En İyi Şafak Sezer Filmleri!

Ünlü oyuncu Şafak Sezer bugün 53 yaşına giriyor!

10 Ekim 1970 yılında Ankara'da doğan Şafak Sezer, en iyi "Hababam Sınıfı", "Kutsal Damacana" ve "Maskeli Beşler Kıbrıs" gibi komedi filmi serileri ile bilinir. Sezer, Boran Kaya’nın sunduğu “İner misin Çıkar mısın?" isimli yarışma programında birinci olduktan sonra tanınmaya başladı.

Yetenekli oyuncunun doğum gününü kutlamak için en iyi 10 Şafak Sezer filmini listeledik.

İyi seyirler! 

1. Vizontele

Orijinal İsmi: Vizontele

Süre: 110dk
Tür: Dram , Komedi
Senarist: Yılmaz Erdoğan
Yapımı: 2001 - Türkiye

Sene 1974. Van'ın Gevaş ilçesi. Köyün futbolcu delikanlısı Rıfat askere gidiyor. Sevgilisi Asiye ise gururlu bir kız. Üzüldüğünü göstermek istemiyor.Köyün delisi Emin'se teknoloji meraklısı. Ama kontrol edemediği bir tiki var. Başkalarının hareketlerini tekrar etmek. Tüm köy halkı sinemayla yatıp sinemayla kalkıyor. Bir gün TRT'den bir ekip köye TV vericisi getirmek için geliyor ama işi ciddiye almıyor. Deli Emin'se televizyon olayını onur meselesi yapıyor ve bu yolda onu yalnızca ilçenin belediye başkanı Nazmi Bey destekliyor.

2. G.O.R.A

Orijinal İsmi: GORA

Süre: 123dk
Yönetmen: Ömer Faruk Sorak
Senarist: Cem Yılmaz
Yapımı: 2004 - Türkiye

Anadolu’nun turistik kentlerinden birinde tüccarlık yapan Arif uzaylılar tarafından kaçırılarak G.O.R.A adlı gezegene götürülür. Arif, gezegenden kaçmak için uğraşır. Bunun için de uzaylı Komutan Logar’a karşı mücadele vermesi gerekir. Bu mücadele esnasında gezegenin kralının kızı olan Ceku'ya aşık olan Arif, G.O.R.A'da tanıştığı dostlarının da yardımıyla Logar'ı alt etmeye çalışır.

3. Hababam Sınıfı Merhaba

Orijinal İsmi: Hababam Sınıfı Merhaba

Süre: 118dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Kartal Tibet
Senarist: Kemal Kenan Ergen
Yapımı: 2004 - Türkiye

Yıl 2003, eski Hababam Sınıflarının okulu olan Özel Çamlıca Lisesi hala eğitim ve öğretime devam etmektedir. Okul sahibi vefat etmiş, okulu oğlu Deli Bedri (Mehmet Ali Erbil) tarafından işletmektedir. Okuldaki Hababam geleneği de tüm hızıyla devam etmekte ve okuldaki tüm öğretmenler bu sınıftaki öğrencilerin binbir türlü oyunlarından yılmış kaçacak yer arar olmuşlardır. Tüm bunları fırsat bilen Deli Bedri lakaplı okul sahibi okulu kat karşılığı müteahite satıp yerine plaza yapılmasını arzulamaktadır. Onun bu hayalinden haberdar olan okul müdiresi Fatoş Hoca (Hülya Kocyiğit) okulun satılma bahanesi olan Hababam Sınıfı ile mücadele edebilmek için eski Hababamcılardan yardım ister. Tulum Hayri (Cem Gürzap), Hayta İsmail (Ahmet Arıman) ve Güdük Necmi (Halit Akçatepe) aralarında konuşur ve Güdük Necmi’yi okula sahte Rehberlik Öğretmeni olarak yollamaya karar verirler. Okula elinde sahte belgelerle gelen Güdük Necmi bir süre sonra Hababam Sınıfı’na gerçek kimliğini açıklar ve Hababamcılarla işbirliği yaparak Deli Bedri ile mücadele etmeye başlarlar. Sınıfın içinde ise yeni tiplemelerimizi görürüz. Sınıfın yakışıklısı Matkap Emre (M. Ali Alabora), her gece herkes uyuduktan onra okuldan kaçmakta ve sabaha karşı geri gelmektedir. Sınıf arkadaşları ise onun çok çapkın olduğunu düşünmekte ve dışardaki yaşadıklarını merak etmektedirler . Emre’nin aşık olduğu sevgilisi Arzu ise Emre’nin kendisi dışında neler yaptığını merak eder ve erkek kılığında okula kayıt yaptırır. Kız İsmail lakabı takılan Arzu’nun en büyük yardımcısı ise okul sahibi Deli Bedri’nin Hababam Sınıfı’nda okuyan oğlu Casus Ercü (Şafak Sezer)’dür. Olaylar Deli Bedri’nin okulu sattığını söylemesiyle tırmanır ve herkesi çok büyük bir bir süpriz bekler.

4. Kolpaçino

Orijinal İsmi: Kolpaçino

Süre: 97dk
Tür: Aksiyon , Komedi
Yönetmen: Atıl İnaç
Senarist: Kaan Ertem , Suat Özkan
Yapımı: 2009 - Türkiye

Bir aksiyon-komedi filmi olan Kolpaçino, birbirine kenetlenmiş 7 kişinin bir günde başına gelenleri anlatıyor. Kolpaçino: Bir Şehir Efsanesi, temposu ve kurgusuyla şaşırtıcı bir hikaye.

5. Kutsal Damacana

Orijinal İsmi: Kutsal Damacana

Süre: 105dk
Tür: Fantastik , Komedi , Korku
Senarist: Ahmet Yılmaz
Yapımı: 2007 - Türkiye

Eskiden gemilerde tayfalık yapmış Fikret, İstanbul'da yaşadığı semtteki kilisenin papazının Vatikan'a gitmesini fırsat bilip saf arkadaşı Asım ile kilisenin nimetlerini kendi çıkarlarına uydurup geçinmeye başlar. Bir gün karşılarına hiç beklenmedik bir iş gelir. Başlarına gelen olayın çözümü için papaz bildikleri Fikret'e gelen aileyi ve Fikret ile Asım'ı daha büyük sürprizler beklemektedir. 

6. Maskeli Beşler : İntikam Peşinde

Orijinal İsmi: Maskeli Beşler İntikam Peşinde

Süre: 89dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Murat Aslan
Senarist: Murat Aslan
Yapımı: 2005 - Türkiye

Birbirinden beceriksiz beş kafadar hapishaneden önce kaçarak, sonra da afla dışarı çıkarlar. Eski bir dostlarını ziyaret ettiklerinde onun oğlunun hasta olduunu öğrenirler. Eskiden yetimhanede büyüyen tanıdıkları birinden borç para isterler. Bu kişi zengindir ama aynı zamanda dolandırıcıdır adam parayı vermeyince beş kafadar tövbeli olmalarına rağmen hayatlarının en büyük soygununa hazırlanırlar ve eğlenceli bir hikaye başlamış olur.

7. G.D.O. KaraKedi

Orijinal İsmi: GDO Karakedi

Süre: 97dk
Tür: Aksiyon , Komedi
Yönetmen: Murat Aslan
Senarist: Şafak Sezer
Yapımı: 2012 - Türkiye

İstanbul'un eski semtlerinden olan Balat'ta yaşayan ve kendi yağlarıyla kavrulan üç kardeş, taksicilikle hayatını kazanan Gürkan, pilavcılık yapan Orhan ve iflah olmaz biçimde aşık olan Duran... Herkes gibi yaşam mücadelelerini sürdürürken, sıradan dertlerini de çözmeye çalışan bu üç kardeşin hayatı bir gün başlarına gelen bir kazanın yol açtığı, cinayet, mafya, kız kaçırma üç geniyle allak bullak olur. Bolca yanlışlıklar komedyası ve aksiyon dolu sahnelerin olacağı filmin senaryosu Şafak Sezer'e ait. Yönetmen koltuğunda ise Maskeli Beşler serisi ile tanınan Murat Aslan oturuyor.Başrolde Şafak Sezer'i seyredeceğimiz filmin kadrosunda Volkan Başaran, Serkan Şengül, Demet Bölükbaşı, Erdem Akakçe, Şener Kökkaya gibi isimler de yer alıyor.

8. El Değmemiş Aşk

Orijinal İsmi: El Değmemiş Aşk

Süre: 98dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Umut Kırca
Yapımı: 2016 - Türkiye

Tam bir Fenerbahçe aşığı olan, ancak olgunlaşma yolunda hiçbir belirti göstermeyen Zafer (Emre Karayel), hiç niyeti olmamasına rağmen babasının ısrarı sonucunda, kendisine aşık çocukluk arkadaşı Feryal (Ceren Moray) ile evlenmek zorunda kalmıştır. Ancak Zafer'in gönlü Duygu'dadır (Begüm Kütük Yaşaroğlu). Zafer, evliliğini kısa sürede bitirene dek Feryal'e elini sürmemeye kararlıdır. Bütün bunlardan habersiz Feryal, Zafer'e yakınlaşabilmek, onun gerçekten kendisini sevmesini sağlayabilmek için aklına gelen bütün taktikleri uygulamaya başlayacaktır.

9. Kolpaçino: Bomba

Orijinal İsmi: Kolpaçino Bomba

Süre: 90dk
Tür: Komedi , Macera
Yönetmen: Şafak Sezer
Yapımı: 2011 - Türkiye

Özgür(Şafak Sezer) zengin bir ailenin evladıdır ancak hayatından memnun değildir. Ne cimri babasından destek görür, ne de zengin kayınpederinden. Özgür’ün geçmişten gelen sevgilisi olan Şale (Özlem Hasgül) çıkaracağı albüm için maddi destek beklemektedir. Bu desteği bulamayınca Özgür’ü, gizlice çektiği bir şantaj kaseti ile tehdit eder.

10. Maskeli Beşler Kıbrıs

Orijinal İsmi: Maskeli Beşler: Kıbrıs

Süre: 87dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Murat Aslan
Senarist: Murat Aslan
Yapımı: 2008 - Türkiye

Sevimli ve sakar hırsızlar çetesi Maskeli Beşler, şanssız geçirdiği dönemlerden sonra suç işlemeye tövbe eder ve ticaretle uğraşırlar. Ancak suç dünyasının önemli isimlerinden Rocky Selim (Mehmet Ali Erbil) kendilerine reddedilmesi güç bir teklifle gelir: Kıbrıs'ta bir kumarhaneyi soymak. Bir araya gelen ekip Kıbrıs'a hareket eder. Operasyon için yaptıkları planlar ve soygun çabaları çeteyi birbirinden komik sürprizlerle karşı karşıya getirecektir.