Platformlarda İzleyebileceğiniz En İyi Romantik Filmler

Platformlardan kolayca erişebileceğiniz birbirinden romantik filmler bu listede!

Netflix, Disney+ veya Amazon Prime. Bu üç büyük film izleme platformundan en az birine üyeyseniz size harika film tavsiyelerimiz var! "Sevgiler Günü" gelmişken sevdiğiniz insanla veya kendi başınıza romantik filmler izlemek ve farklı dünyalara yolculuk yapmak istiyorsanız bu filmler tam size göre.

Şimdiden iyi seyirler!

1. Maudie

Orijinal İsmi: Maudie

Süre: 115dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Aisling Walsh
Senarist: Sherry White
Yapımı: 2016 - İrlanda , Kanada

Platform: Netflix

Çocukluk yıllarından beri Romatoid artrit hastası olan Maud Dowley, babasını ve annesini kaybettikten sonra dünyada tek yakını olan erkek kardeşiyle kalmıştır. Ancak annesinin evinin erkek kardeşine miras kalması ve kardeşinin de evi satmasıyla Maud, bir süre sığıntı gibi yaşamak durumunda kalır. Sonunda evine bir yardımcı arayan 40'lı yaşlardaki bekar Everett Lewis'in yanında çalışmaya ve yaşamaya başlar. Fiziksel dezavantajlarına rağmen çizdiği resimlerin yörede meşhur olmasıyla birlikte Maud hem para kazanmaya, hem de herkes tarafından tanınmaya ve sevilmeye başlayacaktır. Filmde Kanada'nın ünlü sanatçılarından Maud Lewis'in gerçek yaşam öyküsü anlatılıyor.

2. Aşkın İki Yüzü

Orijinal İsmi: The Mirror Has Two Faces

Süre: 126dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Barbra Streisand
Senarist: André Cayatte
Yapımı: 1996 - ABD

Platform: Netflix

Gregory Larkin, sadece cinsel tutkuya dayalı ilişkilerde sürekli başarısız olan bir matematik profesörüdür. Gazetenin Yalnız Kalpler sayfasına ilan veren Gregory, ilanda aradığı kişide cinsellik değil, ruh aradığını belirtir. Claire, edebiyat öğretmeni olan kardeşi Rose adına ilana cevap verir. Rose ile Gregory tanışırlar. Bir süre sonrada zihinsel tutkunun, cinsel tutkunun önünde olacağı bir evlilik anlaşması yaparlar. Ancak işler planladıkları gibi gitmez.

3. Barfi: Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur

Orijinal İsmi: Barfi!

Süre: 151dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Anurag Basu
Yapımı: 2012 - Hindistan

Platform: Netflix

Barfi hem işitme hemde konuşma özürlü bir gençtir. Shuriti Adında genç Bir kıza aşıktır Fakat Shuritinin ailesi onun normal Bir erkekle evlenip iyi bir mutlu hayat kurmasından yanadır. Barfi bu umutsuz aşkdan yorulmuş yepyeni bir hayata başlamıştır. Bu arada Jhilmil adında yeni bir sevgilisi de olmuştur. Fakat polis tarafından da aranmaktadır tam bu dönemde tekrar karşısına çıkan Shuriti bütün dengelerini alt üst etmiştir. Artık Barfi bir seçim yapmak zorundadır.

4. Kızgın Güneş

Orijinal İsmi: Under The Tuscan Sun

Süre: 113dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Audrey Wells
Senarist: Audrey Wells
Yapımı: 2003 - ABD , İtalya

Platform: Netflix

San Francisco’lu bir yazar olan Frances Mayes’in mükemmel gibi görünen hayatı ani bir olayla sarsılır. Verdiği bir partide, kitabını eleştirdiği için ondan hoşlanmayan bir başka yazar kocasının onu aldattığını söyler. Boşanma süreci, Frances’i derinden etkiler ve artık yazı yazamaz hale gelir. Hatta, en yakın arkadaşı olan lezbiyen Patti bile, Frances’in bir daha artık kendini toparlayamayacağını düşünmektedir.

5. Teklif

Orijinal İsmi: The Proposal

Süre: 108dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Anne Fletcher
Senarist: Pete Chiarelli
Yapımı: 2009 - ABD

Platform: Disney+

Bir kitap editörü, ülkede kalabilmek için erkek asistanıyla evlenmek zorundadır. Yeni çift, çocuğun ailesi ile tanışmak üzere Alaska'ya yolculuk yaptıklarında, sürpriz bir düğünle karşılaşırlar ancak peşlerindeki göçmenlik bürosu yetkililerini başlarından savmak için bu plâna sonuna kadar bağlı kalmak zorundadırlar.

6. Aşk Çeşmesi

Orijinal İsmi: When in Rome

Süre: 91dk
Yönetmen: Mark Steven Johnson
Yapımı: 2010 - ABD , İtalya

Platform: Disney+

Beth müze görevlisi ve şanssız bir aşıktır. Kardeşinin düğününe gitmek için Romaya gider ve orada Nick ile tanışır. Ancak depresif bir anında dilek kuyusundaki dilek paralarını çıkarmış ve bir nevi lanetlenmiştir. Laneti çıkardığı paraları atan yani aşk dileyen erkeklerin aşkıdır. Ve Nick de onlardan biridir. Bu arada Beth ile Nick yakınlaşır. Ama bir sorun vardır, Beth Nick'in aşkının gerçek olup olmadığını nasıl anlayacaktır.

7. Sweet Home Alabama

Orijinal İsmi: Sweet Home Alabama

Süre: 108dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Andy Tennant
Yapımı: 2002 - ABD

Platform: Disney+

Moda tasarımcısı olma yolunda ilerleyen Melanie, belediye başanının oğlu ile nişanlanır. Ancak Melanie'nin bir sırrı vardır. Doğup büyüdüğü kasabada da daha önce bir evlilik yapmıştır ve henüz resmi olarak boşanmamıştır.

8. Operadaki Hayalet

Orijinal İsmi: The Phantom Of The Opera

Süre: 141dk
Tür: Dram , Gerilim , Romantik
Yönetmen: Joel Schumacher
Yapımı: 2004 - İngiltere

Platform: Amazon Prime

Dahi bir müzisyen yüzündeki maskesiyle operada gizli saklı yaşamakta, bu arada Christine'e dersler vermektedir. Kızın patronuna aşık olmasıyla Phantom'un gazabı operayı saracaktır.

9. Prens Ve Ben

Orijinal İsmi: The Prince & Me

Süre: 111dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Martha Coolidge
Yapımı: 2004 - ABD , İsviçre

Platform: Amazon Prime

Paige Morgan, hep istediği hayatı yaratma yolunda hızla ilerlemekte olan Wisconsin’li bir tıp öğrencisidir. Danimarka veliaht Prensi Eddie asla seçmediği bir yaşamdan kaçmaya çalışmaktadır. Paige kırsal bir bölge olan Manitowoc’ta bir süt ürünleri çiftliğinde büyümüştür ve babasının Ford pickup’ını kullanmaktadır. Eddie ise Kopenhag’da Kraliyet Sarayı’nda büyümüştür ve kendi Lamborghini’sinden sıkıldığında, değişiklik olsun diye Ana Kraliçe’nin limuzinini kullanmaktadır. Peki ya bu ikili karşılaşırsa?

10. Ay Çarpması

Orijinal İsmi: Moonstruck

Süre: 102dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Norman Jewison
Yapımı: 1987 - ABD

Platform: Amazon Prime

Loretta Castorini utangaç nişanlısını bekleyen biraz da evde kalmış, duygusal bir kadındır. Loretta beklediğinin gerçekleşmemesi sonucunda kapıldığı umutsuz duygular sonucunda nişanlısının biraz yabani gibi gözüken erkek kardeşi Ronny'e aşık oluyor. Ronny bir fırın işçisi olup, operaya ve hayata düşkün bir adamdır.