Netflix 2022’nin En İyi 10 Dizisi!

2022 yılı Netflix’in en iyi dizilerini sizler için derledik!

2022 yılı, tırnak yiyerek izlenecek "Stranger Things"ten içten ve komik "Sex Education"a kadar heyecan verici bir dizi çıkışını beraberinde getirdi. Geçmiş dönem sevenler "Bridgerton"ın ikinci sezonunun tadını çıkardı, heyecan arayanlar ise "The Watcher"ın ürkütücü dünyasına daldı.

Eğer bir sonraki izleyeceğiniz şeyi arıyorsanız veya sadece mevcut olanları hatırlatmaya ihtiyacınız varsa, 2022'nin en iyi Netflix özgün dizileri listemize göz atın.

İyi seyirler…

1. Inventing Anna

Orijinal İsmi: Inventing Anna

Tür: Dram
Yapımı: 2022 - ABD

Inventing Anna'da kanıtlayacak çok şeyi olan bir gazeteci, New York'un sosyal sahnesinin kalbini çalan ve aynı zamanda paralarını da çalan Instagram efsanesi Alman mirasçı Anna Delvey'in davasını araştırıyor ama Anna New York'un en büyük dolandırıcısı mı yoksa sadece Amerikan rüyasının yeni portresi mi? Anna yargılanmayı beklerken ve muhabirimiz NYC'deki en büyük soruyu yanıtlamak için zamana karşı savaşırken Anna ve muhabir karanlık komik bir aşk-nefret bağı kurarlar: Anna Delvey kimdir?  Dizi, aynı zamanda yapımcı olarak da görev yapan Jessica Pressler'ın New York Magazine'deki "Anna Delvey New York'un Parti İnsanlarını Nasıl Kandırdı" başlıklı makalesinden esinlenmiştir.

2. Archive 81

Orijinal İsmi: Archive 81

Süre: 53dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem
Yapımı: 2022 - ABD

Birtakım hasarlı videokasetleri onaran bir arşivci, bunların kayıp yönetmeninin ve şeytani bir tarikatın karıştığı gizemli olayların içine çekilir.

3. Stranger Thing - 4.Sezon

Ufak bir kasabada küçük bir çocuk kaybolunca, gizli deneyler, korkutucu doğaüstü güçler ve tuhaf bir küçük kızın da parçası olduğu bir gizem ortaya çıkar. 

4. After Life - Final Sezonu

Orijinal İsmi: After Life

Süre: 30dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Ricky Gervais
Senarist: Ricky Gervais
Yapımı: 2019 - İngiltere

Tony (Ricky Gervais) mükemmel bir hayata sahiptir. Fakat karısı Lisa'nın ölümünden sonra onun için her şey değişir. Kendine yeni bir yol çizmeye karar veren Tony, çok uzun yaşayarak dünyayı cezalandırma niyetindedir. Yaşadığı sürece canı ne isterse onu yapacaktır. Kendisini ve hiç kimseyi umursamamanın bir süper güç olduğunu düşünür. Ancak etrafında tanıdığı herkes eskiden iyi bir adam olarak bildikleri Tony'ye destek olmaya kararlıyken bu yeni hayatı sürdürmesi hiç de kolay olmayacaktır.

5. Ozark - 4.Sezon

Dizide Chicagolu bir finans danışmanının, uyuşturucu karteliyle anlaşmazlığa düştükten sonra ailesini Missouri’nin Ozark bölgesine yerleştirmesi ve bunun üzerine gelişen olaylar anlatılıyor. Byrdes çifti ve çocukları Charlotte ile Jonah, her anlamıyla sıradan bir hayat sürmekte olan sıradan bir Amerikan ailesidir. Bunu bozan tek bir durum vardır, o da Marty'nin işi. Chicago'da finans danışmanlığı yapan Marty, aynı zamanda Meksika'daki en büyük uyuşturucu kartelinin en iyi para aklama aracıdır. İşler ters gider ve Marty, ailesini Chicago'nun gökdelenlerinden uzağa taşımaya karar verir. Onları Missouri'nin Ozark olarak bilinen Lazy Lake bölgesine yerleştirir. Dizi, suç, dram ve gerilim türlerinin bir karışımı niteliğinde.

6. Vikings: Valhalla

"Vikings" dizisinin 100 yıl sonrasını konu alan devam serisi. Bin yıldan fazla bir süre önce 11. yüzyılın başlarında geçen "Vikings: Valhalla", gelmiş geçmiş en ünlü Vikinglerden bazılarının - efsanevi kaşif Leif Eriksson (Sam Corlett), ateşli ve dikbaşlı kız kardeşi Freydis Eriksdotter'ın (Frida Gustavsson) ve hırslı İskandinav prensi Harald Sigurdsson (Leo Suter) kahramanca maceralarını anlatıyor. Vikingler ve İngiliz kraliyetleri arasındaki gerilim kanlı bir kırılma noktasına ulaşıp, Vikinglerin kendi aralarında Hıristiyan ve pagan inançları yüzünden çatışırken, bu üç Viking, onları okyanuslar ve Kattegat'tan İngiltere'ye ve savaş alanlarına götürecek destansı bir yolculuğa başlar. 

7. The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

Süre: 30dk
Tür: Gizem , Komedi , Suç
Yönetmen: Michael Lehmann
Yapımı: 2022 - ABD

Başlangıçta adı The Woman in the House olan ancak sonra The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window olarak değiştirilen Rachel Ramras, Hugh Davidson ve Larry Dorf tarafından yaratılan televizyon mini dizilerini yayınlayan yeni bir Amerikan kara komedi gerilim filmidir. Kalbi kırık Anna (Bell) her gün şarabını alıyor, pencereden dışarı bakıyor, hayatın onsuz geçtiğini izliyor.  Ancak caddenin karşısına yakışıklı bir komşu taşındığında Anna tünelin sonunda bir ışık görmeye başlar.  Bu, korkunç bir cinayete tanık olana kadar… Yoksa gördü mü?

8. Bridgerton - 2. Sezon

Bridgerton ailesinin her sezon farklı bir kardeşine odaklanan dizide sekiz kardeş, Londra yüksek sosyetesinde aşkı ve mutluluğu arıyor. İlk sezonda Londra sosyetesindeki rekabetçi evlilik piyasasına ilk kez giren, nüfuz sahibi Bridgerton ailesinin en büyük kızı Daphne Bridgerton'ın hikayesi konu alınıyor. İkinci sezonda ise ailenin en büyüğü Vikont Anthony'nin mükemmel bir eş bulma çabası anlatılıyor. 

9. The Umbrella Academy - 3.Sezon

Umbrella Academy bünyesinde bulunan ve birbirleriyle pek anlaşamayan süperkahramanlardan oluşan sorunlu bir aile, babalarının ölümü ardındaki gizemi ve çok daha fazlasını çözmek için bir araya gelir. 

10. Russian Doll - 2.Sezon

Sürekli ölmekte ve 36. doğum günü partisini tekrar yaşamakta olan Nadia, gerçeküstü bir zaman döngüsünde sıkışıp kalmıştır.