En İyi Kate Winslet Filmleri!

Başarılı oyuncu Kate Winslet bugün 48 yaşında! 

İngiliz oyuncu Kate Winslet, 5 Ekim 1975 yılında Berkshire'da doğdu. Henüz 11 yaşındayken drama dersleri almaya başlayan Winslet, bu süreçte reklam filmlerinde oynamaya başladı. 1990'lı yıllarda televizyon dizilerinde yer alan oyuncu, 1994 senesinde Peter Jackson imzalı "Heavenly Creatures" filmiyle sinemaya adım attı. O günden bugüne kendine oldukça güçlü bir kariyer kuran Winslet, tam 7 kez Oscar ödülüne aday gösterildi ve "Okuyucu" (The Reader) filmiyle bu ödülü kucakladı.

Biz de yetenekli oyuncunun doğum günü şerefine bize göre en iyi Kate Winslet filmlerini derledik.

Keyifli seyirler!

1. Okuyucu

Orijinal İsmi: The Reader

Süre: 124dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Stephen Daldry
Senarist: David Hare
Yapımı: 2008 - Almanya , ABD

2.Dünya Savaşı bitmiştir. Yaralarını sarmaya çalışan Almanya’da Michael adlı genç çocuk tesadüfen tanıştığı, kendisinden yaşça büyük Hanna Schmitz’e aşık olmuştur. Michael’ın bu isteği karşılıksız kalmaz. Gizlilik çerçevesinde yürütülen bu ilişki, Schmitz’in bir anda, ortadan kaybolmasıyla biter. Aradan 8 yıl geçmiştir. Michael çalışkan bir avukat olmuştur. Nazi suçlularının yargılandığı mahkemelerde yolu bir kez daha Hanna ile kesişecektir.

2. Sil Baştan

Orijinal İsmi: Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Süre: 108dk
Yönetmen: Michel Gondry
Yapımı: 2004 - ABD

Joel Barish'in eski sevgilisi Clementine yaşadıkları iki yıllık ilişkiye dair tüm anılarını gizemli tıbbi bir müdahale ile kafasından sildirir. Bunu öğrenen Joel çok üzülür ve aynı prosedürü kendi üzerinde uygulatmaya karar verir. Bütün anılarını sildirmek için derin uykuya yattığında, gözlerinin önünden Clementine ile yaşadığı günler geçer. Joel aslında Clementine'i unutmak istemediğini anlar ve müdahaleyi durdurmak için çabalar.

3. Titanik

Orijinal İsmi: Titanic

Süre: 194dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: James Cameron
Senarist: James Cameron
Yapımı: 1997 - ABD

İnsan elinden çıkmış en büyük ve en gösterişli yüzen araç olan Titanic yola koyuldu. Batmaz, sarsılmaz denilen bu büyük lüks yolcu gemisinde yolculuk yapmak, 20. Yüzyılın muhteşem bir rüyasıydı. Ancak bu büyük rüya sadece 4.5 gün serecek ve anısını bir sonraki yüzyıla bile taşıyacak büyüklükte bir kabusa dönüşecekti.

4. Hayallerin Peşinde

Orijinal İsmi: Revolutionary Road

Süre: 119dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Sam Mendes
Senarist: Justin Haythe
Yapımı: 2008 - ABD , İngiltere

Filmde, 1950’li yılların ortasında iki çocuklarıyla mutlu gözüken bir hayat yaşayan, ama konforlu bir yaşam elde edebilmek için göğüslenen baskılarla kendi gerçek arzuları arasında sıkışıp kalan, bir çiftin öyküsü anlatılıyor.

5. Aşk ve Yaşam

Orijinal İsmi: Sense and Sensibility

Süre: 136dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Ang Lee
Senarist: Emma Thompson
Yapımı: 1995 - ABD , İngiltere

Mr. Dashwood yasalar gereği mirasını ilk karısından olan oğluna bırakmak zorundadır. Oğlundan ikinci karısı ve ondan olan kızlarına destek olmasını rica eder. Fakat oğlunun karısı bunun gerçekleşmesini engellemek için elini yapar. Biri tamamen duygularıyla, diğeri de sadece mantığıyla hareket eden iki kızkardeş, 19.yüzyılın erkek egemen ve ahlakçı dünyasında bir de ekonomik sorunlarla başetmek zorunda kalırlar. Tüm toplumsal ve ekonomik baskılara rağmen mantık ve duygu aşkla birleştiğinde, bu iki kızkardeşe güç verecek, onlara mutluluğun kapılarını açacaktır.

6. Tutku Oyunları

Orijinal İsmi: Little Children

Süre: 136dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Todd Field
Senarist: Todd Field , Tom Perrotta
Yapımı: 2006 - ABD

Film, bir avuç insanın parklarda, havuzlarda ve sokaklarda şaşırtıcı ve tehlikeli biçimde kesişen küçük dünyalarına odaklanıyor.

7. Heavenly Creatures

Orijinal İsmi: Heavenly Creatures

Süre: 109dk
Tür: Dram , Fantastik
Yönetmen: Peter Jackson
Yapımı: 1994 - Almanya , İngiltere , Bilinmiyor

Yeni Zelandalı içine kapanık lise öğrencisi Pauline, varlıklı bir İngiliz ailenin güzel kızı Juliet ile arkadaş olur. Müzikte, sanatta ve edebiyatta aynı zevkleri paylaşan iki kız kısa zamanda çok yakınlaşır ve dış dünyadan soyutlandıkları, birbirlerine çekildikleri bir dünyayı paylaşırlar. Hayallerinde yarattıkları ve Borovnia ismini verdikleri bu romantik ve gotik alem, onları gerçeğini unutturur.Aileler, kızların bu müthiş tutkulu ve yoğun ilişkisine dur deme zamanı geldiğini düşündüklerinde, onların cinayeti bile göze alabilecek noktaya geldiklerinden habersizdir.

8. Hamlet

Orijinal İsmi: Hamlet

Süre: 242dk
Tür: Dram
Yönetmen: Kenneth Branagh
Yapımı: 1996 - ABD , İngiltere

Hamlet, Kral babasının ölümünden sonra Danimarka’ya döner. Annesi Gertrude çoktan Hamlet’in amcası ve yeni kral olan Claudius ile evlenmiştir. Hamlet’in Ophelia ile evlenmesi için baskı yaparlar. Fakat bir gün babasının hayaleti ortaya çıkar ve Hamlet’e kendisini öldürenlerin Claudius ve Gertrude olduğunu söyler.Bunun üzerine Hamlet intikam almaya yemin eder ve amcasına çetrefilli bir tuzak kurar.

9. Düşlerin Efendisi

Orijinal İsmi: Quills

Süre: 124dk
Tür: Dram
Yönetmen: Philip Kaufman
Senarist: Doug Wright
Yapımı: 2000 - Almanya , ABD , İngiltere

Doug Wright'ın ödüllü tiyatro oyunundan beyazperdeye uyarlanan "Quills", hayatının son 10 yılını hapis benzeri bir akıl hastanesinde geçiren Marquis De Sade'nin hikayesini anlatmakta. Sadizmin filozofu olan De Sade hastaneye kapatıldıktan sonra da her biri büyük tepki toplayacak yazılarını yazmayı sürdürür. De Sade'ın çekimine kapılan hastanenin çamaşırcısı genç Madeleine, De Sade'ın yazdığı metinleri gizlice hastane dışına dağıtmaktadır. Bu metinlerden biri olan Justine'I Napolyon okuyunca sinirlenir ve çok koyu bir muhafazakar olan Dr. Royer Collar'ı, de Sade'yi tedavi etmesi için hastaneye gönderir.

10. İris

Orijinal İsmi: Iris

Süre: 91dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Richard Eyre
Yapımı: 2001 - ABD , İngiltere

Modern İngiltere'nin en zeki kadını olarak kabul edilen yazar ve düşünür Iris Murdoch ile eşi John Bayley, kırk yıl boyunca, yüzyılın en edebi aşkını yarattılar ve yaşadılar. Bu aşk kimi zaman fedakarlık kimi zaman da birbirine acı ve zahmet verme temellerine dayanıyordu.Oxford'daki öğrencilik yıllarında tanışan Iris ve John'ın aşkı 1990'lı yıllara kadar sürecektir.

11. Düşler Ülkesi

Orijinal İsmi: Finding Neverland

Süre: 106dk
Tür: Dram , Fantastik
Yönetmen: Marc Forster
Senarist: David Magee , Allan Knee
Yapımı: 2004 - ABD , İngiltere

Karısıyla arası çok da iyi olmayan Barrie, karısının karşı çıkmalarına rağmen bu aileyle yakınlık kurmaya başlar. Aynı şekilde Davies ailesinde de büyükanne Emma du Maurier bu yakınlığa karşı çıkmaktadır. Çocuklar, Barrie'nin ilham perileri olmuştur. Onlarla oyunlar oynarken yamaçları gemiye, sopaları kılıca, uçurtmaları periye ve çocukları da "Neverland'ın Kayıp Çocukları"na dönüştürür.

12. Steve Jobs

Orijinal İsmi: Steve Jobs

Süre: 122dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Danny Boyle
Senarist: Aaron Sorkin
Yapımı: 2015 - ABD , İngiltere

Teknoloji öncüsü ve Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un (1955-2011) hayatını, Apple yıllarını ve verdiği mücadelelerini anlatan filmde Jobs'u İrlandalı Michael Fassbender canlandırıyor. Filmde özellikle Apple'ın üç büyük ürününün, 1984'te Macintosh, 1988'de NeXT ve 1998'de iMac'in lansmanından önce yaşanan olaylara odaklanılıyor.