Netflix’te En Çok İzlenen Türk Yapımları!

Ocak-Haziran 2023 döneminde Netflix Türkiye'de en çok izlenen Türk yapımları!

Netflix, yapımlarının izlenme verilerini paylaşmama eleştirilerine son verip, şeffaflık konusunda önemli bir adım attı. Altı aylık dönemde en çok izlenen yayınları içeren bir rapor yayınlandı.

Elde edilen bilgilere göre, Netflix artık her altı ayda bir, en çok izlenen yayınlarını içeren bir rapor yayımlayacak. Her programın veya filmin kaç saat boyunca izlendiği, ilk yayın tarihi ve küresel düzeyde yayına alınıp alınmadığı gibi detayları ölçen bu rapor, sadece 50 bin saatten fazla izlenen içerikleri barındıracak.

Ocak-Haziran 2023 dönemine ait izlenme oranlarını açıklayan ilk liste, toplamda 18 bin içeriği kapsıyor. Bu süreç içerisinde en çok izlenen yerli yapımları da sizler için derledik.

Keyifli seyirler!

1. Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?

Süre: 45dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Umut Aral
Senarist: Ertan Kurtulan
Yapımı: 2023 - Türkiye

92.900.000 saat izlenme

Bir anne ve küçük kızı Bambi firardadır, lüks otellerde kalıp, hareket halinde arkalarında cesetler bırakarak ilerlerler. Ancak lüks otellerin yerini köhne moteller almaya başladıkça gerçeğin ne olduğu ortaya çıkar. Peri masalı, annesinin Bambi'ye söz verdiği gibi olmayacaktır. Av değil de avcı olabilirler mi?

2. Şahmaran

Orijinal İsmi: Şahmaran

Senarist: Pınar Bulut
Yapımı: 2023 - Türkiye

83.600.000 saat izlenme

1. Sezon

Şahsu, öğretim görevlisi olarak gittiği Adana'da annesini yıllar önce terk eden dedesiyle yüzleşmek konusunda kararlıdır. Bu yolculukta kendisini Şahmaran soyundan gelen Mar adında sıra dışı ve gizemli bir topluluğun içinde bulur. Aşkın ve bilgeliğin en büyük sembollerinden biri olan Şahmaran efsanesine inanan Mar ırkı, Şahsu'nun gelişiyle tarihi kehanetin tamamlanmasını beklemektedir. Şahsu ve Maran'ın yolları kesiştiğinde ise hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır...

3. Terzi

63.900.000 saat izlenme

1. Sezon

Ünlü terzi Peyami, en yakın arkadaşının müstakbel eşi için gelinlik dikmektedir. Ama hiç görmediği bu kız umulmadık şekilde hayatına girince, Peyami’nin sırlarına bir yenisi eklenir.

4. Kara Para Aşk

Orijinal İsmi: Kara Para Aşk

Süre: 45dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Ahmet Katıksız
Yapımı: 2014 - İtalya , Türkiye

40.900.000 saat izlenme

1. Sezon

Ömer komiser ile Roma'da yaşayan tasarımcı Elif'in hayatları iki ölümde kesişir. Ömer nişanlısını, Elif ise babasını aynı gece kaybederler. İkisi de bu ölümleri çözmeye çalışırken hem bilmedikleri gerçeklere, hem de birbirlerine yaklaşmaya başlayacaklardır. 

5. Merve Kült

Orijinal İsmi: Merve Kült

Tür: Dram
Yönetmen: Cemal Alpan
Senarist: Ceylan Naz Baycan
Yapımı: 2023 - Türkiye

29.400.000 saat

Moda düşkünü, özgür ruhlu Merve, evinden çıkarışma riski ile karşı karşıya kalır. Bu sorunu çözecek parayı bulmak için de bir flört uygulaması geliştirir. Fakat çekici patronunun daha farklı planları vardır.