Netflix'teki En İyi Fantastik Diziler!

Fantastik dünyalara adım atmaya hazır mısınız?

Fantastik diziler; birbirinden farklı, yepyeni ve hayalgücü dolu dünyalara adım atmamıza olanak sağlar. Zamanda yolculuktan sihrin var olduğu evrenlere, fantastik diziler pek çok farklı olduğu evrenlere kapı açar. Süper kahramanlardan oluşan bir ailenin başına gelenleri anlatan "The Umbrella Academy"den zamanda yolculuk yapıp 1743 İskoçya'sına giden İkinci Dünya Savaşı hemşiresi'ni anlatan "Outlander"a, izlemeniz gereken 10 fantastik dizi bu listede!

1. The Witcher

Rivialı Geralt, "witcher" denilen, para için canavarları öldüren özel güçlere sahip bir mutanttır. Nilfgaard imparatorluğunun topraklarını genişletmek istemesi nedeniyle içinde bulunduğu ülke kargaşa içindedir. Bu mücadelenin kurbanları arasında Cintra Prensesi Cirilla ile Geralt'ın kaderleri de çok geçmeden kesişecektir. Bu arada, Geralt'ın maceralarında başka bir figür daha ön plandadır: bir cadı olan Yennefer.

2. Outlander

Starz, ünlü kitap serisi Outlander'ı ekranlara uyarlıyor. Sene 1945. Eski bir savaş hemşiresi olan Claire Randall, evine dönmüştür. Tekrar bir araya geldiği eşiyle ikinci bir balayına çıkar. Salisbury Düzlüğü'nde bulunan tarihi taş çemberini ziyaret ederler. Bu taşlardan birine dokunan Claire Randall kendini birden savaş yüzünden yıkılmış ve gruplaşmış sınır baskınlarına maruz kalan İskoçya'da bir yabancı olarak bulur. Sene 1743'tür. Anlayamadığı güçler tarafından zaman içinde geçmişe savrulan Claire Randall, hayatı için tehdit oluşturabilecek mülk sahipleri ve casusların arasına düşmüştür. Cesur bir İskoç savaşçısı olan Jamie Fraser, Claire'ye öyle sınırsız bir aşk sunar ki, genç kadın sadakat ve tutku gibi iki zıt duygunun arasında sıkışıp kalır. Farklı zamanlarda yaşayan ve hiç ortak özellikleri olmayan bu iki adam arasında bir seçim yapması gerekmektedir.

3. Gölge ve Kemik

Sonsuz iki karanlık bariyer tarafından bölünmüş bir dünyada, genç bir asker ve haritacı olan Alina Starkov (Jessie Mei Li), içinde saklı bir gücü keşfeder. Bu güç sayesinde dünyasını birleştirmeye çalışan Alina’ya karşı tehlikeli güçler bir takım planlar kurar. Serseriler, hırsızlar, suikastçılar ve azizler artık bir savaşın içindedir ve bu savaşı kazanmak için büyüden fazlası gerekir.

4. Cursed

Orijinal İsmi: Cursed

Süre: 60dk
Yapımı: 2020 - ABD

Genç bir büyücü olan Nimue ve güçlü, antik bir kılıcı arayan Arthur’un yolları birbiriyle kesişir. Nimue, Arthur’a bu görevinde yardımcı olmaya karar verir ve ikilinin macerası başlar.

5. The Sandman

Çağdaş kurgu, tarihi dramanın kusursuz bir şekilde iç içe geçtiği, modern mit ve karanlık fantazinin zengin bir karışımı olan "The Sandman", Rüya Kralı Morpheus'tan etkilenen insanları ve yerleri takip ederken, onun yaptığı kozmik - ve insani - hataları anlatıyor.

6. The Umbrella Academy

Umbrella Academy bünyesinde bulunan ve birbirleriyle pek anlaşamayan süperkahramanlardan oluşan sorunlu bir aile, babalarının ölümü ardındaki gizemi ve çok daha fazlasını çözmek için bir araya gelir. 

7. The Chilling Adventures of Sabrina

Orijinal İsmi: The Chilling Adventures of Sabrina

Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem
Yapımı: 2018 - ABD , Kanada

16. yaş gününde ailesinin cadı dünyası ve arkadaşlarının insan dünyası arasında seçim yapmak zorunda olan Yarı cadı yarı ölümlü Sabrina; halaları, kedisi Salem ve sevgilisi Harvey Kinkle ile birlikte Sabrina, gizemli kasaba Greendale'de korkunç olaylar ve yeni maceralar yaşayacak. 

8. Warrior Nun

Gözlerini morgda açan yetim bir genç, Hale Taşıyıcısı olarak Şeytan avcısı rahibelerin gizli tarikatına seçildiğini ve süper güçlere sahip olduğunu öğrenir.

9. Lucifer

“Cehennem Lordu” Lucifer Morningstar, Los Angeles Polis Departmanı için suçluları yakalamaktadır. Ancak büyük bir sırrı vardır: Bu çekici adam, aslında yeryüzüne düşmüş bir melektir! Neil Gaiman tarafından yaratılan Lucifer, Sandman isimli serinin yardımcı karakterlerinden biriydi ve daha sonra kendi çizgi romanına kavuştu. Çizgi romanında, karakter Lux isimli bir barı işletiyor.

10. Siyah Kristal: Direniş Çağı

Orijinal İsmi: The Dark Crystal: Age of Resistance

Süre: 51dk
Yönetmen: Louis Leterrier
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere

 “The Dark Crystal: Age of Resistance” korkunç bir sırrı keşfeden üç genç Gelfling'in dünyayı acımasız imparatora karşı savunmak için çıktıkları zorlu bir yolculuğu konu alıyor.