En İyi 25 Cadılar Bayramı Filmi

Keyifle izleyebileceğiniz en iyi Cadılar Bayramı filmlerini sizler için derledik!

Klasik Cadılar Bayramı filmlerini yıl boyunca izleriz. Ancak 31 Ekim temalı filmler arasında seçim yapmak, hangi türde bir ruh halinde olduğunuza bağlı olabilir. Örneğin, nostaljik bir hissiyat varsa "Beetlejuice"u tekrar izleyebilirsiniz. Ve eğer bir gözünüzü açık uyutacak kadar korkutucu bir film isterseniz, o zaman "The Exorcist" işinizi görecektir. Cinayet gizemlerinden psikolojik gerilimlere, geleneksel canavar filmlerine kadar en muhteşem filmleri bu listede derledik.

İşte sizin için özel olarak seçtiğimiz, favori atıştırmalıklarınızı kapıp izleyebileceğiniz en iyi 25 Cadılar Bayramı filmi!

İyi seyirler!

1. Gerald's Game

Orijinal İsmi: Gerald's Game

Süre: 104dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Mike Flanagan
Yapımı: 2017 - ABD

Jessie ve Gerald, bir hafta sonu ilişkilerine hareket katmak için ıssız bir göl evine gitmiştir. Gerald, Jessie'yi yatağa kelepçelemiştir fakat Gerald'ın bir kaza sonucu bu seks oyunu bir kabusa dönüşür. Elleri yatağa kelepçeli halde kalan Jessie zihniyle verdiği savaşla birlikte hayatta kalma çabasıyla karanlık sırlar ve seçimlerle baş başa kalır.

2. The Hollow

Orijinal İsmi: The Hollow

Süre: 83dk
Tür: Korku
Yönetmen: Kyle Newman
Senarist: Hans Rodionoff
Yapımı: 2004 - ABD

Yerel hayalet hikayesi bir Cadılar Bayramı öncesi kalabalığa anlatıldıktan sonra, akşam boyunca şakalar yapılır ve gençler mezarlıkta kaybolur. Cadılar Bayramı'nda da devam eder. Anlatılan efsane gerçek mi oluyor?

3. Doğruluk Mu Cesaret Mi?

Orijinal İsmi: Truth or Dare

Süre: 101dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Jeff Wadlow
Yapımı: 2018 - ABD

Meksika'da tatilde olan bir grup genç, popüler gençlik oyunlarından 'Doğruluk mu, cesaret mi' oyununu oynarlarken tanımlanamayan bir varlığın etkisi altına girerler. Bu varlık, doğruluk kısmında yalan söyleyen, cesaret kısmında yapması gerekeni yapmayanları ölümle cezalandırmaktadır. Üstelik bir kez başladıktan sonra bu oyunu bitirmek hiç de kolay değildir.

4. Noel Gecesi Kabusu

Orijinal İsmi: The Nightmare Before Christmas

Süre: 73dk
Yönetmen: Henry Selick
Yapımı: 1993 - ABD

Halloween Kentinin "Balkabağı Kralı" olmaktan usanan Jack Skellington, hayatında yeni ve heyecan verici bir şeyler bulmak ister. Bu arayışta Christmas Kenti'ni bulur ve tüm dünya çapında noel gecesi çocuklara oyuncak dağıtma görevini Noel Baba'dan devralmaya karar verir.

5. O

Orijinal İsmi: It

Süre: 135dk
Tür: Korku
Yönetmen: Andy Muschietti
Yapımı: 2017 - ABD

Maine'in küçük bir kasabasında yaşayan yedi çocuk, hayatın problemleri, zorbalar ve Pennywise adındaki palyaço şeklini alan canavarla yüzleşmek zorunda kalırlar. 

6. Makas Eller

Orijinal İsmi: Edward Scissorhands

Süre: 105dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Tim Burton
Yapımı: 1990 - ABD

Mucidinin ani ölümü, Edward’ın elleri yapılmadan yarıda kalmasına yolaçar, elleri yerine uzun, keskin metal parçaları vardır. Edward merhametli bir Avon hanımefendisi onu ailesiyle beraber yaşamak üzere evine götürene kadar karanlıkta yalnız yaşar. Ve sonra da Suburbia isimli pastel cennetteki fantastik maceraları başlar.

7. The Rocky Horror Picture Show

Orijinal İsmi: The Rocky Horror Picture Show

Süre: 100dk
Yönetmen: Jim Sharman
Senarist: Jim Sharman
Yapımı: 1975 - ABD , İngiltere

Janet , Brad'in evlenme teklifini kabul edince mutlu çift unutulmayacak, örnek bir evlilik düğünü için yola çıkıyorlar ama aşırı yağışlı havada yollarını kaybederler , iki nişanlı telefon etmek amacıyla bir şatoya girmeleriyle başlayan ve orada başlarından gecen olayları anlatan fantastik bir müzikal.

8. Elm Sokağında Kabus

Orijinal İsmi: A Nightmare on Elm Street

Süre: 91dk
Tür: Korku
Yönetmen: Wes Craven
Senarist: Wes Craven
Yapımı: 1984 - ABD , İngiltere

Film, Elm Sokağı'nda geçiyor. Boşanmış bir aileye, dedikoducu arkadaşlara, kendisinin verebileceğinden daha fazlasını isteyen erkek arkadaşa sahip olan Nancy Thompson'ın ile kirli, kahverengi şapkası; kırmızı, yeşil kazağı, parmakları bıçaklarla dolu eldiveni ve yanık suratı ile en popüler korku filmi karakteri Freddy Krueger'ın başından geçiyor. Nancy'nin en yakın arkadaşı Tina ve Tina'nın Rod'la baş başa yatak odasında geçirdikleri bir gecede Tina'nın vahşice öldürülmesiyle Nancy'nin komiser olan babası Donald Thompson dahil herkes cinayetten Rod'u sorumlu tutar. Daha sonra Freddy'nin devamlı Nancy'nin kabuslarına girmesi, en yakın üç arkadaşının da kendisiyle aynı kabusları gördüğünü anlaması ve annesinin Nancy'e Freddy'nin gerçek hikayesini anlatması üzerine Nancy; gerçek katilin Rod değil, Freddy olduğundan emin olur ve sadece kabuslarda ortaya çıkan Freddy'e karşı ofansif bir tavır alarak onu rüya dünyasından çıkarmaya çalışır.

9. Korku Seansı

Orijinal İsmi: The Conjuring

Süre: 112dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: James Wan
Yapımı: 2013 - ABD

Gerçek bir hikayeden uyarlanan “Korku Seansı / The Conjuring”, paranormal olayları araştıran Ed ve Lorraine Warren’ın nasıl dünyaca meşhur olduklarının korkutucu hikayesini anlatıyor; olaylar Ed ve Lorraine’in, karanlık bir varlık tarafından hayatları alt üst edilen bir ailenin çiflik evine çağırılmalarıyla başlıyor. Şeytani bir varlıkla yüzleşmeye zorlandıklarında, Warrenlar, kendilerini hayatlarının en korkunç vakasının içinde buluyorlar.

10. Halloweentown

Orijinal İsmi: Halloweentown: ¡qué Familia La Mía!

Süre: 84dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi , Macera
Yönetmen: Duwayne Dunham
Yapımı: 1998 - ABD

13. doğum gününde, Marnie bir cadı olduğunu öğrenir, gizli bir portal keşfeder ve hayaletler ve cinler, cadılar ve kurtadamların insan dünyasından ayrı yaşadığı büyülü bir yer olan Halloweentown'a nakledilir. Fakat kısa süre sonra kendini kötü savaşlar, kötü küfürler ve sonsuz sürprizlerle mücadele ediyor.

11. Cehennem Festivali

Orijinal İsmi: Hell Fest

Süre: 89dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Gregory Plotkin
Yapımı: 2018 - ABD

Gezici bir korku festivali olan Hell Fest, Natalie (Amy Forsyth) ve arkadaşlarının yaşadığı şehre Cadılar Bayramı gecesi uğramıştır. Bu festivalde farklı temalarda birbirinden korkunç araçlar ve insanlar bulunmakta, katılımcılara oldukça gerçekçi bir deneyim yaşatılmaktadır. Ancak festival alanına sızmış bir cani, gençlerin dikkatsizlik ve ciddiyetsizliklerinden yararlanarak onları tek tek avlamaya başlayınca, Natalie ve yanındakiler işin şakası olmadığını, hayatta kalabilmek için maskeli katilden kaçmaları gerektiğini anlarlar.

12. The Little Vampire

Orijinal İsmi: The Little Vampire

Süre: 95dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi , Macera
Yönetmen: Uli Edel
Yapımı: 2000 - Almanya , ABD , Hollanda

Dokuz yaşındaki Tony (Jonathan Lipnicki), ailesiyle birlikte Amerika'dan İskoçya'ya göç eder. İlk zamanlar yeni kasabasına alışamayan Tony, geceleri vampirlerle ilgili rüyalar görür. Bu rüyalar küçük çocuğa heyecan verir; ta ki bir gece gerçekten yaşıtı bir vampir odasından içeri uçarak girene kadar. Rudolph (Rollo Weeks) ismindeki vampir Tony'ye bir törene hazırlandıklarını, ancak törenin gerçekleşmesi için kayıp bir muskanın bulunması gerektiğini anlatır ve yardım ister. Tony, Rudolph adlı bu vampirle arkadaş olur ve birbirinden güzel maceralar yaşamaya başlar.

13. Konuş Benimle

Orijinal İsmi: Talk to Me

Süre: 95dk
Tür: Gerilim , Korku
Yapımı: 2022 - Avustralya , İngiltere

Genç bir arkadaş grubu mumyalanmış lanetli bir el bulurlar ve bu eli kullanarak ruhları canlandırabileceklerini keşfederler. Bu yeni heyecana kendilerini kaptırırlar, ta ki içlerinden biri fazla ileri gidip doğaüstü güçleri serbest bırakana kadar.

14. Cadılar Bayramı

Orijinal İsmi: Halloween

Süre: 91dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: John Carpenter
Yapımı: 1978 - ABD

Korku sinemasının ustalarından John Carpenter'ı üne kavuşturan filmi "Cadılar Bayramı", ilk cinayetini altı yaşında işleyen bir çocuğun onbeş yıl sonra hapisten kaçarak geçmişini tekrarlamasını anlatıyor. Azizler günü arifesinde işlediği cinayeti hayatının merkezi haline getiren ve sıradan insanları öldürerek adeta sorunlarıyla hesaplaşan gencin hikayesi.

15. Aşkın Büyüsü

Orijinal İsmi: Practical Magic

Süre: 104dk
Yönetmen: Griffin Dunne
Yapımı: 1998 - ABD

Tatlı cadılardan oluşan Owens ailesinin en neşeli ve heyecan dolu üyeleri, kızkardeşler Sally ve Gillian Owens'dır.  Anne ve babalarının ölümünden sonra teyzelerinin büyüttüğü Sally ve Gillian, ailelerinin kadınlarının büyü yeteneklerine sahiplerdir. Ne yazık ki bu yetenek beraberinde bir de lanet taşımaktadır. Aşık oldukları erkekler zamansız bir şekilde ölmeye mahkumlardır.

16. Hayvan Mezarlığı

Orijinal İsmi: Pet Sematary

Süre: 103dk
Tür: Dram , Korku
Yönetmen: Mary Lambert
Senarist: Stephen King
Yapımı: 1989 - ABD

Pek çok aile için taşınmak yeni bir başlangıçtır. Ancak Creedler için bu, sonun başlangıcı olabilir. Çünkü taşındıkları yer Hayvan Mezarlığı'nın tam yanıdır.Bu mezarlık yeniden canlanma gücü olan gizemli yerlilerin gönüllü olduğu toprakları barındırmaktadır. Korku ustası Stephen King sizi ve Creed'leri cehenneme götürüp geri getirecek.Bu korku dolu gezide rehberiniz, hayatın sırlarını ve bazen ölümün bir kurtuluş olduğunu bilen yaşlı Jud Crandall.

17. Davet

Orijinal İsmi: The Invitation

Süre: 100dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Karyn Kusama
Senarist: Phil Hay , Matt Manfredi
Yapımı: 2015 - ABD

Bir ev düşününki bütün pencerelerinde parmaklık var ve telefon iyi çekmiyor . Sizi akşam yemeğine davet ediyorlar ve kapı kilitleniyor.. bunlar sadece kurallar için diyerek yüzlerinde gece boyunca sinir bozucu bir gülümseme hakim.

18. Zombieland

Orijinal İsmi: Zombieland

Süre: 88dk
Tür: Komedi , Korku
Yönetmen: Ruben Fleischer
Yapımı: 2009 - ABD

Ruben Fleischer‘ın yönetmenliğini yaptığı Zombieland korku/komedi türünde bir yapım. Filmin başrollerini Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Amber Heard ve Mila Kunis paylaşıyor. Bill Murray ise konuk oyuncu olarak bir zombiyi canlandırıyor. Filmde zombi salgınıyla yaşamları kabusa dönen bir grup insanın tehlikeli yolculuğu komedi ve korku öğeleri harmanlanarak anlatılıyor.

19. Perili Köşk

Orijinal İsmi: The Haunted Mansion

Süre: 99dk
Yönetmen: Rob Minkoff
Senarist: David Berenbaum
Yapımı: 2003 - ABD

Emlakçı Jim Evers (Eddie Murphy) ile aynı zamanda iş ortağı da olan karısı Sara’ya (Marsha Thomason) gecenin bir yarısında telefon gelir. Mülkünü satmak isteyen Edward Gracey adlı bir malikane sahibi aramaktadır. Bu işte büyük para kokusu alan Jim ile Sara malikaneyi kendi gözleriyle görmeye karar verirler ve iki çocuklarını da alarak yola çıkarlar. Evers Ailesi’nin eski malikaneyi ziyareti sırasında esrarengiz bir fırtına patlak verir. Onları egsantrik görünümlü malikane sahibi Gracey ve esrarengiz uşağı Ramsley ile kimisi görünen kimisi görünmeyen ev sakinleri karşılar. Gracey’nin anlattığı hayalet öykülerini Jim başlangıçta dudak bükerek dinler. Ancak malikanenin sırlarını keşfetmeye başladıkça burasının hiç de tekin olmadığını anlamaya başlar.

20. Altıncı His

Orijinal İsmi: The Sixth Sense

Süre: 107dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Senarist: M. Night Shyamalan
Yapımı: 1999 - ABD

Sekiz yaşında bir çocuk olan Cole Sear karanlık güçlerin etkisi altındadır. Zaman zaman hayaletler tarafından ziyaret edilen bu çocuk, gölgelerin arasından ortaya çıkıveren hayaletlerle kendi iradesi dışında bağlantılar kurmakta ve bu durumdan çok korkmaktadır. Kendisinde normal ötesi bir takım güçlerin var olduğunun farkına varan küçük çocuk bunların sebebini anlayamadığı gibi çektiği acıları da çocuk psikoloğu Malcolm Crowe'un dışında hiç kimseye anlatamamaktadır. Ancak küçük hastasındaki doğaüstü yeteneklerin gerisindeki esrar perdesini aralamaya çalışan psikoloğun çalışmaları ilerledikçe her ikisinde de bir takım korkutucu ve açıklanamaz gelişmeler başlayacaktır.

21. Günah Tohumu

Orijinal İsmi: Carrie

Süre: 98dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Brian De Palma
Yapımı: 1976 - ABD

16 yaşındaki Carrie White, oldukça tutucu olan annesi Margaret ile yaşamaktadır. Okulda popülerlikten olabildiğince uzak olan Carrie, sürekli yaşıtları tarafından zorbalığa uğramaktadır. Bir gün okul duşunda ilk kez regl olan Carrie, ergenliğe giriş süreci hakkında hiçbir bilgisi olmadığı için panikler. Arkadaşları tarafından dalga malzemesi olan Carrie, vücudundaki değişimler sonucu doğaüstü güçlere de sahip olduğunu fark eder.

22. Koralin ve Gizli Dünya

Orijinal İsmi: Coraline

Süre: 100dk
Yönetmen: Henry Selick
Yapımı: 2009 - ABD

Yeni evindeki gizemli bir kapıyı açarak paralel gerçekliğin serüvenine giriş yapan genç bir kızın hikayesi. Kendi hayatına benzese de çok daha fantastik olan bu diğer dünyada Caroline, buranın sakinleri olan egzantrik Miss Forcible ve Miss Spink ile karşılaşacak.

23. Dehşetin Yüzü

Orijinal İsmi: The Nun

Süre: 96dk
Tür: Korku
Yönetmen: Corin Hardy
Senarist: Gary Dauberman
Yapımı: 2018 - ABD

Geçmişinde karanlık olaylar yaşamış Rahip Burke (Demián Bichir) ve rahibe olmak için son aşamalara gelmiş genç rahibe adayı Irene (Taissa Farmiga), kendini öldürmüş bir rahibeyle ilgili araştırma yapmak için Vatikan tarafından Romanya'nın ücra bir köşesindeki bir manastıra gönderilir. Manastırın sırrını öğrenen ikili, sadece hayatlarını değil, hayatlarını adadıkları inançlarını da ortaya koyarak bir rahibe formuna karşılarına çıkan şeytani güçle savaşacaktır.

24. Hayalet Avcıları

Orijinal İsmi: Ghostbusters

Süre: 105dk
Tür: Fantastik , Komedi
Yönetmen: Ivan Reitman
Yapımı: 1984 - ABD

Tuhaf üç bilim adamı New York'daki bir üniversitede gizli çalışmalar yaptıkları rahat yerlerinden kovulmuşlardır. Yeni bir işe girişmişlerdir artık onlar Hayalet Avcıları'dır. Eski bir itfaiye binasında sıkıntı veren hayaletleri, ruhları ve hortlakları kapana kıstırmak için 'Ghostbusters' adında bir dükkan açmışlardır. Şehirde tanımsız şeytani bir varlık ortaya çıkmıştır ve Hayalet Avcılarımız Büyük Elma'yı kurtarmakla görevlidirler.

25. Sessiz Bir Yer

Orijinal İsmi: A Quiet Place

Süre: 90dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Korku
Yönetmen: John Krasinski
Yapımı: 2018 - ABD

Dünya üzerinde ses çıkaran herkesi avlayan bilinmeyen bir güç, insan ırkını yeryüzünden silmek üzeredir. 4 kişilik Abbott ailesi, hayatta kalabilmek için büyük bir disiplin duygusuyla ve hiçbir gereksiz ses çıkarmadan hayatlarını sürdürmek zorundadır.