Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Antonio Banderas Filmi

Bugün 63 yaşına giren başarılı oyuncu Antonio Banderas'ın en iyi filmlerini listeledik!

10 Ağustos 1960'ta İspanya'da doğan Antonio Banderas, küçüklüğünde bir futbolcu olmak istiyordu. Fakat yaşadığı sakatlık sebebiyle bu hayal uzun sürmedi. Çok geçmeden ise oyunculuğa merak sardı, hatta arkadaşlarıyla bir tiyatro topluluğu kurup İspanya'yı dolaşmaya başladı. Bu süreçte Pedro Almadovar ile tanışan Banderas!ın kariyeri için en şekillendirici adımlardan biri atılmış oldu. Almadovar ile yıllar içinde pek çok kez çalıştı. İspanyol sinemasının yanı sıra Hollywood'da da yıldızı parlayan oyuncu, 90'lı yılların ortalarında dünya çapında ün sahibi isimlerden biriydi.

Bu başarılı oyuncunun doğum günü şerefine en güzen Antonio Banderas filmlerini derledik.

Keyifli seyirler!

1. Acı ve Zafer

Orijinal İsmi: Dolor y Gloria

Süre: 114dk
Tür: Dram
Yönetmen: Pedro Almodóvar
Senarist: Pedro Almodóvar
Yapımı: 2019 - İspanya

Film, zamana karşı koyamayan yönetmen Salvador Mallo’nun anılarını anlatıyor. Günümüz ile geçmiş arasında gidip gelen bir hikayeye sahip olan "Acı ve Zafer", Mallo’nun 60’lı yıllarda geçen çocukluğunu, ailesiyle Valencia’da bulunan bir köye göç ediş hikayesini, ilk aşkını ve ayrılığını, unutamayacağını bile bile sırf unutma umuduyla yazmaya başlamasını, sinema ile tanışmasını ve her şeye sebep olan, içindeki boşluk hissini anlatıyor.

2. Bir Zamanlar Meksika'da

Orijinal İsmi: Once Upon A Time In Mexico

Süre: 102dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gizem
Yönetmen: Robert Rodriguez
Senarist: Robert Rodriguez
Yapımı: 2003 - ABD

Robert Rodriguez'in yönettiği "Bir Zamanlar Meksika’da", efsanevi gitarlı kahraman El Mariachi’nin yeni serüvenlerini sinemaseverlerle buluşturuyor. Mariachi’nin maceralarının arka planında yine devrim, hırs ve intikam var. Yaşadığı trajediyi aklından çıkarmayı başaramayan El Mariachi, inzivaya çekilerek içine kapalı bir yaşam sürmektedir. Yozlaşmış CIA ajanı Sands'in ısrarı sonucunda saklandığı yerden çıkmak zorunda kalır. Şeytani kartel kralı Barrillo, Meksika başkanına yönelik haince bir suikast planlamaktadır. Bunu önlemekse yine El Mariachi'ye düşecektir. Ama onun geri dönüşünde kişisel bir sebep daha vardır: Kan davası.

3. İçinde Yaşadığım Deri

Orijinal İsmi: La piel que habito

Süre: 120dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: Pedro Almodóvar
Senarist: Pedro Almodóvar
Yapımı: 2011 - İspanya

Geçmiş trajedilerin peşini bırakmayan parlak bir plastik cerrah, her türlü hasara dayanıklı bir tür sentetik deri yaratır. 

4. Maskeli Kahraman Zorro

Orijinal İsmi: The Mask Of Zorro

Süre: 136dk
Tür: Aksiyon , Macera
Yönetmen: Martin Campbell
Yapımı: 1998 - Almanya , ABD , Meksika

Don Diego Dela Vega nın California da efsanevi ve romantik bir kahraman Zorro olarak, İspanyol zulmüne karşı savaşmaya başladıktan bu yana tam yirmi yıl geçmiştir. Yıllarını hapiste geçiren Don Diego, güçlü İspanyol Vali Don Rafael Montero yu durdurabilmek için bir çare bulmak zorundadır. Aklına gelen ilk çözüm ise gerçekten mükemmeldir. Kendine bir halef bulacak ve onu yeni Zorro olarak yetiştirerek İspanyolların belası haline getirecektir. Bu amaçla işe koyulan Don Diego belalı bir geçmişe sahip olan haydut Alejandro Murieta yı bulur. Genç adamı adeta yeniden yaratan Don Diego, ezeli rakibi Don Montero ya unutamayacağı bir ders vermek amacındadır...

5. Bağla Beni

Orijinal İsmi: Atame

Süre: 111dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Pedro Almodóvar
Yapımı: 1989 - İspanya

Psikolojik sorunları olan genç Ricky, saplantıyla aşık olduğu uyuşturucu müptelası porno yıldızı Marina'yı kaçırır. Tek amacı, güzel kadının kendisine aşık olmasıdır. Bu arada Marina'nın son filmini çeken yönetmen Maximo da kendisini genç kadının güzelliğine kaptırmıştır. Marina'nın yine uyuşturucu yüzünden başını belaya soktuğunu düşünen kardeşi Lola onu aramaya başlar. Zaman geçtikçe, Marina, kaçma isteği ve kendisini kaçıran adama aşık olması yüzünden ikileme düşer.

6. Philadelphia

Orijinal İsmi: Philadelphia

Süre: 126dk
Tür: Dram
Yönetmen: Jonathan Demme
Senarist: Ron Nyswaner
Yapımı: 1993 - ABD

Eşcinsel ve işinde başarılı bir avukatın bir gün AIDS virüsü taşıdığını fark edilip, çok geçmeden çalıştığı hukuk bürosundaki işine de sudan bir sebepten dolayı son verilir. Şirketin patronu ile arasının çok iyi olmasından dolayı buna çok şaşıran avukat, şirketi ve patronu aleyhine mahkemeye dava açmaya karar verir. Böylece AIDS kurbanın bir insanın toplum içindeki yerini sorgulayan bir dava da başlamış olur. Ve ona bu hukuk mücadelesinde arkadaşı yardımcı olur.

7. Mambo Kralları

Orijinal İsmi: The Mambo Kings

Süre: 104dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Arne Glimcher
Senarist: Cynthia Cidre
Yapımı: 1992 - ABD , Fransa

Cesar ve Nestor 1950'lerin Amerika'sında mambo ve rumba gibi dans müzikleri ile ünlü olmaya çalışan iki kardeştir. Çapkın büyük kardeş Cesar'ın aksine Nestor içine kapalı ve Küba'daki sevgilisini unutamayan bir söz yazarıdır. İki kardeş şöhretin peşinden giderken, bir televizyon dizisinde yer alarak buna açılan kapıyı aralamış olurlar.

8. Desperado

Orijinal İsmi: Desperado

Süre: 104dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Robert Rodriguez
Senarist: Robert Rodriguez
Yapımı: 1995 - ABD , Meksika

Robert Rodriguez'i dünyaya tanıtan şu ünlü 7000 dolarlık film 'Gitarım ve Silahım' (El Mariachi) o kadar büyük bir ilgi topladı ki Rodriguez, Hollywood'a çağrıldı ve aynı filmin değişik bir versiyonunu bu sefer yüksek sayılabilecek bir maliyetle çektirildi. Mariachi'nin, kendi halince gezgin bir gitaristken bir karışıklık sonucu, yine gitar kutusuyla dolaşan bir kiralık katille karıştırıldığından dolayı başı derde giriyor. Öldürülen sevgilisin intikamını almak için yemin eden Mariachi artık bir ölüm makinası halini alıyor. 

9. Vampirle Görüşme

Orijinal İsmi: Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles

Süre: 123dk
Tür: Dram , Fantastik , Korku
Yönetmen: Neil Jordan
Senarist: Anne Rice
Yapımı: 1994 - ABD

Yıl 1791. New Orleans'ta yaşayan Louis karısını kaybetmiş olmanın üzüntüsüyle, yaşama sevincini kaybetmiştir. Lestat adındaki bir vampir, ona gecelerin yaratığı, yani bir vampir olmasını önerir. Louis bu öneriyi kabul eder.   Lestat, Louis'in ölümcül kanını akıtarak onu da bir vampire dönüştürür. Ancak Louis, vampirliğe alışamaz. Açlığını gidermek zorundadır ama insanları öldürmek istemez. Ona, vampirliği Lestat öğretecektir.

10. Çılgın Çocuklar

Orijinal İsmi: Spy Kids

Süre: 88dk
Tür: Aile , Aksiyon , Komedi , Macera
Yönetmen: Robert Rodriguez
Senarist: Robert Rodriguez
Yapımı: 2001 - ABD

Küçük Carmen ve Juni Cortez kardeşler, hikayedeki ajanların anne ve babaları olduğunun farkında bile değillerdir. Fakat ailesinin ajan olmak için yeterince 'cool' olmadıklarını söyleyen Carmen ve kardeşi Juni'nin gerçeği öğrenmeleri uzun sürmez. Gerçekte Ingrid ve Gregorio Cortez dünyanın en zorlu iki ajanıdır ve şimdi yeni bir tehditle karşı karşıya kalan dünyayı kurtarmak için yeniden göreve çağrılmışlardır. Gregorio ve Ingrid için eski günlere geri dönmenin ve çocuklarına büyük bir gerçeği anlatmanın zamanı gelmiştir.