Nostaljik Fox TV Dizileri!

Fox TV'nin eski dizileriyle bir zaman yolculuğuna çıkmak ister misiniz?

Ülkemizde 2007 yılında yayın hayatına başlayan FOX TV, pek çok akılda kalan orijinal diziye imza attı. "Bez Bebek"ten "Karagül"e, Fox TV dizilerinden en beğendiklerimize sizler için kronolojik olarak sıraladık.

1. Bez Bebek

Oyuncaklar Ülkesinde yaşayan dünyalar güzeli bez bebek NANA 100. yaş gününde gerçek bir insan olmayı diler. Baş peri Kulina ve dostları, Nana’nın bu dileği karşısında çok şaşırırlar; nasıl olur da bir oyuncak büyü yeteneklerini ve ölümsüzlüğünü kaybetmek pahasına insan olmak isteyebilir? Nana, eski sahibi minik Yağmur’un yanında güvende olacağını hisseder. Kulina’nın sihirli ekranından dünyada olanları izleyip Yağmur’un kendisine çok ihtiyacı olduğunu da görünce, kararı kesinleşir.

2. Arka Sıradakiler

Orijinal İsmi: Arka Sıradakiler

Süre: 110dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Hamdi Alkan , Ali Bilgin
Yapımı: 2007 - Türkiye

Bir gençlik dizisi olan "Arka Sıradakiler"de; çete kavgaları, uyuşturucu, haraç alınması konu edilmektedir. Olayların ana mekânı; yıllardır üniversiteye bir tek öğrenci bile gönderememiş, unutulmuş bir lisedir. Bir lisedeki (Büyük Zafer Lisesi) öğrencileri ve okula yeni gelen idealist bir öğretmenin öğrencileri doğru yola sokma mücadelesini anlatmaktadır.

3. Unutma Beni

Gözlerden sözlere taşınamayan bir aşkı. İçlerinde mıh gibi taşıyan iki aşığın, karanlıktan aydınlığa, hüzünden sevince, acıdan mutluluğa ilerleyişi; birbirlerine kavuşma yolculuğu.

4. Yer Gök Aşk

Bir sevda için bölünmüş iki kız kardeşin yüreği. Biri hüzün dolu,diğeri hırçın ve gururlu. Hayatın neler getireceğini kim bilebilir? Bir yüreğe iki yangın düşerse yer gök aşk olur.

5. Canan

Orijinal İsmi: Canan

Tür: Dram
Yönetmen: Bahadır İnce
Yapımı: 2011 - Türkiye

Canan, küçük bir kızken doğduğu köyünden ve annesinden koparılarak zengin bir aileye evlatlık verilir. Şanssızlığı burada da yakasını bırakmayacaktır. Genç ve güzel Canan karnında taşıdığı bebeği ile bu kez de ailesi olarak gördüğü evden uzaklaştırılacaktır.   Canan, yıllar sonra güçlü, acımasız ve zengin bir kadın olarak masumiyetini çalanlarla yüzleşmek üzere intikam almak için geri döner. Karanlık sırların, acımasızlığın, kirli oyunların ortasında kalan Canan aslında zorlu bir yolculuğun başındadır.

6. Dinle Sevgili

Orijinal İsmi: Dinle Sevgili

Süre: 50dk
Tür: Romantik
Senarist: Sergin Akyaz
Yapımı: 2011 - Türkiye

Birlikte büyüyen, farklı dünyalardan gelen iki kız arkadaşın aralarına giren erkekle birlikte gelişen hikayesidir.

7. Harem

Orijinal İsmi: Harem

Süre: 120dk
Tür: Komedi , Savaş
Yönetmen: Süleyman Seçik
Yapımı: 2012 - Türkiye

32 bölüm yayınlanmış televizyon dizisidir. Mezopotamya’da bir halk: Basurlular halkı. Basur Sarayı'nda, halkın canı gönülden sevdiği Sultan Küçük Esat. Birbirinden değişik, renkli kişiliklere sahip kadınlardan oluşan Küçük Esat’ın haremi. Harem’deki kadınların tek amaçları var; Sultan Küçük Esat’a erkek bir çocuk doğurabilmek... 45 kız çocuğu olan Sultan Küçük Esat’ın hiç erkek çocuğu olmadığı için tahtı tehlikededir. Sultan’ın üvey kızkardeşi Zehire Sultan’ın oğlu Vekilcan tahtın görünen tek varisidir. Bu yüzden Zehire Sultan ve annesi Mozaikli Valide Sultan sarayda başka erkek çocuk doğmaması için ellerinden geleni yapmaktadır. Bunun yanında Zehire Sultan, ağabeyi Küçük Esat’ı öldürmek için de çeşitli girişimlerde bulunmaktadır. 

8. Babam Sınıfta Kaldı

Liseyi yeni bitiren Yağmur kazandığı üniversite sayesinde özgürlüğe adım attığını sandığı anda, aftan yararlanan babası ile birlikte okuyacağını öğrenir ve bütün hayalleri suya düşer. Oysa babası Erman için durum farklıdır. Erman hem üniversite tahsilini tamamlayacak hem de kızına yakından göz kulak olacağı için bir taşla iki kuş vuracaktır. Yağmur’u üniversitede bekleyen güzel ama zor zamanların yanı sıra babası Erman için de zorlu bir süreç başlayacaktır. Zira Yağmur’un annesi ile evlenmeden yıllar önce terk ettiği sözlüsü Çiğdem aynı okulda Dekan olmuştur.

9. Kiraz Mevsimi

Orijinal İsmi: Kiraz Mevsimi

Süre: 90dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Filiz Gülmez
Yapımı: 2014 - Türkiye

Hikayesine kiraz mevsimi aşkın zamanıdır sözü ile giriş yapan senarist Aslı Zengin (Romantik Komedi 1-2) şimdi de genç moda tasarımcısı Öykü’yü (Özge Gürel) sunuyor bize. İstanbul’un tipik orta halli bir mahallesi, baş karakterlerin çıkış noktası olmanın ötesinde direnmekte olduğu değişim ile olayların merkezindedir. Öykü’nün çocukluk aşkı Mete (Dağhan Külegeç) ve onun ortağı Ayaz(Serkan Çayoğlu) arasında yaşadığı aşk ikilemi, yakın arkadaşı Şeyma’nın (Nilperi Şahinkaya) gizli oyunları ile iyice içinden çıkılmaz bir hal alır. Çapkın bekar Ayaz için ise Öykü’nün dünyasına girmesi gönlünü kaptırma riski de taşıyan eğlenceli bir oyun halini almıştır. Öykü hayallerine ulaşmak için çabalarken mahalle ve insanları değişim rüzgarları ile savrulurlar. Kiraz mevsimi değişimin de mevsimidir.

10. Karagül

Orijinal İsmi: Karagül

Süre: 100dk
Tür: Aile , Dram
Yönetmen: Murat Saraçoğlu
Yapımı: 2013 - Türkiye

Elleri yalısının bahçesindeki topraktan başka toprağa değmemiş bir kadın ve bu kadını bir yalanı yaşamaya mahkum etmiş bir adam. Kadın en ummadığı anda gerçeklerle bir başına kalır. Şimdi hayat onu, kaybettikleri için savaşa davet ediyor. Hayat, onu çocukları için ayakta durmaya ve uzak diyarlarda yeniden doğmaya çağırıyor. İmkansıza inat yaşayan, başka topraklarda yeniden doğan kadınların hikayesi.