En İyi 10 Hugh Jackman Filmi!

Efsanevi oyuncu Hugh Jackman bugün 55 yaşına giriyor!

12 Ekim 1968'de Sydney, Avustralya'da doğan Hugh Jackman, İngiliz bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. En iyi "X-Men" serisinde Logan/ Wolverine olarak tüm dünyaca tanınan oyuncu, aynı zamanda "Sefiller" ve "Muhteşem Showman" gibi müzikal filmlerdeki işleri ile de hem dans hem de şarkı söyleme alanındaki yeteneklerini gözler önüne serdi. Bir Primetime Emmy Ödülü, bir Grammy Ödülü ve İki Tony Ödülü bulunan Jackman'ın Oscar Ödülü'ne de adaylıkları bulunmakta.

Bu çok yönlü oyuncunun doğum gününü kutlamak için en iyi 10 Hugh Jackman filmini listeledik.

İyi seyirler! 

1. Prestij

Orijinal İsmi: The Prestige

Süre: 130dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem
Yönetmen: Christopher Nolan
Yapımı: 2006 - ABD , İngiltere

Bu beklenmedik dönüşlerle dolu gizemli öyküde, Viktorya Devri’nde iki sahne sihirbazı, giderek şiddetlenen bir savaşa ve birbirlerinin mesleki sırlarını ortaya çıkartmak için doymaz bir susuzluğa dönüşen güçlü bir rekabete girişiyorlar. Bu iki görkemli adamın cüreti tutkuya, şovmenliği bilime ve hırsı dostluğa kırdırmalarının sonuçları tehlikeli, ölümcül ve hileli oluyor. Her şey yüzyılın başında, hızla değişen Londra’da başlıyor. Sihirbazların ünlü ve en üst mertebede idol olarak kabul edildikleri bir zamanda, iki genç sihirbaz şöhrete giden yolu çizmeye başlarlar. Gösterişli, sofistike Robert Angier (HUGH JACKMAN) tam bir şovmenken, yontulmamış ve gelenekçi Alfred Borden (CHRISTIAN BALE) sihirli fikirlerini gösterme yeteneğinden yoksun, yaratıcı bir dahidir. Birbirlerini takdir eden arkadaşlar ve ortaklar olarak yola çıkarlar. Ama en büyük numaraları ters gidince, aralarında ömür boyu sürecek bir düşmanlık başlar; ikisi de bir diğerini geçme ve altüst etme niyetindedir. Sürdürdükleri aşırı rekabet, her numarayla, her gösteriyle daha da büyür; ta ki sınır tanımayana, hatta elektriğin yeni ve inanılmaz güçlerini ve Nikola Tesla’nın bilimsel dehasını işin içine dahil edene dek.

2. Logan

Orijinal İsmi: Logan

Süre: 137dk
Yönetmen: James Mangold
Senarist: Michael Green
Yapımı: 2017 - ABD

Yakın bir gelecekte geçen filmde Logan (Hugh Jackman) artık yaşlanmış ve yorulmuş, süper yetenekleri erozyona uğramaya başlamıştır. Alzheimer'ın etkisiyle iyice unutkanlaşan Profesör X, yani Charles Xavier'i Meksika sınırına yakın bir yerde saklamaktadır. Logan tüm dünyadan kaçmaya çalışsa da bir gün onları bulan Laura Kinney (Dafne Keen) adlı küçük bir kız bu huzuru bozacaktır, nitekim kendisi gibi mutant olan kızı, peşindeki karanlık güçlerden koruması gerekecektir. Logan filmi, orijinal Wolverine serisinin devamı, yani 2013'te gösterime giren The Wolverine filmiyle başlayan serinin 2. filmi, toplamda Wolverine üzerine çekilen 3. film olacak (X-Men Origins: Wolverine ve The Wolverine'in ardından). Bu film aynı zamanda Hugh Jackman'ın Wolverine'i canlandırdığı son film olma özellğine sahip.

3. Çelik Yumruklar

Orijinal İsmi: Real Steel

Süre: 127dk
Yönetmen: Shawn Levy
Yapımı: 2011 - ABD , Hindistan

Yakın gelecekte, boks sporunun teknolojik bir hâl aldığı bir ortamda geçen cesur, gerilim ve aksiyon dolu “Çelik Yumruklar” filminde Hugh Jackman, 2,5 metre boyunda 900 kiloluk robotların ringlere çıkmasıyla unvan kazanma şansını kaybeden tükenmiş dövüşçü Charlie Kenton’ı canlandırıyor. Artık küçük çaplı bir organizatör olan Charlie, bir yer altı boks ringinden diğerine geçmek için hurda metalden kalitesiz robotlar yaparak iki yakasını bir araya getirmektedir. Charlie dibe vurunca, istemeden de olsa kendisinden ayrı yaşayan oğlu Max’le (Dakota Goyo) şampiyonada yarışacak bir yarışmacı yapıp eğitmek için birlik olur. Hiçbir kısıtlama olmayan bu vahşi arenada işler ciddiye bindikçe, Charlie ve Max bütün engellere rağmen, geri dönmek için son bir şans daha elde ederler.   “Çelik Yumruklar”, teknolojik bir hâl alan robot boksu sporuna kusursuz bir yarışmacı yapıp yetiştirmek için kendisinden ayrı yaşayan olan oğlu Max’le (Dakota Goyo) ile birlik olan ve bütün engellere rağmen, geri dönmek için son bir şans daha elde eden eski bir boksörün (Hugh Jackman) konu edildi bir aksiyon dram filmidir.

4. Tutsak

Orijinal İsmi: Prisoners

Süre: 153dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Denis Villeneuve
Senarist: Aaron Guzikowski
Yapımı: 2013 - ABD

İki ailenin şükran günü bir araya geldiği bir günde, iki ailenin küçük kızlarının kaybolduğunu ortaya çıkar. Bununla birlikte Keller Dover (Hugh Jackman), genç ve yetenekli bir dedektiften (Jake Gyllenhaal) yardım ister. Saatin ilerlemesine rağmen iki küçük kız ortaya çıkmayınca panik dolu anlar ortaya çıkar.

5. Muhteşem Showman

Orijinal İsmi: The Greatest Showman

Süre: 105dk
Tür: Dram
Yönetmen: Michael Gracey
Yapımı: 2017 - ABD

Eşi Charity ve 2 küçük kızıyla sıradan bir hayat yaşayan P.T. Barnum (Hugh Jackman), ailesine daha müreffeh bir hayat yaşatamamanın verdiği üzüntüyü her gün hissetmektedir. Bir akşam kızlarıyla konuşurken aklına bir fikir gelir: Daha önce hiç görülmemiş şeyleri, insanlarla buluşturacaktır. Bu fikir ilk başta pek kabul görmese de kurucusu olduğu sirk, aldığı birçok tepkiye rağmen müthiş bir başarı kazanacaktır. Muhteşem Showman filminde P.T. Barnum'un dünyaca ünlü sirkini kurma öyküsü anlatılıyor.

6. Sefiller

Orijinal İsmi: Les Misérables

Süre: 158dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Tom Hooper
Yapımı: 2012 - ABD , İngiltere

Victor Hugo'nun 19. Yüzyıl Fransa'sında geçen klasik romanından kurgulanan başarılı sahne müzikalinin bu uyarlamasında şartlı tahliyeyle salınmış Jean Valjean kurtuluş aramaktadır.   Mahkum 24601, Jean Valjean hapishaneden şartlı tahliyeyle çıkmıştır ve inatçı müfettiş Javert'ten uzak durmaya çalışırken bir yandan da yeni bir hayat kurmaya çalışmaktadır. 19. Yüzyıl Fransa'sında geçen hikaye 1832 Temmuz Devrimi'nin perde arkasında sonuca bağlanmaktadır.

7. X-Men Başlangıç: Wolverine

Orijinal İsmi: X-Men Origins: Wolverine

Süre: 107dk
Yönetmen: Gavin Hood
Yapımı: 2009 - ABD

Wolverine mutant hayatı yaşamaktadır. Kız arkadaşının ölümü yüzünden Victor Greed’ten (daha sonra Sabertooth olacak olan) intikamını almak istemektedir ve bunun sonucunda Weapon X programına katılır.

8. Avustralya

Orijinal İsmi: Australia

Süre: 165dk
Tür: Dram , Macera , Romantik
Yönetmen: Baz Luhrmann
Yapımı: 2008 - ABD , Avustralya , İngiltere

Film, 2. Dünya Savaşı öncesinde, kendisine kocasından bir sığır çiftliği miras kalan ve bunun için kuzey Avustralya’ya giden İngiliz aristokratı Lady Sarah Ashley çevresinde gelişiyor. İngiliz sığır baronları, arsasını almak isteyince; kaba sığır sürücüsü ile kerhen de olsa çalışmak zorunda kalır. Çünkü 2000 baş sığırı sadece birkaç ay önce Pearl Harbor baskınının yapıldığı topraklardan yüzlerce mil geçirmek için ona ihtiyacı vardır. Yolculuk sürecinde adama aşık olur. Ayrıca Avustralya’ya da hayran kalır ve kendisi için yeni bir hayatın başladığının farkına varır.

9. Kod Adı Kılıçbalığı

Orijinal İsmi: Swordfish

Süre: 99dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Dominic Sena
Senarist: Skip Woods
Yapımı: 2001 - ABD , Avustralya

Shear, Kara Hücre adlı gizli bir anti-terör örgütünün karizmatik lideridir ve bu parayı uluslararası terörizme karşı vermekte oldukları mücadeleye kaynak olarak aktarmak istemektedir. Fakat paraya ulaşmak için, özel bir güvenlik kodunu kırmak gerekir önce. Usta bir hacker olan Stanley Jobson’ı bu işi yapmaya zorlar Shear. Tek arzusu kızı Holly’e kavuşabilmek olan bu hacker da, geçmişteki suçlarının kefaleti olarak önemli miktarda paraya muhtaçtır.

10. Kartal Eddie

Orijinal İsmi: Eddie The Eagle

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi , Macera , Tarih
Yönetmen: Dexter Fletcher
Yapımı: 2015 - Almanya , ABD , İngiltere

Film, Büyük Britanya'nın Kış Olimpiyatları'na katılan ilk kayakla atlamacısı olmak için mücadele eden Michael Edwards, nam-ı diğer 'Eddie the Eagle'ın hikayesini anlatıyor. Eddie rolünde Taron Egerton, onun antrenörü Bronson Peary rolünde ise Hugh Jackman bulunuyor.