Amazon Prime'da İzlemeniz Gereken En İyi Dram Filmleri

Amazon Prime Video platformundaki dram filmlerini keşfe çıkalım!

Dram filmlerine ilgi duyanların memnun kalacağı Amazon Prime Video, pek çok ilgi çekici dram filmine ev sahipliği yapıyor. David Lynch'in unutulmaz filmi "Mulholland Çıkmazı"'ndan Steve Carell ve Timothée Chalamet'nin oynadığı "Güzel Oğlum"a Amazon Prime'da izlemeniz gereken 10 dram filmi bu listede! 

Şimdiden iyi seyirler!

1. Mulholland Çıkmazı

Orijinal İsmi: Mulholland Drive

Süre: 147dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: David Lynch
Senarist: David Lynch
Yapımı: 2001 - ABD , Fransa

Genç, hevesli bir aktrist büyük umutlarla Hollywood'a varır ancak gelir gelmez de kendisini bir cinayetten kılpayı kurtulmuş ve geçmişini bilmeyen gizemli bir kadının macerası içerisinde bulur. Ancak bu macerada rüya ve gerçek iç içedir.

2. Till

Orijinal İsmi: Till

Süre: 131dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Chinonye Chukwu
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere

"Till," Mamie Till Mobley'nin 1955'te Mississippi'deki kuzenlerini ziyaret ederken linç edilen 14 yaşındaki oğlu Emmett Till için adalet arayışının gerçek hikayesini anlatıyor.

3. Billy Elliot

Orijinal İsmi: Billy Elliot

Süre: 110dk
Tür: Dram , Komedi , Müzikal
Yönetmen: Stephen Daldry
Senarist: Lee Hall
Yapımı: 2000 - ABD , İngiltere , Fransa

Kuzey İngiltere'de 1984 yılında yaşanan madenci grevinin sosyal bir zemin olarak karşımıza çıktığı film, ağabeyi ve babası greve katılan 11 yaşındaki bir çocuğun tek başına ayakta durma savaşını ve içsel mücadelesini anlatıyor. Box ringini terkedip bale dersleri almaya başlayan Billy Elliot'un seçimi ailesi tarafından yadırgansa da, bale hocası Bayan Wilkinson ona arka çıkacaktır.

4. Güzel Oğlum

Orijinal İsmi: Beautiful Boy

Süre: 119dk
Tür: Dram
Senarist: David Sheff , Nic Sheff
Yapımı: 2018 - ABD

Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden bir delikanlı ve babasının ilişkisini izleyeceğimiz filmde, Nick (Timothée Chalamet) boşanmış bir ailenin çocuğudur ve velayeti annesindedir. Babası David (Steve Carell) boşanmanın ardından oğlundan uzak kalsa da onu hiç ihmal etmez. Ancak son günlerde Nick'in hayatında yaşanan değişimler gözden kaçacak gibi değildir. David ona büyük acı veren bir gerçeği kabul eder: Nick, uyuşturucu bağımlısıdır. Babası oğlunu iyileştirmeye kararlıdır ve bunun için her ne gerekiyorsa yapacaktır. Film, David Sheff'in Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction isimli kitabında yer alan anılarından beyaz perdeye uyarlandı. 

5. Troop Zero

Orijinal İsmi: Untitled Lucy Alibar Project

Süre: 94dk
Tür: Aile , Dram , Komedi
Yönetmen: Bert & Bertie
Senarist: Lucy Alibar
Yapımı: 2019 - ABD

1977 Gürcistan'ında, uyumsuz bir kız uzayda yaşam hayal eder.  Ulusal bir yarışma, rüyasında NASA'nın Altın Rekoru'na kaydedilme şansı sunduğunda, bir ömür boyu ve ötesinde süren dostluklar kuran derme çatma Birdie İzcileri grubunu işe alır.

6. Piyanist

Orijinal İsmi: The Pianist

Süre: 150dk
Tür: Dram , Savaş
Yönetmen: Roman Polanski
Senarist: Ronald Harwood
Yapımı: 2002 - Almanya , İngiltere , Fransa , Polonya

Wladyslaw Szpilman, savaş patlak verdiğinde 27 yaşındaydı ve Polonya'nın geleceği en parlak konser piyanistlerinden biriydi. Luftwaffe'de radyo istasyonu bombalandığında Chopin'in C minor Nocturne'nü çalıyordu.Tüm Yahudiler gibi o ve ailesi de evlerinden çıkartılarak Varşova gettolarına sürülmüştü. Bu çok yetenekli genç adam yeni yaşamında karaborsacıların ve işbirlikçilerin eğlendiği barlarda çalmaya başlamıştır.İşte bu işbirlikçilerden biri onu ve ailesini ölüme götüren esir kampı trenlerinden birinden kurtarmıştır. Savaş fısıltıları, direnişçiler ve sürpriz bir Alman subayı sayesinde Szpilman savaşta hayatta kalmayı başarır.

7. A Death in the Gunj

Orijinal İsmi: A Death in the Gunj

Süre: 110dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Konkona Sen Sharma
Senarist: Konkona Sen Sharma
Yapımı: 2016 - Hindistan

Utangaç ve genç bir Hintli öğrencinin hayatı, bir aile yolculuğunda yavaş yavaş parçalara ayrılır.

8. Gucci Ailesi

Orijinal İsmi: House of Gucci

Süre: 163dk
Tür: Dram , Suç , Tarih
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Roberto Bentivegna
Yapımı: 2021 - ABD , Kanada

Filmde, 1980'lerde Patrizia Reggiani'nin aileye dahil olmasıyla birlikte moda devi Gucci ailesinde baş gösteren aile içi kargaşalar ve ihanetlerin neden olduğu skandallar zinciri anlatılıyor. 1995 yılında gerçekleşen Maurizio Gucci cinayetine neden olan skandallar, etkileyici bir dille izleyici ile buluşuyor.

9. The Tender Bar

Orijinal İsmi: The Tender Bar

Süre: 104dk
Tür: Dram
Yönetmen: George Clooney
Yapımı: 2021 - ABD

J.R. Moehringer’ın çok satan romanından uyarlanan filmde, J.R. babasını küçük yaşta kaybetmiş genç bir çocuktur. Babasının aniden ortadan kaybolması, J.R. için büyük bir yıkım olur. Bu süreçte en büyük desteği amcası Charlie ve babasının arkadaşlarından görür. Yıllar geçip artık yazar olan genç adam, zamanını bir barda anılarına tutunmaya çalışarak geçirir.

10. Air

Orijinal İsmi: Air Jordan

Süre: 115dk
Tür: Dram
Yönetmen: Ben Affleck
Yapımı: 2023 - ABD

Film, bir spor ayakkabı satıcısı olan Sonny Vaccaro'nun (Matt Damon), Nike şirketini büyütüşünü ve bu süreçte spor tarihindeki en önemli basketbol oyuncularından olan olan Michael Jordan’ın peşinden koşuşunu anlatıyor.