Mutlaka İzlemeniz Gereken Jason Statham Filmleri!

Jason Statham bugün 56 yaşında!

26 Temmuz 1967'de dünyaya gelen İngiliz oyuncu Jason Statham, oyunculuktan önce uzun süre sporla uğraştı.12 yıl boyunca Britanya Ulusal Dalış Takımının üyesiydi. Crystal Palace Ulusal Spor Merkezi'nde çalışırken Spor Tanıtımları ajansı tarafından fark edildi ve spor modelliğine başladı. Statham, modellik yaparken medyada da yer edindi. French Connection'da Britanyalı yönetmen Guy Ritchie ile tanışması ile oyuncluk serüveni başladı.

Günümüzde Hollywood'un aksiyon filmlerinde aranan isimlerden olan Statham'ın doğum günü şerefine, oyuncunun en sevdiğimiz filmlerini listeledik.

Keyifli seyirler!

1. Kapışma

Orijinal İsmi: Snatch

Süre: 103dk
Tür: Komedi , Suç
Yönetmen: Guy Ritchie
Senarist: Guy Ritchie
Yapımı: 2000 - ABD , İngiltere

Çaylak lisanssız boks organizatörleri Turkish ve ortağı Tommy yasadışı boks işindeki büyük isim tuğla kafayı maç için ikna ederler. Çingene Mickey maç yerine kendi kurallarıyla oynamaya başlayınca iş çığrından çıkar. Bu arada dört parmak franky ve 86 karatlık elmas londra'da kaybolmuştur. Franky'nin tuzağa düşürüldüğünü öğrenen kuzen Avi, Frakny'yi kontrol etmesi ve elması bulması için sağkoluyla Londra'ya gelir.

2. Meg: Derinlerdeki Dehşet

Orijinal İsmi: The Meg

Süre: 113dk
Yönetmen: Jon Turteltaub
Yapımı: 2018 - ABD , Çin

Denizci subay ve aynı zamanda ünlü bir dalgıç olan Jonas Taylor Mariana Çukuru yakınlarında başına gelen korkunç olayın ardından ekibinin büyük kısmını terketmiş, kendi hayatını kurtarsa da rütbesini, ailesini ve tüm şerefini kaybetmiştir. Görev sırasında gördüğü ve ekibini terketmesine neden olan devasa köpekbalığına ise kimse inanmamıştır. Aradan yıllar geçtikten sonra Taylor, bir başka görev için çağrılır. Eski karısının da mürettebat arasında bulunduğu bir denizaltı, aynı sularda dibe çökmüştür. Ancak karşılaştığı devasa yaratık, Taylor'ın aklından hiç çıkmamıştır, bu yüzden kurtarma operasyonuna katılmadan önce tüm korkularıyla yüzleşmesi gerekecektir.

3. Hızlı ve Öfkeli 8

Orijinal İsmi: The Fate of the Furious

Süre: 136dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: F. Gary Gray
Yapımı: 2017 - ABD

Yıllardır birlikte çalışan, adeta aile gibi olan ekibin beyni Dominic Toretto, eşi Letty ile balayındayken gizemli Cipher'ın saflarına katılarak en yakınındaki insanlara ihanet etmiştir. Cipher tam bir teknoloji dehasıdır ve gerçek bir kaos çıkarabilmek için Dom'u da yanına çekmiştir. Bu olayın şokunu atlatmaya çalışan ekip, Cipher ve Dom'u durdurabilmek için eski düşmanları Deckard Shaw'un da yardımına ihtiyaç duyacaktır.

4. Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana

Orijinal İsmi: Lock, Stock And Two Smoking Barrels

Süre: 105dk
Tür: Komedi , Suç
Yönetmen: Guy Ritchie
Senarist: Guy Ritchie
Yapımı: 1998 - ABD , İngiltere

Eddy ve arkadaşları ellerindeki 100.000 poundu değerlendirmek için kumara yatırırlar. Aralarında en kurt oyuncu Eddy olduğu için arkadaşları masaya onu yollarlar. Fakat masada her şey çoktan ayarlanmıştır. Eddy oyunun sonunda Hatchet Harry'e yarım milyon pound borçlanır. Bu borcu bir hafta içerisinde ödemelidir, yoksa Hatchet Harry'nin parmaklarını keseceğini biliyordur. Bu uğurda arkadaşları, parayı bulmak için bir dizi komik olaya karışırlar. Hatta bunlardan birinde antika bir tüfekle soygun yapmaya kalkarlar. Fakat hepsinde başarısızlığa uğrarlar. Fakat ellerindeki antika tüfeğin değerini bilmemektedirler.

5. Mekanik

Orijinal İsmi: The Mechanic

Süre: 93dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Simon West
Yapımı: 2011 - ABD

1972 yılında Charles Bronson’un duygusuz, soğukkanlı ve ultra profesyonel bir kiralık katili canladırdığı klasik bir kiralık katil filmi olan The Mechanic, yönetmen Simon West tarafından remake'lenip tekrar piyasaya sunuluyor.Mekanik, uluslararası boyuttaki bir yeraltı ögütlenmesinin, muhbirler ve olası düşmanlarını yok eden suikastçılarına verilen isimdir. Arthur Bishop eli çabuk ve temiz ve profesyonelce iş çıkaran bir mekaniktir. Öyle ki örgütle arasında ki bir numaralı arabulucu olan "menejeri" Koca Harry'i dahi yoketmekten çekinmez.Baba yadigarı mesleğini sürdürürken, müebbet yalnız olmanın üzerine getirdiği psikolojik yükü ise olanca gücüyle sırtlamaya çalışmaktadır. İç çalkantıları ile boğuşurken Harry'nin doyumsuz ve soğukkanlı oğlu Steve ile aralarında ilginç bir ortaklık doğar

6. İntikam Vakti

Orijinal İsmi: Wrath Of Man

Süre: 119dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Guy Ritchie
Senarist: Nicolas Boukhrief
Yapımı: 2021 - ABD , İngiltere

Fortico Security, her hafta Los Angeles'ta kamyonlarla yüz milyonlarca doları taşıma konusunda uzmanlaşmıştır. Ekiplerinin en yeni üyesi ise endini kısaca H olarak tanıtan esrarengiz bir adamdır. Bir soygun sırasında konrtolü ele alıp durumu kolayca çözen H ekip arkadaşlarını şaşırtır. Fakat vurgundan sonra takım arkadaşlarını onun gerçekte kim olduğunu ve amacının ne olduğunu merak etmeye başlarlar.

7. Koruyucu

Orijinal İsmi: Safe

Süre: 94dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Boaz Yakin
Senarist: Boaz Yakin
Yapımı: 2012 - ABD , Hindistan

Eski üst düzey bir ajana iki önemli görev verilir: önce 'kötü adamlar' tarafından kaçırılan 12 yaşındaki Chan adlı Çinli bir kızı kurtaracak ardından Rus Mafyasını, New York şehrinin yozlaşmış polislerini ve diğer kötü adamları alt edecek oldukça güvenli bir kombinasyonu harekete geçirecektir.

8. Taşıyıcı 2

Orijinal İsmi: Transporter 2

Süre: 90dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Louis Leterrier
Yapımı: 2005 - Almanya , ABD , Fransa

Frank Martin heyecanlı ve bol aksiyonlu hayatına biraz ara vermeye karar verir. Kendine Miami’nin sahillerinde oyalanacak daha sakin işler bulur. Ama geçmişindeki kariyerinin izleri bugüne de yansır. Yeni görevi onu beklemektedir. Özel iş kuralları ve üstün performansıyla Taşıyıcı ikinci kez görev başındadır. Üstelik bu kez daha tehlikeli bir görevle!

9. Tetikçi

Orijinal İsmi: Crank

Süre: 87dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yapımı: 2006 - ABD

Chev Chelios güne beklenmedik bir uyandırma telefonuyla başlamak üzeredir. Sersem vaziyette, zorlukla hareket eden, kalp atışları bile yavaşlamış olan Chev, çalan cep telefonunu açtığında, katil düşmanı Ricky Verona'dan uykusu sırasında zehirlendiğini ve sadece bir saat ömrü kaldığını öğrenir.

10. Parker

Orijinal İsmi: Parker

Süre: 118dk
Tür: Aksiyon , Suç
Yönetmen: Taylor Hackford
Senarist: John J. McLaughlin
Yapımı: 2013 - ABD

Yönetmenliğini Şeytanın Avukatı, Ray gibi ödüllü yapımlara imza atmış olan Oscarlı sinemacı Taylor Hackford'ın üstlendiği aksiyon ve suç filminin baş rolünde Jason Statham yer alıyor.Jennifer Lopez,Nick Nolte ve Michael Chiklis ise öne çıkan diğer isimler. Donald Westlake'in uzun soluklu roman serisinden uyarlanan film, işinde 'merhametiyle' ün yapmış hırsız Parker'ı odak noktasına alıyor. Zira Parker, paraya ihtiyacı olan insandan 'çalmamakla' tanınan, ahlaki değerleri de olan bir hırsız! Üstelik karşısına büyük bir mücevher soygunu fırsatı da çıkıyor ama Parker bu teklifi önce reddediyor. Sonra da karşısına çıkan emlakçı Leslie'nin planı yeniden teklif etmesiyle soyguna dahil oluyor!