2023 Yılının Şu Ana Kadar Çıkan En İyi Filmleri!

2023 yılının en göze çarpan ve ses uyandıran 20 filmini sizler için derledik!

2023 yılının ilk yarısı boyunca, sinema filmleri etkileyici bir performans sergiledi. Büyük stüdyo projeleri, festival dolaşan filmlerin sinemalarda yerini alması ve göze çarpan dijital platform içerikleri, hikayeler, bütçeler ve türler açısından çeşitlilik gösteren bir film yelpazesi sundu. Yılın erken dönemi genellikle filmlerin göz ardı edildiği bir zaman olarak kabul edilirken, 2023 bu uzun süredir devam eden inancı çürütmüştür.

İşte şu ana kadar 2023 yılında yayınlanan en iyi filmleri!

İyi seyirler!

1. Oppenheimer

Orijinal İsmi: Oppenheimer

Süre: 181dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Christopher Nolan'ın yönettiği film, Amerikalı bilim adamı Julius Robert Oppenheimer'ın hikayesini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesindeki rolünü anlatıyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel lideri yapılmıştır. Fakat o ve eşi Kitty, bu kararın hem kendi hayatlarında hem de bütün dünyanın üzerinde bu kadar büyük bir etkiye sahip olacağını tahmin bile edemezdi.

2. John Wick 4

Orijinal İsmi: John Wick 4

Süre: 170dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Chad Stahelski
Yapımı: 2023 - Almanya , ABD

Köpeğinin öldürülmesi üzerine yeniden yeraltı dünyasına karışan eski bir suikastçi olan John Wick'in yüksek tansiyonlu maceraları hız kesmeden devam ediyor. Suikastçinin tekrardan peşine takılan katillerle mücadelesini izleyeceğimiz devam filminde, mutlu bir son beklemenin büyük bir hata olacağı söylentiler arasında. 

3. Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş

Orijinal İsmi: Spider-Man: Across the Spider-Verse

Süre: 140dk
Yapımı: 2023 - ABD

Miles Morales, Oscar® ödüllü Örümcek-Evreni destanının bir sonraki bölümü için geri dönüyor. Brooklyn'in tam zamanlı, mahallenin arkadaş canlısı Örümcek-Adam'ı, Çoklu Evren boyunca Gwen Stacy ve yeni bir Örümcek-Adam ekibiyl her şeyden daha güçlü bir kötü adamla karşı karşıya gelecek.

4. Galaksinin Koruyucuları 3

Orijinal İsmi: Guardians of the Galaxy Vol. 3

Süre: 150dk
Yönetmen: James Gunn
Senarist: James Gunn
Yapımı: 2023 - ABD

Hâlâ Gamora'yı kaybetmenin şokunu atlatamayan Peter Quill, evreni ve kendilerinisavunmak için ekibini bir araya getirir. Bu görevde başarısız olması ise Koruyucular'ın sonu olabilir.

5. Tori ve Lokita

Orijinal İsmi: Tori et Lokita

Süre: 88dk
Tür: Dram
Yapımı: 2022 - Belçika , Fransa

İki Palme d'Or ödüllü Jean-Pierre ve Luc Dardenne'den Tori ve Lokita, gençlerin ve mülksüzlerin davalarına bütün gerçekliğiyle ışık tutan bir gerilim filmi.

6. R.M.N

Orijinal İsmi: RMN

Süre: 125dk
Tür: Dram
Yönetmen: Cristian Mungiu
Senarist: Cristian Mungiu
Yapımı: 2022 - Belçika , Fransa , İsveç , Romanya

Bilinmeyenle karşı karşıya kaldığımızda insan davranışının motivasyonlarının, diğerlerini algılama biçimimizin ve rahatsız edici bir geleceğin bize ne ifade ettiğinin yargılayıcı olmadan yapılmış biri analizi olan bu filmin yönetmenliğini Cristian Mungiu yapıyor.

7. Süper Mario Kardeşler Filmi

Orijinal İsmi: The Super Mario Bros. Movie

Süre: 93dk
Senarist: Matthew Fogel
Yapımı: 2023 - ABD , Japonya

Brooklyn’li tesisatçılar Mario ve erkek kardeşi Luigi bir ana su borusunu tamir etmek için yeraltında çalışırken gizemli bir borudan sihirli, yeni bir dünyaya girerler. Ama kardeşler ayrı düşünce Mario, Luigi’yi bulmak için epik bir maceraya atalır. Mario, Mantar Krallığı sakini Toad’un yardımıyla ve Mantar Krallığı’nın iradesi güçlü yöneticisi Prenses Peach’ten aldığı bazı eğitimlerle kendi gücünü bulur.

8. Barbie

Orijinal İsmi: Barbie

Süre: 114dk
Tür: Komedi , Macera
Yönetmen: Greta Gerwig
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Barbie Ülkesi'nde yaşamak, bir varoluşsal kriziniz yoksa, mükemmel bir yerde mükemmel bir varlık olmaktır. Ya da bir Ken'sinizdir...Mükemmelliğini kaybetmeye başladığı için Barbie Ülkesi'nden Gerçek Dünya'ya giden Barbie ile davetsiz yol arkadaşı Ken, kendilerini keşfetme yolculuğuna çıkarlar.

9. MEGAN

Orijinal İsmi: M3GAN

Süre: 102dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: Gerard Johnstone
Senarist: Akela Cooper
Yapımı: 2023 - ABD

Oyuncak şirketinde çalışan dahi bir robotik mühendisi, yakın zamanda yetim kalmış olan yeğenine bir robot tasarlar. Yeğenine destek olmasını ve arkadaşlık etmesini amaçladığı bu insansı robot, küçük kız ile duygusal bağ kurmaya programlanmıştır. Fakat görevini fazla iyi yerine getiren bu robot, yeni arkadaşı için aşırı korumacı davranmaya başlar. Bu korkutucu bağlılık pek çok korkutucu durumu da yanında getirir.

10. Kayıp

Orijinal İsmi: Missing

Süre: 111dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yapımı: 2023 - ABD

Kolombiya'da yeni erkek arkadaşıyla çıktığı tatilde annesi gizemli bir şekilde ortadan kaybolur fakat June'un annesine ulaşma çabaları uluslararası bürokrasi tarafından engelenir. Los Angeles'ta annesinden binlerce mil uzakta olan June, onu bulmak için elindeki son teknolojiyi yaratıcı bir şekilde kullanmaya başlar. Fakat araştırmaları derinleştikçe aklındaki sorular artar.

11. Somewhere in Queens

Orijinal İsmi: Somewhere in Queens

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Ray Romano
Yapımı: 2023 - ABD

Leo ve Angela Russo, Queens'te baskıcı İtalyan-Amerikan aileleriyle çevrili basit bir hayat yaşıyordır. Oğulları 'Sticks' lise basketbol takımında başarı yakalayınca Leo bunu gerçekleştirmeye çalışırken aileyi paramparça eder.

12. Chevalier

Orijinal İsmi: Chevalier

Süre: 104dk
Tür: Dram , Müzikal , Tarih
Yönetmen: Stephen Williams
Senarist: Stefani Robinson
Yapımı: 2022 - ABD , İrlanda

Besteci Joseph Bologne'nin gerçek hikayesine dayanan "Chevalier"de Saint-Georges, Afrikalı bir kölenin gayri meşru oğlu ve bir Fransız plantasyon sahibinin talihsiz bir aşk ilişkisinden önce bir besteci olarak Fransız toplumunda zirveye tırmanıyor.

13. Creed III: Efsane Devam Ediyor

Orijinal İsmi: Creed III

Süre: 116dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Michael B. Jordan
Yapımı: 2023 - ABD

Adonis, boks dünyasının önde gelen ismi olduktan sonra kariyerinde ve aile hayatında da başarıyı yakalamıştır. Ama eskiden gelecek vaat eden bir boks dahisi olan çocukluk arkadaşıyla karşı karşıya gelince, bu karşılaşma bir kavgadan daha büyük bir şeye dönüşür.

14. Air

Orijinal İsmi: Air Jordan

Süre: 115dk
Tür: Dram
Yönetmen: Ben Affleck
Yapımı: 2023 - ABD

Film, bir spor ayakkabı satıcısı olan Sonny Vaccaro'nun, Nike şirketini büyütüşünü ve bu süreçte spor tarihindeki en önemli basketbol oyuncularından olan olan Michael Jordan’ın peşinden koşuşunu anlatıyor.

15. Rye Lane

Orijinal İsmi: Rye Lane

Süre: 82dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Raine Allen Miller
Senarist: Nathan Bryon
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

İki kötü ayrılık mağduru Dom ve Yas'ın yolları, Güney Londra'da olaylı bir günde kesişir.

16. Showing Up

Orijinal İsmi: Showing Up

Süre: 108dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Kelly Reichardt
Yapımı: 2022 - ABD

Kariyerini değiştirecek bir serginin eşiğindeki bir sanatçı, gösterisine gidene kadar ailesini, arkadaşlarını ve meslektaşlarını gezdirir ve hayatın kaosunun daha büyük sanatlar için ilham kaynağı olduğunu keşfeder.

17. Suzume

Orijinal İsmi: Suzume no tojimari

Süre: 123dk
Yönetmen: Makoto Shinkai
Senarist: Makoto Shinkai
Yapımı: 2022 - Japonya

17 yaşındaki Suzume, Kyushu'nun sakin bir kasabasında yaşamaktadır. Yoldayken "bir kapı arayan" genç bir adamla karşılaşır. Adamı takip eden Suzume, dağlardaki harap bir binaya varır ve yıkımdan kurtulmuş bağımsız ve el değmemiş gözüken bir kapı ile karşılaşır. Görünmez bir güç tarafından kapıya çekilmiş hisseden Suzume, kapıya uzanır. Çok geçmeden Tüm Japonya'da kapılar art arda açılmaya başlar. Fakat bu kapılar, diğer taraftaki felaketi durdurmak için kapatılmak zorundadır. Böylece Suzume'nin kapıları kapatma macerası başlayacaktır.

18. Dünyaya Karşı İkimiz

Orijinal İsmi: A Thousand and One

Süre: 116dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: A.V. Rockwell
Senarist: A.V. Rockwell
Yapımı: 2023 - ABD

Özgür ruhlu Inez, 6 yaşındaki Terry'yi koruyucu ailesinden kaçırır. Sırlarına ve birbirlerine tutunan anne ve oğul, değişen New York'ta evlerinin yanı sıra kimliklerini ve istikrarlarını geri almak için yola çıkarlar.

19. Bir Boru Hattı Nasıl Patlatılır

Orijinal İsmi: How to Blow Up A Pipeline

Süre: 104dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Daniel Goldhaber
Yapımı: 2022 - ABD

“Bir Boru Hattı Nasıl Patlatılır – Yanmakta Olan Bir Dünyada Mücadele Etmeyi Öğrenmek” isimli kitaptan ilham alan film, çevre aktivisti bir grubun yaşadıkları bölgeyi kirleten boru hattı şirketine karşı verdikleri mücadeleyi anlatmaktadır. Petrol endüstrisinin neden olduğu zararı kamuoyunda tartışmaya açmak isteyen aktivistler, zamana karşı verdikleri bu yarışta büyük zorluklarla karşılaşırlar.

20. Tanrım Orada Mısın? Benim, Margaret

Orijinal İsmi: Are You There God? It’s Me, Margaret

Süre: 107dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Kelly Fremon Craig
Senarist: Kelly Fremon Craig
Yapımı: 2023 - ABD

11 yaşındaki Margaret ve ailesi şehirden banliyöye taşınır. Margaret; yeni arkadaşlıklar, hisler ve ergenlik çağının başlangıcı ile baş etmeye çalışır.