En İyi 10 Matthew Perry Filmi

Çok sevilen oyuncu Matthew Perry'nin en iyi filmlerini sizler için derledik.

Matthew Perry'nin trajik vefatı, şok edici olduğu kadar yıkıcıydı. Sevilen oyuncu, milyonlarca hayranın kalbinde yankı bulan bir miras bıraktı. Perry, ikonik karakteri Chandler Bing olarak sevilen sitcom "Friends"te, sayısız eve kahkaha ve neşe getirerek adını duyurdu. Listemizdeki filmlerden her biri, onu kendi jenerasyonunun en başarılı komedi oyuncularından brii olarak yerini sağlamlaştırdı.

İşte sizler için seçtiğimiz en iyi ve keyifli Matthew Perry filmleri!

İyi seyirler!

1. Komşum Bir Katil

Orijinal İsmi: The Whole Nine Yards

Süre: 98dk
Tür: Komedi , Suç
Yönetmen: Jonathan Lynn
Senarist: Mitchell Kapner
Yapımı: 2000 - ABD

Nicholas Oseransky Montreal’de yaşayan bir dişçidir. Sakin ve huzurlu yaşantısı bir gün evinin bitişiğindeki daireye Jimmy Tudeski’nin taşınması ile allak bullak olur. Jimmy bir kiralık katildir ve onu öldürmek isteyen Chicagolu bir mafya ailesinden köşe bucak saklanmaktadır. Birbirine hiç benzemeyen bu iki adamı kader biraraya getirmiştir: ikisi de öldürülmek istenmektedir. Nicholas kötü bir tesadüf sonucu bulaştığı bu beladan sıyrılmak için ister istemez Jimmy’e yakınlaşır. Mafya artık her ikisinin de peşine düşmüştür.

2. Arıza Aile

Orijinal İsmi: Birds Of America

Süre: 85dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Craig Lucas
Senarist: Elyse Friedman
Yapımı: 2008 - ABD

Her ailede aileyi bir arada tutan bir birey vardır. Tanager ailesinde de bu görevi Morrie üstlenmiştir. Morrie’nin kardeşi Jay evsiz ve depresyondadır. Ablası Jay  arada fotoğrafçılık yapan ve sürekli ilgi görmek isteyen mutsuz bir kadındır. Eşi Betty yedi yıldır çocuk yapmak için Morrie’nin işlerini yoluna koymasını beklemektedir. Ama bir gün Morrie’nin kendi hayatı yavaş yavaş çökmeye başlayınca yıllardır desteklediği ailesinin gücü sınanacaktır.

3. Getting In

Orijinal İsmi: Getting In

Süre: 94dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Doug Liman
Senarist: Joel Posner
Yapımı: 1994 - ABD

Ünlü bir tıp okuluna başvuran adaylar, umutsuz bir öğrenci beklemeye alındığında gizemli sonlarla karşılaşırlar.

4. Tehlikeli Dişi

Orijinal İsmi: Serving Sara

Süre: 100dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Reginald Hudlin
Senarist: Jay Scherick , David Ronn
Yapımı: 2002 - ABD

Joe Tyler belki de dünyadaki en kötü işlerden biri ile uğraşmaktadır. Ama bunun için elinden pek de fazla bir şey gelmez. Aşağılık ve kirli yollarla da olsa dahice metodlar kullanarak hizmet verdiği insanların resmi evraklarının peşinden koşmaktadır. Sara Moore ise Joe'nun yeni kurbanıdır. Ortağı Gordon, çok zengin bir sığır çiftliği sahibidir ve Joe'yu Sara'nın bu paradan faydalanmasını engellemek için kiralamıştır.En başta Sara, onu neyin vurduğunu belki de yaşadığı şokun etkisi geçtiğinde anlayacaktı, hatta karşı atağa da kalkabilirdi. Çünkü söz konusu olan Gordon ile birlikte kazandıkları paraydı. Ama ona bir şeyler engel oluyordu. Belki de gerçek bu aşktı.

5. Dance 'Til Dawn

Orijinal İsmi: Dance 'Til Dawn

Süre: 100dk
Tür: Aile , Komedi
Yönetmen: Paul Schneider
Yapımı: 1988 - ABD

Mezuniyet balosu gecesi geldi ve Hoover High'ın gençleri, asla unutamayacakları bir gece geçirecekler. Popüler kız Shelley, mezuniyet balosunu terk eder ve popüler olmayan Dan ile geceyi geçirir; popüler çocuk Kevin, Angela'nın kolay olduğunu duyduğu için "ezik" Angela ile çıkar; Patrice, her şeyin istediği gibi gitmemesini devamla erkek arkadaşı Roger'a yükler.

6. 17 Yeniden

Orijinal İsmi: 17 Again

Süre: 102dk
Yönetmen: Burr Steers
Yapımı: 2009 - ABD

Hayatta ikinci bir şans yakalasanız ne yapardınız? 1989 yılında lise son sınıf öğrencisi olan Mike O’Donnell okulun basket takımının yıldızıdır. Üniversite bursu ve parlak bir gelecek avucunun içindedir. Ama o her şeyi elinin tersiyle itip, bebek beklediğini yeni öğrendiği kız arkadaşı Scarlet’la yaşamaya karar verir. Yaklaşık 20 yıl sonra, Mike’ın şaşalı günleri kesinlikle geride kalmıştır. Scarlet’la evliliği paramparçadır, işteki terfi onu es geçmiştir, ergenlik çağındaki oğlu onun bir zavallı olduğunu düşünmektedir, ve lisede bir inekken sonradan teknoloji milyarderi olan en iyi arkadaşı Ned’in yanında yaşamaya mecbur kalmıştır. Ama Mike’a ikinci bir şans verilir ve mucizevi bir şekilde 17 yaşına geri döner. Mike’ın görünümü belki 17 yaşında gibidir, ama otuz küsur yaşındaki tavırları 2009 yılının son sınıf öğrencileri arasında hiç de havalı olmaz. Mike en iyi yıllarını yeniden yakalamaya çabalarken başına gelmiş en iyi şeyleri kaybedebilir.

7. Aşk Üçgeni

Orijinal İsmi: Three To Tango

Süre: 98dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Damon Santostefano
Yapımı: 1999 - ABD

Oscar işinde yükselmekte olan idealist bir mimardır. İş arkadaşı Peter ile birkaç milyon dolarlık bir kültür merkezinin dizaynı için işe alınırlar. Herkes tarafından iş arkadaşı Peter gibi homoseksüel olduğu zannedilen Oscar, patronu tarafından ek bir işle daha görevlendirilir : Gözünden bile kıskandığı metresi Amy'ye göz kulak olmak. Bu güzel ve yetenekli kadını görür görmez cazibesine kapılan Oscar, hayatının kadınını bulduğuna inanır. Fakat kısa zamanda homoseksüel olduğuna dair söylentilerin yayılmasıyla bütün dünyası bir anda yıkılıverir. Çünkü Amy de onu homoseksüel zannetmektedir.

8. Kayıp Duygular

Orijinal İsmi: Numb

Süre: 93dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Harris Goldberg
Senarist: Harris Goldberg
Yapımı: 2007 - ABD

Hudson Milbank başarılı bir senaryo yazarıdır. İlginç bir şekilde aniden hiç bir duygu hissetmediğini fark eder. Doktorlara ve psikiyatristlere gider fakat kimse ona yardımcı olamaz. Golf kanalı, lezbiyenler için egzersiz sınıfları ve her çeşit ilaçla günü kurtarmayı başarır fakat tam anlamıyla sorununu çözülmez. Beraber senaryo yazdığı ortağı da ona yardımcı olmaya çalışır fakat halen bir sonuç alamamıştır. Bir gün Sara ile tanışır ve sonunda tekrar hissedebilmek için ihtiyacı olan motivasyona kavuşur.

9. Ahmaklar Acele Eder

Orijinal İsmi: Fools Rush In

Süre: 109dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Andy Tennant
Senarist: Katherine Reback
Yapımı: 1997 - ABD

Bir gecelik tutkulu bir aşk sonucunda hamile kalan Isabel, kadere inanan, Meksikalı bir kızdır. Alex ise Manhattan'da yaşayan sıradan bir Amerikalı. Bu olaydan üç ay sonra karşılaşan iki genç evlenmeye karar verirler. Önlerinde Manhattan'dan Las Vegas'a uzun bir yol vardır.

10. Zafer Benim

Orijinal İsmi: The Triumph

Süre: 61dk
Tür: Biyografi , Dram
Yönetmen: Randa Haines
Yapımı: 2006 - ABD , Kanada

Bir öğretmenin birçok öğrencinin hayatını nasıl etkileyebileceğini gözler önüne seren filmde öğretmen Ron Clark’ın gerçek hayat hikâyesi anlatıyor.