En İyi Deniz Canavarı Filmleri!

"Meg 2: Çukur" filminin vizyona girmesiyle deniz canavarlarının dehşet saçtığı filmlere bir göz atalım...

Jason Statham'ın başrolünde olduğu "Meg 2: Çukur" filmi bugün vizyona girdi. 2018 yapımı "Meg: Derinlerdeki Dehşet"in devam filmi olan yapımda bir araştırma ekibi, devasa Meg'lere ve amansız çevre yağmacılarına karşı mücadele veriyorlar. Biz de Meg'in tekrar gündeme gelmesini fırsat bilip korkutucu deniz canavarlarının merkezde olduğu filmlere doğru bir yolculuğa çıktık. Bunun sonucunda da en dikkat çekici 10 tanesini sizler için derledik.

Keyifli seyirler!

1. Yaratık

Orijinal İsmi: Gwoemul

Süre: 120dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Korku
Yönetmen: Bong Joon-ho
Yapımı: 2006 - Güney Kore , Japonya

Seul’u ikiye ayıran Han nehri korkunç bir faciaya gebedir. Amerikan ordusunun bir kaç sene önce gizlice boşalttığı kimyasal atıklar, nehirde korkunç bir yaratığın üremesine neden olmuştur. Nehir kenarında piknik yapmak için toplanmış şehir sakinleri suların arasından ansızın yükselen devasal bir yaratık görürler. Bir kaç saniye içinde ortalığı savaş alanına çeviren canavar tekrar sulara gömülmeden önce ardında yüzlerce ölü bırakır. Ancak yaratık ile ilgili korkunç gerçek ancak bir kaç gün sonra farkedilir. Hükümet yaratığın insanlara korkunç bir virüs bulaştırdığından şüphelenmektedir.

2. Godzilla

Orijinal İsmi: Godzilla

Süre: 123dk
Yönetmen: Gareth Edwards
Senarist: David Callaham
Yapımı: 2014 - ABD

Dünyanın en ünlü canavarı, insanlığın haddini aşarak yaptığı bilimsel çalışmalar sonucu ortaya çıkarak tüm insanların varlığını tehdit eden acımasız yaratıklarla mücadele ederek bizi koruyor.   

3. Canavar

Orijinal İsmi: Cloverfield

Süre: 85dk
Yönetmen: Matt Reeves
Senarist: Drew Goddard
Yapımı: 2008 - ABD

New York’taki bir barda kulakları sağır eden bir gürültü duyulur, bardaki kargaşa sırasında davetliler merdivenden aşağıya kaçmaya çalışırken New York caddelerini alev alev yanan yıkıntı ve enkazlar kaplar. Ardından Manhattan tarafında şiddetli bir patlama olur, Özgürlük Heykelinin kafası tıpkı dev bir top güllesi gibi caddeye çarpar. New York’a düzenlenen bir canavar saldırısına tanıklık eden insanların öyküsü.

4. Meg: Derinlerdeki Dehşet

Orijinal İsmi: The Meg

Süre: 113dk
Yönetmen: Jon Turteltaub
Yapımı: 2018 - ABD , Çin

Denizci subay ve aynı zamanda ünlü bir dalgıç olan Jonas Taylor Mariana Çukuru yakınlarında başına gelen korkunç olayın ardından ekibinin büyük kısmını terketmiş, kendi hayatını kurtarsa da rütbesini, ailesini ve tüm şerefini kaybetmiştir. Görev sırasında gördüğü ve ekibini terketmesine neden olan devasa köpekbalığına ise kimse inanmamıştır. Aradan yıllar geçtikten sonra Taylor, bir başka görev için çağrılır. Eski karısının da mürettebat arasında bulunduğu bir denizaltı, aynı sularda dibe çökmüştür. Ancak karşılaştığı devasa yaratık, Taylor'ın aklından hiç çıkmamıştır, bu yüzden kurtarma operasyonuna katılmadan önce tüm korkularıyla yüzleşmesi gerekecektir.

5. Jaws

Orijinal İsmi: Jaws

Süre: 124dk
Tür: Gerilim , Korku , Macera
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımı: 1975 - ABD

Devası büyük beyaz bir köpekbalığının küçük bir adada yaşamakta olan insanları tehdit edişi ve onunla mücadeleyi konu alıyor

6. Kara Gölün Canavarı

Orijinal İsmi: Creature From The Black Lagoon

Süre: 79dk
Yönetmen: Jack Arnold
Yapımı: 1954 - ABD

Amazon Nehri boyunca fosil arayan bilimsel keşif ekibi, efsanevi Black Lagoon'daki tarih öncesi devre ait Gill-Man'i keşfeder. Kaşifler yaratığı yakalarlar ama yaratık kaçmayı başarır. Daha sonra yaratık âşık olduğu ekip üyesi Kay'i kaçırmak için geri dönecektir.

7. Deniz Kızlarının Şarkısı

Orijinal İsmi: Córki dancingu

Süre: 93dk
Yapımı: 2015 - Polonya

Varşova'da bir kabareye bir çift denizkızı kızkardeşi kabul edilir. Aynı zamanda vampir olan denizkızı kız kardeşlerden biri insanlarda sevgiyi ararken, diğeri kentin insanlarını yemek istemektedir.

8. Derinlikte Dehşet

Orijinal İsmi: Deep Rising

Süre: 106dk
Yönetmen: Stephen Sommers
Senarist: Stephen Sommers
Yapımı: 1998 - ABD , Kanada

Güney Çin Deniz'inde yolculuk eden Argonautica adlı bir yolcu gemisi esrarengiz bir kaza geçirir ve yolcular için korku dolu anlar başlar. Birdenbire, geminin iletişim sistemi arızalanır. Daha sonra gemi denizaltındaki bir nesne ile çarpışır. Mürettebat ve yolcuların öldürülmesi ise her şeyi iyice karıştırır. Birkaç kişi, denizde yaratık görmüştür, fakat Hanover onlara inanmaz.

9. Leviathan

Orijinal İsmi: Leviathan

Süre: 98dk
Yönetmen: George P. Cosmatos
Senarist: David Webb Peoples
Yapımı: 1989 - ABD , İtalya

Denizaltında tehlikeli yaratıklarla baş etmeye çalışan bilim adamlarının korkulu hikayesi.

10. Piranha

Orijinal İsmi: Piranha

Süre: 94dk
Yönetmen: Joe Dante
Yapımı: 1978 - ABD

Et yiyen piranhalar yanlışlıkla bir sayfiyenin nehirlerine salındığında, bir sonraki öğünleri misafirler olur.