Mutlaka İzlemeniz Gereken Robin Williams Filmleri!

Usta oyuncu Robin Williams 72 yıl önce bugün doğdu...

11 Ağustos 2014 tarihinde intihar ederek hayatını kaybeden usta oyuncu Robin Williams, yaşasaydı bugün 72 yaşında olacaktı. O, bugün aramızda olmasa da geride bıraktığı filmler ve performanslarla unutulmazlar arasına adını yazdırdı. 

Biz de oyuncunun doğum günü şerefine en sevdiğimiz filmlerini derlediğimiz bir liste hazırladık.

Keyifli seyirler!

1. Jumanji

Orijinal İsmi: Jumanji

Süre: 104dk
Tür: Aile , Fantastik , Macera
Yönetmen: Joe Johnston
Yapımı: 1995 - ABD

26 yıl boyunca bir oyunun içinde tıkılı kalan Alan Parrish, iki çocuğun oyunu yeniden oynamasıyla gerçek hayata geri dönüyor. Ancak onunla birlikte egzotik ve vahşi hayvanlar da gerçek hayata geliyorlar. Alan, şehri kurtarmak zorundadır, bunun için de oyunu en son onunla oynayan eski arkadaşı Sarah Whittle'ın yardımına ihtiyacı vardır.

2. Can Dostum

Orijinal İsmi: Good Will Hunting

Süre: 127dk
Tür: Dram
Yönetmen: Gus Van Sant
Senarist: Matt Damon , Ben Affleck
Yapımı: 1997 - ABD

Will, bir üniversitede hademelik yapan süper zeki bir gençtir. Will, bir türlü sokak kavgalarından kendini alıkoyamaz ve başı derde girer. Hapise düşmek üzere olan Will'i bu durumdan kurtarabilecek tek kişi onun yeteneklerini farkeden, okulun profesörlerinden Sean McGuire'dır. Aralarında bir anlaşma yaparlar ve bu zamanla çok özel bir dostluğa doğru yol alırlar..

3. Ölü Ozanlar Derneği

Orijinal İsmi: Dead Poets Society

Süre: 128dk
Tür: Dram
Yönetmen: Peter Weir
Senarist: Tom Schulman
Yapımı: 1989 - ABD

50'lerin Welton Akademisi, ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir hale getirmektedir. Fakat yeni ingilizce öğretmeni John Keating'in okula atanmasıyla çok şey değişecektir.

4. Robot Adam

Orijinal İsmi: Bicentennial Man

Süre: 131dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Chris Columbus
Yapımı: 1999 - Almanya , ABD

Teknolojinin hızla geliştiği yeni binyılın ilk yıllarında Richard Martin, bir NDR-114 robot satın alır. Ailenin en küçük çocuğu robota Andrew adını verir. Başlangıçta evin sıradan işlerini yapmak için alınan bir robotken Andrew düşünmek ve hissetmenin ne olduğunu keşfetmeye başlar. Martin ailesi ise satın aldıkları robotun sıradan bir robot olmadığını. Bicentennial Man, her bireyin aşk, insanlık ve hayatı anlamaya çalışmayı amaçladığı iki yüzyıllık bir süreyi anlatıyor. Andrew öğrendiği derecede öğretiyor ve dünyaya bir varlığın nasıl şefkatle kucaklanacağını gösteriyor.    

5. Patch Adams

Orijinal İsmi: Patch Adams

Süre: 115dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Tom Shadyac
Yapımı: 1998 - ABD

Yaşanmış bir hayat hikayesinden alınmıştır. İntihar eğilimli biri olarak girdiği akıl hastanesinde gördüklerinden sonra Hunter 'Patch' Adams, çıktıktan sonra tıp fakültesine öğrenci olarak girer. Okulda başarılı bir öğrenci olmasına karşın, ideallerinden dolayı hocalarından tepki görür. Amacı 'hayata renk katarak' mizah yoluyla tedaviye katkıda bulunmaktır. Daha sonra yoksul hastalar için kendi parası ve bağışlarla özel bir klinik açmaya kadar girişimlerini sürdüren Adams, film sürecinde sevgilisi Carin Fisher'in öldürülmesiyle ve lisanssız klinik açmakla darbeler yese de, tedavi hizmetlerinde yaptıklarıyla ünü ülke çapına yayılır ve bir anlamda amacına ulaşır.

6. Müthiş Dadı

Orijinal İsmi: Mrs. Doubtfire

Süre: 125dk
Tür: Aile , Dram , Komedi
Yönetmen: Chris Columbus
Yapımı: 1993 - ABD

Sizce sıradan bir baba çocukları ile daha fazla zaman geçirebilmek için ne kadar ileri gider? Daniel Hillard sıradan bir baba değildir. Eski karısının evde bir bakıcıya ihtiyacı olduğunu öğrenince hemen bu iş için başvurur. Mükemmel peruğu, birazcık makyaj ve bütün durumlara elverişli elbisesi ile Mrs. Doubtfire kendini işne adamış İngiliz bir bakıcı olarak hemen işe alınır. Ve tüm alesiyle yepyeni bir hayat yaratır. Şok edici, neşeli ve çoğu zaman dokunaklı olan bu filmi Robin Williams tekrar tekrar seyredilmesini sağlıyor.

7. Kanca

Orijinal İsmi: Hook

Süre: 141dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi , Macera
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımı: 1991 - ABD

Peter Banning, işkolik bir avukattır. Karısı ve iki çocuğunu fazlasıyla ihmal etmektedir. Ailece İngiltere'deki büyükanne Wendy'i ziyarete gittiklerinde, çocukları Kaptan Hook tarafından kaçırılır. Peter, peri Tinkerbell'in yardımıyla Olmayan Ülke'ye döner. 

8. Baskı

Orijinal İsmi: One Hour Photo

Süre: 96dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Mark Romanek
Senarist: Mark Romanek
Yapımı: 2002 - ABD

Seymour "SY" Parrish yaklaşık 20 yıldır Savmart adlı yerel markette fotoğraf tab etmekte ve işini fazlasıyla ciddiye almaktadır. En iyi müşterileri olan Yorkin ailesinin fotoğraflarını yıllardır tab eden Parrish, her şeye sahip olduklarını düşündüğü bu ailenin hiç bitmeyecekmiş gibi gözüken mutluluğuna imrenmektedir. Bu aileyi hedef alan takıntısı, onların hayal bile edemeyeceği kadar rahatsız edici bir hale gelir.

9. Uykusuz

Orijinal İsmi: Insomnia

Süre: 118dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Christopher Nolan
Yapımı: 2002 - ABD

Los Angeles polisinden dedektifler Will Dormer ve Hap Eckhart, küçük bir Alaska kasabasına 17 yaşında bir kızın öldürülmesini araştırmaya giderler. Araştırmaları sonucunda Walter Finch adında bir yazardan şüphelenir ve peşine düşerler. Sisler içinde yaşanan bir çatışmada Hap öldürülür, Finch kaçar.Başarısızlığa uğramanın ve ortağının ölümünün öfkesiyle Dormer, Finch'in peşine düşer. Bu kez yanında yerel bir polis memuru olan Ellie Burr vardır. ikili, Finch'in zekice ördüğü entrikalar ağı içerisinde intikam ve adalet için çabalar.

10. Müzede Bir Gece

Orijinal İsmi: Night At The Museum

Süre: 108dk
Yönetmen: Shawn Levy
Senarist: Thomas Lennon
Yapımı: 2006 - ABD , İngiltere

Ulusal Tarih Müzesinin karanlık koridorları belki de en inanılmaz günlerini yaşıyordu. Tarih öncesi yaratıklar, korkunç eski çağ savaşçıları, kayıp Efrica kabileleri, tarihin gördüğü en büyük kahramanlar ve daha neler neler tarihin koridorlarından çıkıp bu müzdede yerlerini almışlardı. Hepsi dondurulmuş gibi ya da dondurulmadılar mı acaba? Bir aksiyon komedi filmi olan "Müzede Bir Gece", Ulusal Tarih Müzesinin yeni gece bekçisi Larry, tüm ziyaretçiler evlerine gittiklerinde asıl maceranın başladığına tanık olacaktır. Hayatı boyunca fantastic maceralar peşinde koşmuş olan Larry Daley,unların ona hiçbir çıkar sağlamadığını ve bu yüzden işssiz kalıp oğlunu göremeyecek duruma geldiğini fark edince gerçek bir iş arayışına girer. Rüyalarındaki büyük hayalin bir gün onu bulacağından emindir. Fakat böyle bir hayalin bu kadar canlı ve heyecanlı gerçekleşeceğinden tabii ki haberi yoktu… İşindeki ilk gecesinde büyükçe bir el feneri ve aşırı kullanılmaktan yıpranmış bir kullanım klavuzu ile koskaca müzede tek başına kalır. En azından o yalnız olduğunu düşünmektedir. Fakat bir dakika , bu ses de ne? Larry bütün şaşkınlığı ile koskoca müzedeki tüm yaratıkların teker teker canlanmasına şahit olacaktır…Dünya tarihinin en korkunç yaratığı T-Rex, Hun İmparatoru Atilla , kaplanlar, maymunlar ve bir müzede tarihe karıştığını düşündüğünüz her şey taker taker koridorlarda dolaşmaya başlayacaktır. Tarihin sayfaları içinden çıkan yüzlerce karakterin içinde yalnızca Teddy Roosevelt ona bu kaosun sebebini ve çözümleme yolunu gösterecektir. Tekrar işini kaybetmekten ve bu yüzden oğlu Nick’i görememekten korkan Larry müzeyi zarar görmeden korumaya ve işine devam etmeye karar verecektir.

11. Günaydın Vietnam

Orijinal İsmi: Good Morning Vietnam

Süre: 121dk
Tür: Dram , Komedi , Savaş
Yönetmen: Barry Levinson
Senarist: Mitch Markowitz
Yapımı: 1987 - ABD

Eleştirmenler Oscar Ödülü sahibi Robin Williams'ın "Günaydın Vietnam" filminde, 1965'te Saigon'u yerinden oynatan, saygısız, konformist DJ Adrian Cronauer rolünü oynamak için doğduğunu söylüyorlar. Cronaue, ordu tarafından sabahın erken saatlerinde yayınlanan bir radyo şovu için getirtilir. Cronauer, önceki ciddi ve sıkıcı hava dalgalarını, mizah ve hippi nağmeleriyle dolu yaylım ateşiyle yok eder. askerler tarafından çok sevilir, ancak üst yönetim içinde öfke uyandırır. Bilmeceler, inanılmaz eğlenceli fıkra bombardımanları ve 60!ların hitleriyle dopdolu film, Cronauer'in sıkı Saigon macerasının ortasında bir dünyanın nasıl deliye döndüğünü gösteriyor.

12. Aladdin

Orijinal İsmi: Aladdin

Süre: 95dk
Yönetmen: Ron Clements , John Musker
Yapımı: 1992 - ABD

Aladdin , sokak hırsızı ve maymun arkadaşı Abu'dan başka kimsesi olmayan yoksul bir gençtir. Prenses Jasmine, saraydan sıkılıp şehire çıkıp dolaşmaya başladığında Aladdin ile tanışıyor. Ancak Sultan'ın veziri Jafar Aladdin'i hapise attırıyor. Aslında Jafar, peşinde olduğu lambayı sadece Aladdin'in alabileceğini öğrendiği için Aladdin'i tutuklatıyor. Lambayı alan Aladdin Jafar'a vermiyor ve lambanın içinden çıkan Genie ile karşılaşıyor. Üç dileğinin gerçekleşmesini sağlayacak olan bu cin, Aladdin'in aşık olduğu Prensesle evlenmesine yardımcı olamıyor. Çünkü prenses sadece bir prensle evlenebilir.