Mutlaka İzlemeniz Gereken Meg Ryan Filmleri!

Romantik komedilerin vazgeçilmez oyuncusu Meg Ryan, 62 yaşında!

19 Kasım 1961'de Amerika'daki Connecticut eyaletinde dünyaya gelen Meg Ryan, eğlenceli ve romantik filmleriyle romantik komedi severlerin beğeniyle takip ettiği oyuncular arasında. "Harry Sally İle Tanışınca"dan "Top Gun"a, oyuncunun izlemeniz gereken filmlerini tekrar hatırlayalım.

İyi seyirler!

1. Ateş Altında Cesaret

Orijinal İsmi: Courage Under Fire

Süre: 116dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Savaş
Yönetmen: Edward Zwick
Yapımı: 1996 - ABD

Bir kurtarma helikopterinin pilotu olan Kaptan Karen Walden, Kum Fırtınasında helikopteri düştükten ve helikopter ekibi kurtarıldıktan hemen sonra ölür. İlk önce düşen helikopterin ekibini kurtarışının takdire değer olduğu, daha sonra da helikopteri düştükten sonra Iraklıları püskürtmek için ekibini bir arada tuttuğu sanılır. Kum Fırtınasındaki kendi kötü hatıraları ile uğraşan Yarbay Serling, durumu araştırmakla ve Walden’ın ailesine Onur Madalyasını vermekle görevlendirilir. Ancak, ekibinden ve bölgedeki askerlerden elde ettiği çelişen ifadeler, Walden’ın gerçekten bu madalyayı hak edip etmediğini sorgulamasına yol açar.

2. Harry Sally İle Tanışınca

Orijinal İsmi: When Harry Met Sally

Süre: 96dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Rob Reiner
Senarist: Nora Ephron
Yapımı: 1989 - ABD

Harry ve Sally birlikte Chicago Üniversitesi'nde okudukları halde ancak mezuniyetten sonra aynı arabayla New York'a giderken tanışır. Yolda uzun uzun sohbet ederler ve 'Kadın ile erkek sadece arkadaş olamaz' kanısına varırlar. New York'a varınca ikili kendi hayatlarını yaşar ancak arada görüşüp birbirlerine olan bitenden bahsederler. Bir gün Harry eşinden, Sally de sevgilisinden ayrılır ve karşılaştıklarında, aralarında iyi bir dostluk başlar. İkili artık birbirine aşık olmamak için büyük çabalar sarf edecektir.

3. Mesajınız Var

Orijinal İsmi: You've Got Mail

Süre: 116dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Nora Ephron
Senarist: Nora Ephron
Yapımı: 1998 - ABD

Joe Fox (Tom Hanks) kitap marketleri zinciri sahibi bir patrondur. Kathleen Kelly (Meg Ryan) ise işlettiği küçük kitapçı dükkanı ile Fox'un acımasız rekabetine karşı koymaya çalışan küçük bir işletme sahibidir. Kader bu 2 ayrı insanı internette karşı karşıya getirir.

4. Melekler Şehri

Orijinal İsmi: City Of Angels

Süre: 117dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Brad Silberling
Yapımı: 1998 - Almanya , ABD

Hastalarından birini hiç sebep yokken ameliyat masasında kaybeden kalp cerrahı Dr Rice`ın kendine güveni alt üst olmuştur. Los Angeles üzerinde gezinen melek Seth o sırada her ne kadar ölen hastaya yardım için orada bulunsada Maggie`den etkilenir ve onun kendine olan güvenini tekrar kazanmasında yardımcı olmaya karar verir. Bu arada ona aşık olur ve sonunda bütün risklerine rağmen görünmez bir ruh olmaktan çıkar, şüpheli bir yabancı haline gelir. Kadere inanmayan Maggie ise Seth`e daha öncekilerle kıyaslanmayacak derecede aşık olur. Bu arada Maggie ile beraber olmak için göklerden ve meleklikten vazgeçen Seth, yeryüzündeki karmaşık hayatı yaşadıkça umutsuzluğa kapılır. Acaba aşk, kişinin temel özelliklerinden vazgeçebileceği kadar değerli midir?

5. Büyülü Çift

Orijinal İsmi: Kate & Leopold

Süre: 118dk
Yönetmen: James Mangold
Yapımı: 2001 - ABD

Erkek arkadaşı Stuart’la olan ilişkisinin bittiği gerçeğine inanmak istemeyen Kate ısrarlı aramalarına karşın cevapsız kalınca Stuart’ın evine gitmeye karar verir. Leopold Stuart’a giderken 19. yüzyıldan fırlamışa benzeyen kıyafetler giyen Leopold adında bir adamla tanışır.Bir zaman boşluğundan geçip 21. yüzyıla giren bir 19. yüzyıl beyefendisi olan Leopold zamanın kadını ile kendi çağının kadını arasında ki farkları görünce yaşadıklarının gerçek olduğundan şüphe duymaya başlar. 21. yüzyıl onu çarpmıştır. Fakat kendine özgü bilge tavırları ve ileri görüşlü hali sayesinde ortama ayak uydurur. Üstüne bir de bir reklam yıldızı haline gelir. Bu arada Kate ile aralarında bir yakınlaşma başlar, fakat ikisi de bunu reddetmektedirler. Ancak zaman geçtikçe reddettikleri bu yakınlaşma gerçek olur.

6. Sevginin Bağladıkları

Orijinal İsmi: Sleepless in Seattle

Süre: 104dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Nora Ephron
Yapımı: 1993 - ABD

Eşini kaybetmiş Sam Baldwin, oğlu Jonah ile birlikte sakin bir hayat sürmektedir. Ulusal bir radyo kanalında yayın yapmaya başlayınca hayatında bazı değişiklikler olacaktır; çok sayıda kadın hayrana sahip olmak gibi... Sam'in yaşadığı yerden hayli uzak olan Annie de Sam'in hayranlarından biridir. Evlenmek üzere olduğu halde kafası bu konuyla ilgili karışık olan Annie, Sam'e göndermeyeceğini bildiği bir mektup yazar. Ardından dayanamaz ve etkilendiği bu erkekle tanışmaya karar verir.

7. Erkek Severse

Orijinal İsmi: When A Man Loves A Woman

Süre: 126dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Luis Mandoki
Senarist: Ronald Bass , Al Franken
Yapımı: 1994 - ABD

Michael (Andy Garcia) ve Alice (Meg Ryan) evli çifttir. Dışardan mutlu gözüken evlilikleri Alice'in alkol problemi yüzünden büyük bir sınavla karşı karşıya kalır.

8. Top Gun

Orijinal İsmi: Top Gun

Süre: 110dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera
Yönetmen: Tony Scott
Senarist: Jim Cash , Jack Epps Jr.
Yapımı: 1986 - ABD

Usta donanma pilotu Pete Mitchell ileri derece eğitim için gönderildiği Miramar Donanma Hava Üssü'nde herkesin ulaşmaya çalıştığı Top Gun onur ödülü için en kıdemli pilotlardan biri olan Tom Kasansky ile başa baş bir mücadele içine girer. Mitchell'ın babası, kendisinin sebep olduğu bir kazada çok sayıda başka askerle birlikte hayatını kaybetmiştir. Bu durum diğer pilotların Mitchell'a karşı tavırlarındaki soğukluğun da nedenidir... Mitchell bir süre sonra üste tanıştığı bir sivil danışman olan Charlotte Blackwood ile tutkulu bir ilişki yaşamaya başlar. Bir arkadaşının ölümüyle sarsınan Mitchell, Top Gun ödülünü almayı başaramayınca psikolojik sorunlar yaşamaya başlar. Beklediği başarıyı yakalamak için son şansı ani bir uluslararası krizde yerine getirmekle görevlendirdiği kritik bir görevdir. 1986'nın en çok hasılat yapan filmi olan Top Gun, 80'lerin bol aksiyonlu, erkek-egemen askeri dramaları içinde özellikle havadan çekilen yüksek bütçeli uçuş sekanslarının yarattığı heyecan ile ön plana çıkmıştı. Yönetmen Tony Scott'ın eski bir reklam yönetmeni olması filmin bol hareketli estetiğinin başarısını açıklıyor.

9. Fransız Öpücüğü

Orijinal İsmi: French Kiss

Süre: 111dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Lawrence Kasdan
Senarist: Adam Brooks
Yapımı: 1995 - ABD , İngiltere

Charlie, Paris'ten arayıp Fransız güzeli Juliette'e aşık olduğunu itiraf ettiğinde nişanlısı Kate, onu geri kazanmak için uçuş korkusunu yenip Paris'e gelmeye karar verir. Uçakta yanında oturan Luc, her ne kadar gizlemeye çalışsa da aslında bir hırsızdır ve çaldığı mücevherleri Kate'in çantasına saklar. Paris'te mallarını geri almak isteyen Luc, eski nişanlısını tekrar kazanmak isteyen Kate ve belki de Luc'tan hoşlanmaya başlayan Juliette arasında seyre değer bir oyun başlar.

10. Aşk Tutkunu

Orijinal İsmi: Addicted To Love

Süre: 100dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Griffin Dunne
Senarist: Robert Gordon
Yapımı: 1997 - ABD

Eski sevgilileri romantik bir ilişki için biraraya gelen Maggie (Ryan) ve Sam (Broderick), intikam almak için bir takım oluştururlar. Başlangıçta Sam sadece kız arkadaşını geri ister. Maggie’de sadece eski erkek arkadaşına geri dönmek istemektedir. Fakat, işler planlandığı gibi gitmez.