2023'ün En İyi Türk Komedi Filmleri!

Geçtiğimiz yılın en komik Türk filmlerini seçtik!

2023 yılı, komedi filmleri için başarılı bir seneydi. Özellikle 1 Aralık'ta vizyona giren "Ölümlü Dünya 2", 200 milyon tl hasılatla tüm Türkiye'de en çok hasılat yapan film olarak tarihe geçti. Bağımsız yönetmen Umut Subaşı'nın sıra dışı filmi "Sanki Her Şey Biraz Felaket"ten Cem Yılmaz'ın "Do Not Disturb"üne, işte 2023'ün en iyi türk komedi filmleri!

1. Ölümlü Dünya 2

Orijinal İsmi: Ölümlü Dünya 2

Süre: 117dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Ali Atay
Yapımı: 2023 - Türkiye

2018 yapımı komedi türündeki "Ölümlü Dünya" filminin devam halkası olan yapımın yönetmen koltuğunda bir kez daha Ali Atay oturuyor. Senaryosunu  Ali AtayAziz Kedi  ve Feyyaz Yiğit'in birlikte kaleme aldığı filmde artık kanun kaçakları olarak hayatlarına devam eden Mermer ailesinin her birinin yaşadığı sorunlara odaklanıyor. Serhan, doğurdu doğuracak olan Begüm ile onları bekleyen yeni hayata alışmaya çalışırken Serbest, hayatında bir kadın olmayışının eksikliğini fark eder. Gazanfer, maskesi düşmüş ailesini örgüte karşı bir arada tutmaya uğraşır. Fakat Zafer örgütün eline düşünce her şey tepetaklak olur. Oğluna kavuşmak isteyen Gazanfer, yardım için eski bir arkadaşına danışacaktır. Mermer ailesi, evlatlarına kavuşmak için son bir vurguna kalkışır.

2. Sanki Her Şey Biraz Felaket

Tesadüf, çağdaş İstanbul'da dört tane yirmili yaşlarındaki insanı esprili ve eğlenceli bir şekilde bir araya getiriyor. "Sanki Her Şey Biraz Felaket", yeni neslin karşılaştığı kaygıları mizahi ve iç içe geçmiş yönleriyle irdeliyor.

3. Do Not Disturb

Filmin hikayesi ise şöyle; yıllardır vapurlarda garson olarak çalışan Ayzek (Cem Yılmaz), pandeminin patlak vermesiyle işsiz kalır. Sonrasında bir otelin gece vardiyasında iş bulan Ayzek'in başına ilk geceden olmadık olaylar gelir.

4. Aaahh Belinda

Genç bir aktörün mükemmel hayatı, bir reklamda oynamayı kabul edince çılgın bir hal alır ve çekimler sırasında aniden kendini karakterinin dünyasında bulur.

5. Rüyanda Görürsün

Süre: 91dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Cemal Alpan
Senarist: Umut Açıkalın
Yapımı: 2023 - Türkiye

Başarıyı ve lüks yaşamı her şeyden çok önemseyen iş insanı Engin (Murat Boz), hayatta her istediğini elde ediyordur. Orta sınıf bir ailenin kızı olan naif, hayalperest ve ama bir o kadar da güçlü Pelin (Burcu Özberk) ise onu olduğu gibi kabul edecek birinin karşısına çıkmasını beklemektedir. İkilinin yolları bir partide kesişir. Fakat neler yaşadıklarını hatırlamadkları gecenin sonunda kendilerini iki yıldır evli oldukları bir rüyanın içinde bulurlar.

"Rüyanda Görürsün" Amazon Prime Video'nun ilk orijinal Türk filmi olma özellliğini taşıyor.

6. Mutluyuz

Orijinal İsmi: Mutluyuz

Süre: 95dk
Tür: Komedi
Yönetmen: İbrahim Büyükak
Senarist: İbrahim Büyükak
Yapımı: 2023 - Türkiye

Ferhat ve Aslı, iki yakın arkadaştır. İkisi de sevgilileri tarafından terk edildiklerinde birlikte olmalı gerektiğini anlarlar. Evliliklerinin üçüncü yılına girdiklerinde ilişkileri yolunda gitmemeye başlar. Ferhat, Aslı'ya tatile gittiklerini söyleyerek onu çift terapisi yapan bir otele götürür. Başka çiftlerin de katıldığı bu terapi, komik ve eğlenceli bir maceraya dönüşecektir.

7. Çok Aşk

Orijinal İsmi: Çok Aşk

Süre: 101dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Kıvanç Baruönü
Senarist: Hasan Can Kaya
Yapımı: 2023 - Türkiye

En büyük hayali ünlü bir komedyen olup film yapmak olan Coşkun, abisi İrfan ile birlikte korsan film satarak hayatını sürdürür. Bir gün hayatının aşkı Ayla ile karşılaşır. Bir anda kendini hem Ayla'nın gönlünü kazanmaya çalışırken hem de sinema tutkusunun peşinden koşarken bulur.