Müzisyenleri Konu Alan Biyografik Filmler!

Müzisyenleri konu alan en güzel biyografi filmlerini sizler için derledik!

Sinemaseverler arasında gerçek hikayelere dayanan filmler oldukça değerli. Tabii ki, bu filmlerin konusu olan müzisyenlerin kendilerinin de inanılmaz derecede popüler olması cabası. Ünlü bir şarkıcının filmi izlemek, bildiğimiz şarkılara sahne arkası bir bakış atmak açısından heyecan verici. Bu filmler genellikle sahnede göremediğimiz şeyleri gösterir. Ve aktörlerin müzisyen olarak performans sergilemesi oldukça zorlayıcıdır. 

İşte şimdiye kadar yapılmış en iyi müzikal biyografi filmleri!

İyi seyirler!

1. Asi Kızlar

Orijinal İsmi: The Runaways

Süre: 106dk
Tür: Dram , Müzikal , Tarih
Yönetmen: Floria Sigismondi
Yapımı: 2010 - ABD

The Runaways, 1970'lerde kurulmuş aynı isimli rock grubu hakkındaki 2010 yapımı Amerikan biyografik-drama filmidir. Grubun baş vokalisti Cherie Currie'nin "Neon Angel: A Memoir of a Runaway" adlı kitabına dayanmaktadır. Filmde Currie rolünde Dakota Fanning, gitaristi ve vokalisti Joan Jett rolünde Kristen Stewart ve plak yapımcısı Kim Fowley rolünde Michael Shannon yer almakta. The Runaways, 1975 yılında grubun kuruluşunu anlatıyor ve Currie'nin gruptan ayrılışına kadar Currie ve Jett arasındaki olan ilişkiye odaklanıyor.

2. The Doors

Orijinal İsmi: The Doors

Süre: 140dk
Tür: Dram , Müzikal , Tarih
Yönetmen: Oliver Stone
Yapımı: 1991 - ABD

1971 yılında Paris'te yüksek dozdan uyuşturucu alarak ölen efsanevi The Doors grubunun solisti ve beyni Jim Morrison'un şarkılarını ilk kez Vietnam'da dinleyen ve grubun ateşli hayranı olan Oliver Stone'un yönettiği The Doors, 1960'ların asi rock şarkıcısı, bestecisi ve şairi Jim Morrison'un inişli çıkışlı yaşamını konu alıyor. Bu uslanmaz düzen karşıtı adam, 60'lı yıllarda gerçekleşen ve Amerikan toplumunu sonsuza dek değiştirecek devrimin en önemlilerinden biriydi.

3. Amadeus

Orijinal İsmi: Amadeus

Süre: 161dk
Tür: Dram , Müzikal , Tarih
Yönetmen: Miloš Forman
Senarist: Peter Shaffer
Yapımı: 1984 - ABD , Fransa

Vasat bir besteci olan Salieri ile rakip olan Wolfgang Amadeus Mozart, müzikal dehasıyla ölümsüzlük kazanıyor. Salieri'nin bu durumu hazmedememesi intikam isteğiyle dolmasına neden olur.

4. Beni Orada Arama

Orijinal İsmi: I'm Not There

Süre: 135dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Todd Haynes
Yapımı: 2007 - Almanya , ABD

Rock müzik ilâhı şarkıcı ve söz yazarı Dylan’ın hayatının yedi farklı dönemi, aralarında kadın oyuncuların da yer aldığı altı kişilik bir oyuncu kadrosu tarafından canlandırılıyor.

5. Tina

Orijinal İsmi: Tina: What's Love Got To Do With It

Süre: 118dk
Tür: Dram , Müzikal , Tarih
Yönetmen: Brian Gibson
Senarist: Kate Lanier , Kurt Loder
Yapımı: 1993 - ABD

R&B dünyasının efsane isimlerinden şarkıcı ve söz yazarı Tina Turner'ın kendi hayat öyküsünü anlattığı "I, Tina" isimli kitabından uyarlanan film, şarkıcının zor geçen çocukluk ve gençlik yıllarını, gitarist Ike Turner tarafından keşfedildikten sonraki evlilik dönemini, bu süreç boyunca yaşamış olduğu acı olaylar etkileyici bir biçimde sunuyor. Bir yıldızın cesaret, sanat ve acılarla dolu öyküsüne tanık oluyoruz. 

6. Sid Ve Nancy

Orijinal İsmi: Sid And Nancy

Süre: 114dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Alex Cox
Senarist: Abbe Wool , Alex Cox
Yapımı: 1986 - İngiltere

Bir zamanların punk grubu Sex Pistols'un basisti Sid Vicious ile sevgilisi Nancy Spungen'in biyografisi. Sex Pistols Amerika turnesinden sonra eroin bağımlısı Sid Vicious kendi solo kariyerini düşünürken bir sabah bir otel odasında Nancy'nin karnında bıçakla küvette ölü bulunur.

7. Sınırları Aşmak

Orijinal İsmi: Walk The Line

Süre: 136dk
Tür: Dram , Müzikal , Romantik
Yönetmen: James Mangold
Yapımı: 2005 - Almanya , ABD

1955 yılında, adının J.R Cash olduğunu söyleyen genç zayıf bir gitarist Memphis'teki Sun Stüdyolarına ünlü olmak için gelir. Bu Amerikan kültürünün üzerinde silinmez bir iz bırakacak adamın şöhrete ilk adımlarıdır. Bir korku treninin akordlarında dolaşan parmakları, demirden daha keskin ve kararlı bakan gözleri, kapkara ve derin bir geceyi andıran sesi ile daha önce hiç duyulmamış bir gerçek hayatı anlatıyordu. O günlerde şöhretinin ilk günlerini ateşleyen değişik karakteri ve insanlar üzerinde bıraktığı etki bugünün rock, country, punk, folk ve rap starlarına kadar bir çok yeteneğin de ortaya çıkmasında ön ayak olmuştur. Kendine has sesi ve kariyeri boyunca kişisel değişimler sert karakterinin bir uzantısı olmuştur. Önceleri kendisini yok eden bir çok yıldız gibi yaşayan Cash daha sonraları idol haline gelen 'Siyah Giyinen Adam' karakteri ile bıçak sırtındaki şöhretin hem ne kadar acımasız hem de aşkın doğasının ne kadar güçlü olduğuna dair örnek oluşturdu.

8. 8 Mil

Orijinal İsmi: 8 Mile

Süre: 111dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Curtis Hanson
Senarist: Scott Silver
Yapımı: 2002 - Almanya , ABD

Yaşadığımız yer önemli değil. Kim olduğumuzun da önemi yok. Hepimizi kuşatan sınırlar var. Kimisi gerçek, kimisi sanal… Bazılarımız bu sınırların içinde gönüllü olarak yaşarız. Bir kısmımız ise sınırlarla çevrili yaşamak zorunda kalır. Ancak bazı insanlar vardır ki, sınırları parçalayıp yok etme ihtiyacı duyar. O sınırların ne kadar korkutucu veya bilinmez olmasının önemi yoktur onlar için… Universal Pictures ile Imagine Entertainment’ın birlikte sunduğu “8 Mil”de (8 Mile) hepimizin yaşam biçimini belirleyen sınırların portresi çizilirken genç bir insanın bu sınırları parçalayıp yok etme cesareti ve gücünü kendisinde bulmasının öyküsü anlatılır.

9. Kaldırım Serçesi

Orijinal İsmi: La Môme

Süre: 140dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Olivier Dahan
Yapımı: 2007 - İngiltere , Fransa

Edith Piaf’ın 1959’da New York’da verdiği konser sahnesi ile başlayan film, Fransız şarkıcı Piaf’ın, 40’lı yaşlarına odaklanıyor. 1915 yılında dünyaya gelen Piaf, babasının çalıştığı sirk sayesinde küçüklüğünden itibaren pek çok yer dolaştı. O dönemlerde, en yakın arkadaşı Mômone ile sokaklarda şarkı söyleyerek para kazanıyordu. Bu sırada bir kabare işleten Leplée tarafından keşfedildi ve kısa sürede, onu meşhur edecek çevre içine girdi. Genç yaşta yakalandığı hastalık ve bağımlılıkların, henüz 40 yaşındayken onu 70 yaşında bir kadın haline dönüştürdüğü, yürüme, konuşma ve şarkı söyleme yetisini kaybettiği süreci tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor. Filmde, Piaf’ın büyük aşk yaşadığı ve 1949 yılında bir uçak kazasında hayatını kaybeden boks şampiyonu Marcel Cedan’ın da önemli bir yeri var.

10. 24 Saat Parti İnsanları

Orijinal İsmi: 24 Hour Party People

Süre: 117dk
Tür: Dram , Komedi , Müzikal
Yapımı: 2002 - İngiltere

76 yılında Sex Pistols'ın Manchester konserine katılan Cambridge mezunu genç tv sunucusu, Tony, bu deneyimden çok etkilenir ve arkadaşlarıyla birlikte Factory Records adında bir plak şirketi kurmaya karar verir. Kurdukları bu şirket zamanla en önemli gruplara ev sahipliği yapmaya başlar.