Nostaljik Show TV Dizileri!

Show TV’nin unutulmaz dizilerini sizler için derledik!

Jenerik müzikleri bile dillere pelesenk olan, hala günlük hayatta repliklerini dile getirdiğimiz ve şimdi yine olsa en baştan izleyeceğimiz pek çok dizi geçti hayatlarımızdan. Show TV’de bu efsanelerin bir çoğuna ev sahipliği yaptı. Hatta eski Show TV dizilerinden pek çoğu hala açıp izlettiriyor kendini.

İşte Show TV’de yayınlanan ve akıllardan çıkmayan nostaljik diziler!

İyi seyirler…

1. Cennet Mahallesi

Orijinal İsmi: Cennet Mahallesi

Süre: 80dk
Tür: Aile , Komedi
Yapımı: 2004 - Türkiye

Cennet Mahallesi İstanbul'un kenar semtlerinden biridir. Dans, müzik, aşkların bol olduğu bir yerdir burası. En güzel kızlar, en afili delikanlılar, en hoş sohbet duygulu insanlar burada yaşar.Bu mahallenin gülü güzeller güzeli dansöz Sultan ile yanık sesli kemancı Ferhat birbirlerine deliler gibi aşıktır ama iki taraf aileleri arasında 4 göbek önceden başlayan düşmanlık bu iki sevgilinin aşkına mani olmaktadır.Sultan'ın anası bohçacı Penbe ile Ferhat'ın babası zurnacı Yunus'ta yıllar önce birbirlerine büyük sevda ile bağlanmışlar ama bu düşmanlık onlarında mutluluğunu bozmuştur.

2. Sıdıka

Orijinal İsmi: Sıdıka

Süre: 55dk
Tür: Aile , Komedi
Senarist: Atilla Atalay
Yapımı: 1997 - Türkiye

Postmodern ev kızı olan Sıdıka Saka, dünyanın başka ülkelerinde de evinde oturmaktan başka yapacak işi olmayan genç kadınlara “ev kızı” ismiyle tanıtılmaktadır.Örgü hırkası ve patiklerinin üzerinde giydiği ev terlikleri; terimlerle süslediği uzun, iğneli, hoşa gitmez cümleleri vardır. Sonra, ülkemin hemen her yerini kaplayan ama yinede “kenar” sıfatıyla nitelendirilmekten kurtulamamış mahallelerden birinde oturmaktadır. Telefon sapığı ve belalısının adı da “Kenar” dır ayrıca. Sürekli olarak “ocakta yemeği olan” komşuları vardır. Tek derdi erkek olan komşu kızları vardır ve Sıdıka bu tip kızlardan pek haz etmemektedir. Abisi futbol düşkünü bıçkın Türk delikanlısı, babası namus düşkünü bir akşamcı, annesi ise terliğini silah olarak kullanabilen tam bir Türk kadınıdır. Sıdıka’nın içinde yaşadığı dünya, evdeki akvaryumun içinde yaşayan balıkların dünyasına benzemektedir. İşin kötü yanı Sıdıka bunun farkındadır.

3. Hayat Bağları

Nurhayat kocasından ayrılan ve kendini çocuklarını yetiştirmeye adamış bir annedir. Varlıklı kocasından aldatılma sebebiyle ayrıldıktan sonra, ev hanımı kimliği ile çocuklarını açta açıkta bırakmamak için direnen Nurhayat, çocukları da bu yeni hayata adapte etmeye uğraşmaktadır. Ancak ergenlik döneminde olan Nurgül'ü babasından ve babasının ona sağladığı imkanlardan kurtarmak o kadar kolay olmayacaktır. Nurhayat'ın yeni taşındığı mahalleye gelen ve burada bir bakkal işletmeye başlayan, iki çocuklu Tevfik, Nurhayat'ın hayatına yeni bir renk getirecektir.

4. Hayat Bilgisi

Orijinal İsmi: Hayat Bilgisi

Süre: 60dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Tarkan Karlıdağ
Yapımı: 2003 - Türkiye

Anne ve babasını bir trafik kazasında kaybeden idealist tarih öğretmeni Afet Güçverir, küçük kardeşi Kerem ile birlikte Anadolu'yu karış karış dolaştıktan sonra İstanbul Rıdvan Kanat Lisesi'ne tayinlerinin çıkmasıyla birlikte hayatlarında unutulmayacak bir hikâye başlar.

5. Alacakaranlık

Orijinal İsmi: Alacakaranlık

Süre: 60dk
Tür: Aksiyon , Dram , Polisiye , Suç
Yapımı: 2003 - Türkiye

İki polisin uyuşturucu satıcılırına actıgı savası anlatan bir dizi.

6. Deli Yürek

Yusuf askerliğini yapmış, geri dönmüştür. Mahalle halkı, annesi ve kızkardeşi tarafından coşku ve sevinçle karşılanır. Bu arada zengin bir ailenin kızı olan Feraye, kaza yaptığı arabasını Yusuf'un çalıştığı tamirciye bırakır. Yusuf arabayı Feraye'nin evine götürdüğünde, gördüğü malikane ve Feraye'nin ailesi onu bir hayli şaşırtır. Mahalledeki lokantaya sık sık uğrayan mafya babası Süslü Yusuf için yeni bir hayata gidebileceği bir yoldur. Yusuf Süslü'yü ziyarete gittiği gün, Süslü için kurulan bir pusuyla karşı karşıya gelir.

7. Melekler Korusun

Orijinal İsmi: Melekler Korusun

Süre: 90dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Cevriye Demir , Esra Oral
Yapımı: 2009 - Türkiye

Herkesin kendi için, sevdikleri için kurduğu hayaller vardır. En güzeli, en doğrusu süsler düşlerimizi. İpek kısacık bir notla kendi dünyasına kanat çırparken, arkasında kalan annesi Melek’in bütün umutları yerle bir olur.

8. Kadın İsterse

Orijinal İsmi: Kadın İsterse

Süre: 90dk
Tür: Aile , Komedi
Yönetmen: Bora Tekay
Yapımı: 2004 - Türkiye

İki çocuk sahibi Canan evliliği eskidikçe bütün zamanını çocuklarına ayırdığı için kendini ihmal etmiştir. Zaten var olan estetik problemlerine fazla kiloları ve bakımsızlığı da eklenince görünümünü sevimsizleşmiştir. Buna karşılık eşi Zafer ise çok bakımlı bir erkektir. Eşine olan ilgisi azaldıkça etrafındaki kadınlar dikkatini daha çok çeker ve sonunda asistanı Alev’e aşık olarak bunca yıllık evliliğini sona erdirmekte sakınca görmez.Canan kocasının ihaneti ile bir kadının başına gelebilecek en büyük felaketi yaşar. Canan’ın kötü günlerindeki en büyük destekçileri, yıllardır evde hizmet veren Fatma ve yakın arkadaşı Selin’dir. Eşinin ihanetine uğrayan Canan radikal bir karar alır ve estetik ameliyatlarla tepeden tırnağa değişince, artık Duygu kimliği ile Zafer’den intikam alma zamanı da gelmiş olur.

9. Doktorlar

Orijinal İsmi: Doktorlar

Süre: 70dk
Tür: Dram
Yönetmen: Merve Girgin
Yapımı: 2006 - Türkiye

Doktorlar Türkiye'nin en ünlü ve en iyi hastanesinde eğitime başlayan bir grup genç cerrahın hikayesidir. Ancak kahramanlarımızı tanıdıkça ve onların renkli, bir o kadar sıra dışı hayatlarına tanık oldukça hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlarız. 

10. Acı Hayat

İstanbul’un varoş mahallelerinden birinde yaşamakta olan, kaynakçı Mehmet ve manikürcü Nermin birbirlerini ölesiye seven iki gençtir. Evlenip yuva kurmak istedikleri halde parasızlık yüzünden sürekli zorluk yaşarlar. Yoksulluk üzerlerine bir kabus gibi gelir. Kader, adeta bu iki sevgiliyi birbirlerinden koparmak için ağlarını örmektedir.