Sevgilinizle İzleyebileceğiniz En İyi Romantik Diziler

Sevgilinizle izlerken keyifli vakit geçireceğiniz en iyi romantik diziler bu listede!

Sevgililer Günü'nde romantik dizi arayışına mı girdiniz? Sevgilinizle birlikte farklı diziler mi izlemek istiyorsunuz? Bu sorunlarınıza çözüm olarak harika bir listeyle geldik. İşte her bölüm farklı bir aşk hikâyesini anlatan "Modern Love"dan zamansız bir aşkı konu alan "Outlander"a sevgilinizle izleyebileceğiniz en iyi romantik diziler!

1. Modern Love

Orijinal İsmi: Modern Love

Süre: 31dk
Tür: Komedi
Yönetmen: John Carney
Senarist: John Carney
Yapımı: 2019 - ABD

İnsan ilişkilerini ele alan dizi, her bölümde farklı bir konuya değiniyor. Ortaya aniden çıkan kayıp bir eski aş, dönüm noktasında olan bir evlilik, randevu gibi olan ama aslında randevu olmayan sıradan bir buluşma gibi aşk ilişkilerinin işlendiği bölümlerden oluşan dizi New York Time gazetesinin “Modern Love” isimli köşesinden baz alarak yola çıkıyor.

2. Outlander

Starz, ünlü kitap serisi Outlander'ı ekranlara uyarlıyor. Sene 1945. Eski bir savaş hemşiresi olan Claire Randall, evine dönmüştür. Tekrar bir araya geldiği eşiyle ikinci bir balayına çıkar. Salisbury Düzlüğü'nde bulunan tarihi taş çemberini ziyaret ederler. Bu taşlardan birine dokunan Claire Randall kendini birden savaş yüzünden yıkılmış ve gruplaşmış sınır baskınlarına maruz kalan İskoçya'da bir yabancı olarak bulur. Sene 1743'tür. Anlayamadığı güçler tarafından zaman içinde geçmişe savrulan Claire Randall, hayatı için tehdit oluşturabilecek mülk sahipleri ve casusların arasına düşmüştür. Cesur bir İskoç savaşçısı olan Jamie Fraser, Claire'ye öyle sınırsız bir aşk sunar ki, genç kadın sadakat ve tutku gibi iki zıt duygunun arasında sıkışıp kalır. Farklı zamanlarda yaşayan ve hiç ortak özellikleri olmayan bu iki adam arasında bir seçim yapması gerekmektedir.

3. New Girl

Jessica Day, sevgilisinin onu aldattığını öğrendikten sonra yeni bir ev arayışına girer. Sonunda kendine uygun bir ev bulduğunda ilandaki 3 ev arkadaşının erkek olduğunu fark eder.

4. Emily in Paris

Orta batı Amerikalı genç bir kadın, ürünlere Amerikan bakış açısı sağlamak amacıyla Paris'teki bir pazarlama şirketi tarafından işe alınır. 

5. Crazy Ex-Girlfriend

Dışardan bakan çoğu insan için Rebecca Bunch mükemmel hayata sahiptir. Rebecca  zeki, zengin ve güzel bir kadındır. Ayrıca New York’ta prestijli bir hukuk firmasında avukattır. Fakat işin aslı kendisini mutlu olmaya zorlamakta, her şey mükemmelken neden mutlu hissetmediğini sorgulamaktadır. Bu sırada Rebecca bir anda lise yaz kampındaki sevgilisi Josh Chan ile karşılaşınca tüm hayatını tepetaklak edecek bir karar alıp West Covina adında bir kasabaya taşınır.

Crazy Ex-Girlfriend, müzikal dizi tarzını yeniden tanımlamış; zeki, cesur, ve duyarlı bir dizidir. 2000'li yılların romantik komedilerini tiye alan bu dizi, Şeytan Marka Giyer'in senaristi Aline Brosh McKenna ve Rachel Bloom tarafından yaratılmıştır. Crazy Ex-Girlfriend romantize edilmiş, iki boyutlu kadın karakterlere meydan okuyor ve gerçekçi kadınlara yer veriyor.

Aynı zamanda mental sağlık konusunda önemli adımlar atan dizi, 2019'da "Antidepressants are So Not a Big Deal" şarkısıyla Emmy kazandı. Dizinin toplamda "En İyi Koregrafi" dahil 4 Emmy'si ve 8 adaylığı bulunuyor.

6. Love

Orijinal İsmi: Love

Süre: 32dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Dean Holland
Senarist: Judd Apatow
Yapımı: 2016 - ABD

Yaratıcıları arasında Judd Apatow'un da bulunduğu bu cesur komedide, asi Mickey ve iyi huylu Gus modern ilişkilerin heyecanları ve ızdırapları arasında geziniyor.

7. Bridgerton

Bridgerton ailesinin her sezon farklı bir kardeşine odaklanan dizide sekiz kardeş, Londra yüksek sosyetesinde aşkı ve mutluluğu arıyor. İlk sezonda Londra sosyetesindeki rekabetçi evlilik piyasasına ilk kez giren, nüfuz sahibi Bridgerton ailesinin en büyük kızı Daphne Bridgerton'ın hikayesi konu alınıyor. İkinci sezonda ise ailenin en büyüğü Vikont Anthony'nin mükemmel bir eş bulma çabası anlatılıyor. 

8. Younger

Orijinal İsmi: Younger

Süre: 21dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Darren Star , Tricia Brock
Senarist: Darren Star
Yapımı: 2015 - ABD

Bir anda bekar kalan ve tekrar çalışmaya hayatına dönmeye çalışan 40 yaşındaki Liza, bir barda 20'li yaşlardaki bir genç ile tanışır. Bu kişi Liza'yı genç gördüğüne ikna edince Liza hayatına yeni baştan başlamaya ve 26 yaşında gibi davranmaya karar veriyor.

9. Love Life

Love Life, insanların hayatlarının aşkını bulma sürecinde karşılarına çıkan farklı insanları ve başlarına gelenleri konu alıyor. Sezon başına bir karakterin aşk hayatına odaklanılan dizide ana karakterin ilk aşkından son aşkına kadar olan süreçte yaşadıkları izleyiciye aktarılıyor. 

10. This Is Us

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan 3 farklı ailenin yaşamları ve büyümelerini anlatan bu aile-dram dizisinde, karakterlerin yaşamları ve yolları birbirine girmeye başladığında bir kaçının aynı doğum gününü ve beklediğinizden çok daha fazlasını paylaştığını göreceksiniz.

11. One Day

1988 yılında Edinburgh'da mezun oldukları gece tanışan Emma ve Dexter'in ertesi gün yolları ayrılır. Fakat yolları tekrar kesişecektir.