En İyi Tom Hardy Filmleri!

Tom Hardy bugün 46 yaşını kutlarken biz de oyuncunun en iyi filmlerini listeledik!

Başarılı oyuncu, Tom Hardy, 15 Eylül 1977'de Londra'da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren tiyatro ve modellikle yakından ilgilenen Hardy, 1998 yılında "Find Me A Supermodel" adlı yarışmayı kazandı. 2001 senesine geldiğimizde ise Ridley Scott "Kara Şahin Düştü" filmiyle sinemaya adım attı. Sonrasında ise pek çok dikkat çekici film ve dizide rol alarak kendine güçlü bir kariyer inşa etti

Biz de doğum günü şerefine Tom Hardy'nin en sevdiğimiz 10 filmini derledik.

Keyifli seyirler!

1. Mad Max: Fury Road

Orijinal İsmi: Mad Max: Fury Road

Süre: 121dk
Yönetmen: George Miller
Yapımı: 2015 - ABD , Avustralya

Kıyamet sonrası bir çorak arazide, bir kadın, bir grup kadın mahkum, psikotik bir inanan ve Max adında bir serserinin yardımıyla anavatanını aramak için zalim bir yöneticiye isyan eder.

Filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

2. Başlangıç

Orijinal İsmi: Inception

Süre: 148dk
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Yapımı: 2010 - ABD , İngiltere

Dom Cobb çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb’un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Ancak, aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeyi kaybetmesine sebep olmuştur. Cobb’a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız başlangıçı tamamlayabilirse... Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır. Ama ne dikkatle yapılan planlamalar, ne de uzmanlıkları, onları, her hareketlerini önceden tahmin ettiği anlaşılan tehlikeli düşmanlarına karşı hazırlıklı kılabilir. Bu, gelişini sadece Cobb’un görebildiği bir düşmandır.

3. Diriliş

Orijinal İsmi: The Revenant

Süre: 157dk
Tür: Dram , Macera , Western
Yapımı: 2015 - ABD , Hong Kong , Kanada , Tayvan

İskoç kökenli bir avcı olan Hugh Glass bugün Dakota adıyla bilinen bölgede gerçekleştirilen bir av gezisinde bir ayının saldırısına uğrayarak ölümcül bir şekilde yaralanır. Hayatta kalma umudu çok zayıf olan Glass, ekipte yer alan John Fitzgerald tarafından vahşi doğada ölüme terkedilir, oğlu da öldürülür. Müthiş bir dayanma gücüyle hayatta kalmayı başaran Glass, oğlunu öldüren Fitzgerald'dan intikamını alabilmek için zorlu bir yolculuğa başlar.

Filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

4. Locke

Orijinal İsmi: Locke

Süre: 85dk
Tür: Dram , Gerilim
Oyuncular: Tom Hardy
Yönetmen: Steven Knight
Senarist: Steven Knight
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

Tam bir aile babası ve başarılı bir kariyer sahibi Ivan Locke bir gün, onca emek verdiği hayatını alt üst edecek bir telefon alır ve tüm bu düzeni tehdit edecek olaylar silsilesi başlar...

5. Dunkirk

Orijinal İsmi: Dunkirk

Süre: 107dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

2. Dünya Savaşı'nın ilk yıllarında Nazi Almanyası'nın net bir üstünlüğü vardır. Mayıs 1940'ta İngiltere, Kanada, Fransa ve Belçika'ya ait müttefik ordularından 400 bin asker, Fransa'nın İngiltere'ye çok yakın Dunkerque (Dunkirk) bölgesinde Alman Ordusu tarafından karadan tamamen kuşatılmıştır. Almanlar bu askerleri hava bombardımanlarıyla yok etmeyi planlarken, İngiliz Başbakanı Churchill'in yönlendirmesiyle askerleri kurtarabilmek için çok tehlikeli ve savaşın gelişimi açısından hayati önemde bir tahliye operasyonu başlatılır. Dunkirk, filmi, 2. Dünya Savaşı'nın seyrini etkileyen olaylardan Dunkirk Tahliyesi'ni karadan, havadan ve denizden farklı bakış açılarıyla izleyiciye aktarıyor.

6. Kara Şövalye Yükseliyor

Orijinal İsmi: The Dark Knight Rises

Süre: 165dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Christopher Nolan
Yapımı: 2012 - ABD

Terörist lider Bane'nin yaptığı gizli planları durdurmaya bu sefer ne Bruce Wayne'nin ne de Batman'in gücü yeter. Kedikadın Selina Kyle'ı da kendi safına çeken Bane, Gotham kentini ve halkını ciddi bir tehditle karşı karşıya bırakacaktır. Ne yerel kuvvetler, ne kahraman Jim Gordon ne de ordu olacakların önüne geçemez. Batman ilk kez kendisinden daha güçlü bir rakibe karşı mücadele verecektir...

Filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

7. Büyük Dövüş

Orijinal İsmi: Warrior

Süre: 140dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yapımı: 2011 - ABD

Alkolik bir boksör eskisinin oğlu Tom Conlon evine döner ve çeşitli dövüş sporlarının bir arada bulunduğu bir turnuva için babası tarafından hazırlanmaya başlar. Bu turnuva onu abisiyle karşı karşıya getirecek tir.

8. Kanunsuzlar

Orijinal İsmi: Lawless

Süre: 116dk
Tür: Dram , Suç , Western
Yönetmen: John Hillcoat
Senarist: Nick Cave
Yapımı: 2012 - ABD

Büyük Buhran döneminde küstah ve korkusuz üç genç kardeş ele geçmesi zor Amerikan Rüyasını gerçekleştirmek için suç işlemeye başlarlar. Güçlü şehir gangsterleri kardeşlerin çabalarının ödüllerini toplarken, onlar hayallerini gerçekleştirmek için mücadele eder.En genç kardeş, Jack, kendisini yeni Al Capone olarak düşler; neye malolursa olsun güzel takım elbiseler, silahlar ve hızlı arabalar hayaleder. İçki yasağının en hassas döneminde, ailesinin yasadışı alkol üretimini büyüterek, bir yandan güzel bir Amiş kızı olan Bertha'nın sevgisini kazanmaya çalışırken, bir yandan da büyük bir suç imparatorluğu kurmayı planlar. Ortanca kardeş, Howard, kavgacı, sadık fakat pervasızdır. Howard'ın desteğini alan Jack artık istediği işi yaptıracak kas gücüne de sahiptir. Ancak onları yönlendirecek bir lidere ihtiyaçları vardır. Bu sorumluluk en büyük kardeş Forrest'a yüklenir. Sabırlı ve güvenilir Forrest ise elindeki kartları kimseye göstermeyen, planlarını başkalarıyla paylaşmayan ve karaktere çok önem veren bir insandır. Üç kardeş kanunların her iki tarafında ihanetle savaşırken ve güçleri gittikçe artarken, ortaya Maggie isimli gizemli bir kadın çıkar ve düşünceli Forrest'ı, kullandığı yasadışı yöntemlerin gerçek değerini sorgulamaya iter.

9. Rocknrolla

Orijinal İsmi: Rocknrolla

Süre: 114dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Guy Ritchie
Senarist: Guy Ritchie
Yapımı: 2008 - ABD , İngiltere , Fransa

Bir Rus gangster Londra emlak piyasasında çevirdiği bir dümenle milyonlarca sterlin kazanç sağlar. Bunu göre Londra'nın suç dünyası sakinleri bu servetten kendi paylarını almak için takibe koyulurlar. Bu karakterler içinde rock yıldızları, muhasebeciler ve daha nicesi yer almaktadır.

10. Köstebek

Orijinal İsmi: Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Süre: 127dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Tomas Alfredson
Yapımı: 2011 - Almanya , İngiltere , Fransa

Film, ünlü polisiye yazarı John Le Carre'nin aynı isimli romanından uyarlandı. Soğuk savaş sonrası İngiliz istihbarat örgütü içinde yaşanan bir köstebek avını anlatacak olan film; örgütün iç çatışmalarını, hesaplaşmalarını, müthiş entrikaları, devletler arası değiş-tokuşları, üstte ve altta var olan ilişkileri, stratejileri gözler önüne serecek.

Filmi BluTV üzerinden izleyebilirsiniz.