Mutlaka İzlemeniz Gereken Benedict Cumberbatch Filmleri ve Dizileri!

Benedict Cumberbatch bugün 47 yaşında!

Başarılı İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch, 1976 yılında Londra'da doğdu. Anne ve babası da oyuncu olan Cumberbatch, ilk sahne deneyimini 12 yaşında okul oyununda kazandı. Manchester Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi alan oyuncu Londra Müzik ve Dramatik Sanatlar Akademisi'nde yüksek lisans yaptı. Sinemada, 2006 yapımı "Amazing Grace" filmiyle dikkatleri üzerine çeken Cumberbatch, "Sherlock" dizisi ile tüm dünyada ün kazandı. 

Yetenekli oyunucun doğum günü şerefine biz de en sevdiğimiz yapımlarını derledik.

Keyifli seyirler!

1. The Power of the Dog

Orijinal İsmi: The Power of the Dog

Süre: 126dk
Tür: Dram , Western
Yönetmen: Jane Campion
Senarist: Jane Campion
Yapımı: 2021 - Avustralya , İngiltere , Kanada

Baskıcı ve karizmatik bir çiftlik sahibi olan Phil Burban, erkek kardeşinin eve getirdiği yeni eşine ve kadının oğluna yapmadığı zalimliği bırakmaz ta ki sevilme ihtimali ile karşı larşıya kalana kadar.

2. Enigma

Orijinal İsmi: The Imitation Game

Süre: 113dk
Tür: Dram , Gerilim , Savaş , Tarih
Yönetmen: Morten Tyldum
Senarist: Graham Moore
Yapımı: 2014 - ABD

Filmde, 2. Dünya Savaşı sırasında Almanların şifreli haberleşmelerinin kodlarını çözen Alan Turing'in Nazileri durdurma başarısı anlatılıyor.

3. Sherlock

Bu modern Sherlock Holmes uyarlamasında ünlü dedektif ve ortağı Dr. Watson, 21. yüzyıl Londra'sında gizemli suçları çöziyor.

4. Doktor Strange

Orijinal İsmi: Doctor Strange

Süre: 116dk
Yönetmen: Scott Derrickson
Yapımı: 2016 - ABD

Dünyanın en önemli beyin cerrahlarından biri olan Stephen Strange, geçirdiği bir trafik kazasının ardından meslek hayatını bitirmek zorunda kalmıştır. Hem fiziksel, hem de mental olarak tedaviye ihtiyacı olan bu kibirli doktor, bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta karşılaştığı Ancient One (Tilda Swinton) ona mistik dünyaların kapısını açacak, sihir ve paralel dünyalar yardımıyla onun yepyeni bir karaktere bürünüp hayatının değişmesine yardımcı olacaktır.

5. Star Trek: Bilinmeze Doğru

Orijinal İsmi: Star Trek Into Darkness

Süre: 132dk
Yönetmen: J.J. Abrams
Yapımı: 2013 - ABD

Atılgan’ın mürettebatı eve geri çağrıldığında, kendi organizasyonları içinde durdurulamaz bir terör gücünün donanmayı ve temsil ettiği her şeyi parçaladığını, dünyamızı bir kriz içinde bıraktığını görürler. Bitirmesi gereken şahsi bir kavgası olan Kaptan Kirk,  tek kişilik kitle imha silahını yakalamak için savaş alanına doğru özel bir arayış başlatır. Kahramanlarımız yaşamla ölüm arasında destansı bir santraç oyununa sürüklenirken, aşka meydan okunacak, dostluklar parçalanacak ve  Kirk’ün geride bıraktığı tek ailesi olan müretebatı için fedakarlıklar yapması gerekecek.

6. Patrick Melrose

Orijinal İsmi: Melrose

Süre: 60dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Edward Berger
Senarist: David Nicholls
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

Dizi, aristokrat bir ailenin oğlu olan Patrick Melrose'un kefaret ve iyileşme arayışını anlatıyor.

7. 12 Yıllık Esaret

Orijinal İsmi: 12 Years A Slave

Süre: 134dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Steve McQueen (i)
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

Solomon Northup’ın 1853 yılında yazdığı ve kendi hikayesini anlattığı romanından uyarlanan filmde Northup, ABD’nin kuzeyinde yaşayan özgür bir insan, tanınmış bir keman virtüözüyken kaçırılarak köle yapılması ve geçirdiği kölelik yılları anlatılmaktadır

8. Aile Sırları

Orijinal İsmi: August: Osage County

Süre: 121dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: John Wells
Senarist: Tracy Letts
Yapımı: 2013 - ABD

Weston ailesi tam bir karmaşa ve kaos içerisindedir. Beverly ve Violet Weston'ın üç kızı ve bir torunu vardır ve günleri bir hayli şamatalı geçmektedir. Tüm aile biraraya gelir ve Ağustos ayında Oklahoma'da büyük bir evde geçirecekleri bir tatile çıkar. Ancak bu kalabalık bir araya geldiğinde cennet gibi bir tatili hayal etmek imkansızdır. İlaç bağımlısı Violet'ın çocuklarıyla, özellikle de Barbara ile pek de iyi bir ilişkisi yoktur ve sürekli tartışmaktadırlar. Ailenin en büyük kızları ise, kendisini aldatan kocasıyla ve ergenliğe giren kızının sorunlarıyla uğraşmaktadır. Her bir aile ferdinin kendini aşacak sorunları vardır ve gidişat tüm ailenin dengesini sarsar. Weston ailesi, geleceklerini tamamen değiştiricek bir yere doğru sürüklenmeye başlar...

9. Hobbit: Beklenmedik Yolculuk

Orijinal İsmi: The Hobbit: An Unexpected Journey

Süre: 169dk
Yönetmen: Peter Jackson
Yapımı: 2012 - ABD

Bilbo Baggins sakin hayatını rutin bir şekilde sürdürürken kapısı çalınır ve içeriye Gandalf girer.  Bilbo Baggins ve beraberinde 13 cüce, Ejderha Smaug’un zamanında cücelerden çaldığı hazineyi kurtarmak üzere uzun bir macera için ilk adımlarını atacaklardır.

10. Brexit

Orijinal İsmi: Brexit: The Uncivil War

Süre: 93dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Toby Haynes
Senarist: James Graham
Yapımı: 2019 - İngiltere

Politika strateji uzmanı olan Dominic Cummings 2015’ten bu yana popüler ama tartışmalı bir konu olan İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkması için İngiliz seçmenleri ikna etmeye çalışıyor.