Netflix Türkiye'de En Çok İzlenen Filmler (1 - 7 Ocak)

Netflix Türkiye 1 - 7 Ocak 2024 haftasında en çok izlenen 10 filmi açıkladı!

Netflix Türkiye, her hafta olduğu gibi platformda en çok izlenen filmleri listeledi. Listede başı bu hafta "Recep İvedik 7" çekerken onu 2. sırada "Kar Kardeşliği" takip ediyor.

"Netflix'te ne izlesem?" diye düşünenler için platformun en popüler içerikleri belki de bir fikir oluşturabilir.

Kaynak: Netflix Top 10

1. Recep İvedik 7

Şehir hayatı ve ekonomik şartlarda bunalan Recep İvedik, en yakın arkadaşı Nurullah ile birlikte babaannesinden kendisine miras kalan köy evine gider. Köy hayatının tadını çıkarmayı umarken, köye ve civar ormanlara zarar verecek büyük bir projenin varlığını öğrenir. Böylece Recep, köylülerle bir olarak bu projeye karşı durur ve yeni bir maceraya atılır.

2. Kar Kardeşliği

Orijinal İsmi: Society of the Snow

Süre: 144dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Juan Antonio Bayona
Yapımı: 2023 - ABD , İspanya

Bir ragbi takımını taşıyan uşak, And Dağları'ndaki bir buzulun üzerine düşer. Kazadan sağ kurtulan az sayıdaki yolcu kendilerini dünyanın en zorlu ortamlarından birinde bulur.

3. Exodus: Tanrılar ve Krallar

Orijinal İsmi: Exodus: Gods and Kings

Süre: 150dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera
Yönetmen: Ridley Scott
Yapımı: 2014 - ABD , İngiltere , İspanya

Firavun Ramses'in şiddetinden kaçmak için Hz. Musa'nın kendisine güvenen 600 bin kişiyle birlikte binbir türlü engeli aşma çabası epik dille izleyicilerle buluşuyor.

4. Kayıp Şehir

Orijinal İsmi: The Lost City

Süre: 112dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Macera
Yönetmen: Aaron Nee , Adam Nee
Senarist: Dana Fox
Yapımı: 2022 - ABD

Zeki ama inzivaya çekilmiş yazar Loretta Sage, hayatını kahraman karakter “Dash”i canlandırmaya adamış yakışıklı kapak modeli Alan'ın yer aldığı popüler aşk-macera romanlarında egzotik yerler hakkında yazarak geçirmektedir. Loretta, Alan ile birlikte yeni kitabının tanıtım turnesinde iken, onu son kitabında yer alan antik kayıp şehrin hazinesine götürebileceğini uman eksantrik bir milyarder tarafından kaçırılır. Sadece kitaplarının sayfalarında değil, gerçek hayatta da bir kahraman olabileceğini kanıtlamak isteyen Alan, onu kurtarmak için yola koyulur. Destansı bir orman macerasına atılan bu beklenmedik çiftin, Kayıp Şehir’de hayatta kalmak ve sonsuza dek kaybolmadan önce antik hazineyi bulmak için artık birlikte çalışması gerekmektedir.

5. Rebel Moon: A Child of Fire

Orijinal İsmi: Rebel Moon

Süre: 134dk
Yönetmen: Zack Snyder
Yapımı: 2023 - ABD

Uzak bir ayın kenarındaki barışçıl bir yerleşim, kendisini zalim bir yönetici gücün orduları tarafından tehdit altında bulur. Köylüler arasında yaşayan gizemli bir yabancı, onların hayatta kalmak için en iyi umutları haline gelir.

6. Kızgın Güneş

Orijinal İsmi: Under The Tuscan Sun

Süre: 113dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Audrey Wells
Senarist: Audrey Wells
Yapımı: 2003 - ABD , İtalya

San Francisco’lu bir yazar olan Frances Mayes’in mükemmel gibi görünen hayatı ani bir olayla sarsılır. Verdiği bir partide, kitabını eleştirdiği için ondan hoşlanmayan bir başka yazar kocasının onu aldattığını söyler. Boşanma süreci, Frances’i derinden etkiler ve artık yazı yazamaz hale gelir. Hatta, en yakın arkadaşı olan lezbiyen Patti bile, Frances’in bir daha artık kendini toparlayamayacağını düşünmektedir.

7. Dünyayı Ardında Bırak

Orijinal İsmi: Leave the World Behind

Süre: 141dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Sam Esmail
Senarist: Sam Esmail
Yapımı: 2023 - ABD

Amanda ve Clay’in çocukları ile beraber gittikleri tatil, kaldıkları evin sahibinin aniden geri dönmesi ile sekteye uğrar. Beklenmedik anda gelen orta yaşlı ev sahipleri, şehirdeki eşi benzeri görülmemiş bir elektrik kesintisi nedeniyle yazlık evlerine geri dönmüştür. İnternet, televizyon, radyo ve telefonların çalışmaması nedeniyle kimse ne olduğunu tam olarak bilmiyordur. Garip şekilde aniden gelen ses patlamaları kırsaldaki hayvanların huzurunu kaçırır ve hayvanlar göç etmeye başlar. Bu sırada bir arada olan ailelerin de zihinsel ve fiziksel sağlıkları git gide kötüleşir. Kiracıların zengin ve beyaz, ev sahiplerinin zengin ve siyah oldukları bu evde, ırksal problemler de ortaya çıkacaktır.

8. Margaux

Orijinal İsmi: Margaux

Süre: 99dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: Steven C. Miller
Yapımı: 2022 - ABD , Kanada

Hafta sonu parti vermek için akıllı ev kiralayan bir grup genç, evin yapay zekası Margaux'nun onlar için onlar için hazırladığı planlardan habersizdir."Yağmacılar - Marauders" filminin de yönetmeni Steven C. Miller imzalı yapım, akıllı ev ve yapay zeka üzerine tedirgin edici bir fantezi.

9. Eşim Gibi

Orijinal İsmi: WifeLike

Süre: 106dk
Yönetmen: James Bird
Senarist: James Bird
Yapımı: 2022 - ABD

Yakın gelecekte yas tutan bir dedektif, karaborsada yapay insan ticareti yapan suçluların peşine düşer. Yapay zeka sömürüsünü sona erdirme mücadelesinde, arkadaşı olarak atanan yapay insanın, merhum karısı gibi davranması için programlanmasını sabote ederek onun içine sızmaya çalışır. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bir dünyada geçmiş yaşamın anıları yüzeye çıkmaya başlayınca gerçekliğini sorgulamaya başlar.

10. Senden Bana Kalan

Orijinal İsmi: The Descendants

Süre: 115dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Alexander Payne , Jim Rash
Yapımı: 2011 - ABD

Toprak sahibi zengin bir baba olan Matt King, eşinin trajik bir bot kazası geçirmesinden sonra,  geride kalan iki kızı ile ilişkisinin hiç de hayal ettiği gibi olmadığını farkeder. Matt, kızları ile olan ilişkisini düzeltmeye kararlıdır fakat gittikçe kötüye giden akıl sağlığı onun için hayatı oldukça zorlaştıracaktır.