Oyuncuların Kendilerini Canlandırdığı 10 Harika Film

Oyuncuların kendilerini canlandırdığı muhteşem filmleri sizler için derledik!

Oyuncuların kendilerini oynadığı filmler, izleyicilere favori yıldızlarının dramatize veya satirize edilmiş versiyonlarını kurgusal bir hikayede görmeleri fırsatını sunuyor. Bazı filmler bu oyuncuları başrolde kullanırken, diğerleri farklı yıldızları ağırlayarak Hollywood atmosferine inandırıcılık katuyor. Güldürü unsurunu ön plana çıkardığında, bu tür filmler genellikle bir oyuncunun kariyerinde dikkat çeken bir noktayı temsil ediyor.

İşte oyuncuların kendilerini canlandırdığı filmler!

İyi seyirler!

1. Ocean's Twelve - Bruce Willis ve Julia Roberts

Orijinal İsmi: Ocean's Twelve

Süre: 125dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Steven Soderbergh
Yapımı: 2004 - ABD

Danny Ocean ve iş bitirici Rusty Ryan'ın başını çektiği, yankesici Linus Caldwell, patlayıcı uzmanı Basher Tarr ve kasa hırsızı Frank Catton'tan oluşan ekibinin, acımasız işadamı Terry Benedict'in ulaşılamaz Las Vegas kasasındaki her kuruşu çalarak, tarihin en cüretkâr ve kârlı soygununu gerçekleştirmesinden bu yana 3 yıl geçti. Ocean'ın ünlü ekibi 160 milyon dolarlık vurgunu paylaştıktan sonra, düzgün, gözlerden uzak ve yasalara uygun yaşamaya çalışır. Ama, bunu sürdürmek oldukça zordur. Biri, Bir Numaralı Kural'ı ihlal ederek, onları Benedict'e gammazladığında, düzgün yaşamak bir seçenek olmaktan çıkar. Benedict 160 milyon dolarını, faiziyle birlikte geri istemektedir; yoksa kötü olacaktır. Çetenin de çabucak keşfettiği gibi, Ocean'ın Onbiri'nin peşindeki tek güçlü kişi Benedict değildir.

2. Buraya Kadar - Michael Cera, Emma Watson ve Channing Tatum

Orijinal İsmi: This is the End

Süre: 106dk
Tür: Aksiyon , Komedi
Yönetmen: Seth Rogen , Evan Goldberg
Senarist: Seth Rogen , Jason Stone
Yapımı: 2013 - ABD

Yaşanan son derece garip felaket olaylarıyla yıkılan Los Angeles kentinde, altı arkadaş bir evde mahsur kalırlar. Dışarıda dünya yıkılırken, kısıtlı erzak ve yükselen gerilim, içeride de sinirlerin gerilmesine ve arkadaşlıkların parçalanmasına neden olmaktadır.  Altı arkadaş, eninde sonunda evi terk ederek,  kaderleriyle ve, arkadaşlık ve esaretten kurtulmanın gerçek anlamlarıyla yüzleşmek zorunda kalacaklardır.

3. Babalar Savaşıyor 2 - Liam Neeson

Orijinal İsmi: Daddy's Home 2

Süre: 100dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Sean Anders
Senarist: Sean Anders , John Morris
Yapımı: 2017 - ABD

2015'de vizyona giren Daddy's Home'un devam filminde, baba ve üvey baba; Dusty (Mark Wahlberg) ve Brad (Will Ferrell); güçlerini, çocuklarına muhteşem bir noel yaşatmak için birleştirirler. Dusty'nin eski kafalı maço babası (Mel Gibson) ve Brad'in ekstra sevecen ve duygusal babası (John Lithgow) Noel'i kaosa sürüklemek ve bu ikisinin işbirliğini test etmek için tam zamanında gelecektir.

4. John Malkovich Olmak - John Malkovich

Orijinal İsmi: Being John Malkovich

Süre: 113dk
Tür: Dram , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Spike Jonze
Senarist: Charlie Kaufman
Yapımı: 1999 - ABD

Kuklacı Craig bir gün atölyesinde çalışırken Amerika'nın en ünlü aktörlerinden John Malkovich'in beynine açılan gizli bir yol bulur. Craig bu buluşu iş arkadaşı Maxine'i etkilemek için bir araç olarak kullanmak ister. Bu buluş sayesinde kişi John Malkovich'in beynine gidebiliyor... Fakat zamanla işler karışıyor ve ortaya karışık bir komedi filmi ortaya çıkıyor.

5. Sessiz Ve Derinden - Ben Affleck ve Matt Damon

Orijinal İsmi: Jay And Silent Bob Strike Back

Süre: 104dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Kevin Smith
Senarist: Kevin Smith
Yapımı: 2001 - ABD

Dante ile Randal yeni bir görev üstlenirler. Bu görevleri icabı Jay ile Silent Bob lakaplı ikilinin, şehirlerarası yol kenarındaki bir süper market önünde uyuşturucu satmalarını önlemektir. Ancak bu sırada kendilerine çok benzeyen iki kişinin başından geçen maceraların çekileceği bir film yapılmak üzere olduğunu duyarlar. bu filmde oynamak üzere aranan tanınmamış aktörler olabilmek için hemen onlarla birlikte yola çıkarlar ve elde edecekleri büyük para ile ne kadar rahat yaşayacaklarını ve artık kimsenin onları itip kakamayacağı bir hayatları olacağının hayallerini kurmaya başlarlar. Ancak önlerindeki uzun yolculuk boyunca onları bir sürü sürpriz beklemektedir.

6. Zırtapoz - David Bowie, Christian Slater ve Cuba Gooding Jr. 

Orijinal İsmi: Zoolander

Süre: 88dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Ben Stiller
Yapımı: 2001 - ABD

Derek Zoolander, yakışıklı ve zeki bir modeldir, magazin dünyasını atlatarak üç yıl üst üste en iyi model seçilerek ününe ün katmıştır. Fakat yani yüzler aranmaya başlanmış ve en iyi modelliği moda dünyasına yeni adım atan Hansel’e kaptırmıştır. Bu hayal kırıklığını kaldıramayan Derek, zeki olduğunu da ispat etmek ister. Ailesinin yanında iş bulmak ister fakat beceremez, mecburen yine eski hayatına döner fakat bu sefer sadece yakışıklığı ile değil aklı ile de kendini ispatlayabileceğini savunur. Ancak bu sefer terörist Katinka'nın kendisi üzerindeki kötü oyunlarının kurbanı olmaya yaklaşır.

7. Kod Adı: JCVD - Jean-Claude Van Damme

Vergi problemleri ve kızının velâyet davası ile mücadele ederken, aksiyon filmlerinin yıldızı Jean Claude Van Damme huzuru ve sükûneti bulmak için doğduğu ülkeye geri dönecektir.

8. My Name Is Bruce - Bruce Campbell

Orijinal İsmi: My Name is Bruce

Süre: 86dk
Tür: Fantastik , Komedi , Korku
Yönetmen: Bruce Campbell
Senarist: Mark Verheiden
Yapımı: 2007 - ABD

Çinlilerin savaş tanrısı ve ölülerinin koruyucusu olan Guan-di, geçmişte kasabada ölen Çinli madencilerin mezarlarını korurken, bu kutsallığı hiçe sayan gençler tarafından öfkelendirilmiştir.

9. Zombieland - Bill Murray

Orijinal İsmi: Zombieland

Süre: 88dk
Tür: Komedi , Korku
Yönetmen: Ruben Fleischer
Yapımı: 2009 - ABD

Ruben Fleischer‘ın yönetmenliğini yaptığı Zombieland korku/komedi türünde bir yapım. Filmin başrollerini Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Amber Heard ve Mila Kunis paylaşıyor. Bill Murray ise konuk oyuncu olarak bir zombiyi canlandırıyor. Filmde zombi salgınıyla yaşamları kabusa dönen bir grup insanın tehlikeli yolculuğu komedi ve korku öğeleri harmanlanarak anlatılıyor.

10. Yetenekli Bay Cage - Nicholas Cage

Orijinal İsmi: The Unbearable Weight of Massive Talent

Süre: 107dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Tom Gormican
Yapımı: 2022 - ABD

Film, borç içinde olduğundan dolayı, para karşılığı zengin bir süper hayranın İspanya'daki doğum günü partisine katılmayı kabul eden Nic Cage'e odaklanıyor. İşler kötüye gittiğinde ve bir görevi yerine getirmek için CIA tarafından işe alındığında, Cage kendisini ve ailesini kurtarmak için en ikonik ekran karakterlerine bürünmek zorundadır. 

Nicolas Cage'in başrolde olduğu bu Nicolas Cage hakkındaki kurgusal filmde Cage'e Pedro Pascal ve Neil Patrick Harris eşlik ediyor.