En İyi 20 Netflix Orijinal Filmi

En iyi Netflix orijinal filmlerini sizler için derlerdik!

Çevrimiçi video akışının popülerliği patladıkça, stüdyolardan gelen lisans anlaşmalarında içeriklerini yayınlamak için daha fazla ücret talep edilmesi, Netflix'in karşılaştığı sorunlardan biriydi. Bu duruma yanıt olarak, bu akış hizmeti kendi içeriklerini üretme planları yapmalarına olanak sağladı ve filmler ile televizyon dizileri için dış stüdyolara olan bağımlılığını kırmayı amaçladı. Orijinal Netflix içeriklerinin etkisini göstermesi uzun sürmedi. 2013 yılında, övgü kazanan "House of Cards", prömiyer yapan ilk orijinal dizi oldu. 2015 yılında, ilk Netflix Orijinal Filmi olan "Beasts of No Nation" gösterime girdi ve içerik stratejisinde büyük bir değişimin başlangıcını işaret etti.

İşte Netflix'in bu değişim ile yaptığı en iyi orijinal filmler!

İyi seyirler!

1. Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok

Orijinal İsmi: Im Westen nichts Neues

Süre: 147dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: Edward Berger
Yapımı: 2022 - Almanya

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, Birinci Dünya Savaşı'nda Batı Cephesi'nde savaşan genç bir Alman askerinin sürükleyici öyküsünü anlatıyor. Paul ve silah arkadaşları, savaşın ilk baştaki coşkusunun siperlerde hayatları ve birbirleri için savaştıkça nasıl çaresizliğe ve korkuya dönüştüğünü ilk elden deneyimliyor.

2. Tick, Tick... Boom!

Orijinal İsmi: Tick, Tick... Boom!

Süre: 115dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Lin-Manuel Miranda
Senarist: Steven Levenson
Yapımı: 2021 - ABD

Jonathan Larson'ın otobiyografik oyununun beyazperde uyarlaması olan film, 1990'lı yılların New York'unda yaşayan ve müzikal besteler yapan Jon isimli bir adamın hikayesini konu ediniyor. 30. yaş gününe yaklaşmış olan Jon, sırf sahne sanatları üzerinde çalışabilmek için yanlış kariyer seçimi yapıp yapmadığı üzerine kendini sorgulamaya başlar. Bir yandan da Jon’un kariyeri için kendi kariyer hedeflerini de askıya almış olan kız arkadaşı Susan’ın baskısını da üstünde hissetmektedir. Acaba hayalleri için her şeyi bir kenara atmasına değecek midir?

3. İrlandalı

Orijinal İsmi: The Irishman

Süre: 209dk
Tür: Dram , Suç , Tarih
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Steven Zaillian
Yapımı: 2019 - ABD

Film, eski bir sendika lideriyken bir mafyaya dönüşen Frank ‘The Irishman’ Sheeran'ın (Robert De Niro) hayatını konu alıyor.

4. Roma

Orijinal İsmi: Roma

Süre: 135dk
Tür: Dram
Yönetmen: Alfonso Cuarón
Senarist: Alfonso Cuarón
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

Film, yönetmenin 1960'larda ve 70'lerde Meksika'da büyüdüğü yıllarda bölgede yaşanan olaylara dayanıyor. Siyah beyaz olarak filme çekilen Roma, 1970'lerin başında, Mexico'daki Roma mahallesinde geçiyor ve kişisel, sosyal ve politik çekişmeler sırasında bir ailenin dengesini korumaya çalışmasını konu alıyor. Orta sınıf bir ailenin evinde hizmetçilik yapan Cleo'yu merkezine alan filmde, aile evde yaşanan değişikliklerle boğuşurken, sokaklarda ise Meksika hükümetin desteklediği milisler ve öğrenci göstericiler arasında büyük bir çatışma vardır.

Film, Venedik Film Festivali'nde prömiyer yaptı ve "En İyi Film" dalında Altın Aslan ödülü kazandı.

5. The Two Popes

Orijinal İsmi: The Two Popes

Süre: 125dk
Tür: Dram , Komedi , Tarih
Yönetmen: Fernando Meirelles
Senarist: Anthony McCarten
Yapımı: 2019 - ABD

Gerçek olaylardan esinlenilen bu film, Vatikan’ın duvarları ardında, geleneksel bir tutumu benimseyen şimdiki Papa Benedict (Anthony Hopkins) ile reformist bir tutumu benimseyen bir sonraki Papa Francis (Jonathan Pryce) arasındaki çatışmayı konu ediniyor. Her iki lider de geçmişlerini ve modern dünyanın ihtiyaçlarını tartmalı, böylece Katolik Kilisesi'ni ileriye taşımalıdır.

6. Beasts of No Nation

Orijinal İsmi: Beasts of No Nation

Süre: 137dk
Tür: Dram , Savaş
Yönetmen: Cary Fukunaga
Yapımı: 2015 - ABD , Brezilya

"Jane Eyre" uyarlamasıyla uluslararası sinema arenasında parlayan ve "True Detective" dizisiyle de dikkatleri üzerine toplayan genç yönetmen Cary Fukunaga'nın Uzodinwa Iwala'nın aynı adlı eserinden beyazperdeye taşıdığı filmde, isimsiz bir Afrika ülkesinin iç savaşında savaşan çocuk Asker Agu'nun deneyimleri anlatılıyor.

7. The Half of It

Orijinal İsmi: Si tu savais

Süre: 104dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Alice Wu
Senarist: Alice Wu
Yapımı: 2020 - ABD

Utangaç, içe kapanık bir kız olan Ellie arkadışının sevdiği kızı etkilemesine yardım etmeye başlar. Bu süreçte ikisi de sevginin doğasını öğrenir. Umulmadık yerlerde farkına vardıkları bu bağlantılar ikisi için de yeni olaylara gebedir.

8. Okja

Orijinal İsmi: Okja

Süre: 120dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Macera
Yönetmen: Bong Joon-ho
Senarist: Bong Joon-ho , Jon Ronson
Yapımı: 2017 - ABD , Güney Kore

Birlikte Güney Kore'nin dağlarında büyüdüğü Okja isimli değişik hayvanı ile neredeyse cennet gibi bir 10 yıl geçiren Mija (An Seo Hyun) isimli kız, Okja'ya gözü gibi bakar. Fakat Okja'nın peşinde bazı kişiler vardır. Onun üzerinde deney yapmak, hayvanı insanlara sergilemek için kullanmak isterler. Uluslararası bir şirkette CEO olarak görev yapan ve Mija’nın arkadaşı olan Lucy Mirando (Tilda Swinton), kendisinin yararına olacağı ve bu durumdan kar sağlayacağı için bir yolunu bulup Okja'yı yakalar ve New York'a gönderir. Bunun üzerine Mija onu kurtarmak için yollara düşer ancak onun üzücü yolculuğu bir grup kapitalist ve kötü niyetli kişilerle çakışır. Mija'nın tek amacı çok sevdiği dostunu eve getirmektir. Bu farklı grupların hepsi de Okja'nın kaderinin kontrolünü ellerine almak için birbirleriyle savaş vereceklerdir.

9. Marriage Story

Orijinal İsmi: Marriage Story

Süre: 137dk
Tür: Dram
Yönetmen: Noah Baumbach
Senarist: Noah Baumbach
Yapımı: 2019 - İngiltere

Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evlilikleri tükenmekte olan bir çifttir. Kolay bir boşanma süreci geçirmeyi planlayan çift için bu süreç, çocuklarının velayeti söz konusu olduğunda daha karmaşık bir hal alır. Çiftin boşanma sürecinde hayatlarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden olur. Carlie projelerini sürdürmek için New York'ta kalmak isterken, Nicole ise kadrosuna katıldığı televizyon dizisi için Los Angeles'ta yaşamayı planlar. Uzun zaman boyunca içlerine attıkları kızgınlıklar da, gün geçtikçe agresifleşen bir boşanma sürecine sebep olacaktır.

10. Private Life

Orijinal İsmi: Private Life

Süre: 123dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Tamara Jenkins
Senarist: Tamara Jenkins
Yapımı: 2018 - ABD

Richard (Paul Giamatti) ve Rachel (Kathryn Hahn) çifti, 40'lı yaşlarında çocuk sahibi olmak için her yolu deneyen bir çifttir. Birçok başarısız tıbbi tedavinin ardından sonunda yumurta donörü yöntemine ikna olan ikili, bu konuda Richard'ın üvey kardeşi Charlie'nin 25 yaşındaki kızı Sadie'den (Kayli Carter) yardım istemeye karar verir.

11. Pinokyo

Orijinal İsmi: Guillermo del Toro’s Pinocchio

Süre: 117dk
Yapımı: 2022 - ABD

Mussolini yönetimindeki İtalya’da geçen filmde faşizmin zirvede olduğu ve buna rağmen babasının isteği doğrultusunda sevgi, farklılık için mücadele eden Pinokyo’nun hikâyesini göreceğiz. Film klasikleşmiş "Pinokyo" hikayesinin daha karanlık bir versiyonunu sunuyor.

12. Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven

Orijinal İsmi: Glass Onion: A Knives Out Mystery

Süre: 140dk
Tür: Gizem , Komedi , Suç
Yönetmen: Rian Johnson
Senarist: Rian Johnson
Yapımı: 2022 - ABD

Teknoloji milyarderi Miles Bron arkadaşlarını (ve dedektif Benoit Blanc'ı) Glass Onion isimli özel Yunan adasında bir "katil kim" partisine davet eder. Partide birisi hayatını kaybedince gizemi çözmek ve katili bulmak Blanc'a düşer. Film, 2019 yapımı "Knives Out"un devamı niteliğinde.

13. The Trial Of The Chicago 7

Orijinal İsmi: The Trial Of The Chicago 7

Süre: 129dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Aaron Sorkin
Yapımı: 2020 - ABD

1968 yılında Chicago’da gerçekleşen ve barışçıl şekilde olması planlanan Ulusal Demokratik Kongresi bir anda polis ve ulusal muhafızlara karşı şiddet dolu bir çatışmaya dönüşür. Protestonun organizatörleri Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden ve Bobby Seale, isyan çıkarmaktan dolayı hüküm giyer. Bu duruşma, tarihin en kötü şöhretli duruşmaları arasında yerini alacaktır.

14. The Old Guard

Orijinal İsmi: The Old Guard

Süre: 125dk
Tür: Aksiyon , Fantastik
Senarist: Greg Rucka
Yapımı: 2020 - ABD

Yıllardır paralı askerlik yapan, Andy komutası altındaki seçkin bir ekip kendileri gibi ölümsüz başka birinin olduğunu öğrenirler ve buldukları izin peşinden gitmeye karar verirler. Aynı zamanda kötü amaçlı bir organizasyon tarafından ölümsüzlüklerinin kanıtı olan belgeler ile karşılaşan ekip bu komployu çözmek için mücadele ederler.

15. Don't Look Up

Orijinal İsmi: Don't Look Up

Süre: 138dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Komedi
Yönetmen: Adam McKay
Senarist: Adam McKay
Yapımı: 2021 - ABD

İki astronom rotasından çıkan bir meteoru fark eder. Meteorun yeni rotası Dünya ile kesişmektedir ve bu çarğışma Dünya'daki canlı hayatını sonlandırabilir. Medyayı ve dünyanın geri kalanını kendilerine inandırmak için uğraşan bu ikili başarılı olabilecek midir?

16. Bird Box

Orijinal İsmi: Bird Box

Süre: 124dk
Tür: Dram , Gerilim , Korku
Yönetmen: Susanne Bier
Senarist: Eric Heisserer
Yapımı: 2018 - ABD

İnsanları sadece bir bakışta çılgına çeviren garip bir kötülük dünyayı tüketmiştir. Bu gizemli güç dünyadaki nüfusu azalttığında, Malorie (Sandra Bullock) bilinmeyenle yüzleşmek ve iki çocuğuyla birlikte güvende olabilecekleri bir yere sığınmak zorudadır. Oldukça tehlikeli olan bu yolculukta tek bir hataları ölümlerine sebep olacaktır. Üstelik yolculuk sırasında ne olursa olsun gözleri bağlı olmalıdır. Onlar diğer duyularına güvenerek bu yolculuğa atılırken, peşlerindeki bir varlık da kendilerini adım adım takip etmektedir. “Bird Box”, çocuklarıyla hayatlarını huzur içinde yaşamanın yanı sıra, muhtemelen efsanelerde bahsedilen güvenli bir cennete girmeyi amaçlayan bir kadın olan Malorie'yi izliyor.

17. The Good Nurse

Orijinal İsmi: The Good Nurse

Süre: 123dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Tobias Lindholm
Yapımı: 2022 - ABD

İşi başından aşkın bir yoğun bakım hemşiresi, özverili yeni iş arkadaşından işte ve evde destek alır. Ancak bir hastanın beklenmedik ölümü, şüpheleri bu yeni hemşireye çeker.

18. Gerald's Game

Orijinal İsmi: Gerald's Game

Süre: 104dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Mike Flanagan
Yapımı: 2017 - ABD

Jessie ve Gerald, bir hafta sonu ilişkilerine hareket katmak için ıssız bir göl evine gitmiştir. Gerald, Jessie'yi yatağa kelepçelemiştir fakat Gerald'ın bir kaza sonucu bu seks oyunu bir kabusa dönüşür. Elleri yatağa kelepçeli halde kalan Jessie zihniyle verdiği savaşla birlikte hayatta kalma çabasıyla karanlık sırlar ve seçimlerle baş başa kalır.

19. Extraction

Orijinal İsmi: Extraction

Süre: 116dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Sam Hargrave
Senarist: Joe Russo
Yapımı: 2020 - ABD

Silah kaçakçıları ve uyuşturucu baronlarının arasında çıkan yeraltı savaşında genç bir çocuk, bu savaşın piyonu haline gelmiştir. Dünya’nın girilmesi en zor şehirlerinden birinde esir tutulan suç baronunun oğlu, babası tarafından kurtarılmayı bekliyordur. Tyler Rake, korkusuz bir paralı askerdir ve bu kurtarma görevi için tutulmuştur. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan Tyler, bu intihar görevini tereddütsüz kabul eder.

20. Malcolm & Marie

Orijinal İsmi: Malcolm & Marie

Süre: 106dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Sam Levinson
Senarist: Sam Levinson
Yapımı: 2021 - ABD

Bir film yapımcısı olan Malcolm, kız arkadaşı Marie ile birlikte çok önemli bir filminin galasından eve dönmüştür. İkili evde filmin eleştirmenlerden alacağı tepkileri beklerken geçmiş hakkında konuşmaya başlarlar. Çok geçmeden Malcolm ve Marie arasındaki ilişki, geçmişlerinin hesaplaşmaları ile sınanmaya başlar.