En İyi Gwyneth Paltrow Filmleri!

Başarılı oyuncu Gwyneth Paltrow bugün 51 yaşında!

Yapımcı - yönetmen Bruce Paltrow ve oyuncu Blythe Danner'in kızı olarak 27 Eylül 1972'de dünyaya gelen Gwyneth Paltrow, 18 yaşında oyuncluğa başladı. İlk büyük çıkışını ise 1995 yapımı "Yedi" (Se7en) filmi ile yaptı. Dört yıl sonra ise "Aşık Shakespeare" (Shakespeare in Love) filmindeki performansı ile Oscar heykelciğini kucakladı. Sonrasında da kendisine kurduğu güçlü kariyer ile Hollywood'un gözde oyuncuları arasına giren Paltrow, sektör dışında yaşam tarzı, yemek gibi alanlardaki girişimleriyle de dikkat çekiyor.

Bu başarılı oyuncunun doğum günü şerefine bizce en iyi Gwyneth Paltrow filmlerini listeledik.

Keyifli seyirler!

1. Yedi

Orijinal İsmi: Seven

Süre: 127dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: David Fincher
Yapımı: 1995 - ABD

Cinayet masasından iki dedektif bir seri katilin peşine düşer. Bu katil, cinayetleri dünyayı yedi ölümcül günahtan temizlemek için işlemektedir. Bu günahları işleyenlerden bir liste yapan katil, kendini tanrının görevlisi sayar ve kurbanlarını acımasızca öldürür.

2. Aşık Shakespeare

Orijinal İsmi: Shakespeare In Love

Süre: 123dk
Tür: Komedi , Romantik , Tarih
Yönetmen: John Madden
Yapımı: 1998 - ABD

Elizabeth dönemi İngiltere'sinde geçen bu romantik komedi filminde genç Shakespeare'in aşk hayatı anlatılıyor. Aslında Shakespeare'in son günlerde aşk hayatı hiç iyi gitmiyordur. Yeni oyunu 'Romeo and Ethel the Pirate's Daughter' konusunda ise daha bir satır bile düşünebilmiş ve yazabilmiş değildir. Shakespeare'in hayranlarından zengin ve güzel Viola duygusuz bir adam görünümündeki Lord Wessex ile evlenmek üzeredir.Hayali oyuncu olmak olan Viola, Shakespeare ile tanışınca ikisi yasak bir aşkın heyecanına kapılırlar.

3. Yetenekli Bay Ripley

Orijinal İsmi: The Talented Mr. Ripley

Süre: 139dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Anthony Minghella
Yapımı: 1999 - ABD

Ripley ile Greenleaf farklı sosyal sınıflardan iki genç arkadaştır. Yoksul Tom, zengin Dickie'nin kayıtsızca sefasını sürdüğü Dolce Vita'ya sahip olmak uğruna her şeyini feda edebilecek kadar çaresiz ve hırslıdır. Bir gün Dickie'nin varlıklı babası Tom'u, İtalya'da yaşayan oğlunun evine geri dönmesi için ikna etmekle görevlendirir. Bu Ripley'nin uzun süredir aradığı fırsattır.

4. Tenenbaum Ailesi

Orijinal İsmi: The Royal Tenenbaums

Süre: 110dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Wes Anderson
Yapımı: 2001 - ABD

Royal Tenenbaum ve karısı Etheline, uzun yıllardır ayrı yaşamaktadırlar. Tenenbaum çiftinin Chas, Richie ve Margot isimli üç yetişkin çocukları vardır ve her biri ayrı birer deha olan çocukların üçü de ilk gençlik yıllarında önemli başarılar elde etmişlerdir. Gençlik yıllarından itibaren emlak alım satım işlerine el atan Chas, uluslararası finans olayını iyi kavramıştır. Ailenin üvey kızı Margot ise, oyun yazarlığına ilgi duymuş ve henüz okulunun dokuzuncu sınıfındayken 50 bin dolarlık Braverman Ödülünü kazanmıştır. Richie de spor alanında kendisini kanıtlamış ve ulusal düzeydeki tenis turnuvalarında üç yıl üst üste şampiyonluk elde etmiştir. Ancak Tenenbaum kardeşlerin gençlik yıllarındaki bu başarısı fazla uzun sürmemiş, başarı pırıltıları kısa sürede yerini başarısızlıklara ve hayal kırıklıklarına bırakmıştır. Bunun sebebi de ailenin son 20 yılının sürekli ihanetler, hatalar ve felaketlerle dolu geçmesidir. Bu hataların çoğu da babaları Royal Tenenbaum’dan kaynaklanmıştır. Bir gün baba Tenenbaum, aile üyelerine kendisinin ölümcül bir hastalığa yakalandığını ve son günlerini ailesiyle birlikte geçirmek istediğini söyler. “The Royal Tenenbaums” bu ailenin soğuk bir kış gününde yıllar sonra beklenmedik bir şekilde yeniden biraraya gelişinin öyküsünü komedi biçiminde anlatıyor.

5. Sylvia

Orijinal İsmi: Sylvia

Süre: 109dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Christine Jeffs
Senarist: John Brownlow
Yapımı: 2003 - İngiltere

Yetenekli bir şair oolan Sylvia Plath, edebiyatçı Ted Hughes'la tanışır ve aralarında bir yakınlaşma başlar. Sylvia ile Ted bu birlikteliklerini evliliğe taşır. Ancak evliliğin ardından Ted'in hırs ve arzuları, Sylvia'nın yeteneklerini ortaya çıkarmasını zorlaştıracaktır. Ted, ününü giderek artırır ve evliliğinde sorunlar başlar. Çift, durumu düzeltmek için bir çocuk yapmaya karar verir. Ama Sylvia, kendini depresyonun içinde bulur. Bu yaşadığı sıkıntılar onu şiirde büyük başarılara taşıyacaktır.

6. Iron Man

Orijinal İsmi: Iron Man

Süre: 127dk
Yönetmen: Jon Favreau
Yapımı: 2008 - ABD

Milyarder mühendis Tony Stark, babasından miras kalan silah üreticiliği işinde dünyada bir numaradır. Fakat bir askeri silah tanıtım turunda saldırıya uğrar ve kendi silahlarıdan biriyle yaralanır. Bir Afgan mağarasında esir tutulduğu süre içerisinde hayat tercihlerini gözden geçirmeye başlayan Tony, kötülükle savaşmak için benzersiz bir silahlı zırh takımı yaratır. 

7. Gerçeğin Peşinde

Orijinal İsmi: Infamous

Süre: 110dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Douglas McGrath
Yapımı: 2006 - ABD

Truman Capote gazetede Kansaslı bir ailenin cinayet haberini okur ve haber hakkında bir yazı yazmak üzere soluğu Kansas’da alır. Önce tanıklarla konuşur sonra sıra şüphelilere gelir. Birisi kararlılıkla konuşur ancak diğeri, Perry Smith çok az şey anlatır. Bu Capote’yi bir türlü tatmin etmez, hikaye hakında daha fazla şey öğrenmek ister ve böylece olağanüstü kitabı In Cold Blood için ona ilham veren olaylar başlar. Çok geçmeden Perry’le olan ilişkisi bir yazar ve karakteri ilişkisinden daha öte bir hal alır.

8. Büyük Umutlar

Orijinal İsmi: Great Expectations

Süre: 112dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Alfonso Cuarón
Yapımı: 1998 - ABD

Florida 'da bir balıkçı kasabasında kızkardeşi ve onun erkek arkadaşı ile yaşayan 8 yaşındaki öksüz Finnegan Bell günlerini resim yaparak ve kasabanın zengini Bayan Dinsmoor'un yeğeni Estella ile oynayarak geçirir.Duygusal olarak yaralı bir insan olan Bayan Dinsmoor yeğeni Estella'yı erkeklere karşı zor ve ulaşılmaz bir kadın olarak şekillendirmeyi kafasına koymuştur.Bir gün Finnegan hapishaneden kaçmış zincirli bir mahkuma yardım eder.Aradan 10 yıl geçer. Şimdi zaman 1990 'lardır ve yer New York 'tur. Finn ve Estella artık büyümüşlerdir. Finnegan eski aşkını tekrar kazanmak için giriştiği çabada önce hayal kırıklığına uğrar ve ressamlığı bırakarak inzivaya çekilir.Bu sırada ortaya çıkan esrarengiz bir 'hami' nin yardımı rüyalarının gerçek olmasında yardımcı olacaktır

9. Rastlantının Böylesi

Orijinal İsmi: Sliding Doors

Süre: 99dk
Yönetmen: Peter Howitt
Senarist: Peter Howitt
Yapımı: 1998 - ABD , İngiltere

Zamanlama, kader ve aşk üçgeni üzerine kurulu olan 'Silding Doors', rastlantılar, zor verilen kararlar ve tekdüze yaşamların süregeldiği modern dünyada, sadece bir kaç saniyelik gecikmenin insan hayatını nasıl değiştirebileceğini sergileyen bir film.

10. İki Aşık

Orijinal İsmi: Two Lovers

Süre: 110dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: James Gray
Senarist: James Gray , Ric Menello
Yapımı: 2008 - ABD , Fransa

Brooklyn’de geçen filmde Leonard, genetik problemler sebebiyle iptal edilen bir evliliğin ardından boşluğa düşen ve depresyonuyla savaşma çabası içinde olan bir insan. Film sürecinde ailesinin tanıştırdığı ve evlenmesini arzuladığı iyi insan Sandra bir yanda, problemlerle bezenmiş hayatıyla Michelle diğer yanda. Bu iki kadının arasında kalan Leonard’ın gelgitleri üzerine kurulu olan filmin konusu yabancı değil; fakat karakterlerin derinliği ve olay örgüsüyle diğer örneklerinden farklı değerlendirilmeyi hakediyor.