En İyi Ben Stiller Filmleri!

30 Kasım 1965 doğumlu yetenekli oyuncu Ben Stiller, bugün 57 yaşına giriyor!

Kariyerinde oyunculuğuyla ön plana çıkan Stiller; aynı zamanda bir komedyen, senarist, film yapımcısı ve yönetmeni. " Zırtapoz", "Ah Mary Vah Mary" ve "Zor Baba" gibi komedi filmleri ile tüm dünyaca tanınmaya başlayan Stiller, "Müzede Bir Gece" serisiyle aile filmlerininde de en bilinen isimlerinden biri haline geldi. Sanatçının doğum gününde en beğendiğimiz 10 filmini bir araya getirdik.

İyi seyirler!

1. Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı

Orijinal İsmi: The Secret Life Of Walter Mitty

Süre: 114dk
Tür: Dram , Fantastik , Komedi , Macera
Yönetmen: Ben Stiller
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

Ben Stiller’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu ve başrolünde yer aldığı Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı filminde; herkesin iyi hissetmesi için gereken potansiyelin içinde bir yerlerde gizlendiği anlatılıyor. Büyük bir derginin fotoğraf negatif bölümünde çalışan Walter (Stiller), sessiz sakin hayatına devam etmektedir. Dergide yeni işe başlamış Cheryl'dan (Kristen Wiig) hoşlansa da ona bunu bir türlü söyleyememektedir. Bir yandan da kendini sürekli komik ve şok eden gerçek üstü hayallerin ana kahramanı olarak görmektedir. Günün birinde dergi el değiştirir ve basılı bölümün kapanacağı duyurulur. Dergi son bir veda sayısı çıkaracaktır, bu nedenle dergiye uzun yıllardır fotoğraflarıyla destek veren Sean O'Connell (Sean Penn) çok özel bir son çalışma gönderir. Ancak çalışmasının en önemli parçası olan 25. kare kayıptır ve Walter bu kareyi bulabilmek için çok kısıtlı bir zamana sahiptir. Walter Mitty, yalnızca hayallerinde gördüğü bu maceraya gerçek hayatta da atılmak zorundadır.

2. Tropik Fırtına

Orijinal İsmi: Tropic Thunder

Süre: 107dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Macera , Savaş
Yönetmen: Ben Stiller
Yapımı: 2008 - ABD

Filmde aksiyon filmlerinde oynayan aktörlere eğitim verilen dış dünyadan yalıtılmış Dale Dyle eğitim kampında iki hafta kaldıktan sonra yeniden topluma dönen oyuncuların topluma dönüşlerinden sonra karşılaştıkları zorluklar ve bocalamaları komedi kalıpları içerisinde anlatılıyor. Savaş filminde oynamaya başlayan aktörlerimiz, gerçek savaşı andıran koşullar altında kalınca eğitim kampında öğrendiklerine başvurmak zorunda kalıyor ve ortaya ‘film içinde film’ mantığında işleyen eğlenceli olaylar çıkıyor.

3. Tenenbaum Ailesi

Orijinal İsmi: The Royal Tenenbaums

Süre: 110dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Wes Anderson
Yapımı: 2001 - ABD

Royal Tenenbaum ve karısı Etheline, uzun yıllardır ayrı yaşamaktadırlar. Tenenbaum çiftinin Chas, Richie ve Margot isimli üç yetişkin çocukları vardır ve her biri ayrı birer deha olan çocukların üçü de ilk gençlik yıllarında önemli başarılar elde etmişlerdir. Gençlik yıllarından itibaren emlak alım satım işlerine el atan Chas, uluslararası finans olayını iyi kavramıştır. Ailenin üvey kızı Margot ise, oyun yazarlığına ilgi duymuş ve henüz okulunun dokuzuncu sınıfındayken 50 bin dolarlık Braverman Ödülünü kazanmıştır. Richie de spor alanında kendisini kanıtlamış ve ulusal düzeydeki tenis turnuvalarında üç yıl üst üste şampiyonluk elde etmiştir. Ancak Tenenbaum kardeşlerin gençlik yıllarındaki bu başarısı fazla uzun sürmemiş, başarı pırıltıları kısa sürede yerini başarısızlıklara ve hayal kırıklıklarına bırakmıştır. Bunun sebebi de ailenin son 20 yılının sürekli ihanetler, hatalar ve felaketlerle dolu geçmesidir. Bu hataların çoğu da babaları Royal Tenenbaum’dan kaynaklanmıştır. Bir gün baba Tenenbaum, aile üyelerine kendisinin ölümcül bir hastalığa yakalandığını ve son günlerini ailesiyle birlikte geçirmek istediğini söyler. “The Royal Tenenbaums” bu ailenin soğuk bir kış gününde yıllar sonra beklenmedik bir şekilde yeniden biraraya gelişinin öyküsünü komedi biçiminde anlatıyor.

4. Müzede Bir Gece

Orijinal İsmi: Night At The Museum

Süre: 108dk
Yönetmen: Shawn Levy
Senarist: Thomas Lennon
Yapımı: 2006 - ABD , İngiltere

Ulusal Tarih Müzesinin karanlık koridorları belki de en inanılmaz günlerini yaşıyordu. Tarih öncesi yaratıklar, korkunç eski çağ savaşçıları, kayıp Efrica kabileleri, tarihin gördüğü en büyük kahramanlar ve daha neler neler tarihin koridorlarından çıkıp bu müzdede yerlerini almışlardı. Hepsi dondurulmuş gibi ya da dondurulmadılar mı acaba? Bir aksiyon komedi filmi olan "Müzede Bir Gece", Ulusal Tarih Müzesinin yeni gece bekçisi Larry, tüm ziyaretçiler evlerine gittiklerinde asıl maceranın başladığına tanık olacaktır. Hayatı boyunca fantastic maceralar peşinde koşmuş olan Larry Daley,unların ona hiçbir çıkar sağlamadığını ve bu yüzden işssiz kalıp oğlunu göremeyecek duruma geldiğini fark edince gerçek bir iş arayışına girer. Rüyalarındaki büyük hayalin bir gün onu bulacağından emindir. Fakat böyle bir hayalin bu kadar canlı ve heyecanlı gerçekleşeceğinden tabii ki haberi yoktu… İşindeki ilk gecesinde büyükçe bir el feneri ve aşırı kullanılmaktan yıpranmış bir kullanım klavuzu ile koskaca müzede tek başına kalır. En azından o yalnız olduğunu düşünmektedir. Fakat bir dakika , bu ses de ne? Larry bütün şaşkınlığı ile koskoca müzedeki tüm yaratıkların teker teker canlanmasına şahit olacaktır. Dünya tarihinin en korkunç yaratığı T-Rex, Hun İmparatoru Atilla , kaplanlar, maymunlar ve bir müzede tarihe karıştığını düşündüğünüz her şey taker taker koridorlarda dolaşmaya başlayacaktır. Tarihin sayfaları içinden çıkan yüzlerce karakterin içinde yalnızca Teddy Roosevelt (ROBIN WILLIAMS) ona bu kaosun sebebini ve çözümleme yolunu gösterecektir. Tekrar işini kaybetmekten ve bu yüzden oğlu Nick’i görememekten korkan Larry müzeyi zarar görmeden korumaya ve işine devam etmeye karar verecektir.

5. Zırtapoz

Orijinal İsmi: Zoolander

Süre: 88dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Ben Stiller
Yapımı: 2001 - ABD

Derek Zoolander, yakışıklı ve zeki bir modeldir, magazin dünyasını atlatarak üç yıl üst üste en iyi model seçilerek ününe ün katmıştır. Fakat yani yüzler aranmaya başlanmış ve en iyi modelliği moda dünyasına yeni adım atan Hansel’e kaptırmıştır. Bu hayal kırıklığını kaldıramayan Derek, zeki olduğunu da ispat etmek ister. Ailesinin yanında iş bulmak ister fakat beceremez, mecburen yine eski hayatına döner fakat bu sefer sadece yakışıklığı ile değil aklı ile de kendini ispatlayabileceğini savunur. Ancak bu sefer terörist Katinka'nın kendisi üzerindeki kötü oyunlarının kurbanı olmaya yaklaşır.

6. Ah Mary Vah Mary

Orijinal İsmi: There's Something About Mary

Süre: 119dk
Tür: Komedi , Romantik
Yapımı: 1998 - ABD

Çekingen, etrafına kızgın genç Ted (Ben Stiller), üçüncü sınıf bir özel dedektifin yardımıyla, tam on üç sene sonra lisede aşık olduğu Mary'nin (Cameran Diaz) peşine düşer. Ne var ki, dedektif de Mary'ye aşık olur. Kısa süre sonra ise, her iki erkek de Mary ile ilgilenen herkesin ona aşık olduğunu ve onu elde etmeye çalıştığının farkına varır.

7. Zor Baba

Orijinal İsmi: Meet the Parents

Süre: 108dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Jay Roach
Yapımı: 2000 - ABD

Erkek hemşire olarak çalışmakta olan Greg Focker (Ben Stiller), uzun süredir birlikte yaşadığı Pam (Teri Polo) evlenme teklif etmeyi planlamaktadır. Ona evet demeden önce babasından kendisini resmen istemek zorunda olduğunu söyler. Böylece sevgilisinin anne ve babasıyla tanışacağı ve orada geçireceği günlerin hiç de kolay olmayacağı bir yolculuğa çıkmak zorunda kalan Greg, başına geleceklere katlanacak gücü kendinde görmektedir çünkü Pam'i çok sevmektedir. Pam'in babası eski bir CIA ajanıdır (Robert De Niro) ve evinin bodrumunda bir yalan makinesi bulunmaktadır. Aynı anda Pam'in kız kardeşi de bir doktorla evleneceğini ilan etmiştir. Tabii böyle bir ortamda işler biraz karışır. Hatta babasının her şeyden çok sevdiği Himalayalara özgü bir kedi olan Jinxie de ortadan kaybolunca baba adeta çıldırır ve evde tam bir cehennem hayatı başlar.

8. Yakar Top

Orijinal İsmi: Dodgeball: A True Underdog Story

Süre: 92dk
Tür: Komedi
Yapımı: 2004 - Almanya , ABD

Globo Spor Salonu’nun hem kurucusu hem de sahibi olan White Goodman’ın (Ben Stiller) en büyük isteği Average Joe’s adındaki spor salonunu ele geçirebilmektir. Sahip olduğu salonun Goodman’ın eline geçmesini istemeyen Peter LaFleur’ın (Vince Vaughn) ise başı büyük derttedir: 50 bin doları zamanında bulamazsa korktuğu şey başına gelecek. İhtiyaç duyduğu bu parayı bulmanın en kolay yolunun yakartop turnuvasına katılmak olduğunu düşünen Peter, arkadaşları ile sıkı bir takım kurar ama ne yazık ki açgözlü Goodman da bu turnuvaya katılır ve kıyasıya bir mücadele başlar.

9. Polly Gelince

Orijinal İsmi: Along Came Polly

Süre: 90dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: John Hamburg
Senarist: John Hamburg
Yapımı: 2004 - ABD

Reuben (Ben Stiller) çok düzenli, disiplinli, sıkıcı bir hayat yaşayan ve riski sevmeyen genç bir sigortacıdır. Yeni evlendiği karısının ihanetini yakalayıp ayrılmış, morali iyice bozulmuştur. Onu neşelendirmek isteyen dostları yeni insanlarla tanıştırmak için değişik organizasyonlar düzenlerler. Bu sırada lise arkadaşı Polly (Jennifer Aniston) ile karşılaşan Reuben bu güzel, çekici, hayat dolu genç kadına aşık olacak ancak bu arada hayatı da rayından çıkacaktır. Genç kadın hayatın tüm risklerini seven, çok düşünmeden yüreğiyle yaşayan biridir ve organize düşünen, sağlamcı Reuben ona uyum sağlamakta güçlük çekmektedir. Bu arada karısının da pişman olup geri dönmek istemesiyle gerçek bir ikileme düşecektir.

10. The Meyerowitz Stories

Orijinal İsmi: Yeh Din Ka Kissa

Süre: 112dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Noah Baumbach
Senarist: Noah Baumbach
Yapımı: 2017 - ABD

Harold Meyerowitz (Dustin Hoffman), emekli üniversite hocası bir heykeltraştır. Birçok kez evlenip boşanmıştır ve hayata karşı pasif agresif bir duruşu vardır. Kızı Jean (Elizabeth Marvel), oğulları Danny (Adam Sandler) ve Matthew (Ben Stiller) ile mesafeli bir ilişkisi vardır. Danny, müzisyendir ve üniversiteye yeni başlayan bir kızı vardır. Matthew ise ailenin gözbebeği olarak işadamı olmuştur ve Harold’ın deyişiyle ailenin “para kazanmayı başaran” tek üyesidir. Jean ailenin tek kız çocuğu olarak bir şirkette çalışır ve zevkine videolar kurgular. Film, Meyerowitz çocuklarının her birinin babaları Harold’ın gözünün içine bakmasını ve ondan manevi olarak bir şeyler talep ederek yaşamalarının nasıl sonuçlar doğurduğunu esprili bir dille yansıtıyor.