"Downton Abbey" Sevenlerin Beğeneceği Diziler!

Efsanevi dönem dizisi "Downton Abbey"e doyamamış izleyiciler buraya!

İngiliz sosyal hiyerarşisine ışık tutan, göz alıcı kostümleri ve usta oyunculuklarıyla bizi büyüleyen "Downton Abbey"nin orijinal serisi 6 sezona sahip. Seri, dizinin yanında "Downton Abbey" (2019) ve "Downton Abbey: Yeni Çağ" (2022) olarak iki devam filmine sahip. Bu yapımın yanında İngiliz dönem içeriklerini daha da derinlemesine keşfetmek isteyen izleyiciler için 10 muhteşem dizi önerimiz var.

İyi seyirler!

1. The Gilded Age

Muhafazakar bir ailenin aç gözlü genç bir çocuğu; acımasız demiryolu kralı George Russell, onun hırslı oğlu Larry ve hırslı karısı Bertha'nın egemen olduğu zengin komşu klana sızmak için bir göreve başlar.

2. The Tudors

Orijinal İsmi: The Tudors

Süre: 55dk
Tür: Dram , Romantik
Senarist: Michael Hirst
Yapımı: 2007 - ABD , İngiltere , İrlanda , Kanada

Oscar ödüllü Elizabeth’in yazarı Michael Hirst’ten genç Kral VIII. Henry’nin çalkantılı yaşamı ve olaylı aşklarını konu edinen çarpıcı bir yapım. 1500’lerin büyülü atmosferinde bir yolculuğa çıkarken İngiliz tarihinin en ünlü krallarından biri olan Henry, izleyicilere her saniyesi dolu geçen bir dram sunacak. Sırf metresiyle birlikte olabilmek için yeni bir din yaratıp karısından boşanan bu adama kim karşı gelebilir ki? 

3. The Crown

2. Dünya Savaşı ardından İngiltere'nin karışık siyasi döneminde tahta geçen Kraliçe 2. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasına değinen dizide, siyasi rekabetler, aşk ilişkileri ve 20. yüzyıla şekil verecek olaylar anlatılıyor.

4. Outlander

Starz, ünlü kitap serisi Outlander'ı ekranlara uyarlıyor. Sene 1945. Eski bir savaş hemşiresi olan Claire Randall, evine dönmüştür. Tekrar bir araya geldiği eşiyle ikinci bir balayına çıkar. Salisbury Düzlüğü'nde bulunan tarihi taş çemberini ziyaret ederler. Bu taşlardan birine dokunan Claire Randall kendini birden savaş yüzünden yıkılmış ve gruplaşmış sınır baskınlarına maruz kalan İskoçya'da bir yabancı olarak bulur. Sene 1743'tür. Anlayamadığı güçler tarafından zaman içinde geçmişe savrulan Claire Randall, hayatı için tehdit oluşturabilecek mülk sahipleri ve casusların arasına düşmüştür. Cesur bir İskoç savaşçısı olan Jamie Fraser, Claire'ye öyle sınırsız bir aşk sunar ki, genç kadın sadakat ve tutku gibi iki zıt duygunun arasında sıkışıp kalır. Farklı zamanlarda yaşayan ve hiç ortak özellikleri olmayan bu iki adam arasında bir seçim yapması gerekmektedir.

5. Poldark

Orijinal İsmi: Poldark

Süre: 60dk
Tür: Dram
Yapımı: 2015 - İngiltere

Ross Poldark Amerikan Bağımsızlık Savaşı'ndan döner ve hayatını yeniden inşaa eder. Yeni iş girişimiyle düşmanlar edinir ve en az beklediği yerde aşkı bulur.

6. Victoria

Orijinal İsmi: Victoria

Süre: 45dk
Tür: Dram
Senarist: Daisy Goodwin
Yapımı: 2016 - ABD , İngiltere

Büyük ekonomik zorluklar ve yeniden dirilen cumhuriyetçilik sırasında tahta geçen Kraliçe Victoria'nın hikayesini anlatıyor. Tahta geçtikten 64 yıl sonra hayatını kaybeden kraliçe, dünyanın o zamana kadar gördüğü en büyük imparatorluğun dünyadaki imajını düzeltmiş ve "Avrupa'nın Anneannesi" olmuştur.

7. Harlots

18. Yüzyıl Londra'sında geçen dizi, şehrin en değerli ticari faaliyeti olan "seks" hakkında güçlü bir aile dramasıdır. Gerçek kadınların hikayelerinden uyarlanan gösteri Margaret Wells (Morton) isimli genelev sahibi bir kadını ve kızlarını takip eder. Rakibi Lydia Quigley (Manville) tarafından işyeri saldırıya uğradığında, Margaret ailesini tehlikeye atmak pahasına mücadele edecektir. Margaret'in en büyük kızı ve şehrin en beğenilen fahişesi Charlotte (Brown Findlay) Lydia'nın hem toplumda, hem de aile içindeki konumu ile uğraşmaya başlayacaktır. Sorumlu yapımcılardan Alison Owen dizi ile ilgili "1760'lı yıllarda Londra'nın her köşesinde girişimci ve inatçı kadınlar tarafından yönetilen genelevler vardı. Tarih onları büyük oranda görmezden geldi. Ancak hikayeleri çirkin, acımasız, esprili ve gerçek." açıklamasında bulunmuştur.

8. Call The Midwife

Orijinal İsmi: Call The Midwife

Süre: 52dk
Tür: Dram
Yapımı: 2012 - İngiltere

Çok satan kitabıyla Jennifer Worth'ün anılarından uyarlanan bu dizi, 1950'lerde Londra'nın doğusundaki yoksul bir bölgede çalışan ebe hemşirelerin hayatını anlatıyor.

9. The Forsyte Saga

Orijinal İsmi: The Forsyte Saga

Süre: 75dk
Tür: Dram
Oyuncular: Eric Porter , Tenniel Evans
Yapımı: 2002 - İngiltere

Dizi, orta üst gelirli bir İngiliz aile olan Forsyte'ların 1870'ten 1920'ye üç jenerasyon boyunca hayatına ışık tutuyor.

10. Vanity Fair

Orijinal İsmi: Vanity Fair

Süre: 48dk
Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

William Makepeace Thackeray tarafından 1848 yılında yazılan yazılan romanın adaptasyonu olan dizinin başrolünde House of the Dragon ile ünlenen Olivia Cooke karşımıza çıkıyor.