2023 Yılında "Sihirli Annem" Oyuncularına Bir Bakış

Türkiye'nin gurur verici fantastik dizisi "Sihirli Annem"in karakterleri ve oyuncularına nostaljik bir bakış.

"Sihirli Annem", 2000’lerde çocukluğunu yaşamış nesil için efsaneleşmeyi başarmış bir fantastik dizi. Son zamanlarda 2000’lerin tekrar popülerleşmesi ile ve geçmişe duyulan özlemle pek çok insan da "Avrupa Yakası" ve "Sihirli Annem" gibi dizileri tekrar izlemeye başladı. Biz de hafızanızı tazelemek için "Sihirli Annem" karakterlerine ve oyuncularına yeniden bir bakış sunuyoruz.

Sihirli günler!

1. İnci Türkay

İnci Türkay
Doğum Tarihi: 15 Temmuz 1972

"Sihirli Annem" dizisi Betüş kimdir?

Betüş, bir peri olan Dudu ve bir fani olan Taci'nin kızı. Sihir gücünü sadece iyilik için kullanır. Önceki evliliğinden iki çocuğu olan Sadık isminde bir faniyle evlenir. Bir peri olsa da zorda kalmadıkça sihir güçlerini kullanmaz. Hayatını mütevazi yaşamayı tercih eder.

"Sihirli Annem" dizisinin Betüş'ü İnci Türkay kimdir?

İnci Türkay, İzmir doğumlu oyuncu ve sunucu. 2003-2006 yılları arasında "Sihirli Annem" isimli fantastik dizide canlandırdığı Betüş rolü ile tüm Türkiye'de ün kazandı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdikten sonra Trabzon Devlet Tiyatrosu ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. "Sihirli Annem"den sonra "Duma Duma Dum" isimli çocuk programının sunuculuğunu yaptı. 2004 yılında iş adamı Ahmet Eroğlu ile evlendi ve bu evliliğinde Ali adında bir oğlu oldu. 2009'da çift yollarını ayırma kararı aldı. Türkay, 2019 yılında Atilla Saral ile evlendi.  

2. Nevra Serezli

Nevra Serezli
Doğum Tarihi: 9 Ağustos 1944

"Sihirli Annem" dizisi Dudu kimdir?

Betüş ve Eda'nın annesi olan Dudu, kıskanç bir peri. Kıskançlığı nedeniyle eşi Taci'yi bir köpeğe çevirmiş. İlk bölümlerde Betüş'ü sürekli eşi Sadık'tan ayırmaya çalışır fakat yıllar içinde ilişkilerini kabul eder.

"Sihirli Annem" dizisinin Dudu'su Nevra Serezli kimdir?

Nevra Serezli, evlilik öncesi Nevra Şirvan, Ankara doğumlu oyuncu ve seslendirme sanatçısı. "Sihirli Annem"de canlandırdığı Dudu peri karakteri tanınır. Amerikan Kız Koleji'ni bitirdikten sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde bir sene tiyatro eğitimi gördü. 1968 yılında kendisi gibi oyuncu olan Metin Serezli ile evlendi. Evlilikleri 2013 yılında Metin Serezli'nin ölümüne kadar sürdü. Evliliklerinden Murat Serezli ve Selim Serezli isimli iki oğlu oldu. 1984-1989 arasında eşi Metin Serezli ile Devekuşu Kabare'de yer aldı.

3. Şahap Sayılgan

Şahap Sayılgan
Doğum Tarihi: 3 Mart 1966

"Sihirli Annem" dizisi Sadık kimdir?

İlk eşini kaybeden Sadık, ikinci evliliğini Betüş ile yapar. Çocuklarını ve Betüş'e çok değer verir. Saf ve temiz kalpli bir baba.

"Sihirli Annem" dizisinin Sadık'ı Şahap Sayılgan kimdir?

Şahap Sayılgan, tiyatro ve dizi oyuncusu. "Sihirli Annem" dizisinde Sadık karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Ferhunde Hanımlar dizisindeki Bülent rolüyle de hatırlanmaktadır. 1966'da İzmir'de doğan Sayılgan, Ankara Devlet Konservatuarı'nı bitirdi. Birçok dizi ve filmde oynamasının yanında Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı olan Sayılgan, 2018'de başlayan Gidiş Dönüş (Retro) adlı Aleksandr Galin oyununda Nikolay Mihayloviç'i canlandırdı.

4. Gizem Güven

Gizem Güven
Doğum Tarihi: 31 Aralık 1993

"Sihirli Annem" dizisi Ceren kimdir?

Ceren; Betüş ve Sadık'ın kızı, Cem'in kız kardeşi ve Çilek'in ablası. Abisi Cem ile sık sık tartışan Ceren, yine de ailesini çok sever. Çok akıllı bir kız.

"Sihirli Annem" dizisinin  Ceren'i Gizem Güven kimdir?

Gizem Güven, İstanbul doğumlu oyuncu ve model. Çocuk yaşında reklam oyunculuğuyla oyunculuğa başlayan Güven, 5 yaşından 17 yaşına kadar LC Waikiki markasının mankenliğini yaptı. "Sihirli Annem"de canlandırdığı Ceren karakteri ile tüm Türkiye'de tanındı. 2020'de Caner Turp ile evlendi fakat çift 2022 yılında ayrılık kararı aldı.

5. Zeynep Özkaya

Zeynep Özkaya
Doğum Tarihi: 23 Ocak 1998

"Sihirli Annem" dizisi Çilek kimdir?

Betüş ve Sadık'ın evlat edindikleri kızları Çilek, afacan bir kız. Ailelerinde Betüş dışında peri olan tek kişi.

"Sihirli Annem" dizisinin  Çilek'i Zeynep Özkaya kimdir?

Zeynep Özkaya, İstanbul doğumlu oyuncu ve influencer. Çocukken "Sihirli Annem"de canlandırdığı Çilek karakteri ile tüm Türkiye'ce tanındı. 2021 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Özkaya aynı zamanda sosyal medya içerikleri üretmeye devam ediyor.

6. Buğra Özmüldür

Buğra Özmüldür
Doğum Tarihi: 21 Nisan 1991

"Sihirli Annem" dizisi Cem kimdir?

Betüş ve Sadık'ın oğlu olan Cem, Çilek ve Ceren'in abisi. Çocukluğunda sürekli Ceren'le tartışan Cem, büyüdükçe daha anlayışlı biri olur. Yaşı büyüdüğünde kendi evine çıkar.

"Sihirli Annem" dizisinin  Cem'i Buğra Özmüldür kimdir?

Buğra Özmüldür, İstanbul doğumlu oyuncu ve cast direktörü. Oyunculuk hayatına 9 yaşında Sinan Çetin'in çektiği bir gazoz reklamı ile başladı. "Sihirli Annem"de canlandırdığı Cem karakteri ile tüm Türkiye'de tanındı. "Olaylar Olaylar Mevzu Çarşamba"filminde oyunculuk ve cast direktörlüğü yaptı.

7. Defne Joy Foster

Defne Joy Foster
Doğum Tarihi: 2 Mayıs 1979

"Sihirli Annem" dizisi Eda kimdir?

Eda, Betüş'ün ikiz kardeşi. Çok çılgın ve deli dolu bir kız olan Eda, ilk bölümlerde Betüş'ü kıskandığı için annesine Betüş'ü Sadık'tan ayırma planlarında yardım eder. Fakat sonradan kendisi de bir fani olan Yavuz'a aşık olur. Bu durum, onu da annesiyle karşı karşıya getirir. Ölümsüz bir peri olan Eda, Defne Joy Foster'ın ölümü üzerine dizide geldiği yer olan yıldızlara döner ve dizide özlemle anılmaya devam eder.

"Sihirli Annem" dizisinin  Eda'sı Defne Joy Foster kimdir?

Defne Joy Foster (1979-2011) Amerika kökenli sunucu ve oyuncu. Annesi Türk Hatice Nayman, babası Amerikalı asker Steve Foster olan Defne Joy Foster İncirlik Adana'da doğdu. İlk olarak Kral TV DJ'i olarak karşımıza çıktı. Daha sonra çeşitli kanallarda müzik programı sunuculuğu yaptı. Kanal D'de yayınlanan Sihirli Tuşlar programında sunuculuk yaptı. 2008'de İlker Yasin Solmaz ile evlenmiştir. Bu evlilikten 2009 doğumlu Can Kılıç adlı bir oğlu oldu. 2 Şubat 2011'de bir arkadaşının evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti, cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na gömüldü.

8. Metin Serezli

Metin Serezli
Doğum Tarihi: 12 Ocak 1934

"Sihirli Annem" dizisi Taci kimdir?

Taci, Dudu'nun fani eşi. Dudu'nun kıskançlığı üzerine köpeğe çevirdiği Taci, kızlarına ve torunlarına çok bağlı biri. Köpek olmaktan hiç memnun değil ve bazı bölümlerde Dudu onu tekrar insana dönüştürür.

"Sihirli Annem" dizisinin Taci'si Metin Serezli kimdir?

Metin Serezli (1934-2013), Türk sinema oyuncusu, tiyatrocu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü, Edebiyat Fakültesi Sanat tarihi Bölümlerinde okudu. 1954’de İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu’nda amatör olarak oyunculuğa atıldı. 1971’de Çevre Tiyatrosu adı ile kendi tiyatrosunu kurdu. Usta oyunculuğunun yanı sıra, yönetmenlik de yapmıştır. 10 Mart 2013'te İstanbul'da vefat etti. 1968'den ölümüne dek usta oyuncu Nevra Serezli ile evli kaldı.

9. Suat Sungur

Suat Sungur
Doğum Tarihi: 1 Mart 1961

"Sihirli Annem" dizisi Avni kimdir?

Sadık ve Betüş'ün komşusu olan Avni, Suzan'ın eşi. Betüş'ün peri olduğunu fark eden Avni, bütün hayatını onun ve ailesinin peri olduğunu kanıtlamaya adar.

"Sihirli Annem" dizisinin Avni'si Suat Sungur kimdir?

Suat Sungur, Denizli doğumlu oyuncu. 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet konsevatuarı Tiyatro Bölümü'nde eğitim görmeye başladı.1984'te Devekuşu Kabare'ye katıldı ve uzun yıllar burada çalıştı. 1988'de bünyesine katıldığı Dormen Tiyatrosu kapanana kadar orada çalışmaya devam etti. 2002 yılında oyuncu Ahu Sungur ile evlendi. "Sihirli Annem" dizisinde Avni karakterine hayat verdi.

10. Gül Onat

Gül Onat
Doğum Tarihi: 24 Kasım 1953

"Sihirli Annem" dizisi Perihan kimdir?

Perihan, periler heyetinin başkanı. Kuralcı bir iyilik perisi. Dudu'yla iyi arkadaş olsalar da Dudu'nun kıskançlıkları yüzünden durmadan sorun yaşarlar.

"Sihirli Annem" dizisinin Perihan'ı Gül Onat kimdir?

Gül Onat, Ankara doğumlu oyuncu. Ankara Devlet Konservatuvarı'nı bitirdikten sonra 1975 yılında "Sefer Seferde" filmi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşadı. "Şehnaz Tango" dizisinde Nilgün karakterine hayat verdi. "Sihirli Annem"de canlandırdığı Perihan rolüyle tüm Türkiye onu tanıdı. 1977 yılında tiyatrocu Mehmet Birkiye ile evlendi ve bu evliliğinden Onat adında bir oğlu oldu.