Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Dustin Hoffman Filmi

Usta oyuncu Dustin Hoffman bugün 86 yaşında!

8 Ağustos 1937'de Los Angeles'ta doğan Dustin Hoffman, 60 yılı bulan oyunculuk kariyerinde pek çok unutulmaz performans ile seyirci karşısına çıktı. "Kramer Kramer'e Karşı" ve "Yağmur Adam" ile Oscar Ödülünü iki kez kucaklayan Hoffman, ayrıca toplamda yedi kez bu ödüle aday gösterildi. 

Oyuncunun doğum günü şerefine en sevdiğimiz filmlerinden 10 tanesini bu listede derledik!

Keyifli seyirler!

1. Mezun

Orijinal İsmi: The Graduate

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Mike Nichols
Yapımı: 1967 - ABD

yeni mezun olmuş Benjamin Braddock'un kendisini, cinselliği ve aşkı keşfetmesinin oldukça satirik öyküsü. Okuldan yaşamını artık ardında bırakmış olan Benjamin'in kafası epeyce karışıktır. Ailesinin ve aile dostlarının tavsiyelerinden bunalmış, hayata karşı tedirgin bir şekilde, banliyödeki evlerinin havuzunda günlerini geçirmektedir. Bir gün babasının patronunun karısı Bayan Robinson tarafından baştan çıkarıldığında hayatı değişir.Yetişkinlerin dünyasına doğru birden atılan bu adıma, Benjamin'in Robinsonlar'ın kızı Elaine ile yakınlaşmasıyla birlikte altüst olmasını ekleyin. Delikanlının metresi, sevgilisinin annesi olduğunda gelişmeleri tahmin etmek iyice zor değil mi?

2. Yağmur Adam

Orijinal İsmi: Rain Man

Süre: 134dk
Tür: Dram
Yönetmen: Barry Levinson
Yapımı: 1988 - ABD

Bir ithal araba satıcısı olan Charlie, başkalarının düşüncelerine saygı duymayan bencil ve fırlama bir şehir çocuğudur. Babasının öldüğünü haber alan Charlie, cenazesine gittiğinde, babasının 49 model bir Buick Roadmaster hariç tüm mirasını bir vakfa bıraktığını öğrenir. Kendi hakkı olduğunu düşündüğü bu paradan bir pay alabilmek için bu vakfı ziyaret eden Charlie, buranın özürlülerle ilgilenen bir kurum olduğunu öğrenir.

3. Kramer Kramer'e Karşı

Orijinal İsmi: Kramer Vs. Kramer

Süre: 105dk
Tür: Dram
Yönetmen: Robert Benton
Senarist: Robert Benton
Yapımı: 1979 - ABD

Ted Kramer, işine son derece bağlı bir babadır ve bir gece eve geç döndüğünde, karısı Joanna onu terk etmek üzere olduğunu söyler. Kocasından ayrılıp, kendisini bulmaya çalışacaktır. Altı yaşındaki oğullarını da bakması için ona bırakacaktır. Bir taraftan işini sürdürmeye çalışan Ted diğer yandan da, pek az babanın bildiği kadarıyla, oğlunu tanımaya çalışmaktadır. Ona yemekler pişirmekte, parka gezmeye götürmekte ve onun her ihtiyacı ile korkularını anlamaya çalışmaktadır.

4. Tootsie

Orijinal İsmi: Tootsie

Süre: 116dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Sydney Pollack
Yapımı: 1982 - ABD

Michael Dorsey, New York'ta yasayan işsiz bir oyuncudur. Bir taraftan oyunculuk dersleri veriyor bir taraftan da filmlerde, tiyatrolarda rol almak icin denemelere gidiyor. Fakat bir turlu istedigi rolleri alamiyor, ya çok kısa buluyorlar kendisini, ya baska birini dusunuyoruz diyorlar v.s. Birgun yakin arkadasi Sandy ile televizyonda yayinlanan bir pembe dizi için prova yapiyorlar. Sandy'e destek olmak icin onunla beraber gidiyor ve kaderin cilvesiyle sonradan rolu kendisi alıyor. Tabii Michael Dorsey olarak değil ama Dorothy Michaels olarak. Bunu yaparken de söylediği sadece arkadaşi Jeff ile beraber hazirladikları tiyatro oyunu için gerekli parayı kazanmak. Bundan sonra Michael, ikili bir hayat sürmeye başlıyor. Aynı dizide rol alan Julie ile tanişmasi işleri iyice kariştiriyor. Çünku Michael Julie'ye aşik oluyor.

5. Lenny

Orijinal İsmi: Lenny

Süre: 111dk
Tür: Dram
Yönetmen: Bob Fosse
Senarist: Julian Barry
Yapımı: 1974 - ABD

Gary Morton, Guy Rennie aykırı karakterini sahneye de taşıyarak son derece sıradışı bir tarz ortaya koyan Lenny Bruce, tepki topladığı kadar da sevilen bir komedyendi. Dışa yansıttığı dünya ile içinde yaşadığı buhranların büyük bir çelişki oluşturduğu yaşamı, büyük çalkantılarla geçmişti.

6. Başkanın Adamları

Orijinal İsmi: Wag The Dog

Süre: 97dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Barry Levinson
Senarist: David Mamet
Yapımı: 1997 - ABD

Seçimlere çok az kalmışdır. Başkan ve diğer rakipler bir birilerin açığını yakalamaya çalıştığı zamanlardır. Tam ABD bu seçkiye hazırlanırken, bir skandal ortalığı karıştırır. Beyaz Sarayı ziyaret eden kızlardan biri başkanın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia edince işler karışır. Başkanın rakipleri bu işe çok sevinirken, başkan kurtulmak için bir yol aramaktadır ancak bu zordur.

7. Başkanın Bütün Adamları

Orijinal İsmi: All The President's Men

Süre: 138dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Tarih
Yönetmen: Alan J. Pakula
Senarist: William Goldman
Yapımı: 1976 - ABD

Başkan Nixon, Amerikan tarihinde istifaya zorlanmış ilk ve -şimdilik- tek başkandır. Her şey, Washington Post gazetesi muhabiri iki gözüpek gazetecinin, Carl Bernstein ve Bob Woodward'ın, bir dedektif kalitesinde yaptıkları takip sonucu tarihe Watergate Skandalı olarak geçecek vaka ortaya çıkar: 17 Haziran 1972 günü, Nixon'ın mensubu olduğu Cumhuriyetçi Parti'den bir kaç kişi, seçimi kazanması muhtemel olan Demokratların merkezine sızıp dinleme cihazı yerleştirmiştir. İki gazetecinin yakın takibi, olayın sorumlusunun, Cumhuriyetçi Parti'nin en tepesinde bulunduğunu gözler önüne serer.

8. Satıcının Ölümü

Orijinal İsmi: Death Of A Salesman

Süre: 130dk
Tür: Dram
Yönetmen: Volker Schlöndorff
Senarist: Arthur Miller
Yapımı: 1985 - Almanya , ABD

Film, Willy Loman adlı karakterin trajik hikayesini anlatır. Geçmiş hayatı ve şimdiki hayatı birbirine karışmıştır. Savaş sonrası ekomideki değişiklikler hayatını fazlasıyla değiştirir. Geçmişe dair olaylarla ilgili halusinasyonlar görmeye başlar. Sonunda ölmesinin hayatta kalmasından daha çok işe yarayacağını karar verir.

9. The Meyerowitz Stories

Orijinal İsmi: Yeh Din Ka Kissa

Süre: 112dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Noah Baumbach
Senarist: Noah Baumbach
Yapımı: 2017 - ABD

Harold Meyerowitz, emekli üniversite hocası bir heykeltraştır. Birçok kez evlenip boşanmıştır ve hayata karşı pasif agresif bir duruşu vardır. Kızı Jean, oğulları Danny ve Matthew ile mesafeli bir ilişkisi vardır. Danny, müzisyendir ve üniversiteye yeni başlayan bir kızı vardır. Matthew ise ailenin gözbebeği olarak işadamı olmuştur ve Harold’ın deyişiyle ailenin “para kazanmayı başaran” tek üyesidir. Jean ailenin tek kız çocuğu olarak bir şirkette çalışır ve zevkine videolar kurgular. Film, Meyerowitz çocuklarının her birinin babaları Harold’ın gözünün içine bakmasını ve ondan manevi olarak bir şeyler talep ederek yaşamalarının nasıl sonuçlar doğurduğunu esprili bir dille yansıtıyor.

10. Vahşi Koşu

Orijinal İsmi: Marathon Man

Süre: 125dk
Tür: Gerilim
Yönetmen: John Schlesinger
Senarist: William Goldman
Yapımı: 1976 - ABD

Kolumbiya Üniversitesi'nde tarih öğrencisi olan Thomas farkında olmadan Paraguay ve ABD arasındaki yasa dışı elmas kaçakçılığının ortasında kalır. Bu da onu eski Nazi subayı, dişçi Dr. Christian Szell ile karşı karşıya bırakır.