Netflix'teki İngiliz Dizileri!

Çayınıza sütünüzü koyun, dik oturun ve kendinizi hazırlayın! Netflix'teki İngiliz dizilerine göz atıyoruz.

Amerika bazlı bir şirket olduğu için Netflix diyince aklımıza çoğunluğunu Amerikan yapımların oluşturduğu bir platform gelebiliyor. Fakat Netflix, pek çok farklı ülkeden ilgi çekici dizilere ve filmlere yer veren bir platform. En ilgi çekici dizi ve filmlere sahip ülkelerden biri ise şüphesiz İngiltere. İngiliz dizilerine yer verdiğimiz bu listede, izlemek istedikleriniz arasına ekleyeceğiniz birbirinden kaliteli 10 yapıma yer verdik. 

İyi seyirler!

1. The Crown

2. Dünya Savaşı ardından İngiltere'nin karışık siyasi döneminde tahta geçen Kraliçe 2. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasına değinen dizide, siyasi rekabetler, aşk ilişkileri ve 20. yüzyıla şekil verecek olaylar anlatılıyor.

2. Crashing

Orijinal İsmi: Crashing

Süre: 25dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: George Kane
Yapımı: 2016 - İngiltere

Artık kullanılmayan bir hastanede yaşayan yirmili ve otuzlu yaşlardaki altı kişinin hayatını anlatan bir komedi dizisi.

3. The End of the F***ing World

Orijinal İsmi: The End of the F***ing World

Süre: 21dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Senarist: Charlie Covell
Yapımı: 2017 - İngiltere

Çizgi romandan uyarlanan bu kara komedi dizisinde, yeniyetme bir psikopat ile maceraya aç bir asi, talihsizliklerle dolu bir yolculuğa çıkıyor. (18 +)

4. Criminal

Orijinal İsmi: Criminal: United Kingdom

Süre: dk
Tür: Dram , Suç
Yapımı: 2019 - İngiltere

Zamanla yarışan Londralı dedektifler, bir sorgu odasında her biri ağır bir suçla suçlanan üç şüpheliyi sorguluyor.

5. The White Queen

Orijinal İsmi: The White Queen

Süre: 60dk
Tür: Dram
Yapımı: 2013 - ABD , Belçika , İngiltere , Fransa

Philippa Gregory'nin The Cousins' War isimli tarihi kitap serisinden uyarlanmış olan The White Queen, 1464 yılında başlıyor. Tudor Hanedanlığı'nın hükümdarlığının henüz başlamadığı dönemler. York Hanedanlığı'nın da Lancaster Hanedanlığı'nın da tahtta gözü var. York'lardan genç ve yakışıklı IV. Edward tacı giyiyor. Ancak Edward, düşman aileden olan Elizabeth'e aşık olunca işler karışıyor. The White Queen, aşk ve tutku, baştan çıkartma ve aldatma, ihanet ve cinayetin hikayesi. Birbirinden farklı 3 kadının bakış açısından bizlere sunuluyor: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort ve Anne Neville. Gücün peşindeki bu kadınlar, İngiltere tacı için ellerinden geleni ardlarına koymayacaklar. 

6. Skins

Alışılmış gençlik dizilerinden çok daha farklı bir yapıya sahip olan Skins, İngiltere yapımı bir dramedi. Her bölüm farklı bir karakterin hikâyesini anlatan bu dizinin iki sezonda bir kadrosu değişiyor. Dizi, ihmal edilmiş ergenlik çağındaki gençlerin büyümeye çalışma hikâyelerini konu alıyor. 

7. Man vs Bee

Lüks bir malikanede oturan bir adam kendini bir arıyla savaşta bulur. Kim kazanacak ve bu süreçte ne gibi onarılamaz hasarlar olacak?

8. Feel Good

Orijinal İsmi: feel good

Süre: 25dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Luke Snellin
Senarist: Mae Martin
Yapımı: 2020 - İngiltere

Mae, kariyeri kötüye gitmekte olan bir komedyendir. Aynı zamanda bir terapi grubuyla bağımlılık tedavisini devam ettirmeye çalışmaktadır. Bunların yanı sıra aile ilişkileri de pek yolunda değildir. George ise Mae ile tanıştığı güne kadar kendisini heteroseksüel olarak tanıyan bir kadındır. Mae ve George tanıştıktan sonra birbirlerinin hayatında önemli değişikliklere yol açarlar.

9. Sex Education

Orijinal İsmi: Sex Education

Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 2019 - İngiltere

Otis, kendine güveni çok da yüksek olmayan bir lise öğrencisidir. Fakat onu diğer lise öğrencilerinden ayıran bir özelliği vardır: Annesi bir cinsel hayat terapisti olduğu için cinsellik hakkında pek çok bilgisi vardır. Asi arkadaşı Maeve'in teklifi ile Otis'te seks terapistliği yapmaya ve insanları cinsellik hakkında eğitmeye başlar.

10. Cunk on Earth

Orijinal İsmi: Cunk on Earth

Tür: Belgesel , Komedi
Oyuncular: Diane Morgan
Yönetmen: Christian Watt
Yapımı: 2022 - İngiltere

Philomena Cunk, uygarlık tarihinin izini süren bu muzip ve alaycı belgesel dizide iyisiyle kötüsüyle insanlığın geldiği noktayı gözler önüne seriyor.