Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 James Gunn Filmi

5 Ağustos 1966 doğumlu yetenekli yönetmen ve senarist James Gunn, bugün 57 yaşına giriyor!

Yönettiği ve senaristliğini yaptığı "Galaksinin Koruyucuları" ile tüm dünyaya sesini duyuran James Gunn, kariyerinde özellikle süper kahraman ve bilim kurgu filmlerine imza attı. Galaksinin Koruyucuları ile Marvel Sinematik Evreni'ne adım atmadan önce farklı süper kahraman filmleri de ortaya koydu. Biz de sizler için James Gunn'ın izlemeniz gereken filmlerini listedik! İyi seyirler.

1. Galaksinin Koruyucuları

Orijinal İsmi: Guardians of the Galaxy

Süre: 121dk
Yönetmen: James Gunn
Yapımı: 2014 - ABD

Marvel'ın aksiyon dolu, destansı uzay macerası "Galaksinin Koruyucuları", Marvel sinema evrenini, maceracı Peter Quill'in, tüm evreni tehdit eden ihtiraslara sahip bir kötü adam olan Ronan'ın gıpta ettiği esrarengiz bir küreyi çalıp, amansız bir insan avının hedefi olduğu kainata doğru genişletiyor. Quill, inatçı Ronan'dan kurtulabilmek için birbirleriyle hiç benzeşmeyen dört uyumsuz kişiden oluşan bir ekiple zorlu bir ortaklığa soyunuyor: Silah taşıyan Rakun Rocket, ağaca benzer bir insansı olan Groot, ölümcül ve gizemli Gamora ve intikam ateşiyle yanıp tutuşan Yokedici Drax. Ama Quill kürenin gerçek gücünü kainata karşı taşıdığı tehlikeyi fark ettiğinde, bir tarafta galaksinin kader dengesi dururken, diğer tarafta, son ve çaresiz bir karşılaşma için ayaktakımı düşmanlarını toplamak üzere, elinden geleni yapması gerekiyor.

2. Ölülerin Şafağı

Orijinal İsmi: Dawn Of The Dead

Süre: 100dk
Tür: Aksiyon , Dram , Korku
Yönetmen: Zack Snyder
Yapımı: 2004 - ABD , Fransa , Japonya , Kanada

Bir gece içinde dünya, gerçeküstü boyutlarlardaki nedeni anlaşılamayan, açıklanamayan ve öldürücü bir belanın işgal ettiği ve ölülerin ölmediği, yaşayan bir kabusa dönüşür.

3. Galaksinin Koruyucuları 2

Orijinal İsmi: Guardians of the Galaxy Vol. 2

Süre: 137dk
Yönetmen: James Gunn
Yapımı: 2017 - ABD

2014'te çekilen Galaksinin Koruyucuları filmindeki maceraların devamı niteliğindeki bu filmde Peter Jason Quill, yani Star-Lord (Chris Pratt) arkadaşları suikastçi Gamora (Zoe Saldana), ailesinin intikamını almak için tüm galaksiyi dolaşan Drax (Dave Bautista), ödül avcısı rakun Rocket ve onun yanında dolaşan Groot ile birlikte babasının kökenlerini arıyor. Bu yolculuk sırasında galaksinin değişik yerlerinde savaşırlarken yanlarına yeni yol arkadaşları da katılıyor.

4. Super

Orijinal İsmi: Super

Süre: 96dk
Tür: Aksiyon , Dram , Komedi
Yönetmen: James Gunn
Senarist: James Gunn , WGA
Yapımı: 2010 - ABD

Karısı tarafından bir uyuşturucu satıcısına tercih edilen kahramanımız Crimson Bolt, sıradan bir insan meziyetlerine sahip olsa da hırs yaparak kendini iyi niyetli bir süper kahramana dönüştürecektir.

5. Scooby-Doo

Orijinal İsmi: Scooby-Doo

Süre: 88dk
Tür: Gizem , Komedi , Macera
Yönetmen: Raja Gosnell
Yapımı: 2002 - ABD

Mystery Inc.'in kapatılmasının üzerinden iki yıl geçmiştir. Scooby Doo, dedektif arkadaşları Fred (Freddie Prinze Jr.), Daphne (Sarah Michelle Gellar), Shaggy(Matthew Lillard) ve Velma (Linda Cardellini) ile birlikte Spooky Adası'na gönderilirler. Görevleri Spring Break bölgesindeki sıradışı olayları incelemektir. Spooky Adası'nın sahibi Emile Mondavarious (Rowan Atkinson) da buranın gerçekten perili olduğundan korktuğu için dedektifleri biraraya getirmek ve onlara yardımcı olmak istemektedir. Scooby ve arkadaşları kendi kişisel farklılıklarını bir yana bırakıp birlikte hareket etmek ve olayı çözmek zorundadırlar. Çünkü ancak bu sayede kendilerini ve dünyayı kötülükten kurtaracaklardır.

6. Yaratıklar

Orijinal İsmi: Slither

Süre: 95dk
Yönetmen: James Gunn
Senarist: James Gunn
Yapımı: 2006 - ABD , Kanada

Amerika'nın sakin Wheelsy kasabası ismi henüz koyulmamış bir kötülükle karşı karşıyadır. Ancak henüz kimse telefon direklerinin kayıp evcil hayvan ilanıyla dolduğunu ve kasabanın en zengin sakini Grant Grant'in tuhaf davranışlar sergilediğini fark etmemiştir. Çiftlik hayvanlarının ürkütücü şekilde ölmesi ve genç bir kadının kaybolmasıyla, kasaba şerifi Bill Party ve ekibi kasabalarının derinliklerinde yatan karanlık gücü keşfetmeye kara verirler. Ve dünyadaki tüm yaşamı sona erdirmek uzaylı bir organizmayla karşı karşıya kalırlar.

7. Belko Deneyi

Orijinal İsmi: The Belko Experiment

Süre: 89dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Greg McLean
Senarist: James Gunn
Yapımı: 2016 - ABD

Film, bir Güney Amerika ülkesinde bulunan ve kâr amacı gütmeyen Belko şirketi tarafından iş gününün başlangıcında tesise kapatılan çalışanların başından geçenleri anlatıyor. Çalışanların her biri, kendilerine gizlice verilmiş silah ve patlayıcılarla birbirlerini öldürmeleri için emir alırlar. Tesiste kapana kısılmış durumda olmanın verdiği gerilimle birlikte her Belko çalışanının gerçek doğasının açığa çıktığı şiddet dolu bir macera başlar. Bununla birlikte çalışanların çoğu korkusuz ve hayata dair çok tecrübesi olan insanlardır. Durumu fark ettiklerinde bu ölümcül deneyi kendilerine yaptıranlardan hesap sormak için dakika ile yarışacaklardır.

8. The Suicide Squad: İntihar Timi

Orijinal İsmi: The Suicide Squad

Süre: 132dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Macera
Yönetmen: James Gunn
Yapımı: 2021 - ABD

Hükümet, dünyanın en tehlikeli kötü adamlarını - Bloodsport, Peacemaker, King Shark, Harley Quinn ve diğerleri - uzak, düşmanlarla dolu Corto Maltese adasına gönderir. Yüksek teknolojili silahlarla donanmış olarak, tehlikeli ormanda bir arama ve yok etme görevine atılırlar ve onları biraz olsun hizaya sokabilecek tek kişi Albay Rick Flag'dir.

9. Brightburn

Orijinal İsmi: Brightburn: Hijo de la oscuridad

Süre: 91dk
Yönetmen: David Yarovesky
Senarist: Mark Gunn , Brian Gunn
Yapımı: 2019 - ABD

Bir türlü çocuğu olmayan Tori Breyer’ın anne olma hayalleri bir gece arazilerine uzaydan düşen kapsülün içerisindeki erkek bebekle gerçek olur. Brandon ismini koydukları akıllı, yetenekli ve etrafında olan bitene meraklı bu çocuk Tori ve eşi Kyle’ın bir anda tüm dünyası olur. Ancak Brandon’nın ergenliğe yaklaştıkça insanüstü güçlerinin farkına varmaya başlamasıyla içinde ki kötülük yavaş yavaş ortaya çıkmar. Tori, oğlu hakkında ki korkunç şüpheleriyle kendini tüketirken Brandon sapkın dürtülerinin etkisiyle çevresine büyük bir tehlike oluşturmaya başlar.

10. The Specials

Orijinal İsmi: The Specials

Süre: 82dk
Tür: Fantastik , Komedi
Yönetmen: Craig Mazin
Senarist: James Gunn
Yapımı: 2000 - ABD

Dünyanın en iyi altıncı ya da yedinci süper kahraman takımı, rekabetçi dünyada kötülükle savaşırken hak ettikleri yere gelmeye çalışır.