En İyi Owen Wilson Filmleri

Başarılı oyuncu ve senarist Owen Wilson bugün 55 yaşında!

18 Kasım 1968'de Teksas'ta dünyaya gelen Owen Wilson'ın kariyerindeki en etkileyici filmlere göz atmaya ne dersiniz? Bir başka oyuncu olan Luke Wilson'ın kardeşi olan Owen Wilson, rol aldığı popüler Hollywood filmlerinin yanında Wes Anderson'la birlikte yaptığı işler ile bilinir. Wilson'ın en beğendiğimiz performansları bu listede sizleri bekliyor.

İyi seyirler!

1. Mucize

Orijinal İsmi: Wonder

Süre: 113dk
Tür: Aile , Dram
Yönetmen: Stephen Chbosky
Senarist: Steve Conrad
Yapımı: 2017 - ABD

Auggie Pullman (Jacob Tremblay) 5. sınıfa geçmek üzere olan bir çocuktur. Ancak doğuştan gelen yüzündeki kalıcı deformasyon geçirdiği onlarca ameliyata rağmen düzelmemiştir. O yaşına dek hiç okula gitmemiş, evde ailesi tarafından eğitim almış ve dışarıyla ilişkisi, hep bir kask aracılığıyla olmuştur. Sıradan bir okul olan Beecher'a başladığı günden itibaren bazılarının alay konusu olsa da aslında çoğu kişiden bir farkı olmadığını gösterecek, dış görünüşün ne kadar önemsiz olabileceğini kanıtlayacaktır. Mucize filmi, 2012'de R. J. Palacio'nun yazdığı aynı adlı romandan uyarlandı.

2. Marley ve Ben

Orijinal İsmi: Marley & Me

Süre: 115dk
Tür: Aile , Komedi
Yönetmen: David Frankel
Senarist: Scott Frank , Don Roos
Yapımı: 2008 - ABD

Karlı bir günde evlenen çift John ve Jenny Grogan, Michigan’daki soğuk kış günlerini arkada bırakıp, güneye, Florida’ya taşınıp yeni bir hayata başlamaya karar verirler. Birbirine rakip gazetelerde iş bulan çift kendilerine bir ev de aldıktan sonra, evliliğin zorlu yanlarını da yavaşça görmeye başlarlar.  Çocuk sahibi olmakla ilgili kuşkulu olan John, bu konudaki korkularıyla ilgili arkadaşı ve meslektaşı olan Sebastian’a açılır ve o da mükemmel  bir öneriyle çıkagelir; John, Jenny’yi oyalamak için ona bir köpek almalıdır.  Ve Marley hayatlarına girer...

3. Paris'te Gece Yarısı

Orijinal İsmi: Midnight in Paris

Süre: 94dk
Yönetmen: Woody Allen
Senarist: Woody Allen
Yapımı: 2011 - ABD , Fransa , İspanya

Sonbaharda evlenecek olan Amerikalı nişanlı çift Gil ve Inez, Inez'in babasının iş gereği Paris'e gelmesini fırsat bilip, küçük bir tatil için bu gözde Avrupa şehrinin yolunu tutarlar. Başta her şey eğlence dolu bir Avrupa kentini gezmekten ibaretken, özellikle damat adayın Gil'in Paris caddelerinde gece yarısı yaşadığı gerçek üstü maceralar sadece onun değil tüm ailenin hayatını değiştirecektir.  Zira bu genç adam, Paris’e büyük bir aşk beslemeye başlar ve edebiyatçı kimliği ve tutkusu pekişir.

4. Zor Baba

Orijinal İsmi: Meet the Parents

Süre: 108dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Jay Roach
Yapımı: 2000 - ABD

Erkek hemşire olarak çalışmakta olan Greg Focker (Ben Stiller), uzun süredir birlikte yaşadığı Pam (Teri Polo) evlenme teklif etmeyi planlamaktadır. Ona evet demeden önce babasından kendisini resmen istemek zorunda olduğunu söyler. Böylece sevgilisinin anne ve babasıyla tanışacağı ve orada geçireceği günlerin hiç de kolay olmayacağı bir yolculuğa çıkmak zorunda kalan Greg, başına geleceklere katlanacak gücü kendinde görmektedir çünkü Pam'i çok sevmektedir. Pam'in babası eski bir CIA ajanıdır (Robert De Niro) ve evinin bodrumunda bir yalan makinesi bulunmaktadır. Aynı anda Pam'in kız kardeşi de bir doktorla evleneceğini ilan etmiştir. Tabii böyle bir ortamda işler biraz karışır. Hatta babasının her şeyden çok sevdiği Himalayalara özgü bir kedi olan Jinxie de ortadan kaybolunca baba adeta çıldırır ve evde tam bir cehennem hayatı başlar.

5. Tenenbaum Ailesi

Orijinal İsmi: The Royal Tenenbaums

Süre: 110dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Wes Anderson
Yapımı: 2001 - ABD

Royal Tenenbaum ve karısı Etheline, uzun yıllardır ayrı yaşamaktadırlar. Tenenbaum çiftinin Chas, Richie ve Margot isimli üç yetişkin çocukları vardır ve her biri ayrı birer deha olan çocukların üçü de ilk gençlik yıllarında önemli başarılar elde etmişlerdir. Gençlik yıllarından itibaren emlak alım satım işlerine el atan Chas, uluslararası finans olayını iyi kavramıştır. Ailenin üvey kızı Margot ise, oyun yazarlığına ilgi duymuş ve henüz okulunun dokuzuncu sınıfındayken 50 bin dolarlık Braverman Ödülünü kazanmıştır. Richie de spor alanında kendisini kanıtlamış ve ulusal düzeydeki tenis turnuvalarında üç yıl üst üste şampiyonluk elde etmiştir. Ancak Tenenbaum kardeşlerin gençlik yıllarındaki bu başarısı fazla uzun sürmemiş, başarı pırıltıları kısa sürede yerini başarısızlıklara ve hayal kırıklıklarına bırakmıştır. Bunun sebebi de ailenin son 20 yılının sürekli ihanetler, hatalar ve felaketlerle dolu geçmesidir. Bu hataların çoğu da babaları Royal Tenenbaum’dan kaynaklanmıştır. Bir gün baba Tenenbaum, aile üyelerine kendisinin ölümcül bir hastalığa yakalandığını ve son günlerini ailesiyle birlikte geçirmek istediğini söyler. “The Royal Tenenbaums” bu ailenin soğuk bir kış gününde yıllar sonra beklenmedik bir şekilde yeniden biraraya gelişinin öyküsünü komedi biçiminde anlatıyor.

6. Büyük Budapeşte Oteli

Orijinal İsmi: The Grand Budapest Hotel

Süre: 100dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Wes Anderson
Senarist: Wes Anderson
Yapımı: 2014 - Almanya , ABD

İki savaş arasındaki dönemde ünlü bir Avrupa otelinde kapı görevlisi olarak çalışan Gustave H ile lobi görevlisi Mustafa’nın arkadaşlık hikayesine odaklanıyor. 

7. Yaman Tilki

Orijinal İsmi: Fantastic Mr. Fox

Süre: 87dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: Wes Anderson
Senarist: Wes Anderson , Roald Dahl
Yapımı: 2009 - ABD

Hikayenin kahramanı Mr. Fox isimli bir tilki. Mr. Fox ailesini beslemek için her akşam üç zengin çiftçiden tavuk, ördek ve hindi çalmaktadır. Sinirli çiftçiler tilkiden artık bıkmışlardır ve onu öldürmek için ellerinden gelen herşeyi yapmaktadırlar. Sonunda yakalanan tilki, çiftçilerden daha zeki davranarak yakalandığı yerden aç kalmamak için çıkmaya çalışır.

8. Şangaylı Kovboy

Orijinal İsmi: Shanghai Noon

Süre: 111dk
Yönetmen: Tom Dey
Yapımı: 2000 - ABD , Hong Kong

Çin İmparatorunun güzeller güzeli kızı prenses Pei Pei (Lucy Liu) Amerika'ya kaçırılır.Bunun üzerine İmparator asii vgüçlü üç kraliyet muhafızını prensesi kurtarmaları için Amerika'ya vahşi batıya gönderir. Chon Wang (Jackie Chan) seçilenler arasında değildir ama ne yapıp yapıp gitmeye kararlıdır, sonuçta bavullarını taşımak üzere muhafızlarla beraber Amerika'ya doğru yola çıkarlar. Nevada Çölüne kadar onlarla beraber gelen Wong bir hırsızlık olayı sırasında trenden atılır ve çölde yalnız kalır. Bu sırada bir tren hırsızlığını yüzüne gözüne bulaştıran Roy (Owen Wilson) arkadaşları tarafından boğazına kadar kuma gömülü olarak çöle bırakılmıştır. Akbabalar ziyafet için toplanmışlardır Tesadüfen uzun yürüyüşlerden sonra Chon Roy'a rastlar, onu kurtarır. Bundan sonra beraber yollarına devam ederler. Eğlence ve aksiyon başlar.

9. Davetsiz Çapkınlar

Orijinal İsmi: Wedding Crashers

Süre: 119dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: David Dobkin
Senarist: Bob Fisher , Steve Faber
Yapımı: 2005 - ABD

Düğün sahibi kim olursa olsun karizmatik ve çekici iki genç adam her düğünün gözde erkekleri olmaktan ve ortalığı karıştırmaktan zevk alırlar. Amaçları her düğünden güzel bir kadınla birlikte ayrılmaktır. Fakat yılın sosyete düğününde işler değişecektir.

10. Küs Kardeşler Limited Şirketi

Orijinal İsmi: The Darjeeling Limited

Süre: 92dk
Tür: Dram , Komedi , Macera
Yönetmen: Wes Anderson
Yapımı: 2007 - ABD

Filmin hikayesi, birbirine yabancı üç kardeşin (Owen Wilson, Adrien Brody ve Jason Schwartzman) babalarının ölümünün ardından Hindistan'da bir tren turuna çıkmalarını anlatıyor. Hayal ürünü olan uzun mesafe treni 'Darjeeling Limited''ın ismi, belli ki Darjeeling Himalayan Railway'den alıntılanmış. Bu tren yolculuğu, birbirlerini tanıyıp yakınlaşmaya çalışan kardeşlerin çabalarının arka planını oluşturuyor.