Az Bilinen Leonardo DiCaprio Filmleri!

Ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio bugün 49 yaşına giriyor!

Leonardo Wilhelm DiCaprio, 11 Kasım 1974'te dünyaya geldi. Kariyerine televizyon reklamları ile başlayan DiCaprio, 1993 yılında yer aldığı "Gilbert'ın Hayalleri" filmi ile "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dalında ilk Oscar adaylığını kazandı. 1997 yılında vizyona giren "Titanik" ile ise dünya çapında ünlendi. 2015 yılında "Diriliş" filmiyle "En İyi Erkek Oyuncu" Oscar Ödülü'nü kucakladı. 

Leonardo DiCaprio'nun az bilinen ama izlenmesi gereken 10 harika filmini sizler için bir araya getirdik.

İyi seyirler!

1. Romeo ve Juliet

Orijinal İsmi: Romeo and Juliet

Süre: 120dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Baz Luhrmann
Yapımı: 1996 - ABD , Avustralya , Meksika

William Shakespeare'ın trajik aşk destanı Romeo ve Juliet'in, Avustralyalı dahi yönetmen Baz Luhrman tarafından sinemaya uyarlanan bu modern versiyonunda kılıçların yerini, kılıç isimleri taşıyan silahlar alıyor.Günümüz Florida'sında geçen filmde Romeo (Leonardo DiCaprio) ve Juliet (Claire Danes), kentin iki düşman ailesinin çocuklarıdır. Trajik bir rastlantı sonucu iki genç birbirlerine aşık olurlar ve ailelerin savaşının ortasında bir kaçış bulmaya çalışırlar.

2. Muhteşem Gatsby

Orijinal İsmi: The Great Gatsby

Süre: 143dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Baz Luhrmann
Yapımı: 2013 - ABD , Avustralya

Yazar olma basamaklarını tırmanan Nick Carraway 1920'lerde eğlence hayatının gözdesi konumuna yükselen New York'a gelir. Kendi Amerikan rüyasının peşindeyken tesadüfen milyoner Jay Gatsby ve onun çevresiyle yolları kesişir. Carraway'nin alkolün su gibi aktığı, göz kamaştırıcı partilerle tanışması fazla zaman almaz. Öte yandan bu büyülü Amerikan rüyasının çöküşü de yaklaşmaktadır. Dışarıdan görkemli görünen bu hayatın örtbas etmeye çalıştığı gerçekler su yüzüne çıkacaktır.

3. Göklerin Hakimi

Orijinal İsmi: The Aviator

Süre: 170dk
Tür: Dram
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: John Logan
Yapımı: 2004 - Almanya , ABD

Ergenlikten yeni çıkmış Hughes, babasının matkap ucu fabrikasından kalan serveti, I. Dünya Savaşı'nda savaşan uçakları konu alan "Cehennem Melekleri" adında bir film çekmek için kullanmak gibi çılgın bir karar alan Hughes, benzeri olmayan bir film yapmak üzere yola çıkar ve bu yol ona büyük bir şöhreti de beraberinde getirir.

4. Hayallerin Peşinde

Orijinal İsmi: Revolutionary Road

Süre: 119dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Sam Mendes
Senarist: Justin Haythe
Yapımı: 2008 - ABD , İngiltere

Filmde, 1950’li yılların ortasında iki çocuklarıyla mutlu gözüken bir hayat yaşayan, ama konforlu bir yaşam elde edebilmek için göğüslenen baskılarla kendi gerçek arzuları arasında sıkışıp kalan, bir çiftin öyküsü anlatılıyor.

5. New York Çeteleri

Orijinal İsmi: Gangs Of New York

Süre: 167dk
Tür: Dram , Suç , Tarih
Yönetmen: Martin Scorsese
Yapımı: 2002 - ABD , İtalya

Bir sığınma evinde geçen 16 yıldan sonra Amsterdam, gözleri önünde öldürülen babasının katilini avlamak üzere New York'a geri döner. Hedefi, o günden beri mahallenin yeni acımasız lideri ve Kasap Bill olarak da bilinen William Cutting'dir.

6. Kumsal

Orijinal İsmi: The Beach

Süre: 119dk
Tür: Dram , Gerilim , Macera , Romantik
Yönetmen: Danny Boyle
Senarist: John Hodge
Yapımı: 2000 - ABD , İngiltere

Amerikalı genç Richard'ın (Leonardo Di Caprio) macera arayışı ile Tayland'a gelmesine neden olan şey işte bu yapmacık dünyada gerçek bir şey bulma ve ona bağlanma arzusudur. Farklı bir şeyin arayışı içindedir. Bangkok'da ucuz bir otelde Etienne (Gaillaume Canet) ve Françoise (Virginie Ledoyen) isimlerinde bir Fransız çiftle karşılaşır. Aynı zamanda Daffy adında, yılların ve ilaçların etkisi ile çökmüş yaşlı bir gezginle tanışır. Daffy Richard'a turistler tarafından işgal edilmemiş, gizli bir cennetten, bir adadan söz eder.

7. Yalanlar Üstüne

Orijinal İsmi: Body Of Lies

Süre: 128dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: William Monahan
Yapımı: 2008 - ABD , İngiltere

O, ABD istihbaratının yeryüzündeki en iyi adamı, yakınındaki kimsenin hayatta kalamadığı, tehlikeli bölgelerde görev yapan bir ajandır. Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) son gizli görevinde ifşa olan sahte kimliğinden başka kimliği olmayan, hayatını güvenli telefon hattının diğer ucundaki duygudan yoksun sese emanet etmiş biridir. CIA’in kıdemli elemanı Ed Hoffman (Russell Crowe) lüks bir semtteki evinin oturma odasındaki dizüstü bilgisayarından, başının üzerinden geçen mermilerden korunmak için siper aldığı sırada dahi Ferris’in hareketlerini dikte ederek savaş yönetmektedir. Ortaya yeni çıkmış bir terörist lider, dünyanın en iyi istihbarat örgütlerini atlatarak dünya çapında bir bombalama kampanyası başlatmıştır. Onu kandırabilmek için, Ferris’in yeraltı finans örgütleri ve umutsuz şehitler arasına sızması, bunu yaparken de Ürdün Özel Operasyonlar Birliği’yle eğreti bir işbirliğine girmesi gerekecektir. Görevi onu Irak, Ürdün, Washington ve Dubai arasında getirip götürecektir. Ama Ferris, hedefine yaklaştıkça, kendini aynalarla dolu bir koridorda gibi hissedecektir çünkü müttefikler ancak son aldatmacalarında olduğu kadar iyidirler, ve güven, tüm taktiklerin en tehlikelisidir.

8. Demir Maskeli Adam

Orijinal İsmi: The Man in the Iron Mask

Süre: 132dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera
Yönetmen: Randall Wallace
Senarist: Randall Wallace
Yapımı: 1998 - ABD , İngiltere , Fransa

Kraliyet koruyucularının en cesurları ve en iyileri olarak, efsaneleşmiş kahramanlıkları ve tutkularıyla savaştıkları zamanın üzerinden yıllar geçmiş. Athos (John Malkovich), oğlu Raoul'u yetiştiriyor ve basit bir hayat sürdürüyor. Porthos (Gérard Depardieu), daha şişman ve yaşlı olsa da, hala eski zamanlardaki büyük savaşları özlüyor. Aramis (Jeremy Irons) ise kaderini takip etmiş, bir rahip olmuş. Sadece d'Artagnan (Gabriel Byrne) silahşörlerin başı olarak krala hizmet ediyor. Yıl 1660 ve Fransa zor günler geçiriyor. Silahşörlerin hizmet ettiği büyük kral XIII. Louis ölmüş, yerine kibirli ve acımasız varisi XIV. Louis (Leonardo DiCaprio) geçmiş. Bu sırada Bastille'de neredeyse 10 yıldır yüzü maske ile saklanan bir kişi hapis yatıyor. Silahşörler, bir milleti kurtarmak için yeniden birleşip şimdiye kadarki en tehlikeli görevlerini yüklenmek zorundalar : bu mahkumu kurtarıp gizli kimliğini ortaya çıkarmak. Biri hepsi, hepsi biri için.

9. Bu Çocuğun Hayatı

Orijinal İsmi: This Boy's Life

Süre: 115dk
Tür: Dram
Yönetmen: Michael Caton-Jones
Senarist: Robert Getchell
Yapımı: 1993 - ABD

Toby Wolff ve boşanmış annesi için 1950’lerin yaşamı hiç de eğlenceli değildi.Hayata tutunamamış iki özgür ruh ülkeyi bir uçtan bir uca dolaşarak Kuzeybatı Pasifik'te yerleşmeye karar verirler. Burada hayatın daha iyi olacağını umarlar.

10. Marvin'in Odası

Orijinal İsmi: Marvin's Room

Süre: 98dk
Tür: Dram
Yönetmen: Jerry Zaks
Senarist: Scott Mcpherson
Yapımı: 1996 - ABD

Lee ve Bessie, yıllar önce yollarını ayırmış iki kızkardeştir. Lee Ohio'da yaşamak için evi terk etmiş, Bessie ise babası Marvin ve onun egzantrik kızkardeşi Ruth'a bakmak için Florida'daki baba evine dönmüştür. Bir dizi test sonucu Bessie, sağlığının tehlikede olduğunu farkeder. Doktoru tarafından lösemi teşhisi konur. Kurtuluşu kanbağı olan birinden ilik nakli yaptırmaktır.