En İyi Maggie Gyllenhaal Filmleri

Başarılı oyuncu Maggie Gyllenhaal bugün 46 yaşında!

Oyunculuk kariyerine eşsiz yetenek ve çok yönlülüğüyle dikkat çeken Maggie Gyllenhaal, sinemanın çeşitli alanlarında ortaya etkileyici performanslar koymaya devam ediyor. Gyllenhaal, özellikle sergilediği derinlik ve karakter çeşitliliği ile tanınıyor. Bu liste, başarılı oyuncunun kariyerindeki zirve performanslarına odaklanarak, izleyicilere onun yeteneklerini keşfetme fırsatı sunuyor.

İşte, yeteneğiyle büyüleyen Maggie Gyllenhaal'ın en iyi 10 filmi!

Keyifli seyirler!

1. Anaokulu Öğretmeni

Orijinal İsmi: The Kindergarten Teacher

Süre: 96dk
Tür: Dram
Yönetmen: Sara Colangelo
Senarist: Sara Colangelo
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere , Kanada

Bir anaokulunda öğretmen olan Lisa Spinelli, oldukça sıkıcı bir hayat yaşamaktadır. Hayatındaki en heyecan verici olay, akşamları katıldığı şiir atölyesidir. Günün birinde öğrencilerinden Jimmy'nin şiir konusunda aşırı yetenekli olduğunu fark eder. Çocuğun farklı bir eğitim alması gerektiğini düşünse de ailesinin bu konuda daha tutucu bir tavır takınması, 40 yaşındaki öğretmeni harekete geçmeye, hatta haddini aşacak işlere kalkışmaya itecektir.

2. Çılgın Kalp

Orijinal İsmi: Crazy Heart

Süre: 112dk
Tür: Dram , Müzikal , Romantik
Yönetmen: Scott Cooper
Yapımı: 2009 - ABD

Bad Blake ardında birden fazla evlilik, kötü bir şöhret ve bol miktarda alkol bırakmış geçkin bir country müzisyenidir. Alkol problemi olan Blake'in hayatı günden güne daha kötü gitmektedir. Ona bu konuda genç gazeteci Jean yardım edecektir. Blake onun sayesinde kendisini yeniden keşfedecektir.

3. Sekreter

Orijinal İsmi: Secretary

Süre: 107dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Steven Shainberg
Yapımı: 2002 - ABD

Lee, sevgilisi Peter’la sıradan bir ilişkisi ve bunun yatay izdüşümünde monoton bir cinsel hayatı olan genç bir kadındır. Lee, başarılı avukat E. Edward Grey’in yanıda çalışmaya başlayınca, bütün yaşamı değişecek ve anlamına kavuşacaktı

4. Frank

Orijinal İsmi: Frank

Süre: 95dk
Tür: Dram , Gizem , Komedi
Yönetmen: Lenny Abrahamson
Yapımı: 2014 - İngiltere , İrlanda

Genç müzisyen Jon, eksantrik bir pop grubuna katılır. Grubun lideri Frank, kafasında maskeyle dolaşan sıradışı bir üyedir. 80'li yıllarda bir grupta klavye çalan Jon Ronson'un anılarından yola çıkılarak çekilen filmde Jon rolünde Domhnall Gleeson, Frank rolünde ise Michael Fassbender oynuyor.

5. Kara Şövalye

Orijinal İsmi: The Dark Knight

Süre: 152dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Christopher Nolan
Yapımı: 2008 - ABD , İngiltere

The Dark Knight'da, Batman suça karşı savaşını daha da ileriye götürüyor: Teğmen Jim Gordon ve Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımlarıyla, Batman, şehir sokaklarını sarmış olan suç örgütlerinden geriye kalanları temizlemeye girişir. Bu ortaklığın etkili olduğu açıktır, ama ekip kısa süre sonra kendilerini, Joker olarak bilinen ve Gotham şehri sakinlerini daha önce de dehşete boğmuş olan suç dehasının yarattığı karmaşanın ortasında bulurlar.

6. Uzaklara Gidelim

Orijinal İsmi: Away We Go

Süre: 98dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Sam Mendes
Yapımı: 2009 - ABD , İngiltere

Film ilk çocuklarını bekleyen ve mevcut yaşam koşullarından memnun olmayan genç çift Burt ve Verona’nın yerleşip, kuracakları ailenin köklerini salabilecekleri ve çocuklarını büyütebilecekleri en ideal yeri aramak için Amerika’yı dolaşmalarını anlatıyor. Çiftin yol boyunca yaşadıkları aksilikler ve aradıkları ‘ev’i bulmaları için onlara yardım etmeye çalışan enteresan akrabalar ve eski arkadaşlar da serüvenlerine renk katıyor.

7. Mutlu Et Beni

Orijinal İsmi: Hysteria

Süre: 100dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Tanya Wexler

Şehirdeki kadınların yarısını doyuma kavuşturmak güç olsa gerek” ve elbette en sıra dışı icatlar da güçlüklerden doğar. Victoria dönemi Londra’sında geçen ve benzersiz bir oyuncu kadrosunun yer aldığı bu arsız romantik komedi, dünyanın ilk vibratörünün nasıl icat edildiğini anlatıyor. Sene 1880. Meslektaşlarının ortaçağdan kalma uygulamaları karşısında hayal kırıklığına uğrayan genç doktor Mortimer Granville, özel el hizmetleriyle kadınların “histerilerini” tedavi eden Dr. Dalrymple hesabına çalışmaya başlar. Bu hizmete talep o kadar artar ki Mortimer durumla başa çıkamaz hale gelir. Arkadaşı Edmund ile birlikte vibratörü icat ederler ve bu icat inanılmaz başarı kazanır. Bu sırada Mortimer, Dr. Dalrymple’ın güzel ve fevkalade aykırı kızı Charlotte’a âşık olur.  

8. Lütfen Beni Öldürme

Orijinal İsmi: Stranger Than Fiction

Süre: 113dk
Yönetmen: Marc Forster
Senarist: Zach Helm
Yapımı: 2006 - ABD

On yıl süren zahmetli bir çalışmadan sonra, romancı Karen Eiffel, en iyi kitabını tamamlamak üzeredir. Önündeki tek sorun, ana karakteri Harold Crick’i nasıl öldüreceğini bulmaktır. Yazar, Harold Crick’in gerçekte yaşadığını ve sözcükleri yazdığı anda olayları yaşadığını bilmemektedir. Şaşkına dönen Harold, yazarın aklındakileri duyup romanın (ve kendi) sonunu değiştirmesi gerektiğini anlar.

9. Mona Lisa Gülüşü

Orijinal İsmi: Mona Lisa Smile

Süre: 117dk
Tür: Dram , Romantik , Tarih
Yönetmen: Mike Newell
Yapımı: 2003 - ABD

Katherine Ann Watson, 1953 yılında sanat tarihi öğretmeni olarak California’dan New England’da bulunan Wellesley Kız Koleji’ne gelir. Dönem savaş sonrasıdır. En başarılı ve en iyi öğrenciler bu okulda okusalar da, okul ve kasaba oldukça muhafazakârdır. Öğrencilerine, yürüyecekleri yolun onlara gösterilmiş olan değil, kendilerinin seçecekleri yol olduğunu anlatmaya çalışan Watson, güçlü bir muhalefetle karşılaşacaktır.

10. Karanlık Yolculuk

Orijinal İsmi: Donnie Darko

Süre: 114dk
Tür: Dram , Fantastik , Gizem
Yönetmen: Richard Kelly
Senarist: Richard Kelly
Yapımı: 2001 - ABD

80'lerin sonunda geçen öyküde, Donnie Darko adında 16 yaşında bir genç, bazı gerçek olmayan görüntüler görmeye başlıyor. Özellikle de tavşan kostümlü bir adam beliriyor sık sık. Çevresiyle uyum sorunu yaşayan genç, ailesinin ve okulun kendisi için çizdiği yoldan ayrılıp, esrarengiz misafirinin izinden gidecektir... 80'lerin gençlik filmleri, bilim kurgu ve korku filmlerinin, tüyler ürpertici karışımı olarak tanımlanabilecek film, son dönemin en ilgi çekici bağımsız yapımlarından biri. Yönetmenin ilk filmi olan Donnie Darko, 2001 Sundance Film Festivali'nde gösterildi. Filmin son derece başarılı web sitesi ise En İyi Web Sitesi ödülü aldı.

11. Bonus: Karanlık Kız

Orijinal İsmi: The Lost Daughter

Süre: 122dk
Tür: Dram
Yönetmen: Maggie Gyllenhaal
Senarist: Maggie Gyllenhaal
Yapımı: 2021 - ABD , İngiltere , Yunanistan

Maggie Gyllenhaal'un ilk uzun metraj film yönetmenliği olan "Karanlık Kız", Elena Ferrante'nin aynı isimli romanından uyarlama.

Film, tek başına bir tatilde olan Leda'nın, genç bir anneyle tanıştıktan sonra kendi annelik geçmişine doğru yaptığı zorlu içsel yolculuğu anlatıyor.