Hastayken Keyifle İzleyebileceğiniz 10 Film

Hastayken içinizi ısıtacak ve keyiflenmenizi sağlayacak en iyi filmleri sizler için derledik!

Hasta olmak zorlayıcı olabilir, ancak bu durumu hafifletmenin bir yolu harika bir film izlemektir. Yatağınızda mendil kutusuyla kıvrılmış veya kanepeye battaniyenizle yerleşmiş olun, iyi bir film sizi rahatsızlığınızdan kısa bir süreliğine uzaklaştırabilir.

İşte sıcak bir çorba gibi rahatlatıcı veya dikkat dağıtan en iyi 10 film!

İyi seyirler!

 

1. Prenses Gelin

Orijinal İsmi: The Princess Bride

Süre: 99dk
Yönetmen: Rob Reiner
Senarist: William Goldman
Yapımı: 1987 - ABD

William Goldman'ın romanından sinemaya uyarlanan film, bir kahraman tarafından kurtarılan güzel prensesin fantastik hikáyesini konu alıyor. Filmde imkansız bir aşkın öyküsü büyükbaba tarafından torununa anlatılıyor. Birçok festivalden ödüllerle dönen film, Willy De Ville'ın imzasını taşıyan 'Storybook Love' adlı şarkıyla ‘‘En İyi Film Müziği’’ dalında Oscar'a aday gösterildi.

2. Üç Bin Yıllık Bekleyiş

Orijinal İsmi: Three Thousand Years of Longing

Süre: 108dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: George Miller
Senarist: George Miller
Yapımı: 2022 - Avustralya , İngiltere , Çin

Alithea, yanlışlıkla bir Djinn'i şişesindeki esaretten serbest bırakan bir akademisyendir. Djinn ona üç hapsedilme hikayesini anlatırken üç dilek hakkı verir. İstanbul'da bir otel odasında yaptıkları konuşma, ikisinin de tahmin etmediği sonuçlara yol açar.

3. Beter Böcek

Orijinal İsmi: Beetlejuice

Süre: 92dk
Tür: Fantastik , Komedi
Yönetmen: Tim Burton
Yapımı: 1988 - ABD

Genç ve mutlu bir çift olan Adam ve Barbara Maitland geçirdikleri trafik kazası sonrasında ölürler. Bu arada Charles ve Delia, kız kardeşleriyle birlikte New York'a gelerek Maitland'ların evlerini satın alırlar. Fakat Adam ve Barbara Maitland bu durumdan hiç hoşnut değildirler. Birer hayalet olmalarına rağmen tecrübesizlikleri yüzünden yeni ev sahiplerini evden uzaklaştıramazlar. Son çare olarak en kötü hayalet Beter Böcek'e başvururlar.

4. Karanlığın Ordusu

Orijinal İsmi: Army Of Darkness

Süre: 81dk
Tür: Fantastik , Komedi , Korku
Yönetmen: Sam Raimi
Yapımı: 1992 - ABD

"Evil Dead" serisinin bu üçüncü filminde Ash zamanda yolculuk yapmış ve 1300’lü yıllara düşmüştür. Onu bulan bir grup asker casus olduğunu düşünür ve ölüme mahkum eder. Ancak bu sırada bulunduğu kale saldırıya uğrar. Kahramanlıkla bütün düşmanları öldüren Ash adeta bir kahraman gibi görülür.Krallığa Necronomicon’u alması için yardım etmeye karar verir. Bu kitap sayesinde o da evine gidebilecektir. Ancak kitabı alırken kötülüğün uyanmasını sağlar ve ölüler ordusu ile krallık arasında başlayan savaşa liderlik etmek zorunda kalır. Ash çiftelisi ve testeresi ile bu savaşı kazanabilecek midir?

5. Hababam Rock

Orijinal İsmi: School Of Rock

Süre: 110dk
Tür: Komedi , Müzikal
Yönetmen: Richard Linklater
Senarist: Mike White
Yapımı: 2003 - ABD

No Vacancy adlı rock grubunda gitarist olarak çalışan Dewey Finn, çok çabaladığı halde bir baltaya sap olamamış uyumsuz bir müzisyendir. Rock’n’roll müziğinin gücüne tapar. Büyük sahnelere çıkıp 20 dakikalık uzun sololar atma özlemiyle yanıp tutuşan Dewey, üyesi olduğu rock grubunu “Gruplar Yarışıyor” adlı yarışmada zafere taşımaya kesin kararlıdır. Ancak grup arkadaşları aynı fikirde olmayınca kendisini hiç beklemediği bir anda kapının önünde bulur.Dağ gibi yığılmış borçlarıyla başbaşa kalan ve kirasını dahi ödeyemeyecek noktaya varan Dewey, çaresizlik içinde oda arkadaşı Ned’e telefon açar. Sonunda gönülsüzce de olsa Horace Green İlköğretim Okulunda kadrosuz öğretmenlik yapmayı kabul etmek zorunda kalır.Ancak orada da şanssızlıklar yakasını bırakmaz. Okulun sinirli ve tutucu müdiresi Rosalie Mullins’in şahin gibi keskin bakışlarını her an üzerinde hisseder. Üstelik öğretmenlik konusunda da oldukça beceriksizdir. Beşinci sınıf öğrencilerine neyi nasıl öğretmesi gerektiğini bir türlü kestiremez.Bir gün rastlantı sonucu okul orkestrasının çalışma yaptığı odanın önünden geçerken müzik seslerine istemeden kulak misafiri olur. O anda aklına parlak bir fikir gelir. Bu genç müzisyenleri eğiterek yüksek voltajlı bir rock grubu kurmaya karar verir.

6. Köpek Adası

Orijinal İsmi: Isle of Dogs

Süre: 101dk
Tür: Animasyon , Komedi , Macera
Yönetmen: Wes Anderson
Senarist: Wes Anderson
Yapımı: 2018 - Almanya , ABD

Günümüzden 20 yıl sonra Japonya'da, köpek nüfusu kontrolden çıkıp, bir de 'köpek gribi' salgını baş gösterince, köpeklerin çöple dolu bir adada karantina altına alınmasına karar verilir. 12 yaşındaki Atari Kobayashi, oraya bırakılmış Spots adlı köpeğini bulmak için büyük bir cesaret örneği göstererek adaya gelir. Adanın diğer köpekleri, Atari'nin Spots'u bulmasına ve bunu yetkililere yakalanmadan yapmasına yardım edeceklerdir.

7. Mamma Mia! Yeniden Başlıyoruz

Orijinal İsmi: Mamma Mia! Here We Go Again!

Süre: 113dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Ol Parker
Senarist: Ol Parker
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

İlk filmdeki olayların ardından Sophie (Amanda Seyfried) ve Sky (Dominic Cooper) evlenmiş, Yunan adası Kalokairi'de annesi Donna'nın (Meryl Streep) otelinde yaşamlarını sürdürmektedirler. Sophie hamiledir ve kendini hayatında daha önce annesine belki de en yakın hissettiği dönemden geçmektedir. Annesinin yıllar önce adaya ilk geldiği zamanlarda yaşadıklarını merak eden Sophie ile birlikte biz de Donna'nın Kalokairi'deki gençlik yıllarında yaşadıklarına şahit oluyoruz.

8. Ayı Paddington 2

Orijinal İsmi: Paddington 2

Süre: 104dk
Tür: Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: Paul King
Senarist: Simon Farnaby , Paul King
Yapımı: 2017 - İngiltere , Fransa

Artık Brown ailesi ile yaşamakta olan Paddington yerel halkın da sevilen ve popüler bir üyesi olmuştur. Teyzesi Lucy'nin 100. doğum günü için mükemmel hediyeyi almak adına bir dizi garip iş bulup çalışmaktadır. Nhayet hediyeyi almayı başarır, ancak hediye bir anda çalınır. Orijinal seslendirme kadrosunda Brendan Gleeson, Hugh Grant, Ben Whishaw, Julie Walters, Jim Broadbent, Peter Capaldi ve Sally Hawkins gibi isimleri barındıran yapımın yönetmen koltuğunda Paul King oturuyor.

9. Aşk Denen Hastalık

Orijinal İsmi: The Big Sick

Süre: 120dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Michael Showalter
Yapımı: 2017 - ABD

Chicago'da bir mekanda komedyen olarak çıkan, bir yandan da gündüzleri taksicilik yapan Kumail (Kumail Nanjiani), ailesinin kendisi gibi Pakistan kökenli hayırlı bir kısmetle evlenmesi için yaptığı tüm girişimleri reddetmektedir. Bir gösterisinden sonra tanıştığı Emily (Zoe Kazan) ile ilişkisi ailelerinin uyumsuzluğu nedeniyle uzun sürmeyecek gibidir. Ancak Emily'nin beklenmedik ve çok ciddi rahatsızlığı, Kumail'i hayatta değer verdiği her şeyi tekrar düşünmeye ve bunlar arasında bir denge kurmaya itecektir.

10. Tampopo

Orijinal İsmi: Tampopo

Süre: 115dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Jûzô Itami
Senarist: Jûzô Itami
Yapımı: 1985 - Japonya

Bir kamyon şoförü, bir aile tarafından işletilen noodle restoranına uğrar ve zorluk yaşayan işletmelerine yardım etmeye karar verir. Bu filmde, yeme kültürü ve aşk ile ilgili farklı hikâyeler bir araya geliyor.