En İyi 10 Sonbahar Filmi

Yaklaşan sonbahar mevsimini kucaklamanıza ön ayak olacak en güzel 10 filmi sizler için derledik!

Haziran sadece birkaç hafta önceymiş gibi hissediyor olabilirsiniz, ama sonbahar neredeyse geldi. Yeni bir mevsime geçişin en iyi yolu nedir? Elbette bir film gecesi. Yaz mevsimi ile vedalaşmanıza ve sonbahara merhaba demenize yardımcı olacak birçok klasik film seçeneği var. Nereden başlayacağınızı merak ediyorsanız, klasik sonbahar filmleri listemiz tam size göre.

İşte yaklaşan mevsim ile serinliği şimdiden hissedebileceğiniz en iyi sonbahar filmleri!

İyi seyirler!

1. Harry Sally İle Tanışınca

Orijinal İsmi: When Harry Met Sally

Süre: 96dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Rob Reiner
Senarist: Nora Ephron
Yapımı: 1989 - ABD

Harry ve Sally birlikte Chicago Üniversitesi'nde okudukları halde ancak mezuniyetten sonra aynı arabayla New York'a giderken tanışır. Yolda uzun uzun sohbet ederler ve 'Kadın ile erkek sadece arkadaş olamaz' kanısına varırlar. New York'a varınca ikili kendi hayatlarını yaşar ancak arada görüşüp birbirlerine olan bitenden bahsederler. Bir gün Harry eşinden, Sally de sevgilisinden ayrılır ve karşılaştıklarında, aralarında iyi bir dostluk başlar. İkili artık birbirine aşık olmamak için büyük çabalar sarf edecektir.

2. Aşkın Büyüsü

Orijinal İsmi: Practical Magic

Süre: 104dk
Yönetmen: Griffin Dunne
Yapımı: 1998 - ABD

Tatlı cadılardan oluşan Owens ailesinin en neşeli ve heyecan dolu üyeleri, kızkardeşler Sally ve Gillian Owens'dır.  Anne ve babalarının ölümünden sonra teyzelerinin büyüttüğü Sally ve Gillian, ailelerinin kadınlarının büyü yeteneklerine sahiplerdir. Ne yazık ki bu yetenek beraberinde bir de lanet taşımaktadır. Aşık oldukları erkekler zamansız bir şekilde ölmeye mahkumlardır.

3. Unutulmaz Titanlar

Orijinal İsmi: Remember The Titans

Süre: 113dk
Tür: Dram
Yönetmen: Boaz Yakin
Yapımı: 2000 - ABD

1971 yılı Virginia eyaletinin Alexandria kenti... Lise futbolu, yöre halkının herşeyidir. Eyalet yetkililerinin kararıyla siyahlarla beyazların lisesi birleştirilince, bu büyük futbol sevgisinin bir testten geçmesi kaçınılmaz hale gelir. Çünkü siyahlar ve beyazlardan karma yapılarak kurulan T.C. Williams High Titans takımının başına siyah koç Herman Boone (Denzel Washington) getirilmiş, takımın eski koçu Bill Yoast ise (Will Patton) onun yardımcılığına verilmiştir. Titanların başına Boone'un getirilmesi riskli bir durum olsa da, Boone ve Yoast, birbirlerinde futbolun ötesinde ortak noktalar bularak birlikte çalışmayı öğrenirler. İkisi de onurlu, sağlam ve çalışma prensiplerine bağlı olan Boone ve Yoast, çok farklı altyapılardan geliyor olsalar da, birbirlerine öfke duyan siyah ve beyaz öğrencilerden oluşan takımı sürekli kazanan bir ekip yapmakla kalmayıp, takımın elemanlarını sorumlu ve özenli gençler haline getirmek için rehberlik ederler. Onların birlikte çalışma kararını, yöre halkının tutuculuğu ve hoşgörüsüzlüğü bile engelleyemeyecektir. Zirveye yükselme istekleri ve spora duydukları büyük sevgi, ömür boyu sürecek dostluklarının başlangıcını oluşturur. Bugün tarihe bakıldığında onların isminin hatırlanmıyorsa, bunun sebebi Virginia halkının sadece takımın başarısını hatırlayıp 'Unutulmaz Titanlar' demesidir.

4. Crossing Delancey

Orijinal İsmi: Crossing Delancey

Süre: 97dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Joan Micklin Silver
Senarist: Susan Sandler
Yapımı: 1988 - ABD

İsabella, 30'lu yaşlarının başında gururlu bir bağımsız New York'lu kadındır ve her dönüşte onu "iyi bir Yahudi çocuğuyla" tanıştırmak isteyen büyükannesinin çabalarına karşı koyar. Ancak Bubbe, Alt Doğu Yakası'nda turşu satıcısı olan Sam Posner konusunda haklı olabilir.

5. Cennetten Çok Uzakta

Orijinal İsmi: Far From Heaven

Süre: 107dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Todd Haynes
Senarist: Todd Haynes
Yapımı: 2002 - ABD , Fransa

1950'li yılların Amerika'sında, sakin ve sessiz bir hayat süren Whitaker ailesi Connecticut'ta herkesin imrendiği bir mutluluk çizmektedir. Ancak Cathy, eve erken geldiği bir gün inanılmaz bir manzara ile karşı karşıya kalır. Kocası Frank'i başka bir erkekle beraber odalarındaki yatakta yakalamıştır. Aralarında bu konuyu hiç konuşmayan ve hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam eden ikili, gitgide birbirlerinden uzaklaşmaya başlar. Kendini yalnız ve mutsuz hisseden Cathy bahçıvanları Raymond ile dostane bir ilişki geliştirir. Hem evli beyaz bir kadının bekar ve siyah bir erkekle yakın gözükmesi çevredeki insanların olumsuz tepkilerine yol açacaktır.

6. New York'ta Sonbahar

Orijinal İsmi: Autumn In New York

Süre: 103dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Joan Chen
Senarist: Allison Burnett
Yapımı: 2000 - ABD

Orta yaşlarda çapkın ve kadınlara karşı acımasız olan bir adamın bir genç kıza aşık olup olgunlaşmasını anlatıyor.

7. Tanrının Eseri Şeytanın Parçası

Orijinal İsmi: The Cider House Rules

Süre: 126dk
Tür: Dram
Yönetmen: Lasse Hallström
Senarist: John Irving
Yapımı: 1999 - ABD

The Cider House Rules, evini terkeden, aşkı ve dünyada ait olduğu yeri bulan genç bir adamın hikayesi. Senaryoyu da yazan John Irving'in çok-satan romanından uyarlanan film, ailesini kaybetmiş ve kaldığı yetimhanenin doktoru Larch tarafından yetiştirilmiş Homer Wells'in hikayesini anlatıyor. Homer ve Larch'ın arasındaki ilişki biraz gariptir. Larch, Homer'a tıpla ilgili bildiği her şeyi öğretir. Ama Homer'ın istediği ve Larch'ın ona veremediği bir şey vardır: Hayatını sürmesi için gerekli kurallar. Homer Wells bir yetimdir ama bir aileye ihtiyacı yoktur. St. Clouds yetinhanesinde Dr. Wilbur Larch tarafından sevilen ve büyütülen Homer, hiçbir zaman şefkate ihtiyaç duymamıştır. Şimdi Homer erkekliğe adım atmaktadır ve artık geleceğini sorgulamaya başlamıştır. 

8. Mesajınız Var

Orijinal İsmi: You've Got Mail

Süre: 116dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Nora Ephron
Senarist: Nora Ephron
Yapımı: 1998 - ABD

Joe Fox kitap marketleri zinciri sahibi bir patrondur. Kathleen Kelly ise işlettiği küçük kitapçı dükkanı ile Fox'un acımasız rekabetine karşı koymaya çalışan küçük bir işletme sahibidir. Kader bu iki ayrı insanı internette karşı karşıya getirir.

9. Göl Evi

Orijinal İsmi: The Lake House

Süre: 99dk
Tür: Dram , Gizem , Romantik
Yönetmen: Alejandro Agresti
Senarist: David Auburn
Yapımı: 2006 - ABD , Güney Kore

Hayatında bir değişiklik yapma vaktinin geldiğini hisseden Dr. Kate Forster stajını tamamladığı yerel İllinois hastanesinden ayrılarak hasta trafiğinin yoğun olduğu Chicago'da bir hastanede çalışmayı kabul eder. Geride bırakmaktan üzüntü duyduğu tek şey kiralamış olduğu güzel evdir. Kate şehre doğru yola çıkmadan önce evin bir sonraki sakini için posta kutusuna bir not bırakır. Bu notta kendisine gelen mektuplar için yeni adresini bırakır ve kapının üzerindeki gizemli pati izlerinin kendisi taşınırken de orada olduğunu açıklar. Evin yeni kiracısı Alex eve geldiğinde ise hiçbir yerde pati izinden eser yoktur. Kate ve Alex göl evinin posta kutusu aracılığıyla yazışmayı sürdürürken, inanılmaz ve imkansız bir şekilde iki ayrı yılda yaşadıklarını görürler.

10. Güz Sonatı

Orijinal İsmi: Höstsonaten

Süre: 99dk
Tür: Dram
Yönetmen: Ingmar Bergman
Senarist: Ingmar Bergman
Yapımı: 1978 - Almanya , İsveç

Bergman’ın bildik temaları olan “sevginin varlığı ve yokluğu, sevgi özlemi, sevgi yalanları, çarpıtılmış sevgi” yer alıyor ve bu temalar bir anne- kız ilişkisi üzerinden inceleniyor.