla.

10. Yılan Hikayesi

Orijinal İsmi: Yılan Hikayesi

Süre: 55dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Senarist: Tayfun Güneyer
Yapımı: 1999 - Türkiye

Mehmet Ali Alabora (Komiser Memoli) ve Meltem Cumbul`un  (Zeyno) başrolünü paylaştığı 1999-2002 yapımı dizi, köyden kaçan Zeyno`nun Memoli ile karşılaşıp birlikte yaşadığı olağanüstü maceralar anlatıyor.