En İyi Emily Blunt Filmleri!

Hollywood'un başarılı oyuncularından Emily Blunt, bugün 41 yaşında!

Tam adı Emily Olivia Laura Blunt olan 23 Şubat 1983 Londra doğumlu İngiliz oyuncu, en iyi "Şeytan Marka Giyer" ve "Sessiz Bir Yer" filmleri ile tanınmakta.  2010 yılında John Krasinski ile evlenen Blunt, film endüstrisinin en başarılı projelerinde yer almaya devam ediyor.

Doğum günü şerefine biz de Emily Blunt'ın en beğendiğimiz 10 filmini listeledik.

Keyifli seyirler!

1. Yarının Sınırında

Orijinal İsmi: Edge of Tomorrow

Süre: 114dk
Yönetmen: Doug Liman
Yapımı: 2014 - ABD

Uzaylıların dünyaya saldırması üzerine dünyadaki ordular birleşir ve uzaylılara karşı savaşmaya başlar. Bill Cage, hiç savaşmamış tecrübesiz bir kumandandır ve kendisine intihar görevi verilir. Daha ilk hamlede öldürülen Cage, dirilip tekrar dünyaya gelir ve kendisini sürekli ölüp dirildiği bir zaman döngüsünün içinde bulur. Bu sayede sürekli aynı gün içerisinde dirilip geri dönerek her seferinde daha güçlü bir şekilde mücadele edecektir. 

2. Sessiz Bir Yer

Orijinal İsmi: A Quiet Place

Süre: 90dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Korku
Yönetmen: John Krasinski
Yapımı: 2018 - ABD

Dünya üzerinde ses çıkaran herkesi avlayan bilinmeyen bir güç, insan ırkını yeryüzünden silmek üzeredir. 4 kişilik Abbott ailesi, hayatta kalabilmek için büyük bir disiplin duygusuyla ve hiçbir gereksiz ses çıkarmadan hayatlarını sürdürmek zorundadır.

3. Oppenheimer

Orijinal İsmi: Oppenheimer

Süre: 181dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Christopher Nolan'ın yönettiği film, Amerikalı bilim adamı Julius Robert Oppenheimer'ın hikayesini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesindeki rolünü anlatıyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel lideri yapılmıştır. Fakat o ve eşi Kitty, bu kararın hem kendi hayatlarında hem de bütün dünyanın üzerinde bu kadar büyük bir etkiye sahip olacağını tahmin bile edemezdi.

4. Sicario

Orijinal İsmi: Sicario

Süre: 122dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Denis Villeneuve
Senarist: Taylor Sheridan
Yapımı: 2015 - ABD , Hong Kong , Meksika

Amerika Birleşik Devletleri ile Meksika arasındaki tehlikeli sınır bölgesinde görev yapan idealist bir FBI ajanı olan Kate Macer, bu bölgede hakimiyet kurmuş çok güçlü uyuşturucu çeteleri arasındaki savaşın ortasında kalacaktır.

5. Kader Ajanları

Orijinal İsmi: The Adjustment Bureau

Süre: 106dk
Yönetmen: George Nolfi
Senarist: George Nolfi
Yapımı: 2011 - ABD

Politikacı ve balerin arasındaki aşk hikayesinde gizemli olaylar gerçekleştir. İkisinin bir araya gelmesini istemeyen gizemli güçler onları ayrımak için her şeyi yapacaklardır. Acaba başarılı olabilecekler midir?

6. Kurt Adam

Orijinal İsmi: The Wolfman

Süre: 102dk
Tür: Dram , Gerilim , Korku , Tarih
Yönetmen: Joe Johnston
Yapımı: 2010 - ABD , İngiltere

Annesini kaybeden Lawrence, herşeyi unutmak için kasabasını terk eder, uzun yıllar ortalıkta görünmez. Ancak kardeşinin nişanlısı Gwen’in, kaybolan kardeşini bulmak için yardım isteyince geri döner. Kasabaya ulaştığında bir kana susamışın kasaba halkını tek tek öldürdüğünü, olayı araştırmak için bir müfettişinin kasabaya geldiğini öğrenir.

7. Şeytan Marka Giyer

Orijinal İsmi: The Devil Wears Prada

Süre: 109dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: David Frankel
Yapımı: 2006 - ABD

New York moda dünyasının göz alıcı karmaşasında , 0 bedenli muhteşem kadınlar içindeyken saçınızın kötü olduğu bir gün iş hayatınızın sonu olabilir. İşte Runway Dergisi bu inanılmaz cehennemin tam ortasıdır. Miranda Priestly ise moda dünyasının en güçlü kadını Runway'in korku salan kraliçesi kendisine bir asistan alacaktır. Milyonlarca kızın hayatını verebileceği bir iş ise sıradan bir New York'lu olan Andy Sachs için göz kırpmaktadır. Yapacağı iş kesinlikle kendisine saygısı olmayan insanların yapabileceği türden, yaşamı bırakıp çalışmaya dayalı bir tür Miranda köleliğidir.

8. Tetikçiler

Orijinal İsmi: Looper

Süre: 118dk
Yönetmen: Rian Johnson
Senarist: Rian Johnson
Yapımı: 2012 - ABD

Tetikçiler, zamanda yolculuğun mümkün olduğu 2077 yılında geçiyor. Yasadışı ilan edilen bu zamanda yolculuğu yalnızca mafya kullanmakta ve ortadan kaldırmak istediklerini geçmişe yollayarak tetikçiler tarafından öldürülmelerini sağlamaktadır. Gelecekten gelen kurbanları öldüren uzman tetikçilerin en iyilerinden biri Joe'dur. Ne var ki, Joe'nun yeni kurbanı, 30 yıl sonradan gelen kendisidir. Hedefini öldüremeyen Joe, bu işi çözmelidir, yoksa kendisi de öldürülecektir.

9. Günışığı Temizleme Şirketi

Orijinal İsmi: Sunshine Cleaning

Süre: 91dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Christine Jeffs
Senarist: Megan Holley
Yapımı: 2008 - ABD

Lisede amigo kızlar takım kaptanı olan Rose Lorkowski, şimdi 30′larındadır. Çocuğunu tek başına yetiştiriyor ve geçinmek için ev temizliyordur. 8 yaşındaki oğlunu özel okula göndermek isteyince, evli olan sevgilisinin tavsiyesini dinleyip kazançlı olan başka bir işe girişir; bundan böyle suç mahallini temizleyecektir. Aslında onu her zaman hayal kırıklığına uğratan kardeşi Norah’yı da onunla birlikte çalışmak için ikna ettikten sonra Sunshine Cleaning (Gün Işığı Temizleme) adlı küçük bir iş kurar. Bu iş ikisinin de önceliklerini, hayattaki amaçlarını belirlemek açısından güzel bir deneyim olacaktır. Rose ve Norah zorluklarla yüzleşecek ve daha mutlu olabilmek, daha iyi yaşayabilmek için çabalayacaklardır.

10. Genç Victoria

Orijinal İsmi: The Young Victoria

Süre: 100dk
Tür: Dram , Romantik , Tarih
Yönetmen: Jean-Marc Vallee
Senarist: Julian Fellowes
Yapımı: 2009 - ABD , İngiltere

Üç dalda aday gösterildiği Oscar ’ı en iyi kostüm dalında kazanan Young Victoria – Genç Victoria, Britanya tarihinin en uzun tahtta kalan kraliçesi Kraliçe Victoria’nın genç yaşında iktidara yürüyüşünün öyküsü anlatılıyor. Genç Victoria’da, Kraliçe Victoria’nın kraliyet ailesi içindeki iktidar kavgalarının nesnesi olmaktan, Prens Albert ile yaşadığı romantik yakınlaşmaya ve dillere destan evliliğine kadar değiniliyor. Genç Victoria’nın drama, romans, siyasi entrikalar ve nefes kesici bir sinematografiyle örülü öyküsü, İngiliz oyunculardan oluşan kadrosuyla daha da güçleniyor.