2023'ün Değeri Az Bilinen En İyi 10 Filmi

2023 yılınını değeri az bilinen en iyi filmlerini sizler için derledik!

2023, sinema endüstrisi için dönüşüme işaret eden bir yıldı. Film stüdyoları, yaratıcı zekalara hikayelerini özgürce anlatma özgürlüğünün değerini anladı. "Oppenheimer" ve "Barbie" gibi yapımlar gişede büyük ilgi topladı. Süper kahraman filmlerinin ilgisinin azalmasıyla birlikte, yeni mega franchise'lar, özellikle "The Super Mario Bros. Movie" dikkat çekti.

Gelecekte, video oyunu uyarlamaları, oyuncak temelli hikayeler ve özgün, yaratıcı projelerin ön planda olacağı bir dönem öngörülüyor. Hollywood, büyük bütçeli, franchise odaklı ve küçük projelerin iç içe geçtiği bir atmosferde değişimini sürdürecek. 2023, bazı başarısızlıklar ve gözden kaçan başarılarla dolu olsa da, izleyici beklentileri tahmin edilemezdi. Eleştirmenler, hafife alınan ancak yeniden değerlendirilmeyi hak eden filmlere dikkat çekti. Bu filmler, olumlu konuşma konuları olmasa da, benzersiz ve dikkat çekici özelliklere sahipti, bu nedenle tekrar gözden geçirilmeyi hak ediyorlar.

İşte sizin için seçtiğimiz, gözden geçirilmeye değer olan 2023 yapımı filmler!

İyi seyirler!

1. Perili Köşk

Orijinal İsmi: Haunted Mansion

Süre: 123dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Justin Simien
Senarist: Katie Dippold
Yapımı: 2023 - ABD

Gabbie bekar bir annedir. Yeni bir malikane satın alır fakat sonradan malikanenin hayaletli olduğunu fark eder. Bu hayaletleri kovmak için bir tur rehberi, bir medyum, bir rahip ve bir tarihçi tutar.

2. Venedik'te Cinayet

Orijinal İsmi: A Haunting in Venice

Süre: 104dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Kenneth Branagh
Senarist: Michael Green
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Hercules Poirot, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Venedik'te emekliliğini yaşıyordur. İstemeye istemeye katıldığı bir ruh çağırma seansında konuklardan biri öldürülünce katilin kim olduğunu bulmak eski dedektife düşer.

3. Büyü De Gel

Orijinal İsmi: No Hard Feelings

Süre: 104dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Gene Stupnitsky
Yapımı: 2023 - ABD

Nakit paraya ihtiyacı olan bir teslimat şoförü (Jennifer Lawrence), son derecede beceriksiz genç oğullarıyla (Andrew Barth Feldman) çıkacak birini arayan bir çiftin teklifini kabul eder.

4. The Marvels

Orijinal İsmi: The Marvels

Süre: 105dk
Yönetmen: Nia DaCosta
Yapımı: 2023 - ABD

"Captain Marvel" olarak bilinen Carol Danvers, despot Kree'nin çaldığı kimliğini geri kazanır. Carol'un güçleri, beklenmedik bir şekilde bir Jersey City hayranı olan Kamala Khan -diğer adıyla Ms. Marvel- ve Carol'ın ayrı kaldığı yeğeni S. A. B. E. R. astronotu Monica Rambeau'nun güçleriyle karışır. Bu üçlü, kainatı kurtarmak için bir arada hareket etmelilerdir. Film, 2019'da vizyona giren "Captain Marvel" filminin devamı niteliğindedir.

5. Renfield

Orijinal İsmi: Renfield

Süre: 93dk
Tür: Komedi , Korku
Yönetmen: Chris McKay
Yapımı: 2023 - ABD

Efendisi Dracula’dan (Nicolas Cage) eziyet görse de yıllar boyunca ona hizmet etmek zorunda kalan Renfield'ın (Nicholas Hoult), Karanlıklar Prensi'nden bağımsız bir hayatı arayışına çıkar.

6. Uçak

Orijinal İsmi: The Plane

Süre: 107dk
Tür: Aksiyon
Senarist: Charles Cumming
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Bir pilot, korkunç bir fırtına sırasında ticari uçağını indirmek durumunda kaldıktan sonra kendini bir savaş bölgesinde bulur.

7. Çıldırmış Ayı

Orijinal İsmi: Cocaine Bear

Süre: 93dk
Tür: Gerilim , Komedi , Suç
Yönetmen: Elizabeth Banks
Senarist: Jimmy Warden
Yapımı: 2023 - ABD

Gerçek hikâyeden ilham alan bu film, 1985 yılında bir uyuşturucu kuryesinin uçağının düştüğü, kokainin kaybolduğu ve kokaini bir kara ayının yiyişini anlatıyor. 

8. Yaratıcı

Orijinal İsmi: True Love

Süre: 134dk
Yönetmen: Gareth Edwards
Yapımı: 2023 - ABD , Kanada

İnsanlar ve yapay zeka arasındaki savaştan etkilenen distopik bir gelecekte geçen gerilim dolu bir hikaye.

9. Zindanlar Ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasında Onur

Orijinal İsmi: Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Süre: 134dk
Tür: Fantastik , Komedi , Macera
Yapımı: 2023 - ABD , Kanada

Bir ozan, bir barbar ve iki büyücü topraklarında büyük bir kötülüğe yol açan hatayı düzeltmeye çalışan bir hırsız grubu oluşturur. Her türden fantastik yaratıkla karşılaştıkları bu macerada şımarık bir şövalye de aralarına katılır.

10. Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası

Orijinal İsmi: Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Süre: 100dk
Yönetmen: Jeff Rowe , Kyler Spears
Yapımı: 2023 - ABD , Fransa , Kanada

Uzun yıllardır insanların dünyasından kaçan Kaplumbağa kardeşler, kahramanca hareketleriyle New York yerlilerinin kalplerini fethetmek ve normal gençler olarak görülmek için bir adım atarlar. Yeni arkadaşları April O'Neil, gizemli bir suç örgütünü alt etmelerinde kardeşlere yardım edecektir. Fakat çok geçmeden üzerlerine bir mutant ordusu salınınca ekip kendilerini başlarından büyük bir işe kalkışırken bulur.