En İyi Berkun Oya Dizi ve Filmleri!

Yetenekli senarist, yönetmen ve oyuncu Berkun Oya, bugün 47 yaşında!

3 Mart 1977 tarihinde Bursa'da dünyaya gelen Berkun Oya, son yıllarda "Bir Başkadır" ile tüm Türkiye'de ismini duyuran çok yönlü sanatçılardan biri. 29 Şubat'ta Netflix'e gelen "Kuvvetli Bir Alkış" ile yine gündemde olan Oya; etkileyici kariyeri boyunca hem senarist, hem yönetmen hem de oyuncu kişiliğiyle başarılı işlere imza attı.

Doğum günü şerefine biz de Berkun Oya'nın en beğendiğimiz dizi ve filmlerini listeledik.

İyi seyirler!

1. Bir Başkadır

Orijinal İsmi: Bir Başkadır

Tür: Dram , Gizem
Yönetmen: Berkun Oya
Senarist: Berkun Oya
Yapımı: 2020 - Türkiye

İstanbul’da yaşayan, birbirlerinden tamamen farklı sosyo-kültürel geçmişlerden gelmiş bir grup insanın bir şekilde bir araya gelmesi ve hayat hikayelerini paylaşması sonucu ortaya çıkan çeşitli renkler… Kimisi şans eseri birbirini tanırken kimisinin ise buna zorlanması gözler önüne seriliyor.

2. Kuvvetli Bir Alkış

Süre: 171dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Berkun Oya
Yapımı: 2024 - Türkiye

"Portakalda vitaminden ibaret olmaya duyulan özlemin hikayesi" sloganını benimseyen mini dizi, anne, baba ve çocuktan oluşan bir çekirdek ailenin on yıllar süren yolculuğunu ele alıyor. Aile bireyleri arasındaki ilişkiler ve toplumla olan çatışmalar, dizinin odak noktasını oluşturuyor.

3. İyi Seneler Londra

Orijinal İsmi: İyi Seneler Londra

Süre: 82dk
Tür: Dram
Yönetmen: Berkun Oya
Senarist: Berkun Oya
Yapımı: 2007 - Türkiye

Uluslararası üne sahip şarkıcı Yaşar Nur, konserinden bir gün, yılbaşından birkaç gün önce Londra'ya varır. Şehir, karanlık bir gecede, yıllar önce karanlığa gömülmüş anıları canlandıracaktır. Eski bir dost, genç kadına taşıyamayacağı bir sorumluluk yüklediğinde, dengesiz bir hayranı saplantısıyla yüz yüze gelmeye karar verdiğinde ve cesareti kırılmış bir koca eşini özgürleştirecek bir karar aldığında neler olacak? Öykü, bu kişilikleri tesadüflerin gölgesinde bir araya getiriyor ve önce kendileriyle, ardından birbirleriyle iletişim kurmaya zorluyor. Bu uzun gecenin sonunda yalnızca birkaçı sabahı görüyor.

4. Cici

Orijinal İsmi: Cici

Süre: 151dk
Tür: Dram
Yönetmen: Berkun Oya
Senarist: Berkun Oya
Yapımı: 2022 - Türkiye

Acı bir kaybı takiben köyden kente göçen bir aile, 30 yılın ardından eski evlerinde yeniden bir araya geliyor.

5. Son

Orijinal İsmi: Son

Süre: 90dk
Yönetmen: Uluç Bayraktar
Senarist: Berkun Oya
Yapımı: 2012 - Türkiye

Birbirlerine aşık olan mutlu çift Aylin ve Selim'in kusursuz evliliği, Selim'in çıkacağı bir yurtdışı seyahatiyle sonsuza kadar değişir. Bir uçak kazasından sonra Aylin, bütün hayatının ve evliliğinin bir yalandan ibaret olduğunu öğrenir. 

6. Masum

Süre: 60dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Seren Yüce
Senarist: Berkun Oya
Yapımı: 2017 - ABD , Türkiye

Başlarda sıradan görünen bir Türk ailesinin etrafında yaşanan olayları polisiye ve dram türlerini harmanlanarak ekranlara taşıyor. Emekli bir komiser olan Cevdet ve karısı emekliliklerini şehirden uzak bir çiftlikte huzur içinde geçirirken birden küçük oğullarının bir gece yarısı korkunç bir haberle eve gelmesiyle ailenin hayatı mahvolur.

7. Analar ve Anneler

Orijinal İsmi: Analar ve Anneler

Süre: 120dk
Tür: Dram
Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin
Senarist: Berkun Oya
Yapımı: 2015 - Türkiye

Başrollerinde Okan Yalabık, Nazan Kesal, Hazar Ergüçlü ve Ahmet Tansu Taşanlar gibi isimlerin yer aldığı ve Ay Yapım imzalı yeni dizi Analar ve Anneler, 80'li yıllarda geçiyor.

8. Filler ve Çimen

Orijinal İsmi: Filler ve Çimen

Süre: 110dk
Tür: Dram
Yönetmen: Derviş Zaim
Senarist: Derviş Zaim
Yapımı: 2000 - Türkiye

İstihbarat Servisi'ne karşı kendisini bir çete yardımıyla koruyan Bakan'a ödenen periyodik rüşvet ortalarda görülmeyince kıyamet kopmaya başlar. Söz konusu para Bakan'ın eline geçmeden Kolombiya'dan kokain satın alınmaktadır. Para karşılığında bir kumarhaneyi himaye eden Bakan bu durumun çözülmesi için derhal harekete geçer. Aynı zamanda yasadışı bir örgütten de korunma konusunda yardım alan kumarhane yetkilileri Havva adında, Avrasya Maratonu'nda şampiyon olma hayalleri kuran bir kıza da sponsor olmuşlardır. Olaylar şiddet ve çıkara endeksli bir atmosferde giderek daha da karışacaktır.