"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" Oyuncuları ve Karakterlerini Hatırlayalım!

21 Temmuz 2022 akşamı Show TV'de başlayan, başrollerinde Ertan SabanÖzge Özberk ve Devrim Özkan'ın bulunduğu sevilen dizi "Gelsin Hayat Bildiği Gibi"ye gelin yakından bakalım! 

Beğenilen dizi "Gelsin Hayat Bildiği Gibi", 25 Mayıs 2023 tarihinde 41. bölümü ile final yaptı. Fakat başarılı dizi, finalinden sonra bile adından söz ettirmeye devam ediyor. Dizi, hayata mağlup başlamış gençlerin hayatlarının Sadi Payaslı ile tanıştıktan sonraki değişimlerini konu alıyor. Altan Dönmez'in yönettiği dizinin senaristliğini Gani Müjde yaptı.

 "Gelsin Hayat Bildiği Gibi"nin tüm bölümlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Peki "Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Özge Özberk

Özge Özberk
Doğum Tarihi: 13 Ağustos 1976

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisi Derya kimdir?

Yıllar önce askeri bir hastanede zorunlu hizmetini yaparken Yedi Emin ile tanışan Derya, bir veda mektubu ile kendisini bir başına bırakan Emin’in oğlunu kendi kendine büyütür. Kaderin cilvesiyle Emin’le coğrafya öğretmeni Sadi Payaslı olarak yeniden denk geldiği karşılaştığı anda, Derya için her şey değişecek.

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisinin Derya'sı Özge Özberk kimdir?

Özge Özberk, 1976 İstanbul doğumlu sinema ve tiyatro oyuncusu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi tiyatro bölümünden mezun oldu. 2000-2002 yıllarında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Şiir Tiyatrosu Kulübü’nde yönetmenlik yaptı. "Bizim Ev", "Sır Dosyası" ve "Bizimkiler" gibi televizyon yapımlarında oyunculuk yaptı, "Yıldız Tepe" adlı filmde başrol oynadı. 'Otogargara' müzikali ve "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?" oyununda da rol aldı. Daha sonra asıl yıldızının parladığı Cem Yılmaz'ın "G.O.R.A." filminde Ceku, "Babam ve Oğlum" filminde Birgül, 2007'de de yönetmenliğini Biket İlhan, senaristliğini Metin Belgin'in yaptığı Nazım Hikmet Ran'ın hayatını anlatan "Mavi Gözlü Dev: Nazım Hikmet" adlı filmde oynadı. "Pis Yedili" dizisinde Filiz Öğretmen karakterini canlandırdı. 2018'de bir kez daha Çağan Irmak'la çalışma fırsatı buldu ve "Bizi Hatırla" filminde rol aldı. 2007 yılında maden işletmecisi Hayim Sadioğlu ile evlenen Özberk, 2012'de ayrıldı. 2010'da Leo adlı bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

2. Ertan Saban

Ertan Saban
Doğum Tarihi: 4 Aralık 1977

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisi Sadi Payaslı kimdir?

Yedi Emin, bir mafya lideriyken karanlık geçmişine hoşçakal der. Emniyete verdiği bilgiler karşılığında hayatına Karabayır Lisesi’nde coğrafya öğretmeni Sadi Payaslı olarak devam etme şansı için İstanbul’a gider. Lisedeki dengeleri değişmesine sebep olan Sadi, özel hayatında eski aşkı Derya ve kendisine yeniden başladığı hayatında eşlik eden polis memuru Songül arasında kalacak.

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisinin Sadi'si Ertan Saban kimdir?

Ertan Saban, dizi ve sinema oyuncusu. 1977'de Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Türk kökeni bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Kardeşi Erman Saban da oyunculuk yapmaktadır. Ailesi, eski zamanlarda Erzurum'dan Makedonya'ya göç etmişti. Makedonya Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Makedonya'da ve Makedonya dışında birçok tiyatro çalışması yaptıktan sonra, yönetmen Mehmet Ulusoy'un yönlendirmesiyle 2005'te Türkiye'ye geldi. Türkiye'ye döndükten sonra Savcının Karısı, Sağır Oda gibi dizilerde oynadı. Türkiye'de şöhret kazanması, Elveda Rumeli dizisindeki Aleksander Makedonski rolüyle oldu. Dizilerdeki rollerinin yanı sıra rock grubu Malt'ın Deprem şarkısının klibinde de oynadı. Yer aldığı diğer diziler arasında Sakarya-Fırat, Hatasız Kul Olmaz, Kurtlar Vadisi Pusu da bulunuyor. Sinema filmlerinde de yer alan Saban, 2015 yapımı Limonata filminde başrolü Serkan Keskin'le paylaştı. İlk eşi İnci Saban'ı 2009'da kanser nedeniyle kaybeden oyuncu, 2016'da Ebru Özkan'la evlendi.

3. Devrim Özkan

Devrim Özkan
Doğum Tarihi: 2 Eylül 1998

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisi Songül kimdir?

Songül, Ankara emniyetinin yaman polisi. Ölen babasının katilini bulmak için İstanbul’a tayinini ister ancak aradığı fırsata Sadi Payaslı’nın karısı rolünü oynaması karşılığında erişecek. Sadi Payaslı’nın hem koruması hem de kontrol memuru olarak görevlendirilen Songül, Sadi’yi yakından tanıdıkça kurmaca ve gerçeği birbirinden ayıramamaya başlayacak.

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisinin Songül'ü Devrim Özkan kimdir?

Devrim Özkan, Muğla doğumlu oyuncu. Milas-Bodrum'da büyüyen Özkan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okurken okulu bıraktı. İstanbul'a taşınan Özkan, oyunculuğa başladı. "Mevlana Celaleddin-i Rumi", "Ne Gemiler Yaktım" ve "Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizilerinde yer aldı.

4. Berfin Nilsu Aktaş

Berfin Nilsu Aktaş
Doğum Tarihi: 17 Ağustos 1998

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisi Gizem kimdir?

Gizem, Karabayır Lisesi’nin en parlak ve popüler öğrencisi. Babasını bıçaklayan Mert’le okulda yolları kesişir. Başlarda Mert’e nefretle yaklaşır fakat duyguları zamanla değişir. Yine de Gizem'e tutkuyla aşık olan Karabayır'ın belalı öğrencisi Araz, bütün dengeleri alt üst etmeye hazır.

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisinin Songül'ü Berfin Nilsu Aktaş kimdir?

Nilsu Berfin Aktaş, 17 Ağustos 1998'de Ankara'da doğdu. "Yetenek Evi Sanat Akademisi"nden başarıyla mezun oldu. 2018 yılında "Geleceğin Starı" yarışmasıyla geniş kitleler tarafından tanınmaya başladı. Oyunculuk kariyerine 2019'da "Kuzey Yıldızı İlk Aşk" dizisinde başrolde yer alarak büyük bir çıkış yaptı. Ardından 2021'de "Benim Hayatım" dizisinde de başarıyla rol aldı. Show TV'de yayınlanan "Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisindeki başarılı performansı ile adından söz ettirdi ve 4 Aralık 2022'de Altın Kelebek Ödülleri'nde "Yıldızı Parlayanlar" kategorisinde ödüle layık görüldü. Son olarak "Yaz Şarkısı" dizisinde rol aldı.

5. Mustafa Açılan

Mustafa Açılan
Doğum Tarihi: 22 Şubat 1987

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisi Araz kimdir?

Hem Karabayır Lisesi’nin hem de mahallesinin adeta 'Arıza'sı. Ağabeyi Nevzat'tan da güç alarak okulda terör estiriyor. Islahevinden liseye gelen beşliyi anında gözüne kestirir. Ayrıca sevdiği kız Gizem de bu hesaplaşmanın bir parçası olacak.

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisinin Araz'ı Berfin Mustafa Açılan kimdir?

Mustafa Açılan, İstanbul doğumlu oyuncu. Bir Zamanlar Çukurova dizisindeki Züleyha karakterinin üvey abisi Veli rolüyle zihinlere kazınmıştır. Ardından Akıncı ve Teşkilat dizisi gelmiştir.

6. Özgü Delikanlı

Özgü Delikanlı
Doğum Tarihi: 1 Ocak 1996

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisi Mert kimdir?

Sokakta kadın şiddetine şahit olduğunda buna müdahale etmek isterken kendini ıslahevinde bulur. Özel bir programla arkadaşlarıyla birlikte eğitimini tamamlamak için Karabayır Lisesi’nde gönderilir. Burada henüz aslında kim olduğunu bilmediği coğrafya öğretmeni Sadi Payaslı'ya denk gelecek.

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisinin Mert'i Özgü Delikanlı kimdir?

Özgü Delikanlı, Berlin doğumlu. Free University Berlin'de 2 sene Hukuk okuduktan sonra İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nde Sinema Televizyon ve Psikoloji alanlarında çift ana dal yaptı. İstanbul'da Merve Taşkan ile Metod oyunculuğu üzerine çalışmalar yaptı. "Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisinde rol aldı.

7. Ayşe Kırca

Ayşe Kırca
Doğum Tarihi: 2 Mayıs 1994

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisi Yeliz kimdir?

Karabayır Lisesi’nin idealist rehberlik öğretmeni, bu zorluklarla dolu okulda öğrencilerin sığınacağı bir liman hâline geldi. 

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisinin Yeliz'i Ayşe Kırca kimdir?

Ayşe Kırca, İstanbul doğumlu oyuncu. Levent Kırca (1948-2015) ile Oya Başar'ın kızıdır. New York Film Academy'nin Oyunculuk Bölümü'nde dört sene eğitim aldı.

2019 yılında Müjdat Gezen'in yazıp yönettiği Pera Müzikali'nde yer aldı.

8. Sanem Babi

Sanem Babi

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisi Aylin kimdir?

Kardeşi Sanem’in suçunu üstlenince ıslahevine girdi. Karabayır Lisesi’ne gönderilme şartı ile özgür bırakıldığı gün varlıklı ailesinin parasını ve imkanlarını reddedip kendi imkanlarıyla yaşamaya karar verir. Fakat işler beklediği kadar kolay olmayacak.

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisinin Aylin'i Sanem Babi kimdir?

Sanem Babi, 1999 yılı İstanbul doğumlu oyuncu. Haliç Üniversitesi Oyunculuk Bölümü'nü bitirdi. 2014 yılında "Karışık Kaset" filmiyle oyunculuğa başlayan Babi, "Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisinde Aylin karakterini oynadı

9. Onur Özer

Onur Özer

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisi Zülfikar kimdir?

Islahevinden şartlı salınan beş kişinin arasında en korkusuz ve gözü karası olan Zülfikar, Araz ve çetesi ile büyük bir mücadeleye girer. Melek ile aralarındaki tek engel ise Melek'in üvey babası Celal.

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisinin Zülfikar'ı Onur Özer kimdir?

Onur Özer, 1993 yılı İstanbul doğumlu oyuncu,yönetmen, senarist, fotoğraf sanatçısı. Onur Özer, İstanbul Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü'nü bitiren Özer, "Çukur" ve "Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizilerinde rol aldı.

10. Rojbin Erden

Rojbin Erden

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisi Melek kimdir?

Üvey babası Celal’den şiddet gören Melek, annesini korumak için Celal'i yaralar ve kendini ıslahevinde bulur. Eve döndüğünde zorlukların daha yeni başladığını anlar. Sandalyeye bağımlı hâle gelen Celal, akıl oyunlarıyla Melek'in peşini bırakmaz.

"Gelsin Hayat Bildiği Gibi" dizisinin Melek'i Rojbin Erden kimdir?

1996, İstanbul doğumlu Rojbin Erden, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümünden mezun oldu. Modellik ile de ilgilenen Erden, 2021 yılından itibaren "Çıplak" ve "Gelsin Hayat Bildiği Gibi" gibi dizilerde rol aldı. Erden son zamanlarda ise Fox TV'de yayınlanan "Yabani" dizisi ile seyirci karşısına çıkıyor.