Uzaylı İstilasını Konu Alan En İyi Filmler

Uzaylı istilasını konu alan en iyi filmleri sizler için derledik!

Doğal veya insan yapımı felaketleri konu alan filmler, sinemanın en erken günlerinden beri üretilir. Ancak dış uzaydan Dünya'ya felaketlerin gelmesini konu alan çoğu hikaye, kuyruklu yıldızlar değil, uzaylılarla ilgilidir. Bir kuyruklu yıldızın niyeti yoktur, kötü niyetli bir amacı yoktur... Diğer yandan, uzaylı istilacılar insanları fethetmek, dünyayı köleleştirmek ve insanlığın değerli kaynaklarını tüketmeden önce gezegenin tüm yüzeyini harap etmek istiyorlar.

İşte bu dehşeti başarıyla yansıtan en iyi 10 uzaylı istilası filmi!

1. Kurtuluş Günü

Orijinal İsmi: Independence Day

Süre: 145dk
Yönetmen: Roland Emmerich
Yapımı: 1996 - ABD

Bir günün ardından büyük şehirlerin bir çoğu uzaylılar tarafından yeryüzünden silinir. Hayatta kalanlar görece basit teknolojileri ve akıllarıyla ziyaretçileri durdurmazsa birkaç gün içerisinde insan ırkı yok olacaktır.

2. Dünyalar Savaşı

Orijinal İsmi: War Of The Worlds

Süre: 117dk
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımı: 2005 - ABD

İki çocuğuyla beraber hafta sonunu geçirirken gökyüzü aniden kararır ve şimşekler eşliğinde çok şiddetli bir fırtına patlak verir. Gökyüzünde tuhaf şeyler olmaktadır. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra evinin yakınındaki kavşakta sıradışı bir olaya tanık olur. Toprağın aniden yarılmasıyla yeryüzünün derinliklerinden üç bacaklı çok büyük bir savaş makinesi ortaya çıkar ve görünürdeki herşeyi yakıp yıkmaya başlar. Bu olay, uzaylıların dünyamıza saldırısının ilk hamlesidir. 

3. Canavar

Orijinal İsmi: Cloverfield

Süre: 85dk
Yönetmen: Matt Reeves
Senarist: Drew Goddard
Yapımı: 2008 - ABD

New York’taki bir barda kulakları sağır eden bir gürültü duyulur, bardaki kargaşa sırasında davetliler merdivenden aşağıya kaçmaya çalışırken New York caddelerini alev alev yanan yıkıntı ve enkazlar kaplar. Ardından Manhattan tarafında şiddetli bir patlama olur, Özgürlük Heykelinin kafası tıpkı dev bir top güllesi gibi caddeye çarpar. New York’a düzenlenen bir canavar saldırısına tanıklık eden insanların öyküsü.

4. Yok Oluş

Orijinal İsmi: Annihilation

Süre: 115dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: Alex Garland
Senarist: Alex Garland
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

Eşinden bir süredir haber alamayan bir biyolog, bir psikolog, antropolog ve araştırmacıyla birlikte, tüm teknolojik nimetlerden uzaktaki X-Bölgesi'ne doğru yola çıkar. Ancak burada umduklarından çok daha farklı şeyler bulacaklardır.

5. Cloverfield Yolu No: 10

Orijinal İsmi: 10 Cloverfield Lane

Süre: 104dk
Yönetmen: Dan Trachtenberg
Senarist: Josh Campbell , Dan Casey
Yapımı: 2016 - ABD

Genç bir kadın olan Michelle, geçirdiği trafik kazasının ardından kendini bir yeraltı sığınağında kapalı bulur. Sığınağın sahibi olan Howard, dünyada büyük bir kimyasal saldırı yaşandığını ve sığınağın dışında yaşamanın artık imkansız olduğunu anlatır. Ancak Michelle ne pahasına olursa olsun oradan kaçmak ve durumu kendi gözleriyle görmek için elinden geleni yapacaktır.

6. Yarının Sınırında

Orijinal İsmi: Edge of Tomorrow

Süre: 114dk
Yönetmen: Doug Liman
Yapımı: 2014 - ABD

Uzaylıların dünyaya saldırması üzerine dünyadaki ordular birleşir ve uzaylılara karşı savaşmaya başlar. Bill Cage, hiç savaşmamış tecrübesiz bir kumandandır ve kendisine intihar görevi verilir. Daha ilk hamlede öldürülen Cage, dirilip tekrar dünyaya gelir ve kendisini sürekli ölüp dirildiği bir zaman döngüsünün içinde bulur. Bu sayede sürekli aynı gün içerisinde dirilip geri dönerek her seferinde daha güçlü bir şekilde mücadele edecektir. 

7. Geliş

Orijinal İsmi: Arrival

Süre: 116dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem
Yönetmen: Denis Villeneuve
Senarist: Eric Heisserer
Yapımı: 2016 - ABD

Üniversitede antik diller üzerine ders veren dilbilimci Louise Banks, bir ders esnasında ABD'ye gizemli bir uzay aracının indiğini öğrenir. Dünyanın farklı ülkelerine, toplam 12 yere bu uzay araçları inmiştir. Amerikan Ordusu'ndan Albay Weber, uzaylılardan alınan ses kayıtlarının çevrilmesi için Banks'ten yardım ister. Banks, matematikçi Ian Donnelly ve uzmanlardan oluşan ekip, uzay aracının içine girerler. Mesajı anlayabilmek için çalışmalar sürerken uzay araçlarının indiği diğer ülkeler, uzaylılara saldırma hazırlığına başlar. Banks ve ekibinin tüm riskleri alarak tüm dünyayı etkileyecek bir savaşı önleyebilmek için çok az zamanı olacaktır. Film, Amerikalı yazar Ted Chiang'ın 1998'de yayımlanan Story of Your Life adlı kısa öyküsünden uyarlandı.

8. Çılgın Marslılar

Orijinal İsmi: Mars Attacks!

Süre: 106dk
Yönetmen: Tim Burton
Senarist: Len Brown , Woody Gelman
Yapımı: 1996 - ABD

Dünyaya saldırmanın zevkli olacağı konusunda fikir birliğine varmış görünen marslılar eğlence yaşamak için dünyadaki tüm binaları yıkmakta ve üstelik onlarla fotoğraf bile çektirmektedirler. Bu çılgın, büyük kafalı uzaylı yaratıkları biri durdurmazsa dünyayı yerle bir edeceklerdir!

9. Dünya'nın Sonu

Orijinal İsmi: The World's End

Süre: 109dk
Yönetmen: Edgar Wright
Senarist: Edgar Wright , Simon Pegg
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

5 eski dost, 20 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelir ve Dünya'nın sonunu getirmeye kararlıdırlar.

10. Sessiz Bir Yer

Orijinal İsmi: A Quiet Place

Süre: 90dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Korku
Yönetmen: John Krasinski
Yapımı: 2018 - ABD

Dünya üzerinde ses çıkaran herkesi avlayan bilinmeyen bir güç, insan ırkını yeryüzünden silmek üzeredir. Dört kişilik Abbott ailesi, hayatta kalabilmek için büyük bir disiplin duygusuyla ve hiçbir gereksiz ses çıkarmadan hayatlarını sürdürmek zorundadır.