Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Ben Affleck Filmi

Başarılı oyuncu, yönetmen ve senarist Ben Affleck bugün 51 yaşını kutlarken biz de Affleck'in en iyi Ben filmlerini listeledik!

Ben Affleck, 1998 yılında "Can Dostum" (Good Will Hunting) filmi ile Matt Damon ile birlikte 'En İyi Senaryo' Oscar'ını kazanmasıyla birlikte Hollywood kapılarını araladı. 2000'lerin başlarında gözde genç oyunculardan olan Affleck, 2007 senesinde "Kızımı Kurtarın" (Gone Baby Gone) filmiyle yönetmenliğe de adım attı ve büyük övgü topladı. Hatta Affleck, "Operasyon: Argo" (Argo) filmiyle 'En İyi Film' Oscar'ını ve 'En İyi Yönetmen' Altın Küre Ödülünü kucakladı. DC evreninde Batman/Bruce Wayne olarak yer alan Affleck, bu performansı ile de çok beğenildi. 

Bugün sanatçının doğum gününü fırsat bilip en iyi Ben Affleck filmlerini listeledik!

Keyifli seyirler!

1. Can Dostum

Orijinal İsmi: Good Will Hunting

Süre: 127dk
Tür: Dram
Yönetmen: Gus Van Sant
Senarist: Matt Damon , Ben Affleck
Yapımı: 1997 - ABD

Will, bir üniversitede hademelik yapan süper zeki bir gençtir. Will, bir türlü sokak kavgalarından kendini alıkoyamaz ve başı derde girer. Hapise düşmek üzere olan Will'i bu durumdan kurtarabilecek tek kişi onun yeteneklerini farkeden, okulun profesörlerinden Sean McGuire'dır. Aralarında bir anlaşma yaparlar ve bu zamanla çok özel bir dostluğa doğru yol alırlar..

2. Kayıp Kız

Orijinal İsmi: Gone Girl

Süre: 149dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: David Fincher
Senarist: Gillian Flynn
Yapımı: 2014 - ABD

Nick Dunne, 5. evlilik yıldönümlerine kısa bir zaman kala eşi Amy'nin kaybolduğunu duyurur. Basın olaya büyük ilgi gösterir, polis seferber olur ancak kayıp kadın bulunamaz. Bu durum Nick'in üzerindeki baskıyı artırır, yalanları ve tutarsızlıkları göze batmaya başlar. Herkesin aklına tek bir ihtimal gelmektedir: Amy'i eşi Nick öldürmüş olabilir midir?

3. Armageddon

Orijinal İsmi: Armageddon

Süre: 153dk
Yönetmen: Michael Bay
Yapımı: 1998 - ABD

Teksas büyüklüğünde bir asteroitin bir aydan daha kısa bir süre içinde Dünya'ya çarpacağını keşfettikten sonra NASA, gezegeni kurtarmak için derin çekirdek delicilerden oluşan uyumsuz bir ekip kurar.

4. Pearl Harbor

Orijinal İsmi: Pearl Harbor

Süre: 183dk
Tür: Aksiyon , Dram , Romantik , Savaş , Tarih
Yönetmen: Michael Bay
Senarist: Randall Wallace
Yapımı: 2001 - ABD

Rafe McCawley ve Danny Walker çocukluktan beri arkadaştırlar. Amerikan ordusunda pilot olan iki eski dost, gerçek bir savaşta görev almak için can atmaktadırlar. 1941 yılında Almanlar tüm Avrupayı işgal etmişlerdir. Bu sırada General James gönüllü olarak İngiltere'ye gidip Nazilere karşı savaşacak genç pilotlara ihtiyaç duymaktadır.

5. Operasyon: Argo

Orijinal İsmi: Argo

Süre: 120dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Ben Affleck
Senarist: Chris Terrio
Yapımı: 2012 - ABD , İngiltere

Hikayede, Tahran’da altı Amerikan elçilik personelinin kaçırılması ve aylarca alıkonulması üzerine patlak veren İran Rehine Krizi ile CIA’in rehieleri kurtarma operasyonu konu alınmıştır. Yapılan açıklamalarda CIA, sahte bir Hollywood yapım şirketi kurarak rehineleri kurtarmaya çalışacağı anlatılmaktadır. 

6. Adalet Birliği (Zack Snyder)

Orijinal İsmi: Zack Snyder's Justice League

Yönetmen: Zack Snyder
Yapımı: 2019 - ABD

Superman'in nihai fedakarlığının boşuna olmadığından emin olmaya kararlı olan Bruce Wayne, dünyayı yaklaşan felaket boyutlarındaki bir tehdide karşı korumak için bir meta-insan ekibi kurma planlarıyla güçlerini Diana Prince ile hizalar.

Görev, Bruce'un hayal ettiğinden daha zor olduğunu kanıtlıyor, çünkü işe alınanların her biri, onları geride tutan şeyleri aşmak için kendi geçmişlerinin şeytanlarıyla yüzleşmeli, bir araya gelmelerine izin vermeli ve sonunda benzeri görülmemiş bir kahramanlar ligi oluşturmalıdır. Artık birleşmiş olan Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg ve The Flash, gezegeni Steppenwolf, DeSaad ve Darkseid'den ve onların korkunç niyetlerinden kurtarmak için çok geç olabilir.

7. Son Düello

Orijinal İsmi: The Last Duel

Süre: 153dk
Tür: Aksiyon , Dram , Tarih
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Ben Affleck , Matt Damon
Yapımı: 2021 - ABD

Norman halkından bir şövalye Jean de Carrouges ve Norman soylusu Jacques le Gris eskiden çok yakın arkadaşlardır. Carrouges savaşa gider ve döndüğünde hiçbir şey eskisi gibi değildir. le Gris, Carrouges'in karısına tecavüz etmek suçundan yargılanıyordur. Ancak kimse Margerite'e inanmaz. Bunun üzerine asker, karara itiraz etmek üzere Fransa kralına kadar gider. Hakim açısından ise Le Gris avantajlı konumdadır. Mahkemenin yeni kararına göre iki adam düello yapacak ve bu düellonun sonucunca biri ölecektir. Hayatta kalan kişi Tanrı'nın isteğini yerine getirmiş olacak ve Le Gris hayatta kalırsa  aklanacaktır. Carrouges kaybederse karısı ceza olarak bir kazığa bağlanarak yakılacaktır.

8. Air

Orijinal İsmi: Air Jordan

Süre: 115dk
Tür: Dram
Yönetmen: Ben Affleck
Yapımı: 2023 - ABD

Film, bir spor ayakkabı satıcısı olan Sonny Vaccaro'nun, Nike şirketini büyütüşünü ve bu süreçte spor tarihindeki en önemli basketbol oyuncularından olan olan Michael Jordan’ın peşinden koşuşunu anlatıyor.

9. Hırsızlar Şehri

Orijinal İsmi: The Town

Süre: 125dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Ben Affleck
Senarist: Ben Affleck , Peter Craig
Yapımı: 2010 - ABD , İngiltere

Doug ve ekibinin banka soygununda üzerlerine kimse yoktur; hem acımasız hem de dikkatlidirler. Soydukları son bankanın müdiresiyle aynı mahallede oturduklarını öğrendikten sonra kaçınılmaz olan gerçekleşir ve Doug, kadına âşık olur. Claire, onun soyguncu olduğundan şüphelenmezken Doug'ın kardeşi kadar yakın suç ortağı Jem, kuşku içindedir. Doug, iki taraftan birine ihanet etmeden bir seçim yapamayacaktır.

10. Aşık Shakespeare

Orijinal İsmi: Shakespeare In Love

Süre: 123dk
Tür: Komedi , Romantik , Tarih
Yönetmen: John Madden
Yapımı: 1998 - ABD

Elizabeth dönemi İngiltere'sinde geçen bu romantik komedi filminde genç Shakespeare'in aşk hayatı anlatılıyor. Aslında Shakespeare'in son günlerde aşk hayatı hiç iyi gitmiyordur. Yeni oyunu 'Romeo and Ethel the Pirate's Daughter' konusunda ise daha bir satır bile düşünebilmiş ve yazabilmiş değildir. Shakespeare'in hayranlarından zengin ve güzel Viola duygusuz bir adam görünümündeki Lord Wessex ile evlenmek üzeredir.Hayali oyuncu olmak olan Viola, Shakespeare ile tanışınca ikisi yasak bir aşkın heyecanına kapılırlar.