Netflix'te İzleyebileceğiniz En İyi Filmler!

Netflix kütüphanesinde bulunan bu kült filmlere bir göz atın!

Eğer Netflix platformu kullanıcısıysanız, pek çok ilgi çekici orijinal Netflix yapımının yanında sinema tarihinin yapı taşlarını oluşturmuş filmlere de erişiminiz var demektir. Netflix'te keşfetmek isteyeceğiniz Noah Baumbach'ın yönettiği orijinal Netflix filmi "Marriage Story"den  Martin Scorsese'nin başyapıtı "Taksi Şoförü"ne, Netflix'ten izleyebileceğiniz 10 harika film bu listede!

1. Körkütük

Orijinal İsmi: Another Round

Süre: 117dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Thomas Vinterberg
Senarist: Thomas Vinterberg
Yapımı: 2020 - Danimarka , Hollanda , İsveç

Bir doğum gününde bir araya gelen 4 öğretmen, kanlarında doğuştan alkol eksikliği olduğu ve bu eksikliğin gün boyunca kontrollü alkol tüketimiyle kapatılması sonucu, insanın potansiyeline ulaşacağını ileri süren teoriden hareketle bir deneye girişirler. Hepsi lise öğretmenleri olan dört arkadaş, kanlarında sabit bir alkol seviyesi bulundurarak hayatlarını iyileştireceklerine dair bir teoriyi test ediyor.

2. Bıçaklar Çekildi

Orijinal İsmi: Knives Out

Süre: 131dk
Tür: Gizem , Komedi , Suç
Yönetmen: Rian Johnson
Senarist: Rian Johnson
Yapımı: 2019 - ABD

Harlan Trombey 85. Yaş gününde evinde ölü olarak bulunur. Dedektif Benoit Blanc bu olayı araştırmaya başlar. Blanc aileden araştırmaya başlar ama ailenin çok da bir işe yaramayacağını düşünmesi sebebiyle, olayların daha derinine inmesi gerektiğini anlar.

3. Bohemian Rhapsody

Orijinal İsmi: Bohemian Rhapsody

Süre: 135dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Bryan Singer
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

Film, Queen grubunun efsanevi solisti Freddie Mercury'nin Londra'nın Wembley Stadı'nda gerçekleşen unutulmaz 1985 Live Aid konserine giden yıllarını konu ediyor. Filmin prodüksiyon sürecinde yönetmen Bryan Singer, disiplinsiz hareketlerinden dolayı yönetmenlikten azledildi ve yerini Dexter Fletcher aldı. Ancak Amerikan Yönetmenler Birliği kurallarına göre filmlerde tek bir yönetmen adı verilmesi gerektiğinden Bryan Singer'ın adı yönetmen olarak filmde gösterildi.

4. Muhteşem Gatsby

Orijinal İsmi: The Great Gatsby

Süre: 143dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Baz Luhrmann
Yapımı: 2013 - ABD , Avustralya

Yazar olma basamaklarını tırmanan Nick Carraway 1920'lerde eğlence hayatının gözdesi konumuna yükselen New York'a gelir. Kendi Amerikan rüyasının peşindeyken tesadüfen milyoner Jay Gatsby ve onun çevresiyle yolları kesişir. Carraway'nin alkolün su gibi aktığı, göz kamaştırıcı partilerle tanışması fazla zaman almaz. Öte yandan bu büyülü Amerikan rüyasının çöküşü de yaklaşmaktadır. Dışarıdan görkemli görünen bu hayatın örtbas etmeye çalıştığı gerçekler su yüzüne çıkacaktır.

5. Marriage Story

Orijinal İsmi: Marriage Story

Süre: 137dk
Tür: Dram
Yönetmen: Noah Baumbach
Senarist: Noah Baumbach
Yapımı: 2019 - İngiltere

Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evlilikleri tükenmekte olan bir çifttir. Kolay bir boşanma süreci geçirmeyi planlayan çift için bu süreç, çocuklarının velayeti söz konusu olduğunda daha karmaşık bir hal alır. Çiftin boşanma sürecinde hayatlarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden olur. Carlie projelerini sürdürmek için New York'ta kalmak isterken, Nicole ise kadrosuna katıldığı televizyon dizisi için Los Angeles'ta yaşamayı planlar. Uzun zaman boyunca içlerine attıkları kızgınlıklar da, gün geçtikçe agresifleşen bir boşanma sürecine sebep olacaktır.

6. Sıkıysa Yakala

Orijinal İsmi: Catch Me If You Can

Süre: 190dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Steven Spielberg
Senarist: Jeff Nathanson
Yapımı: 2002 - ABD

FBI’ın ünlü “En Çok Arananlar” listesinde yer alan en genç dolandırıcısının gerçek yaşam öyküsü... Frank Abagnale Jr henüz 18 yaşına gelmeden doktorluk, avukatlık ve büyük bir hava yolu şirketinde pilot yardımcılığı yapmıştı. Kılık değiştirme ustası olan Abagnale, aynı zamanda son derece zeki bir dolandırıcıydı. 16 yaşındayken başladığı çek sahtekarlığını 26 ülkede sürdürerek milyon dolar çapında dolandırıcılık yaptı. ABD tarihinin en başarılı banka soygununu gerçekleştirdi. Filmde, Abangale ile onu yakalmayı kafaya koymuş Carl Hanratty'nin kovalamaca maceraları ve zaman içinde gelişen beklenmedik dostlukları anlatılıyor.

7. Karanlık Kız

Orijinal İsmi: The Lost Daughter

Süre: 122dk
Tür: Dram
Yönetmen: Maggie Gyllenhaal
Senarist: Maggie Gyllenhaal
Yapımı: 2021 - ABD , İngiltere , Yunanistan

Maggie Gyllenhaal'un ilk uzun metraj film yönetmenliği olan "Karanlık Kız", Elena Ferrante'nin aynı isimli romanından uyarlama.

Film, tek başına bir tatilde olan Leda'nın, genç bir anneyle tanıştıktan sonra kendi annelik geçmişine doğru yaptığı zorlu içsel yolculuğu anlatıyor. Filmin başrollerini Olivia ColmanDakota Johnson ve Jessie Buckley paylaşıyor.

8. Can Dostum

Orijinal İsmi: The Intouchables

Süre: 112dk
Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 2011 - Fransa

Geçirdiği kazadan sonra felç olan zengin aristokrat Philippe, cezaevinden çıkmış Driss’i bakıcısı olarak işe alır. Herkes Driss’in bu iş için uygun olmayacağını düşünürken, Philippe O’na inanır ve bir şans verir. Dünya dursa yan yana gelmeyecek olan bu iki karşıt dünya görüşünün çarpışmasının ve zamanla çılgın bir dostluğa dönüşmesinin, insanı derinden etkileyen hikâyesi.

9. Taksi Şoförü

Orijinal İsmi: Taxi Driver

Süre: 114dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Paul Schrader
Yapımı: 1976 - ABD

Hikaye boyunca etrafındaki hayatla ve yolunun kesişeceği "toplumun pisliğiyle" bir türlü iletişim kuramayacak olan Travis, en nihayetinde ipleri eline alacaktır. Üstelik gündüzleri izlemeye gittiği belden aşağı filmlerdeki "vahşi" bir stilde.

10. Kefernahum

Orijinal İsmi: Cafarnaúm

Süre: 126dk
Tür: Dram
Yönetmen: Nadine Labaki
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere , Fransa , Lübnan

Bir doğum belgesi bile olmayan, mutsuz bir evliliğin ürünü olan Zain (Zain Al Rafeea), bıçakla adam yaralama suçundan ıslahevine düşmüş bir çocuktur. Buradayken anne ve babasına "beni neden dünyaya getirdiniz?" sorusunu sorarak dava açan Zain'in dokunaklı yaşamı filmde konu ediliyor.