En İyi Jennifer Connelly Filmleri!

Başarılı oyuncu Jennifer Connelly, bugün 53 yaşında!

Bugün, sinemanın yetenekli oyuncularından Jennifer Connelly'nin doğum gününü kutluyoruz. Connelly, sadece oyunculuk becerisiyle değil aynı zamanda sahip olduğu etkileyici filmografisiyle de dikkat çekiyor. Oscar ödüllü oyuncu, çeşitli türlerdeki yapımlarda sergilediği performanslarla pek çok kez izleyiciyi kendine hayran bırakmayı başardı.

Jennifer Connelly'nin kariyeri, dramatik rollerden bilim kurgu harikalarına, romantik filmlerden gerilim türüne kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Bugün, bu başarılı oyuncunun en iyi performanslarını bir araya getirdik ve bizce en iyi 10 Jennifer Connelly filmini barındıran bir liste hazırladık.

Keyifli seyirler!

1. Akıl Oyunları

Orijinal İsmi: A Beautiful Mind

Süre: 135dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Ron Howard
Senarist: Akiva Goldsman
Yapımı: 2001 - ABD

John Forbes Nash Jr., genç yaşında geliştirdiği kuramlarla matematik dünyasının bir numaralı ismi haline gelir. Fakat kısa süre içerisinde bencilliği ve kendine olan aşırı güveni sonucunda oluşan kişisel problemleri ile baş edemez duruma düşer. Dahilik ile delilik arasındaki ince çizgide, delilik tarafına doğru sürüklenir.

2. Bir Rüya İçin Ağıt

Orijinal İsmi: Requiem For A Dream

Süre: 102dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Darren Aronofsky
Yapımı: 2000 - ABD

Sara Goldfarb, tv bağımlısı dul bir kadındır. Oğlu Harry ise kız arkadaşı Marion ve uyuşturucu dağıtıcısı Tyrone'la takılan madde bağımlısı bir çocuktur. Sara, bir tv şovuna çıkmaya hak kazanır ve çok heyecanlıdır. Ödül olan kırmızı elbiseye girebilmek için kilo vermeye çalışır ve diyet haplarından kullanmaya başlar. Diğer yandan Harry ve arkadaşları, hiç durmadan eroin ve kokain kullanmaya devam etmektedirler. Bu bağımlılıklar zamanla aileyi bir felakete sürükleyecektir.

3. Bir Zamanlar Amerika'da

Orijinal İsmi: Once Upon A Time In America

Süre: 251dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Sergio Leone
Yapımı: 1984 - ABD , İtalya

David 'Noodles' Aaronson ve arkadaşları 20'lerin New York'un da beraber büyümüşlerdir. 30'larda gangster dünyasında fırtına gibi esen sıkı dostlar zamanla dağılırlar. Fakat 60'ların sonunda Aaronson New York'a geri dönecek ve geçmişiyle yüzleşecektir.

4. Labirent

Orijinal İsmi: Labyrinth

Süre: 102dk
Tür: Aile , Fantastik , Macera
Yönetmen: Jim Henson
Yapımı: 1986 - ABD , İngiltere

Sarah için cumartesi akşamı üvey kardeşi Toby'e bakıclık yapmak eğlenceli bir fikir değildi. Toby'nin ağlamasından sıkılan Sarah, en sevdiği kitabı Labirent'teki Goblinlerin Toby'i kaçırdığını hayal eder. Fantezisi gerçek olunca Toby'i geri getirmek için illüzyonlar labirentine girer. Mistik yaratıklar tarafından korunan krallığın başında büyücü Goblin kralı vardır.

5. Kanlı Elmas

Orijinal İsmi: Blood Diamond

Süre: 143dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim
Yönetmen: Edward Zwick
Yapımı: 2006 - Almanya , ABD

1990’larda Sierra Leone’de gelişmekte olan kaos ve iç savaşın fon oluşturduğu “Blood Diamond Kanlı Elmas” Güney Afrikalı paralı asker Danny Archer (Leonardo DiCaprio) ile Mendeli balıkçı Solomon Vandy’nin (Djimon Hounsou) hikayesi. Her iki adam da Afrikalıdır, ama geçmişleri ve şartları olabildiğince farklıdır. Ne var ki, hayatlarını değiştirebilecek pembe bir elması bulmak için çıktıkları serüvende yazgıları kesişir.

6. Karanlık Şehir

Orijinal İsmi: Dark City

Süre: 112dk
Tür: Bilim Kurgu , Gizem
Yönetmen: Alex Proyas
Senarist: Alex Proyas , Lem Dobbs
Yapımı: 1998 - ABD , Avustralya

John Murdoch tuhaf bir otel odasında gözünü açar ve vahşice işlenmiş bir dizi cinayetin zanlısı olarak arandığını öğrenir. Esas sorun hiçbir şey hatırlamıyor olmasıdır. Peşinde sadece polis değil, gizemli yabancılar da vardır. Murdoch kaçarken bir yandan da kişiliğindeki karmaşık bir sırrı çözmeye uğraşır. Ancak bazı sırlar ölümcül olabilir.The Crow filminin yönetmeni Alex Proyas, bu defa bilimkurguya yeni bir boyut kazandıran bir gerilim ile karşınızda.

7. Sisler Evi

Orijinal İsmi: House of Sand and Fog

Süre: 126dk
Tür: Dram
Yönetmen: Vadim Perelman
Yapımı: 2003 - ABD

Bir İranlı göçmen (Ben Kingsley) kendisi ve ailesi için bir eve sahip olma hayalini gerçekleştirmek istemektedir; fakat evin eski sahibi (Jennifer Connelly) evin hala kendine ait olduğunu düşünmektedir ve geri almaya kararlıdır.

8. Tutku Oyunları

Orijinal İsmi: Little Children

Süre: 136dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Todd Field
Senarist: Todd Field , Tom Perrotta
Yapımı: 2006 - ABD

Oscar adayı senarist ve yönetmen Todd Field’ın son filmi Little Children’da, Kate Winslet, Jennifer Connelly ve Patrick Wilson başrollerde. Tom Perrotta’nın kitabından uyarlanan Little Children, bir avuç insanın parklarda, havuzlarda ve sokaklarda şaşırtıcı ve tehlikeli biçimde kesişen küçük dünyalarına odaklanıyor.

9. Roket Adam

Orijinal İsmi: The Rocketeer

Süre: 108dk
Yönetmen: Joe Johnston , Mark Dindal
Yapımı: 1991 - ABD

Raiders Of the Lost Ark'ın geleneği, gerilim, eğlence ve baş döndüren özel efektlerle Roket Adam'dasürüyor. 1930'ların Hollywood'unda , şanssızlığın son doruklarındaki pilot Cliff Secord'un hikayesi...Cliff, insanın roket gibi havada süzülmesini sağlayan bir aygıt icat eder. Ancak çok uzun sürmeden, kötü casus (Timothy Dalton) roketi çalmak için bir komplo kurar.

10. Abbottlar

Orijinal İsmi: Inventing The Abbotts

Süre: 110dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Pat O'Connor
Senarist: Ken Hixon , Sue Miller
Yapımı: 1997 - ABD

Yoksul bir ailenin iki oğlu Doug ve Jacey Holt için hayat üç şeyden ibarettir: Aileleri, masa tenisi ve kasabanın aristokrat ailesi Abbott’ların üç güzel kızı